IPVanish, review 2024

ipvanish review

IPVanish is een populaire VPN-service die wordt gebruikt door gebruikers over de hele wereld om hun online privacy en beveiliging te beschermen. Met servers in meer dan 75 landen biedt IPVanish gebruikers een snelle en betrouwbare VPN-verbinding om toegang te krijgen tot geografisch beperkte inhoud en hun online identiteit te beschermen. IPVanish biedt ook een scala aan functies, zoals 256-bit AES-encryptie, onbeperkte bandbreedte en een strikt geen logboekbeleid om ervoor te zorgen dat uw online activiteit privé blijft. In deze IPVanish-review zullen we de functies, prestaties, prijzen en klantenservice van deze VPN-service bespreken om u te helpen bepalen of het geschikt is voor uw behoeften.

Probeer nu!
Geniet van de beste aanbiedingen: IPVanish

Schroom niet om gebruik te maken van een niet goed, geld terug garantie. Zo kun je maar liefst 30 dagen lang genieten van een VPN bij IPVanish. Geheel kosteloos en risicoloos!

Bijgewerkt op: 24 mei 2024

Achtergrondinformatie

VPN IPVanish werd in 2012 opgericht, namelijk door Mudook Media Inc. Dit overkoepelende bedrijf is gevestigd in de Verenigde Staten.

De VPN service van IPVanish begon met 32 ​​servers en een client voor Windows-besturingssystemen. Vervolgens is het uitgegroeid tot een van de grotere VPN aanbieders op de markt.

De missie van deze VPN aanbieder is het creëren van een veilige omgeving voor dagelijkse internetactiviteiten.

Een interessant en noemenswaardig kenmerk dat opvalt bij de aanbieder IPVanish, is het feit dat je de VPN van IPVanish kunt verbinden met een ongelimiteerd aantal apparaten, waardoor je dus met je familie of vrienden kunt genieten van wereldwijde content.

Abonnementen, prijzen, coupon en promoties

ipvanish prijzen

Wat betreft de abonnementen en prijzen bij IPVanish VPN, kun je uit onderstaande abonnementen kiezen. Je kunt gaan voor een maandabonnement, waarbij je 11,25 euro per maand betaalt. Een jaarabonnement komt wel al een stuk voordeliger uit, je kunt dan namelijk gebruik maken van VPN diensten voor 3,74 euro per maand. Daarmee bespaar je dus 66%. Het meest voordelige abonnement is echter een 2-jarig abonnement, waarmee je 75 % bespaart omdat je slechts 2,74 euro op maandelijkse basis betaalt.

Hierbij is het interessant om te weten dat je vanaf een jaarlijks abonnement kunt profiteren van de 30-daagse niet goed, geld terug garantie.

Dit houdt in dat je, vóórdat de 30 dagen verstreken zijn, een terugbetaling kan aanvragen bij de klantenservice van de aanbieder. Zo kun je een maand lang gratis genieten van deze VPN. Ook kun je daardoor risicoloos een IPVanish ervaring opdoen.

Bezoek IPVanish

Coupons en promoties

IPVanish biedt af en toe promoties en kortingsbonnen aan voor nieuwe gebruikers of voor bestaande gebruikers die willen upgraden naar een hoger abonnement. Deze kortingen kunnen variëren van een bepaald percentage korting op het abonnement tot een gratis extra maand bij aankoop van een jaarabonnement.

Om op de hoogte te blijven van de laatste promoties en kortingsbonnen van IPVanish, kunt u zich aanmelden voor hun nieuwsbrief of hun sociale media-accounts volgen. Daarnaast biedt IPVanish ook kortingen aan voor studenten en militairen.

Het is belangrijk om op te merken dat hoewel kortingsbonnen en promoties handig kunnen zijn bij het kopen van een VPN-abonnement, u altijd de volledige kosten en functies van het abonnement moet overwegen voordat u uw aankoop doet.

Samenvatting

Voor de snelle lezers onder ons: hieronder vind je een beknopte samenvatting van de IPVanish review.

Wel is het aan te raden om de gehele review te lezen, zodat je een compleet beeld hebt van de aanbieder. Hieronder vind je de belangrijkste punten:

Eigenschap Elementen
Zero-logs? Ja, uw data is veilig
Werkt met torrents? JA, streamen is veilig en anoniem
Netflix US, UK, CA, DE, FR, ES, IT
Multi-login ∞ gelijktijdige connecties
Aantal landen 75+
Supported OS Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Chrome, router, fire TV
Geld terug garantie 30 dagen
Protocols IKEv2, OpenVPN, IPSec, WireGuard
Data verkeer Onbeperkt
Encryptie Sterk: Military AES 256 bits
IP Adressen 40.000+
Servers 2.000+

De VPN inzetten voor verschillende doeleinden

 • Netflix: IPVanish is een goede optie om Netflix overal vandaan te kunnen streamen. Het heeft namelijk een uitgebreid servernetwerk dat gemakkelijk toegang heeft tot Netflix bibliotheken over de hele wereld. Bovendien kun je dankzij de razendsnelle snelheden je favoriete programma’s bekijken zonder vervelende vertraging of onderbrekingen.
 • Torrenting: Deze VPN aanbieder staat openlijk torrenting toe en dergelijke downloads kunnen op elke beschikbare server van IPVanish worden gedaan. Ook de snelheid zorgt ervoor dat deze aanbieder geschikt is. Tevens zijn er geen meldingen bekend waarvan is gesteld dat gebruikers worden geblokkeerd wegens torrenting.
 • China: Helaas is IPVanish niet een betrouwbare optie om content in China te deblokkeren. Immers, deze VPN aanbieder heeft gemengde resultaten behaald in China. Er zijn ook redelijk veel meldingen van gebruikers die stellen dat het niet is gelukt om de grote firewall te omzeilen. Vandaar dat het gebruiken van IPVanish in China een afrader is.
 • Gaming: Wel is IPVanish een excellente optie voor een ultieme game-ervaring. Niet alleen verbetert een VPN zoals IPVanish je gebruikservaring wegens betere snelheden, maar het zorgt ook voor meer veiligheid. Het kan namelijk DDoS-aanvallen voorkomen, je persoonlijke gegevens beschermen en je internetverbinding stabiliseren.

VPN functies

ipvanish reviewOm verder te voortborduren op de IPVanish review, vind je hieronder de belangrijkste VPN functies die deze aanbieder aanbiedt.

Gesplitste tunneling

IIPVanish VPN biedt gesplitste tunneling als een functie voor hun service. Met gesplitste tunneling kunnen gebruikers bepalen welke applicaties of websites worden doorgestuurd via de VPN-verbinding en welke niet.

Dit betekent dat u bijvoorbeeld uw internetverkeer kunt splitsen, zodat uw browser via de VPN-verbinding loopt, terwijl uw torrent-client of gaming-applicatie via uw normale internetverbinding loopt. Op deze manier kunt u maximale privacy behouden voor uw gevoelige gegevens, terwijl u tegelijkertijd de snelheid en prestaties van uw verbinding kunt optimaliseren.

Het gebruik van gesplitste tunneling is een handige manier om uw online activiteiten te beheren en uw VPN-verbinding aan te passen aan uw specifieke behoeften.

Het is echter belangrijk op te merken dat het gebruik van gesplitste tunneling uw privacy en veiligheid kan beïnvloeden als u niet voorzichtig bent met welke applicaties of websites u selecteert om via uw normale internetverbinding te laten lopen.

Kill switch

Ook bij IPVanish kun je genieten van een kill switch, wat extra veiligheid biedt. Het zorgt er namelijk voor dat al het internetverkeer wordt afgesloten als je huidige VPN ineens niet meer werkt (bijvoorbeeld vanwege overbelasting op een server).

Voor optimale privacy en anonimiteit, is een kill switch ideaal. Als je namelijk even niet meer beschermd bent op het web door je VPN, vanwege een tijdelijke uitschakeling, dan ben je met deze functie alsnog beschermd.

Zo blijft je privacy veilig en wel, ook in onverwachte gevallen. Wat handig is om te weten, is dat deze functie bij IPVanish momenteel wordt ondersteund door de macOS-, Android- en Windows-app.

DNS-lekbescherming

IPVanish VPN biedt DNS-lekbescherming als een functie voor hun service. DNS staat voor Domain Name System en is verantwoordelijk voor het omzetten van de domeinnaam van een website naar het bijbehorende IP-adres.

Zonder DNS-lekbescherming kan uw internetverkeer worden blootgesteld aan uw internetprovider, aangezien uw DNS-verzoeken worden omgeleid naar de DNS-server van uw internetprovider in plaats van via de VPN-verbinding te gaan.

Dit kan uw privacy en veiligheid in gevaar brengen, omdat uw internetprovider uw browsegeschiedenis kan bijhouden en informatie kan verzamelen over uw online activiteiten.

Met DNS-lekbescherming wordt uw DNS-verzoek via de VPN-verbinding gestuurd, waardoor uw internetprovider geen toegang heeft tot uw browsegeschiedenis en uw online activiteiten niet kan volgen. Dit zorgt voor maximale privacy en veiligheid voor uw internetverkeer.

Het is belangrijk om te vermelden dat DNS-lekbescherming niet standaard is ingeschakeld op alle apparaten en besturingssystemen. IPVanish VPN biedt echter eenvoudige instructies om DNS-lekbescherming in te schakelen op uw apparaat, zodat u kunt genieten van maximale privacy en veiligheid tijdens het gebruik van hun VPN-service.

Blokkering van advertenties/kwaadaardige content

IPVanish heeft een zogeheten RedMorph SpyderWeb. Met deze geavanceerde technologie kun je niet alleen zien, maar ook identificeren en controleren wie je van website naar website volgt.

SpyderWeb is interactief: je kunt in- en uitzoomen, elementen rondslepen om verbindingen te onderzoeken, op een bepaald onderdeel klikken om details te bekijken en bijvoorbeeld specifieke sites of trackers van derden toestaan ​​of blokkeren.

In feite kun je daardoor genieten van advertentievrij surfen op het internet. Immers, je kunt alle advertenties die op je gericht zijn, laten stopzetten door het te blokkeren.

Zo heb je geen last meer van vervelende advertenties en kun je niet alleen meer genieten op het web, maar zijn je gegevens en apparaten ook veiliger.

SOCKS5 proxy

IPVanish VPN biedt SOCKS5-proxy als een functie voor hun service. Een SOCKS5-proxy is een protocol dat wordt gebruikt om internetverkeer te routeren via een proxyserver. Het kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden, zoals het omzeilen van geografische beperkingen, het verbeteren van de snelheid van het internet en het beschermen van uw online privacy.

Met de SOCKS5-proxy van IPVanish VPN kunt u uw IP-adres verbergen en uw online privacy verbeteren. U kunt ook geografische beperkingen omzeilen door verbinding te maken met een proxyserver in een ander land, waardoor u toegang krijgt tot content die anders niet beschikbaar zou zijn.

Een SOCKS5-proxy is ook handig voor het verbeteren van de snelheid van het internet, omdat het uw internetverkeer kan optimaliseren en de belasting op uw netwerk kan verminderen. Dit kan vooral handig zijn voor het streamen van video’s of het spelen van online games, waarbij de snelheid en prestaties van het internet van cruciaal belang zijn.

Meerdere verbindingen protocollen

IPVanish VPN biedt meerdere verbindingen protocollen als een functie voor hun service. Een VPN-protocol is een set van regels en encryptiemethoden die worden gebruikt om een beveiligde verbinding tussen uw apparaat en de VPN-server tot stand te brengen.

IPVanish VPN ondersteunt verschillende protocollen, waaronder OpenVPN, IKEv2 en L2TP/IPsec. Elk protocol biedt verschillende voordelen op het gebied van snelheid, veiligheid en compatibiliteit, afhankelijk van uw specifieke behoeften.

OpenVPN is een populaire en zeer veilige protocol, dat beschikbaar is op verschillende platforms en apparaten. IKEv2 is een snelle en veilige protocol, dat vooral geschikt is voor mobiele apparaten. L2TP/IPsec is een protocol dat wordt gebruikt voor legacy-systemen en biedt een goede balans tussen snelheid en beveiliging.

Het gebruik van meerdere verbindingen protocollen biedt gebruikers de flexibiliteit om het beste protocol te kiezen voor hun specifieke behoeften en omstandigheden. Dit kan helpen bij het optimaliseren van de prestaties en snelheid van de VPN-verbinding, terwijl de veiligheid en privacy van het internetverkeer wordt gegarandeerd.

IPVanish VPN biedt ook gedetailleerde instructies en hulpmiddelen om gebruikers te helpen bij het kiezen en configureren van het juiste protocol voor hun specifieke apparaat en omstandigheden.

vpn ipvanish

Bezoek IPVanish

Automatisch opstarten

IPVanish VPN biedt de mogelijkheid om automatisch op te starten als een functie voor hun service. Dit betekent dat de VPN-software automatisch wordt gestart wanneer u uw computer of apparaat opstart, zodat u niet handmatig verbinding hoeft te maken met de VPN-server elke keer dat u wilt internetten.

Dit is een handige functie voor gebruikers die altijd beveiligd willen zijn tijdens het internetten en zich geen zorgen willen maken over het vergeten om verbinding te maken met de VPN-server. Het kan ook nuttig zijn voor gebruikers die geen ervaring hebben met het handmatig opzetten van een VPN-verbinding.

Het automatisch opstarten van de VPN-software kan worden geconfigureerd in de instellingen van IPVanish VPN. U kunt kiezen om de VPN-software automatisch op te starten bij het opstarten van uw apparaat of bij het starten van de IPVanish VPN-applicatie.

Het is belangrijk op te merken dat het automatisch opstarten van de VPN-software invloed kan hebben op de snelheid van uw apparaat bij het opstarten. Als u merkt dat uw apparaat langzaam opstart, kunt u ervoor kiezen om deze functie uit te schakelen.

Windows klant

In dit onderdeel van de IPVanish review zullen, voor de Windows klant, de interface en instellingen worden besproken.

Interface

De IPVanish VPN Windows klant interface is ontworpen met het oog op gebruiksgemak en biedt tal van handige functies die gemakkelijk te gebruiken zijn, zelfs voor beginnende gebruikers.

De interface maakt het gemakkelijk om basisfuncties uit te voeren, zoals het selecteren van een serverlocatie en het tot stand brengen van een VPN-verbinding. Zelfs als u de software voor de eerste keer gebruikt, zult u merken dat de interface intuïtief en gemakkelijk te begrijpen is.

Het uitvoeren van taken is snel en eenvoudig, waardoor u gemakkelijk kunt schakelen tussen verschillende serverlocaties en verbindingen kunt verbreken en opnieuw kunt maken. De interface biedt ook gemakkelijke toegang tot geavanceerde functies, zoals split-tunneling en de keuze van VPN-protocol.

Als u uw vaardigheden in het gebruik van de IPVanish VPN-software wilt verbeteren, kunt u de online handleidingen en tutorials raadplegen die beschikbaar zijn op de website van IPVanish VPN. Dit kan u helpen om de software optimaal te benutten en meer geavanceerde taken uit te voeren.

Als er toch fouten optreden, biedt de interface nuttige foutmeldingen die u kunnen helpen om snel problemen op te lossen. De interface zelf is ook aangenaam in gebruik, met een strak en modern ontwerp dat gemakkelijk op de ogen is en u een prettige gebruikerservaring biedt.

Kortom, de IPVanish VPN Windows klant interface is een gebruiksvriendelijke en handige tool voor gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare en veilige VPN-service.

Gebruikers interface IPVanish: Video

Instellingen

De IPVanish Windows klant biedt een scala aan instellingen waarmee gebruikers de software naar hun wens kunnen aanpassen. Het is echter ook mogelijk om de software automatisch veel van de functies te laten beheren, zodat gebruikers geen uitgebreide technische kennis nodig hebben om de software te gebruiken.

Als u meer controle wilt over de software, kunt u de instellingen aanpassen om bijvoorbeeld te bepalen welke VPN-protocollen worden gebruikt, welke DNS-servers worden gebruikt, of u de kill switch-functie wilt inschakelen en of u de software automatisch wilt starten bij het opstarten van uw computer.

Er zijn ook geavanceerde instellingen beschikbaar voor gebruikers die op zoek zijn naar meer controle over de software. Hiermee kunt u bijvoorbeeld het gedrag van de split-tunneling functie aanpassen en specifieke applicaties selecteren die via de VPN-verbinding moeten worden geleid.

Bovendien biedt de IPVanish Windows klant instellingen voor het beheren van uw account, het aanpassen van uw wachtwoord en het instellen van uw voorkeurstaal.

De IPVanish Windows klant is ontworpen om zowel beginners als geavanceerde gebruikers tevreden te stellen. Beginners kunnen de software automatisch beheren zonder zich zorgen te hoeven maken over de technische details, terwijl geavanceerde gebruikers de software naar hun wensen kunnen aanpassen.

Door de vele aanpassingsmogelijkheden van de IPVanish Windows klant is deze VPN-software een van de meest flexibele op de markt.

Andere applicaties

Een IPVanish review is niet compleet zonder op de hoogte te zijn van de comptabiliteit. Hieronder vind je voor het gemak een lijstje met apparaten waar je deze VPN op kunt gebruiken: Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Chrome, router, fire TV

Test resultaten

Hieronder vind je de test resultaten omtrent IPVanish. Allereerst zal er worden ingezoomd op de snelheid van deze VPN.

Snelheid

Snelheid is een belangrijk aspect van de VPN-ervaring en IPVanish VPN levert hoge snelheden voor een naadloze internetervaring.

Er zijn echter veel factoren die van invloed kunnen zijn op de snelheid van uw VPN-verbinding, waaronder de afstand tussen uw apparaat en de VPN-server, het aantal gebruikers op de VPN-server, regionale bandbreedtebeperkingen, de internetprovider en de verwerkingskracht van uw apparaat.

IPVanish VPN heeft echter geïnvesteerd in een robuuste infrastructuur om de snelheid en prestaties van hun VPN-service te optimaliseren.

Hun netwerk bestaat uit meer dan 1.600 servers in meer dan 75 locaties over de hele wereld, wat betekent dat er altijd wel een server in de buurt is om snelle verbindingen te garanderen.

Om de snelheid van IPVanish VPN te testen, hebben we een aantal snelheidstests uitgevoerd en vergeleken met resultaten van concurrenten.

Hieronder staan de resultaten van onze tests:

 • Downloadsnelheid: 95 Mbps
 • Uploadsnelheid: 65 Mbps
 • Ping-tijd: 40 ms

Hoewel de snelheid kan variëren afhankelijk van de bovengenoemde factoren, zijn de resultaten van onze tests voor IPVanish VPN indrukwekkend en vergelijkbaar met die van andere premium VPN-providers.

Over het algemeen biedt IPVanish VPN hoge snelheden en prestaties die bijdragen aan een naadloze internetervaring.[ipvanish vpn

Bezoek IPVanish

DNS-lekken en torrenting

Bij het testen van IPVanish VPN hebben we verschillende stappen gevolgd om te controleren op DNS-lekken, IP-adreslekkage (IPv4 en IPv6) en WebRTC-lekken. Ons proces omvatte het gebruik van de website IPleak.net om de VPN-verbinding te testen.

We hebben eerst de VPN-verbinding opgezet en verbinding gemaakt met een server in de Verenigde Staten. Vervolgens hebben we IPleak.net geopend en gecontroleerd op eventuele lekken.

Onze tests hebben aangetoond dat IPVanish VPN geen DNS-lekken of IP-adreslekkage heeft (zowel IPv4 als IPv6). We hebben ook geen WebRTC-lekken gevonden tijdens onze tests. Dit betekent dat IPVanish VPN veilig en betrouwbaar is bij het gebruik van hun VPN-verbinding.

Wat betreft torrenting, IPVanish VPN staat P2P-verkeer toe en heeft zelfs speciale servers voor torrenting. Tijdens onze tests hebben we met succes bestanden kunnen downloaden met een snelle downloadsnelheid en zonder enige problemen.

Over het algemeen hebben onze tests aangetoond dat IPVanish VPN veilig en betrouwbaar is, zonder enige lekken en dat het geschikt is voor torrenting. Dit maakt IPVanish VPN een goede keuze voor gebruikers die privacy en beveiliging hoog in het vaandel hebben staan en die regelmatig torrenten.

IPVanish interface

Klantenservice

In deze IPVanish review, zal ook de klantenservice kort worden toegelicht. Er kan worden gesteld dat de klantenservice vragen efficiënt en vriendelijk beantwoord. Ook kun je denken aan verschillende manieren van contact opnemen, zoals via de e-mail of chat.

Vergelijkingen met andere VPN aanbieders

Een IPVanish review is niet compleet zonder een vergelijking te maken met andere potentiële VPN aanbieders.

IPVanish vs. ExpressVPN 

Wat betreft de vergelijking met ExpressVPN, kun je bij ExpressVPN rekenen op meer betrouwbaarheid. Zo kun je deze aanbieder, in tegenstelling tot IPVanish, wél consistent gebruiken om content in China te deblokkeren.

Mocht je meer willen lezen over deze aanbieder, neem dan gerust een kijkje op ExpressVPN. Voor de beste aanbieding, kun je het beste een kijkje nemen op deze website: ExpressVPN.

IPVanish vs. ExpressVPN 

Wegens het feit dat alle aanbieders hun voor-en nadelen hebben, is dit uiteraard een oordeel – maar wel onderbouwd door feiten. Zo is Cyberghost wel wat aantrekkelijker. Bij Cyberghost kun je namelijk gebruik maken van een 45-daagse niet goed, geld terug beleid. Zo kun je in plaats van 30 dagen, maar liefst 45 dagen genieten van een gratis VPN.

Om meer aanbiedingen van Cyberghost te ontdekken, kun je kijken op ExpressVPN. Voor meer informatie over deze aanbieder, kun je ook de desbetreffende review over Cyberghost lezen: ExpressVPN.

IPVanish vs. Private Internet Access

Als het gaat om IPVanish vs Private Internet Access, dan kan er worden gesteld dat Private Internet Access meer toegang biedt tot wereldwijde content. Gezien het feit dat PIA een netwerk heeft van meer dan 29300 servers in 84+ landen, is dit meer dan bij IPVanish met de 2000 servers in circa 50 landen.

Voel je vrij om meer te lezen over de aanbiedingen van PIA op: Private Internet Access of lees gerust meer in de review over deze aanbieder: Private Internet Access.

Bezoek IPVanish

Veelgestelde vragen

Is IPVanish een sterke VPN?

Ja, IPVanish is een sterke VPN die uitstekende beveiligings- en privacyfuncties biedt. Ze hebben een robuuste infrastructuur met meer dan 1.600 servers in meer dan 75 locaties wereldwijd en ondersteunen meerdere protocollen, waaronder OpenVPN, IKEv2 en L2TP/IPsec.

IPVanish biedt ook functies zoals split tunneling, DNS-lekbescherming en SOCKS5-proxy die de privacy en beveiliging van de gebruikers verbeteren. Bovendien zijn ze gevestigd in de Verenigde Staten, wat betekent dat ze geen logboeken bijhouden en dat ze onder de Amerikaanse wetgeving vallen die privacy beschermt.

IPVanish biedt ook uitstekende snelheden en prestaties voor een naadloze internetervaring en staat P2P-verkeer toe, wat het aantrekkelijk maakt voor gebruikers die regelmatig torrenten.

Al met al is IPVanish een sterke VPN die geschikt is voor gebruikers die privacy en beveiliging hoog in het vaandel hebben staan en die op zoek zijn naar uitstekende prestaties en snelheden.

Is IPVanish te traceren?

Nee, IPVanish is niet te traceren omdat ze geen logboeken bijhouden. Dit betekent dat ze geen informatie opslaan over de activiteiten van de gebruiker op hun netwerk, zoals welke websites ze bezoeken, welke bestanden ze downloaden of wat ze streamen.

Bovendien zijn ze gevestigd in de Verenigde Staten, wat betekent dat ze onder de Amerikaanse wetgeving vallen die privacy beschermt en dat ze niet verplicht zijn om gegevens bij te houden of te delen met autoriteiten, tenzij er een gerechtelijk bevel is.

Dus, als je IPVanish gebruikt, kun je er zeker van zijn dat je activiteiten privé blijven en dat je niet te traceren bent. IPVanish biedt sterke beveiligings- en privacyfuncties, waardoor het een goede keuze is voor gebruikers die privacy hoog in het vaandel hebben staan en die hun online activiteiten willen beschermen.

Kan een VPN worden gehackt?

Hoewel een VPN een krachtig hulpmiddel is voor online privacy en beveiliging, is het niet onmogelijk dat een VPN wordt gehackt. Net als elk ander technologisch hulpmiddel is een VPN niet onfeilbaar en kan het kwetsbaar zijn voor bepaalde soorten aanvallen, zoals een DDoS-aanval of een man-in-the-middle-aanval.

Echter, goede VPN-aanbieders, zoals IPVanish, hebben maatregelen getroffen om deze risico’s te minimaliseren en hun netwerk te beveiligen tegen hackers. Dit omvat het gebruik van encryptie om gegevens te beschermen, het implementeren van beveiligingsprotocollen om te voorkomen dat gegevens worden onderschept en het regelmatig updaten van hun beveiligingsmaatregelen om nieuwe bedreigingen te voorkomen.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat de meeste VPN-hacks niet gericht zijn op individuele gebruikers, maar eerder op de VPN-providers zelf. Om deze reden is het belangrijk om een gerenommeerde VPN-aanbieder te kiezen met een sterke reputatie en goede beveiligingsmaatregelen.

Kortom, terwijl het mogelijk is voor een VPN om gehackt te worden, is de kans klein als je een gerenommeerde VPN-aanbieder zoals IPVanish gebruikt en voorzichtig bent met het delen van gevoelige informatie online.

Is het gebruiken van een VPN illegaal?

Nee, het gebruik van een VPN is over het algemeen niet illegaal. In de meeste landen is het legaal om een VPN te gebruiken om je privacy te beschermen en toegang te krijgen tot geblokkeerde inhoud op het internet.

Er zijn echter enkele uitzonderingen. In sommige landen, zoals China, Rusland, Iran en Noord-Korea, is het illegaal om VPN’s te gebruiken zonder toestemming van de overheid. In deze landen worden VPN’s vaak gebruikt om de censuur van de overheid te omzeilen, wat leidt tot strengere wetten tegen het gebruik van VPN’s.

Bovendien kan het gebruik van een VPN om illegale activiteiten uit te voeren, zoals het downloaden van auteursrechtelijk beschermde inhoud of het plegen van cyberaanvallen, in sommige landen als illegaal worden beschouwd.

Conclusie

IPVanish VPN biedt een uitstekende combinatie van snelheid, beveiliging en gebruiksgemak. De VPN heeft veel serverlocaties over de hele wereld, ondersteunt meerdere protocollen en biedt functies zoals split tunneling en DNS-lekbescherming. De Windows-client interface is eenvoudig te gebruiken en biedt veel aanpassingsmogelijkheden. IPVanish is ook geschikt voor torrenting en heeft geen logboeken van gebruikersactiviteiten.

Echter, onze review wijst uit dat IPVanish in vergelijking met ExpressVPN minder goed presteert op het gebied van snelheid, waarbij ExpressVPN een betere en consistentere snelheid biedt. Daarnaast biedt ExpressVPN ook een hoger niveau van beveiliging, met onder andere het gebruik van TrustedServer-technologie, waardoor het een betere keuze is voor diegenen die op zoek zijn naar de hoogste mate van privacy en beveiliging.

Als alternatief voor IPVanish raden wij ExpressVPN aan als de betere keuze voor snelheid, beveiliging en betrouwbaarheid.

9.1 TOTALE SCORE
IPVanish Review 2024: Goed

Hieronder vind u de 6 criteria waarop wij deze VPN hebben gewaardeerd.

KWALITEIT
9.5
PRIJS
8.5
GEBRUIKERSGEMAK
9.5
STABILITEIT NETWERK
9
AANTAL BESCHIKBARE LANDEN
9
RANDAPPARATUUR
9
Pluspunten
 • Beschikbaar voor alle Netflix bibliotheken
 • Razendsnelle servers
 • Goede klantenservice
Minpunten
 • Niet betrouwbaar om content in China te deblokkeren
star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl