<link rel="stylesheet" href="//fonts.googleapis.com/css?family=Roboto%3A400%2C700">Je IP Adres achterhalen is makkelijker dan je denkt

Je IP Adres

Je IP Adres achterhalen is simple wanneer je deze niet afschermt

Je IP-Adres afschermen is geen luxe meer. Wij raden het aan dat iedereen het doet allen dan hebt je niets te vrezen wanneer je het internet opgaat. Zonder VPN dienst ben je zichtbaar op het internet en kunnen je gegevens worden achterhaald en worden misbruikt.

Je IP adres verbergen

De enige manier om een IP-adres te verbergen is om een ander te gebruiken.

Dit kunnen we op twee manieren doen:

  1. Gebruik een PROXY, voeren een adres van een proxy (privaat of publiek) in onze browser
  2. Sluit een VPN af, zodat uw gegevens worden versleuteld, omzeil geo-blokkades met alle uw apparaten (mobiele telefoons of computers)

Wat is een IP-adres

Je  IP-adres eigenlijk je handtekening waarmee je het internet opgaat.

Wat is een ip-adres?

Elke pc die verbonden is met Internet heeft een eigen identificatienummer, dit is het zogenaamde IP-adres (IP is de afkorting voor Internet Protocol). Een voorbeeld van een IP-adres is: 64.523.87.364. Een IP-adres kun je vergelijken met het telefoonnummer van de computer. PC’s gebruiken IP-adressen om gegevens met elkaar uit te wisselen.

We kunnen het IP-adres achterhalen wanneer “we” (persoon, bedrijf of overheid) het IP-adres niet is afschermen. Net zoals in het voorbeeld hierboven is dan je IP-adres en locatie zichtbaar.

Het IP-adres is uniek, het is statisch (het is van jou en verandert nooit). Een IP-adres kan ook dynamische zijn dit zal afhangen van je provider (veranderen met de tijd of door de provider ingesteld). Het zal dan toch mbv de provider terug traceerbaar zijn naar jouw.

Als je niet wilt dat het echte IP-adres zichtbaar is de beste manier om je te beschermen een met VPN. Er zijn tal van versleuteling services op de markt (VPN diensten) zoals ExpressVPN  die voor een afscherming van je IP-adres en locatie kunnen zorgen. Het resultaat zal anonimiteit of het internet zijn iets wat steeds belangrijker wordt niet omdat we iets te verbergen hebben maar omdat onze privacy wordt misbruik door oa onze overheid die maar wat graag over onze schouder meekijkt.

DeBesteVPN.nl