Wat is mijn IP locatie

wat is mijn IP
Je kent het begrip IP-adres waarschijnlijk wel, maar weet je ook wat het is en wat anderen ermee kunnen? Op deze pagina zal ik je alles wat je over je IP-adres moet weten uitleggen.

Klik hier
Je IP-adres voor anderen verbergen met ExpressVPN - 49% korting

Met deze beperkte korting kun je de beste VPN van dit moment proberen. Niet tevreden? Dan krijg je binnen 30 dagen je geld terug. Zonder problemen. Speciale actie: 12 maanden + 3 maanden GRATIS

Bijgewerkt op: 24 mei 2024

Hoe je antwoord krijgt op de vraag: Wat is mijn IP-adres?

IP adres staat voor Internet Protocol en ondanks dat je misschien helemaal niet weet wat het precies is, kan het wel heel belangrijk zijn.

Zie het als je digitale postadres dat ervoor zorgt dat de websites die je bezoekt weten waar ze hun informatie naartoe moeten sturen.

Zonder een IP-adres is het onmogelijk om te internetten. De informatie die je aanvraagt zal dan namelijk helemaal niet aankomen.

Er zijn nog veel meer dingen die je IP-adres over je kan vertellen. Iedereen die je IP-adres achterhalen kan weet bijvoorbeeld ook welke internetprovider je gebruikt en wat je locatie is. Als je weet wat mijn IP adres is, kun je dus veel meer over me te weten komen.

Het is dus best eens een goed idee om jezelf de vraag ”Wat is mijn IP-adres” te stellen, zodat jij weet wat een ander over je te weten kan komen. Vraag jezelf niet alleen af ”Wat is mijn IP adres ?”, maar ook wat anderen met die informatie kunnen achterhalen.

wat is mijn IP-adres

In de eerste plaats moet je onderscheid maken tussen de verbinding die je hebt. Bij een verbinding via een router krijg je altijd de gegevens van het gebouw waar je op dat moment bent.

Als je antwoord zoekt op de vraag ‘Wat is mijn IP-adres’ en je gebruikt een router, dan is er ook iets dat je moet weten.

Een router geeft namelijk iedere connectie een ander IP-adres, waardoor je telefoon weer een ander IP-adres krijgt dan je laptop.

Als je een mobiele internetverbinding hebt, van 3G of 4G, dan krijg je het internet protocol-adres daarvan te zien. Mijn internet protocol op dit moment laat zien dat ik via de telefoon verbonden ben.

Een derde optie is dat je verbinding hebt gemaakt via een VPN of proxy. Deze tools zijn ontwikkeld om jouw internetverkeer te versleutelen en je internet protocol-adres te verbergen.

Ze maken het mogelijk om anoniem te internetten, zodat je minder vatbaar bent voor hackers en anderen met slechte bedoelingen. Als je jezelf afvraagt, zal een VPN ervoor zorgen dat je daar geen antwoord op kunt vinden.

Onze tool ‘Wat is mijn IP adres’ laat heel goed zien hoe gemakkelijk iemand anders jouw IP adres achterhalen kan.

Ik raad je dus altijd aan om een VPN te gebruiken. Dit staat voor Virtueel Privé Netwerk en geeft je de mogelijkheid om je internetverkeer om te leiden via een andere locatie.

Zodra iemand jouw IP adres zoeken zal, komt daar het internet protocol-adres van de andere locatie uit gerold. Jouw eigen IP-adres zoeken wordt met behulp van deze tool mogelijk. Als je zelf op zoek gaat naar het antwoord op ”Wat is mijn IP?”

IP:
Stad:
Land:
ISP:

Wat is een IP-adres?

Hierboven heb ik al even kort uitgelegd waar de afkorting internet protocol voor staat en wat de functie ervan is. In dit gedeelte zal ik wat specifieker ingaan op dit begrip.

wat is mijn IP adres

Statisch vs. dynamisch IP-adres

Als je een statisch IP-adres hebt, dan verandert deze nooit. Een dynamisch IP-adres verandert daarentegen regelmatig.

Met een statisch IP-adres is het apparaat dat aan het IP-adres verbonden is beter vindbaar.

Dat kan erg handig zijn voor bedrijven, die bijvoorbeeld werken met een mailsysteem dat de toegang bepaalt op basis van het IP-adres.

Ook voor thuiswerken is een statisch IP-adres handig, omdat de software van kantoor meteen herkent dat ze te vertrouwen zijn.

Voor de meeste mensen is het echter handiger om een dynamisch IP-adres te hebben. Hiermee kan je namelijk gemakkelijk verbinding maken vanaf verschillende plekken.

Je krijgt automatisch een IP-adres aangewezen, daar hoef je zelf niks voor te doen.

Als je wil controleren welk IP-adres er aan jou toegewezen is, kun je onze ‘Wat is mijn IP-adres’-tool gebruiken.

Openbaar vs. privé IP-adres

Je internet protocol-adres wordt niet alleen gebruikt om te communiceren met de websites die je bezoekt, ook apparaten onderling gebruiken jouw internet protocol-adres om informatie te versturen.

Hiervoor worden openbare internet protocol-adressen gebruikt. Zodra jij je apparaat met het internet verbindt, krijg je van je internetprovider een internet protocol-adres toegewezen.

Als er meerdere apparaten op dezelfde router worden aangesloten, kunnen ze samen een netwerk vormen.

Ieder apparaat krijgt een eigen internet protocol-adres en kan dus los van elkaar geïdentificeerd worden.

Alle individuele apparaten worden online herkend aan het IP-adres dat openbaar is.

De router stuurt het vervolgens door naar het internet protocol-adres van het juiste apparaat.

Als je in de ‘Wat is mijn IP adres’-tool zoekt, kom je dus alleen het openbare IP-adres tegen.

IPv4 vs IPv6

Toen de internet protocol-adressen pas net werden uitgegeven, kreeg iedereen een IPv4 adres. Dit bestaat uit 32 bits en er zijn 4.3 miljard combinaties mee mogelijk.

Dat aantal combinaties is vandaag de dag al niet meer voldoende om aan iedere verbinding een uniek internet protocol-adres te koppelen.

Daarom is uiteindelijk IPv6 in het leven geroepen. Deze verbinding heeft 128 bits en daarmee zijn ontzettend veel nieuwe combinaties mogelijk.

Het maakt niet uit wat voor internet protocol-adres je toegewezen krijgt, als gebruiker merk je er helemaal niks van.

Schrik dus niet als je de ‘Wat is mijn IP adres’-tool gebruikt en ziet dat je een IPv4 adres hebt.

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van mei 2024

Wat is mijn IP adres en wat zit er achter?

Als jij hebt gezocht op ”Wat is mijn IP-adres”, dan is de kans groot dat je wil weten of een onbekende je gegevens kan achterhalen aan de hand van jouw internet protocol-adres.

Zoals ik al eerder heb uitgelegd, kan iemand die je internet protocol-adres weet, bepalen wat jouw locatie is.

In de eerste plaats is het goed om te weten dat een internet protocol-adres alleen een globaal idee van je locatie geeft.

Het zal bijvoorbeeld laten zien in welke stad je bent, maar niet waar in die stad.

Bij kleinere steden en gemeenten kan het ook zijn dat de locatie van je internet protocol-adres niet helemaal klopt, maar dat er een locatie in de buurt wordt weergegeven.

mijn IP

Zo komt het ook dat je soms reclame te zien krijgt die specifiek is gericht op jouw regio.

De adresgegevens die bij ieder internet protocol-adres horen zijn alleen bekend bij jouw internetprovider.

Er zijn maar weinig omstandigheden waaronder een internetprovider je gegevens ook echt zal delen.

Dit is eigenlijk alleen het geval wanneer ze hiervoor de opdracht krijgen van de officier van justitie, omdat je iets strafbaars hebt gedaan.

Maak je dus geen zorgen, als een hacker dezelfde informatie krijgt als jij uit de ”Wat is mijn IP adres”-tool, is je precieze locatie nog steeds niet duidelijk.

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van mei 2024

Hoe IP adres verbergen?

Als je toch een beetje zenuwachtig wordt van het feit dat iemand kan zien waar op de wereld je ongeveer bent, kun je er ook voor kiezen om je internet protocol-adres te verbergen.

Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een VPN. Gebruik hiervoor het volgende stappenplan:

  1. Kies een VPN aanbieder zoals ExpressVPN
  2. Sluit een abonnement af
  3. Download de software
  4. Open de app en kies een server
  5. Verbind met de server
  6. Zoek in de ‘Wat is mijn internet protocol-adres’-tool naar het antwoord op de vraag: ”Wat is mijn internet protocol?”
  7. Als het goed is, wordt nu de locatie van de server weergegeven en niet je eigen locatie

Door een VPN te gebruiken wordt je internetverkeer omgeleid via de locatie van de server, waardoor jouw eigen locatie verborgen blijft.

Geen zorgen, de informatie die je opvraagt komt wel nog gewoon op de juiste plek aa. Lees meer hier

Conclusie

Nu je antwoord hebt op de vraag ‘Wat is mijn IP-adres?’, weet je ook dat het verstandig is om deze te verbergen.

Ondanks dat je precieze locatie nooit helemaal te achterhalen is, kan iemand wel zien waar je ongeveer bent. Als je nu mijn internet protocol achterhaalt, zal je bijvoorbeeld zien dat ik in de buurt van Amsterdam ben.

Dat is niet alleen handig voor hackers, maar ook voor bedrijven die gerichte reclame willen sturen. Zij gebruiken het antwoord op de vraag: ”Wat is mijn IP” namelijk om reclame te maken voor producten en diensten bij jou in de buurt.

Ook je internetprovider zal bij het gebruik van een VPN nooit helemaal zeker weten wat jij online uitspookt.

Test je VPN altijd via de ”Wat is mijn internet protocol adres”-tool. Zo weet je zeker dat je geen last zult hebben van pottenkijkers.

DeBesteVPN.nl