Beste Torrent Clients voor 2024

De Torrent client is perfect geschikt voor het downloaden van grote bestanden. Denk bijvoorbeeld aan video’s, films, games en andere grote softwares.

Als je deze grote bestanden op de normale manier van een server downloadt, gaat dit vaak zeer traag. Al helemaal als andere internetgebruikers hetzelfde bestand willen downloaden.

Hier volgt een korte samenvatting over de beste torrent client.

Bezoek ExpressVPN
Download torrents met de beste VPN!

Begin met torrents downloaden van de beste torrent clients met ExpressVPN en maak gebruik van de 30 dagen gratis proefperiode.

Bijgewerkt: 24 mei, 2024

De beste torrents clients

Alle beste torrent clients hebben zo hun voor- en nadelen. Sommige hebben speciale functies om het downloaden van extra grote bestanden mogelijk te maken.

Met dit in het achterhoofd hebben we de beste torrent clients geselecteerd en deze in een handige samenvatting geschreven. Zo kan je lezen welke torrentsclient in mijn ogen de meest geschikte zijn.

Met een torrent client kan je bestanden downloaden. Deze bestanden staan op computers over heel de wereld.

Dit leidt tot snellere downloadsnelheden. Er is altijd wel iemand die zijn downloadsfolder op delen heeft staan. Van alle torrentsclients die wij van debestevpn.nl getest hebben, zijn deze vijf torrentwebsites in onze ogen de meest klantvriendelijk.

qBittorrent

torrent client

qBittorrent is een gratis en open source torrents client die gebruikers helpt allerlei soorten content te downloaden van het internet. Het is een van de weinige torrents clients die een zeer minimalistische en advertentieloze gebruikersinterface heeft. Ook de app of software zelf is heel compact.

qBittorrent is opgericht in 2006 en is een van de oudste en bekendste torrents clients waaraan nog steeds wordt gewerkt. Deze software is beschikbaar op vrijwel alle besturingssystemen. Denk aan Windows, macOS en Linux. Het mooie aan qBittorrent is dat het volledig gratis is en geen premium, betaalde versie of iets dergelijks heeft. Meer over qBittorrent en VPN vind je in dit artikel.

Deluge

torrent client

Deluge is ook een gratis en open source platform. Het werkt op de BitTorrent client en is geschreven in Python. Deluge gebruikt een front- en backend die beiden geschreven zijn in C++, wat er voor zorgt dat de software’s netwerksysteem gekoppeld is aan enkele frontends met een textconsole. De webinterface en grafische desktopinterface gebruiken GTK.

uTorrent

torrent client

uTorrent is een gratis software die gebruikt wordt om grote bestanden te delen binnen een zeer groot netwerk. Het programma is opgericht in 2005 en is gebouwd door Luvig Strigeus en is onderdeel van Bittorrent’s netwerk aan torrent clients. uTorrent heeft meer dan 100 miljoen gebruikers wereldwijd en de software is beschikbaar in meer 67 talen. Het programma werkt niet alleen op desktops maar ook op mobiele besturingssystemen. uTorrent werkt op Windows, Linex, Android en OS X.

Vuze

torrent client

Vuze, voorheen Azureus, is een BitTorrent client waarmee men bestanden kan versturen via het BitTorrent protocol. De software is geschreven in Java en gebruikt de Azureus Engine. Naast alleen het downloaden van data gekoppeld aan .torrent bestanden, kan je met Azureus ook DVD’s bekijken, uploaden en delen in HD-kwaliteit.

De content wordt gepresenteerd op verschillende kanalen waaronder TV-shows, videoclips, films, games, series en meer. Daarnaast kunnen gebruikers ook hun eigen content uploaden en hier geld mee verdienen.

Azureus werd gelanceerd in 2003 door SourceForge.net. Er werd destijds voornamelijk geëxperimenteerd met de Standard Widget Toolkit van Eclipse. Later werd het een van de populairste BitTorrent clients. De Azureus software werd gelanceerd onder de GNU Public Licensie en blijft tot op de dag van vandaag een gratis software. Hoewel het een van de populairste clients is, ligt de software nu wat onder vuur en zijn er strengere regels.

BitTorrent

torrent client

BitTorrent is niet echt een enkele site, maar meer een overkoepelende software. Gebruikers zoeken en vinden een torrent die zij willen downloaden op een torrent index site. Vervolgens downloaden zij deze via de BitTorrent client. De client verbindt de trackers of seeds van het specifieke torrentbestand. Vervolgens gaat dit naar een lijst seeds en peers die ieder een deeltje van het bestand sturen. De client kiest automatisch de peers die het snelste zijn om de juiste delen van te downloaden.

De effectiviteit van deze vorm van data-overdracht hangt grotendeels af van het beleid welke de verschillende clients voeren om te bepalen wie welke date verstuurd. Gebruikers zouden kunnen willen dat data enkel via peers verloopt die ook data naar hen versturen. Dit heet een tit for tat exchange systeem en stimuleert eerlijke bestandsoverdracht.

Dit soort beleidsvoering leidt echter vaak wel voor oneerlijkheden. Zo kunnen nieuwe gebruikers vaak bijna geen enkele data ontvangen omdat ze zelf nog geen data aan het netwerk hebben toegevoegd. Ook kan het voor komen dat twee peers met een goede verbinding tussen elkaar juist niks naar elkaar versturen. Dit doen zij omdat geen van de twee partijen als eerste zijn of haar bestanden stuurt en zij bang zijn dat de ander diegenes locatie of identiteit te weten komt.

Om dit tegen te gaan heeft het officiële BitTorrent programma een ingebouwd mechanisme wat noemt optimistic unchoking. Hier reserveert de gebruiker een beetje bandbreedte om data te versturen naar random peers. Dit zorgt er voor dat ook nieuwkomers een kans hebben deel te maken van het peer-2-peer netwerk.

Andere beste torrent clients

Er zijn nog een aantal beste torrent clients beschikbaar:

  • Transmission – Transmission is een open source vrijwilligersproject. In tegenstelling tot andere BitTorrent softwares, verdient Transmission geen geld aan haar gebruikers. Transmission heeft dus geen toolbars, pop-up ads, twitter tools en dergelijke. Er is ook geen payware versie beschikbaar en de source code is vrij ter inzage.
  • WebTorrent Desktop – Hoewel WebTorrent Desktop nog in beta is, kan je het gebruiken om video’s van het internet archive te downloaden, muziek te luisteren van Creative Commens en audiobooks van Librivox. Je kan alles al afspelen terwijl de download nog bezig is. De source code is in te zien op Github.
  • BitLord – Het handige aan Bitlord is dat je het ook op je smartphone kunt gebruiken. Je kan de bestanden in een playlist zetten en op je smartphone of via Chromecast kijken terwijl de download bezig is. Ondertitelingen kan je instellen in talen beschikbaar via OpenSubtitles.
  • Tixati – Tixati is een Linux en Windows BitTorrent software geschreven in C++ en is ontworpen om zeer licht te zijn voor je processor of CPU. De ontwikkelaar, Kevin Hearn, brengt regelmatig nieuwe, mobiele versies van de client uit. Tixati heeft ook ingebouwde chatrooms, iets wat andere torrentsoftwares niet hebben.
  • BiglyBT – BiglyBT is een met functies gevulde, open source, advertentievrije, bittorrent-client. BiglyBT is de voortzetting van het open source-project Vuze/Azureus dat voor het eerst werd gecreëerd in 2003 en dat actief wordt ontwikkeld door de oorspronkelijke programmeurs.

Hoe stel ik een torrents client in?

  1. Kies een VPN die geschikt is voor torrents downloaden. Onze aanrader als beste torrent client is ExpressVPN.
  2. Download en installeer de VPN.
  3. Maak verbinding met een geschikte server. Kies bij voorkeur een server die peer-2-peer sharing toelaat.
  4. Optimaliseer je VPN’s beveiligingsinstellingen. Dit helpt je dataverkeer en identiteit veilig te houden.
  5. Bezoek je favoriete torrents client en begin met downloaden of uploaden.

Voor een uitgebreide torrents downloaden handleiding kan je terecht op onze pagina: anoniem torrents downloaden.

Qua torrents downloaden zijn er veel dingen die in een grijs gebied vallen. Het gebruiken van een VPN of Virtual Private Network, is een manier om problemen te voorkomen en je downloadgedrag geheim te houden. Enkel en alleen al om deze reden is het aan te raden altijd een VPN te gebruiken wanneer je torrents gaat downloaden.

Een VPN is een software waarmee je je digitale privacy waarborgt. In de meeste gevallen bescherm je jezelf zo erg dat letterlijk niemand kan zien wat je doet op het internet en/of wat je downloadt of uploadt.

Beste torrent clients VPN’s

Wij hebben hier even een lijst gemaakt met de beste VPN voor torrent. Dit zijn naar onze mening de beste VPN’s om torrents mee te downloaden. Wij hebben zelf al deze VPN’s uitgebreid getest en hier dan vervolgens uitgebreide VPN reviews over geschreven.

Beste Dienst 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 CyberGhost, review 2024
9.5
3 Private Internet Access, review 2024
9.3
4 IPVanish, review 2024
9.1
5 NordVPN review 2024
8.9

Veruit de beste VPN om te gebruiken in combinatie met de beste torrent clients, is ExpressVPN. Deze VPN-aanbieder heeft duizenden servers verspreid over de hele wereld en ontzettend goede beveiligingsfuncties. Denk bijvoorbeeld aan een ingebouwde kill switch, split tunneling mogelijkheden en een strikt no log policy.

Beste torrentclient – Veelgestelde Vragen

Is het legaal om torrents te downloaden?

Torrents downloaden is an sich niet illegaal. Het downloaden van materiaal of content waar copyright op zit wel. Het is niet altijd helemaal duidelijk of content legaal is of niet en sommige content valt in een grijs gebied. Het kan gebeuren dat je per ongeluk een illegaal bestand downloadt.

De meeste internetaanbieders monitoren continu het BitTorrent-netwerk en kunnen actie ondernemen als je illegaal torrents aan het downloaden bent. Dit kan uiteenlopen van een waarschuwingsbrief, het afknijpen van je internet tot aan een rechtzaak tegen je beginnen. Dit laatste is uiterst zeldzaam en komt zelden voor.

Welke torrents client is het snelste?

Dit verschilt heel erg van download tot download. Voor de een werkt een bepaalde torrents client weer beter dan voor de ander. Het beste is als je in ieder geval je VPN zo instelt dat je met een snelle peer-2-peer server bent verbonden.

Verder is er eigenlijk weinig wat je zelf kan doen om invloed uit te oefenen op de snelheid van torrents downloaden. Je zou hooguit naar het aantal seeders kunnen kijken, maar ook dit heeft niet altijd betekenis.

Wat is de beste torrent clients en is deze veilig?

Ten eerste is er niet echt een torrentclient. Wij raden aan er gewoon een uit de lijst boven in dit artikel te kiezen.

Daarnaast, al sinds het begin van torrents is eigenlijk copyright het grootste gevaar. Muziek- en filmbedrijven klagen links en rechts mensen aan die copyrightschennis plegen. Ook zaten in veel bestanden malware en virussen. Het hebben van een antivirus-software die up-to-date is dan ook zeer aan te raden.

Een ander aspect of punt is dat internetaanbieders je internetverbinding afknijpen als ze vermoeden hebben dat je illegaal aan het downloaden bent. Een goede VPN werkt hier goed tegen en zorgt ervoor dat je internetprovider niks kan zien. Dit zal er voor zorgen dat je downloadsnelheid hetzelfde blijft.

Moet je je torrents client instellingen optimaliseren of staan die al goed ingesteld?

Er zijn eigenlijk twee dingen die je kan doen om sneller torrents te downloaden. De beste torrent clients hebben hier allen speciale functies voor. Ten eerste kan je meer bandbreedte alloceren aan je torrents.

Als je meerdere torrentbestanden tegelijkertijd aan het downloaden ben, kan je de hoogste bandbreedte-prioriteit geven aan het torrentbestand wat je het snelste binnen wilt hebben. In iedere bij de beste torrent clients is hier vaak een hele simpele optie voor, welke voor zich moet spreken.

Mocht je hem hebben, kan je de daadwerkelijke Magnet link van het bestand toevoegen en ”sticky” maken. Op deze manier blijf je alleen downloaden van de bron en niet van andere seeders. Op deze manier verhoog je je downloadsnelheid aanzienlijk. Keerzijde echter, is dat je dus de echte Magnet link moet hebben.

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van mei 2024

Conclusie

Hopelijk heb je een torrentsite gevonden uit de lijst beste torrent clients die we voor je hebben samengesteld. Wees echter wel verstandig en gebruik altijd een VPN als je gaat beginnen met torrents downloaden. Van alle VPN’s vinden wij zelf ExpressVPN het beste.

Als je namelijk geen VPN gebruikt tijdens het downloaden van torrents ben je niet veilig bezig. Je IP-adres en uiteindelijk daadwerkelijke locatie en identiteit kunnen gemakkelijk worden achterhaalt. Torrents downloaden is uit zichzelf geen illegale bezigheid, maar je bevind je vaak wel in een grijs gebied. Veilig en gratis

Dit komt omdat je nooit de exacte bron van een bestand weet. Voordat je het weet download je per ongeluk illegaal materiaal waar copyright op zit. Als voorzorgsmaatregel is het verstandig je gedeelde mappen uit te zetten. Op die manier ben je in ieder geval niets aan het uploaden, wat vaak nog strafbaarder is dan downloaden.

Daarnaast doe je er goed aan enkel torrents te downloaden van seeders die je vertrouwt. Je wilt niet ineens malware, spyware of ransomware op je computer, laptop of ander toestel downloaden. Het is hierom aan te raden naast alleen een VPN te gebruiken ook een degelijke virusscanner te installeren.

star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl