Wat is mijn IP locatie

wat is mijn ip adres

Het IP adres van jouw

IP:
Stad:
Land:
ISP:

Wat is mijn IP Adres?

Wilt u een antwoord krijgen op de vraag ‘Wat is mijn IP adres’? Dit is gelukkig heel gemakkelijk ook al bestaat er nog veel onduidelijkheid. Het achterhalen van uw IP adres (staat voor Internet protocol) is echter soms heel belangrijk.

Daarom is door ons een speciale tool gecreëerd om dit eenvoudig te laten zien. Helemaal gratis én openbaar zonder moeite te hoeven doen op deze website. Heeft u dus de vraag ‘Wat is mijn IP adres’ kijkt u alleen hieronder en vindt u daar al uw IP locatie.

Wat is mijn IP locatie  

Wat betekent het precies wanneer u de ‘Wat is mijn IP adres’ tool gebruikt? Het IP adres van uw internetverbinding wordt getoond op uw scherm. Twee mogelijkheden die dit adres vormen zijn: de router in het gebouw waar u op dat moment bent óf de mobiele internet connectie. De laatste gaat over een 3G of 4G netwerk. Mocht u nou een VPN connectie of een Proxy wall gebruiken en daar mee verbonden zijn wordt het IP adres laten zien van deze VPN of Proxy. Een bijkomstig voordeel is dat dit een veilige en anonieme internet verbinding creëert. Hierdoor surft u zonder zich zorgen te maken over hackers die mogelijk uw adres proberen te achterhalen.

We noemden eerder de router mogelijkheid. Hierdoor krijgt elk apparaat in het gebouw een IP adres. Het apparaat wat u gebruikt kan dus een ander adres hebben dan uw smartphone of laptop/tablet. Nu heeft u waarschijnlijk al door dat een IP adres aanduidt waar u zich op dat moment bevind. Onze aangeboden tool ‘Wat is mijn IP locatie’ laat maar zien hoe eenvoudig het is dit na te gaan. Dit klinkt niet fijn, misschien zelfs wel onveilig. Uw privacy kan hierdoor erg worden blootgelegd. Zoals eerder vermeld kan daarvoor een VPN gebruikt worden.

VPN is een afkorting voor virtueel privé netwerk. Het geeft garantie voor privacy en veiligheid. Het werkt door middel van het omleiden van uw internet verkeer naar het IP adress van de VPN. Uw IP adres blijft kan hierbij dus niet worden gezien.

Ander IP adres nodig?

Naast veiligheid zijn er ook andere redenen die men kan hebben voor het gebruiken van een ander IP adres. Misschien kent u het wel: u leest vaak een gratis online krantenartikel en wordt daarna geblokkeerd. Dit om gratis gebruik verder tegen te gaan en u te laten betalen voor het lezen van de online krant. Deze websites kunnen u blokkeren doordat zij uw echte IP adres weten. Meer privacy en makkelijker surfen op het internet? Dit kan allemaal bewerkstelligt worden doormiddel van een VPN.

Een extra mogelijkheid is het vermijden van geografische blokkades. Een geografische blokkade wordt gebruikt door sommige bedrijven die hun service alleen in dat land willen aanbieden. ‘Wat is mijn IP locatie’ wordt hierdoor iets geheel anders, de VPN regelt dat hier een adres wordt getoond dat wordt toegestaan én de blokkades dus omzeilt. Elke dag kunnen de IP adressen anders zijn.

Dit klinkt allemaal heel gemakkelijk en dat is het ook! Met vaak maar een paar handelingen wordt uw IP adres al omgeleid en lijkt het alsof u in een ander land/plaats aan het surfen bent.

ExpressVPN

expressvpn

ExpressVPN is echt een van onze favoriete VPN aanbieders. Naast professionele reglementen leveren ze een geweldige service voor alle gebruikers. Uiteindelijk creëert dit dus een gemakkelijke samenwerking tussen de klant (de VPN afnemer) en de onderneming (VPN aanbieder). Naast ExpressVPN kunt u nog meerdere aanbieders terugvinden in ons overzicht met top aanbieders van VPN’s. ‘Mijn IP adres’ is bij alle aanbieders zeer gemakkelijk aan te passen met Express VPN aan de top.

Hoe werkt dit? Gelukkig zeer gemakkelijk. Met twee stappen lijkt het al of u aan de andere kant van de wereld bevindt. Een: open de service (vaak een simpele website of app). Twee: klik op de button of knop die u zal verbinden met de VPN. Hierdoor zoekt de software van de website naar een geschikte VPN server en resulteert dit in een ander IP adres. Naast geografische blokkades omzeilt dit ook vervelende gevolgen voor uw privacy en kunt u zo weer alles tot uw beschikking hebben van de geblokkeerde websites. Mocht u dit willen testen kan dat heel gemakkelijk, gebruik gewoon weer de tool op deze website en u zal zien dat dit een ander IP adres is dan even ervoor.

CyberGhost

cyberghost aanbiedingEen ander fijn programma om het antwoord op de vraag ‘Wat is min IP locatie’ om de tuin te lijden is CyberGhost. Goed voor uw budget want het is een minder dure aanbieder dan de meeste VPN services. Vind hier een overzicht van alle goedkope én premium VPN leveranciers. Gerangschikt naar prijs en kwaliteit. CyberGhost levert een software die zeer gebruiksvriendelijk werkt en levert waar u naar vraagt: een ander IP adres. Belangrijk is vaak de snelheid waarmee de software werkt. Hier is gelukkig niks mis mee.

We hebben eerder al aangegeven dat dit een van de goedkopere VPN leveranciers is. Zoekt u dus een budget vriendelijke leverancier van VPN is CyberGhost een perfecte oplossing.

Wat is een IP-adres

U heeft al uw eigen IP adres kunnen zien, helemaal bovenaan deze pagina. De letters IP staan voor internet protocol. Internet Protocol kan vertaald worden naar een internet ID nummer. Het wordt dus gebruikt door een netwerk om te zien wie u bent. Uw IP adres is uw online identiteit nummer. Nou denkt u misschien: waarom moet men dit weten? Alle data die u opzoekt moet echter ergens heen worden gestuurd. Met dit nummer weten de ‘postbodes’ waar al deze informatie naartoe moet.

 IP adres en locatie bepaling

Het IP adres maakt nog iets mogelijk: het achterhalen van de werkelijke locatie of adres van de gebruiker. Dit komt door het volgende, elk adres wordt verbonden aan een aanbieder. Denk aan Ziggo, Vodafone of Telenet. Van deze aanbieders is al bekend waar zij zich bevinden en ‘online’ zijn. Dit is een handige ‘trechter’ methode om eenvoudig met uw IP adres ook uw werkelijke land, provincie of zelfs straat te weten te komen.

Zoals eerder vermeld hadden wij het over geografische blokkades. Nu snapt u misschien hoe partijen deze blokkades kunnen invoeren en ze te hanteren. Denk aan de verschillen in het aanbod van YouTube, Netflix en Videoland per land. Nu kan u dit dus vermijden, ontwijken en overwinnen met alle VPN tools die al ter uw beschikking staan.

DeBesteVPN.nl