Ivacy VPN, review 2024

ivacy review

Ivacy VPN klinkt misschien erg vaag als je het zo hoort, maar als je eenmaal weet wat het is dan zal je wel snappen waar de naam vandaan komt. Het is een in Singapore gevestigde VPN aanbieder die we vandaag gaan behandelen.

In dit artikel zullen we jouw over de gevaren online waarschuwen. Daarnaast informeren we jou ook over de VPN in het algemeen en de voordelen die het gebruik ervan met zich mee brengt. Als laatste zijn er uitvoerige tests en onderzoek gedaan om uit te zoeken hoe goed de VPN Ivacy servers daadwerkelijk zijn.

Bijgewerkt:  24 mei, 2024

Wat is een Ivacy VPN?

De naam komt van het woord privacy en dat is ook precies wat de Ivacy VPN jouw aanbiedt. Wat een VPN in het algemeen doet is ervoor zorgen dat jouw online gegevens en activiteiten niet beschikbaar zijn voor andere mensen. Zo wordt jouw zoekgeschiedenis niet opgeslagen, het IP adres van jouw apparaat is niet traceerbaar waardoor jouw locatie niet te achterhalen is en zelfs de VPN aanbieder zelf heeft geen toegang tot jouw gegevens en bestanden.

Ze hebben meer dan 1000 verschillende servers voor meer dan 100 verschillende landen beschikbaar, waarmee je jouw apparaat kan verbinden. Dit zorgt ervoor dat je goede verbindingssnelheden hebt en het geeft je toegang tot geografisch geblokkeerde content.

Het VPN en log in protocol zijn heel goed, evenals de encryptie die wordt gebruikt. Het gaat hierbij om de Open VPN die gebruikt wordt door de echte goede VPN aanbieders. Ook de encryptie die wordt gebruikt, de AES-256, is de standaard van de beste VPN aanbieders geworden op de markt. Je kan hiermee jouw IP adres verbergen waardoor je anoniem torrents kan downloaden. Dit geeft dus al aan dat deze VPN aanbieder zijn zaakjes goed op orde heeft.

Prijs

ivacy prijs

Samenvatting

Eigenschap Elementen
Zero-logs? Ja, uw data is veilig
Werkt met torrents? JA, streamen is veilig en anoniem
Netflix US, FR, JP, UK, AU, DE, CA
Multi-login 5 gelijktijdige connecties
Aantal landen 56+
Supported OS Android, iOS, Windows, MacOs, Linux, Chrome, Raspberry pi, Kodi, Kindle, Windows Phone
Geld terug garantie 30 dagen
Protocols TCP, UDP, L2TP, IKEV
Data verkeer Onbeperkt
Encryptie Sterk: Military AES 256 bits
IP Adressen Onbekend
Servers 1.000+

Verschillende pakketten en bijbehorende prijzen

Er zijn meerdere verschillende pakketten beschikbaar waaruit je kan kiezen. De prijzen zijn zeer betaalbaar, en hoe langer je een abonnement afsluit hoe goedkoper je uit zal zijn. Er zijn 3 verschillende pakketten beschikbaar. De eerste is een standaard pakket waarbij je per maand een bedrag van $9.95 US dollar betaald en iedere maand gewoon kan opzeggen.

Daarnaast is er een optie om een jaar abonnement af te sluiten voor $3.33 US dollar per maand wat uitkomt op $39.96 US Dollar per jaar. Als laatste heb je dan ook nog een 5 jarig abonnement dat heel erg goedkoop is. Je betaald maar $1.16 US dollar per maand en voor jouw 5 jarige abonnement betaal je dan in totaal ongeveer $69.99 US dollar. Dus als je denkt de Ivacy VPN veel en lang te gaan gebruiken dan is dit jouw beste optie, maar ook de andere pakketten zijn goed te doen.

Bezoek Ivacy

Hoe werkt Ivacy VPN precies?

Allereerst moet je de VPN downloaden in ofwel de “App Store” of de “Google Play Store”. Nadat de installatie voltooid is kan je de app openen, en inloggen of een nieuw account aanmaken. Als dat gelukt is, is het vrij simpel om jouw apparaat te verbinden met de VPN. Je kan kiezen uit 1000 verschillende servers uit 100 verschillende landen. Keuze zat dus! Zorg er wel voor dat je eerst de VPN verbindt voordat je het internet opgaat.

Hoe werkt Ivacy VPN

De verbinding van de Ivacy servers is heel erg snel. Gemiddeld wordt er binnen 5-6 seconden verbinding gemaakt met jouw apparaat. Dit is zeker 2x sneller dan bij vele anderen concurrenten. Daarnaast beschikt de VPN ook over een zogenaamde “kill switch”. Deze zorgt ervoor dat als de verbinding weg zou vallen, je alsnog goed beveiligd bent. Je ontvangt meteen bericht en de internet connectie wordt geblokkeerd. Zo zal je privacy gewaarborgd worden op ieder moment.

Netflix

Het fijne van deze VPN is dat het Netflix ondersteund naast vele andere streaming diensten als HBO, Fox Sports, Amazon Prime Video, Youtube, Disney+ en meer. De app is erg gemakkelijk te gebruiken en de VPN Ivacy servers hebben een snelle verbinding. Je verbindt jouw apparaat met de VPN verbinding, dan open je Netflix, en dan ben je al klaar om Netflix USA te gebruiken. Het voordeel van Netflix USA is dat er veel meer films en series beschikbaar zijn en ze vaak ook eerder worden vrijgegeven om te bekijken. Ik heb Netflix als voorbeeld gebruikt, maar Youtube kijken zonder belemmering of BBC is natuurlijk ook mogelijk.

ivacy netflix

Torrent

Ook voor torrent websites kan je de VPN Ivacy servers veilig gebruiken. Aangezien torrent sites veel gebruikt worden is dit zeer belangrijk. Met de P2P servers die op de torrent sites worden gebruikt is het mogelijk om bestanden en films van computer naar computer te verspreiden. Zodat iedereen kan genieten van gratis films en series. Veel mensen maken gebruik van deze torrent sites, maar het zit toch een soort van op het randje en zonder VPN is het gevaar van virussen en malware groot. Daarom is het interessant voor om een VPN te gebruiken die torrent sites ondersteund zoals de VPN Ivacy servers.

Ook zijn er geen “bandwidth” beperkingen. Daardoor kan je zoveel torrents streamen als je zelf wilt. Dit is erg fijn want zo hoef je geen rekening te houden met een limiet aan het aantal downloads. Niet alle VPN aanbieders bieden hun services aan voor torrents. Dit is vervelend voor veel mensen die deze diensten wel willen gebruiken. Gelukkig is de Ivacy VPN een van de beste aanbieders voor torrent sites.

Bezoek Ivacy

Windows klanten

De VPN heeft voorheen wat problemen gehad wanneer het verbonden was met een Windows browser. Bijvoorbeeld dat je automatisch wordt verbonden met een server in een bepaald land en je dit niet meer kon veranderen. Ook kon je het nieuwe IP adres niet verkrijgen en kreeg je alleen verborgen IP te zien.

Gelukkig is het zo dat andere browsers als Chrome, Firefox en Edge wel gewoon goed werken met de Ivacy servers. Voor de meeste mensen zijn deze browsers ook gewoon beschikbaar. Het is alleen wel zo dat het vervelend is dat Windows soms nog problemen vertoond en dus in mindere mate gebruikt kan worden in combinatie met de VPN.

Ivacy Windows klanten

Wat maakt Ivacy beter dan andere concurrenten?

De voordelen van de VPN Ivacy zijn dat je tot 5 verschillende apparaten kan verbinden op hetzelfde moment. Dit is super handig en zorgt ervoor dat jij en je familie allemaal tegelijkertijd gebruik kunnen maken van de Ivacy servers. Je kan videos en muziek streamen zonder enige haperingen te ervaren. Er is niks vervelender dan dat je om de 10 seconden moet wachten totdat je de video kan hervatten.

ivacy instellingen

De 24/7 klantenservice is iets dat echt uitblinkt aangezien dit niet vanzelfsprekend is onder de VPN providers. Je ontvangt altijd een snelle reactie waar je ook echt iets mee kan. Daarnaast is er ook nog een 7 dagen, niet goed geld terug garantie. Het is erg simpel om de app te installeren en het is zeer gebruikersvriendelijk.

Klantenservice

Als je enige problemen ervaart met jouw Ivacy VPN of een vraag hebt over iets dan kan je 24/7 gebruik maken van de klantenservice. Ook zijn er handleidingen beschikbaar op de website als je even snel wilt opzoeken wat je wilt weten. Maar, als dit alsnog niet wilt lukken na de instructies of je hebt liever een duidelijke uitleg in een gesprek met een van onze medewerkers van de klantenservice, dan is dit ook mogelijk.

Er is een live chat aanwezig die snelle reacties geeft. Al helemaal als je het vergelijkt met andere concurrenten die er veel langer over doen om te reageren. Sommige concurrenten hebben geen eens een live chat. Ook via de email is het mogelijk om een vraag in te sturen. Ook hier is de reactie vrij snel. Het langst dat we gewacht hebben was 3 uur en het korst een half uur. De antwoorden die we ontvingen waren instructies waar we iets mee konden en iets waar we ook echt wat aan hadden.

Conclusie

Met een hoop geavanceerde functies beschikbaar en een nette prijs is de VPN Ivacy een goede optie. Maak je geen zorgen meer over mensen, bedrijven en overheden die met je meekijken. Ook al heb je misschien niks te verbergen, je weet maar nooit wat mensen over jou kunnen vinden op het internet. Alles wordt uit zijn verband getrokken met alle vooroordelen die mensen al snel hebben tegenwoordig.

Bezoek Ivacy

FAQ

Waarom heb ik een VPN Ivacy nodig?

Een VPN zorgt ervoor dat jouw privacy gewaarborgd wordt online. Als je namelijk geen VPN gebruikt dan is het zo dat iedereen erachter kan komen wat je allemaal uitspookt online. Ook jouw locatie is zeer gemakkelijk te achterhalen, omdat jouw IP adres traceerbaar is.

Kan ik ook een gratis VPN gebruiken?

Dit is zeker mogelijk maar dit wordt niet aangeraden. Gratis VPN servers zijn vaak niet zo betrouwbaar. Ze zijn niet voor niks gratis. Je kan er wel voor kiezen als je een gratis proef periode aangeboden krijgt bij een betrouwbare VPN, maar na de proefperiode zal je dan wel een betaalde upgrade moeten doen, al wil je de VPN behouden.

Waarvoor kan ik de Ivacy VPN gebruiken?

Met de VPN Ivacy servers kan je content verkrijgen dat normaal gesproken geografisch geblokkeerd is. Hoe dit werkt is dat je via een buitenlandse server deze blokkade kan omzeilen. Zo kan je bijvoorbeeld Ziggo kijken terwijl je je buiten Europa bevindt of toegang krijgen tot Netflix USA waar veel meer films en series beschikbaar zijn. Daarnaast kan je vaak ook veel goedkopere abonnementen afsluiten voor streamingdiensten als Netflix, Spotify, HBO, etc. Dit komt doordat de prijs voor deze abonnementen niet hetzelfde zijn in elk land. De reden hiervoor is ofwel de verschillende valuta. Die verschillen per land. Ook heb je dan nog de kosten van levensonderhoud die erg kunnen verschillen waardoor de prijs ook heel anders kan zijn.

7 TOTALE SCORE
Ivacy VPN laat jou anoniem online surfen

Ivacy is goedkoop en heeft een aantrekkelijke functies, maar de ondergemiddelde snelheden, de verschillende problemen met Windows-clients en het recente gebrek aan belangrijke service-updates moeten een punt van zorg zijn. Probeer de service als je op zoek bent naar een koopje, maar test het zorgvuldig.

Kwaliteit
7
Gebruikersgemak
7
Netwerk
7
Randapparatuur
7
Aantal landen
7
Prijs
7
Pluspunten
  • Veel functies
  • Reactieve ondersteuning
  • Goedkope langetermijnplannen
  • Geweldig bij het deblokkeren van Netflix en meer
Minpunten
  • Diverse problemen met Windows-clients
  • Best value plan is voor een lange periode van 5 jaar
  • Geen beveiligings-/privacy-audit
  • Geen WireGuard
star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl