Hoe kunt u uw IP-adres wijzigen met een VPN?

IP Adres veranderen is voor uw eigen veiligheid. De bescherming van onze gegevens en privacy door bijvoorbeeld IP Adres wijzigen is een van de belangrijkste zaken in dit internettijdperk geworden. Veel websites vandaag de dag, is het belangrijk om voorzichtig te zijn met de manier waarop we gegevens online delen. Dit komt omdat deze online platforms alles wat je doet in de gaten houden. Ze volgen uw informatie en houden uw activiteiten online in de gaten.

Bezoek nu
Het veranderen van jou IP adres online: ExpressVPN - 49% KORTING!

ExpressVPN is de tool die je nodig hebt. Deze top VPN biedt een virtueel IP adres aan dat niet is gelinkt aan jou locatie. Krijg 12 + 3 MAANDEN GRATIS voor ExpressVPN. Inclusief 30 dagen niet goed geld terug!

Bijgewerkt:  19 april, 2024

Het is nog steeds verrassend dat de meeste mensen dit niet weten. Degene die dit wel weten hebben geen idee hoe ze zich online moeten beschermen. Dit is echter een belangrijk aspect omdat het gebruik van het internet zonder bescherming zeer riskant is. Uw informatie kan in verkeerde handen vallen en dit kan leiden tot vervelende situaties. Daarom hebben we dit artikel opgesteld om u te laten zien hoe zichzelf online kan beschermen.

Wij zullen ook enkele verschillende voordelen van deze online bescherming bespreken. Lees dus snel verder!!

Wat is een VPN?

IP Adres veranderen

Het VPN of Virtual Private Network verandert uw locatie door uw verkeer via een server op een andere bestemming te sturen. Zo werkt het;

Elke computer heeft een IP-adres. Uw IP-adres verzendt en ontvangt informatie van internet. Uw IP-adres wordt toegewezen aan een server op het internet. De server heeft een eigen IP adres dat niet verandert, maar op de computer kunt u wel van IP adres veranderen. Met het VPN kunt u dus het IP-adres van uw computer verbinden met het IP-adres van een server op een andere locatie. Door verbinding te maken met verschillende servers over de hele wereld kan het VPN uw IP adres wijzigen. 

Zodra u verbinding heeft gemaakt met de server van uw keuze, wordt er een versleutelde tunnel gevormd rond het verkeer van uw computer. Zodra de VPN uw IP adres wijzigt, bent u anoniem en ontraceerbaar op het internet. Iedereen die probeert uw informatie in te zien, ziet alleen het IP-adres van de server en niet dat van uzelf. De data zal versleuteld worden en is hierdoor onleesbaar. U kunt uw IP adres veranderen met een server naar keuze wanneer u een VPN aanbieder heeft.

Niet om u bang te maken, maar hieronder is uw IP-adres weergegeven:

IP:
Stad:
Land:
ISP:

Dit is de manier waarop uw IP-info op het internet wordt weergegeven. Een IP adres wijzigen zal uw status verbergen en u te allen tijde beschermen. U kunt ook uw IP adres vernieuwen met het VPN aanbieder. Door het IP-adres te veranderen kan uw computer een nieuw IP adres aanvragen bij een DHCP-server zoals een router. Om meer te weten te komen over het IP adres vernieuwen, kunt u meer bronnen online vinden, omdat u nu de geo-blokkades kan ontwijken.

IP Adres veranderen met een VPN

IP Adres veranderen

Waarom zou u uw IP adres wijzigen?

Het verbergen van uw identiteit voor trackers online;

Het internet heeft het voor iedereen mogelijk gemaakt om de locatie te volgen. Hierdoor loopt u het risico op ongewenste mensen zoals hackers en andere vervelende diensten. U heeft maximale bescherming over uw online aanwezigheid wanneer uw IP adres veranderen. U kunt met een gerust hart op het internet surfen, want niemand zal u kunnen volgen doordat uw IP-adres afgeschermd  is.

Gratis toegang tot meer inhoud.

Op het internet zijn sommige mensen meestal beperkt in het gebruik van bepaalde dingen die voor anderen gratis zijn gemaakt. De reden hiervoor is de locatie. Zo hebben platforms zoals Netflix hun inhoud beperkt en is het afhankelijk van uw locatie wat u kan zien. Dit betekent datu, om toegang te krijgen tot deze geblokkeerde content, op een bepaalde locatie moet wonen. Hier komt de VPN aanbieder in beeld. De VPN geeft u toegang tot al deze geblokkeerde content. Het enige wat het doet is uw IP adres wijzigen. Zo kunt u eenvoudig toegang krijgen tot alle content die u wilt op het internet. U kunt altijd uw IP adres vernieuwen en genieten van meer diensten.

Betere winkel ervaring;

Er zijn websites die hun prijzen aanpassen aan klanten uit verschillende landen. Met de VPN kunt u meer toegang krijgen en de beste prijzen vinden. Dit is een van de verbazingwekkende voordelen van IP adres veranderen.

IP adres veranderen geeft u meer vrijheid:

Wanneer u iemand bent die zich bewust is van zijn veiligheid, dan heeft u een VPN nodig. Dit is omdat het u in staat stelt om veel dingen te doen op het internet zonder dat je toestemming krijgt van iemand. U kunt altijd uw IP adres vernieuwen en plezier blijven maken.

IP Adres wijzigen: Hoe kan ik een vast IP adres instellen?

IP Adres veranderen

Als u niet steeds van IP-adres wilt veranderen, dan kunt u een vast IP adres instellen. Er zijn veel VPN-providers die het mogelijk maken om een vast IP adres instellen. De meest gebruikelijke manier om een vast IP adres instellen is door gebruik te maken van uw computer. Het zal automatisch het vast IP adres instellen wanneer u het opstart. Dus je hoeft niet elke keer de VPN aan te zetten. Volg deze stappen om een statisch IP adres instellen (voor Windows 7,8 en 10).

  • Klik op Startmenu > Configuratiescherm > Netwerkcentrum of Netwerk en internet > Netwerkcentrum.
  • Adapterinstellingen wijzigen.
  • De rechtermuisknop op Wi-Fi of LAN-verbinding.
  • Klik op Eigenschappen.
  • Selecteer Internet Protocol versie 4 (TCP/IPv4).
  • Klik op Eigenschappen.
  • Selecteer Gebruik het volgende IP-adres.
  • Voer het IP-adres, het subnetmasker, de standaardgateway en de DNS-server in.
  • Klik op OK.

Als u deze stappen volgt, heeft u met succes het vast IP adres instellen.

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van april 2024

IP Adres wijzigen: FAQ’s

Hoe verander ik mijn ip adres?

De VPN zal uw IP adres veranderen door verbinding te maken met een andere server. Deze server zal dan uw locatie verbergen en u een nieuwe geven.

Wat betekent IP adres?

IP adres staat voor Internet Protocol Adres; het is een identificatienummer dat gekoppeld is aan een specifieke computer. Wanneer het IP-adres met het internet is verbonden, kan het internet uw locatie detecteren.

Hoe krijg ik een VPN?

Kies een VPN aanbieder met goede klantbeoordelingen en hierbij hebben wij u geholpen. Wij hebben deze ranking samengesteld naar veel uren testen en elke dag blijven wij de VPN testen die wij noemen in onze rankingen.

Conclusie

Het internet is een zeer riskante plek omdat er veel zaken gebeuren die het licht niet kunnen verdragen. Maar het kan alleen riskant zijn voor iemand die niet op de hoogte is van alle gevaren, iemand die bijv. niet zijn identiteit beschermt. Met een VPN kunt u het internet in uw voordeel gebruiken. U kunt anoniem en veilig verbinding maken met elk deel van de wereld vanuit uw slaapkamer. U krijgt ook toegang tot meer dingen op het internet die veel mensen niet kennen. VPN is een nuttig instrument voor elke internetgebruiker en u moet overwegen om er snel eentje aan te schaffen. Dit hoeft u niet veel geld te kosten. De prijzen gaan van 3 -9 USD per maand.

Als u geen fan bent van constante IP-adres veranderen, kunt u een vast IP adres instellen. Hiermee kunt u de computer op eigen kracht verbinden met de VPN. U kunt altijd uw IP adres vernieuwen maar dit is tijdrovende bezigheid. Wanneer het niet uitmaakt kiest dan gewoon voor een VPN aanbieder. Dit zal je veel tijd besparen.

star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl