Kijk de Le Mans 24 live stream overal [Guide 2024]

In de race wereld is de Le mans 24 race een van de meest iconische races aller tijden. Dit is namelijk een race waarin auto’s 24 uur lang aan een stuk door racen. Wil je deze race graag live volgen, maar weet je niet hoe? Lees dan snel verder en kom erachter hoe je de 24 Le Mans livestream van overal kunt volgen!

Probeer ExpressVPN nu uit!
Kijk overal naar de Le Mans 24: Met ExpressVPN

Met de diensten van ExpressVPN zul je van overal de geografische beperkingen van streaming diensten ontgrendelen. Probeer het nu zonder zorgen uit, met de 30 dagen geld terug garantie voor nieuwe klanten. Indien je niet tevreden bent kun je zonder verantwoording je geld terugvragen.

Bijgewerkt op: 12 juli 2024

De Beste betaalde diensten om naar de Le Mans 24 Live stream te kijken!

In Nederland heb je de mogelijkheid om de 24 Le Mans Livestream op verschillende manieren te volgen. Een van de beste manieren om dit ook effectief te kunnen doen is met Ziggo Sport Totaal!

Ziggo Sport Totaal

De diensten van Ziggo Sport Totaal zenden een uitgebreide livestream met commentaar over de hele race van de Le Mans. Zo zul je de oefensessies, de kwalificaties en de volledige race live kunnen volgen via deze dienst. Echter zul je er wel een abonnement voor moeten afsluiten om toegang tot de stream, de tv zender of de applicatie te kunnen krijgen!

Wil je liever niet moeten betalen om naar de Le Mans te kunnen kijken? Dan kun je best even verder lezen.

24 le mans livestream

De beste manier om de livestream Le Mans 24h gratis te kijken!

Niet iedereen wilt vast zitten aan een abonnement of moeten betalen om de Le Mans 24 live stream te kunnen volgen. Daarom hebben we ook verschillende gratis mogelijkheden gezocht waarmee je toch de live stream kunt volgen.

Zender Beschrijving
NOS en Eurosport In Nederland heb je 2 gratis mogelijkheden waarmee je de Le mans 24 Live stream kunt volgen. Bij Eurosport zul je overal in Nederland de stream kunnen volgen, maar het kan zijn dat er in sommige delen van het land een andere commentator is dan in de rest van het land. Deze zender kun je zowel op je tv als op je computer vinden!

NOS daarentegen voorziet een online 24 Le mans livestream die je overal in Nederland zou kunnen gebruiken. Deze stream zul je kunnen volgen op de APP of op hun online browser!

Quest Quest is een uitzender vanuit het verenigd koninkrijk die je zou kunnen gebruiken om naar de 24 Le Mans livestream te kunnen kijken. Dit kun je zowel op hun TV kanaal als op hun streaming website doen!

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van streaming diensten die je zou kunnen gebruiken gratis de Le Mans 24 live stream te kunnen volgen! Deze diensten zullen echter enkel werken binnen bepaalde geografische zones.

France.TV France.TV is een Frans publiek televisiekanaal dat gratis live verslag doet van de 24 uur van Le Mans. Je kunt het bekijken op hun website en hun mobiele app, maar het is alleen beschikbaar binnen Frankrijk.
Radio Le Mans Radio Le Mans is een online radiostation dat live commentaar geeft bij de 24 uur van Le Mans. Het is beschikbaar op hun website en mobiele app, en het is wereldwijd gratis.
Sport1 Sport1 is een Duits sportkanaal dat de 24 uur van Le Mans gratis live uitzendt. Het is beschikbaar op TV, browser en hun mobiele app, maar het is alleen toegankelijk binnen Duitsland.
ServusTV Servus TV is een Oostenrijks gratis te ontvangen televisienetwerk dat in sommige regio’s, waaronder Duitsland, live verslag doet van de 24 uur van Le Mans. Je kunt het bekijken op TV, browser en hun mobiele app.
ORF Een andere optie is ORF, de nationale omroep, die de race ook gratis zal uitzenden op haar ORF1-kanaal. ORF is beschikbaar op tv, online via de website en via de mobiele apps voor iOS- en Android-toestellen.
RTS Een van de gratis kanalen om naar de 24 uur van Le Mans in Zwitserland te kijken is de publieke omroep RTS. Het is beschikbaar op TV en ook online via hun website of mobiele app.

Le Mans 24h live stream buiten de toegestane zone

De uitzenders van de Le Mans Livestream hebbenslechts de rechten om de stream binnen een bepaalde zone uit te zenden. Hierdoor zal de streaming dienst geografische beperkingen moeten implementeren. Dit betekent dat wanneer je met een IP adres dat buiten deze geografische zone ligt de stream probeert te kijken, je toegang geblokkeerd kan worden.

Hierdoor wordt het streamen van de Le Mans 24 Live stream onmogelijk met een IP adres van buiten deze toegestane zone! Gelukkig hebben we een oplossing gevonden zodat je van overal toegang kunt krijgen tot de streaming dienst.

Hiervoor moet je echter gebruik maken van een VPN dienst. Deze zal je namelijk helpen bij het omzeilen van de geografische restricties.

Dit wordt gedaan door de locatie van je IP adres te versleutelen en door een nieuw IP adres binnen de toegestane zone te gebruiken! Heb je geen idee hoe je dit zelf zou kunnen doen? Lees dan snel verder.

Opmerking: Dit is bijvoorbeeld uw huidige IP-adres, dat uw locatie onthult:

IP:
Stad:
Land:
ISP:

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van juli 2024

le mans 24 live stream

Zo ontgrendel je de 24 uur van Le Mans live stream in het buitenland

Wil je graag gebruik maken van een VPN dienst om de 24 Le Mans livestream te kunnen ontgrendelen, maar heb je geen idee hoe je dit zou moeten doen?

Geen enkel probleem, we hebben namelijk een kort stappenplan voorzien waarin we uitleggen hoe je zelf de Live stream kunt ontgrendelen door een VPN dienst te gebruiken.

  • Sluit een abonnement af voor een VPN dienst zoals ExpressVPN.
  • Download en installeer de VPN software op je computer of mobiele apparaat
  • Open de VPN software en verbind met een server die binnen de geografische regio van de stream ligt! Voor NOS, Eurosport.NL en Ziggo Sport Totaal is dit in Nederland. Voor Sport1 is dit in Duitsland, voor France.TV is dit een server in Frankrijk, Voor ServusTV en ORF is dit in Oostenrijk, Voor Quest is het een server in het VK en voor RTS is het een server in Zwitserland!
  • Zodra je verbinding gemaakt hebt met de VPN server kun je naar de website van de livestream gaan en genieten van de race!

Kijk de 24 uur race Le Mans Live stream met ExpressVPN!

Wil je graag de Le Mans 24 Live stream ontgrendelen door gebruik te maken van een VPN, maar wil je niet meteen een abonnement afsluiten voor de VPN dienst? Dan raden we je aan om gebruik te maken van ExpressVPN gratis proefperiode. Deze VPN dienst geeft nieuwe klanten namelijk een 30 dagen geld terug garantie bij het afsluiten van een nieuw abonnement dat minstens een jaar duurt.

Binnen deze 30 dagen kun je de VPN dienst volledig uittesten om naar de 24 Le Mans livestream te kunnen kijken. Indien je niet tevreden bent van de dienst, kun je binnen de eerste 30 dagen je geld zonder verantwoording terugvragen!

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van juli 2024

24 uur van le mans

De Beste VPN diensten om de Le Mans 24 uur te kijken!

Wanneer je op zoek gaat naar een VPN dienst die je zou kunnen gebruiken om de Le Mans 24 live stream te ontgrendelen, zul je verschillende opties te zien krijgen. Om je te helpen bij het maken van een keuze in welke VPN dienst het beste is om dit te doen hebben we een ranglijst voorzien.

De onderstaande ranglijst hebben we kunnen opstellen door de VPN diensten uit te testen en met elkaar te vergelijken. De scores van de testen, hebben de plaats in de ranglijst bepaald.

Beste Dienst 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 CyberGhost, review 2024
9.5
3 Private Internet Access, review 2024
9.3
4 IPVanish, review 2024
9.1
5 NordVPN review 2024
8.9

De voordelen van VPN diensten naast het kijken van de Le mans 24 live stream

Het gebruik maken van een VPN dienst heeft verschillende voordelen naast het ontgrendelen van de 24 Le Mans livestream. Zo zul je ook de geografische restricties van andere streaming diensten zoals Netflix en Hulu omzeilen en zo exclusieve content van over heel de wereld ontgrendelen. Ook is het handig om andere streams zoals bijvoorbeeld een Formule 1 livestream te ontgrendelen wanneer je in het buitenland zit.

Naast het omzeilen van geografische restricties zul je door gebruik te maken van een VPN dienst ook nog andere voordelen hebben. Zo zul je bijvoorbeeld je online privacy en je persoonlijke gegevens kunnen beveiligen. De VPN dienst zal namelijk al je gegevens op een militair niveau kunnen versleutelen. Ook zal de locatie van je IP adres aangepast worden. Hierdoor kunnen derde partijen je internet gebruik niet volgen. Dit is vooral handig voor mensen die vaker gebruik maken van een openbaar netwerk!

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van juli 2024

Meest gestelde vragen over de 24 uur Le Mans

Nu we je uitgelegd hebben hoe je de live stream van de Le Mans kunt ontgrendelen van overal, kan het wel eens zijn dat je met een aantal vragen zit. Daarom hebben we een aantal van de meest gestelde vragen over de Le Mans in deze blog beantwoord.

Wie heeft de 24 uur van Le Mans gewonnen?

Hier is een overzicht van de winnaars van de 24 uur van Le Mans van 2000 tot 2022:

Jaar Winnaar Team
2000 Frank Biela, Tom Kristensen, Emanuele Pirro Audi Sport Team Joest
2001 Frank Biela, Tom Kristensen, Emanuele Pirro Audi Sport Team Joest
2002 Frank Biela, Tom Kristensen, Emanuele Pirro Audi Sport Team Joest
2003 Tom Kristensen, Rinaldo Capello, Guy Smith Bentley Speed 8
2004 Seiji Ara, Tom Kristensen, Rinaldo Capello Audi Sport Team Joest
2005 Tom Kristensen, JJ Lehto, Marco Werner Audi Sport Team Joest
2006 Frank Biela, Emanuele Pirro, Marco Werner Audi Sport Team Joest
2007 Frank Biela, Emanuele Pirro, Marco Werner Audi Sport Team Joest
2008 Tom Kristensen, Rinaldo Capello, Allan McNish Audi Sport Team Joest
2009 David Brabham, Marc Gené, Alexander Wurz Peugeot Sport Total
2010 Mike Rockenfeller, Timo Bernhard, Romain Dumas Audi Sport Team Joest
2011 Marcel Fässler, André Lotterer, Benoît Tréluyer Audi Sport Team Joest
2012 Marcel Fässler, André Lotterer, Benoît Tréluyer Audi Sport Team Joest
2013 Tom Kristensen, Allan McNish, Loïc Duval Audi Sport Team Joest
2014 Marcel Fässler, André Lotterer, Benoît Tréluyer Audi Sport Team Joest
2015 Nico Hülkenberg, Earl Bamber, Nick Tandy Porsche Team
2016 Romain Dumas, Neel Jani, Marc Lieb Porsche Team
2017 Timo Bernhard, Earl Bamber, Brendon Hartley Porsche LMP Team
2018 Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima, Fernando Alonso Toyota Gazoo Racing
2019 Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima, Fernando Alonso Toyota Gazoo Racing
2020 Sébastien Buemi, Kazuki Nakajima, Brendon Hartley Toyota Gazoo Racing
2021 Mike Conway, Kamui Kobayashi, José María López Toyota Gazoo Racing
2022 Mike Conway, Kamui Kobayashi, José María López Toyota Gazoo Racing

Opmerking: Vanwege de COVID-19-pandemie werd de race in 2020 in september gehouden zonder aanwezigheid van toeschouwers.

Wie heeft de Le Mans race het meeste gewonnen?

De coureur die de meeste overwinningen heeft behaald in de 24 uur van Le Mans is Tom Kristensen. Hij is een Deense autocoureur die tijdens zijn carrière een indrukwekkend aantal van negen overwinningen heeft behaald in de legendarische endurance-race. Kristensen heeft zijn successen behaald in de periode van 1997 tot 2013, waarbij hij reed voor verschillende teams, waaronder Audi Sport Team Joest.

Met negen overwinningen heeft Tom Kristensen het record voor de meeste zeges in de geschiedenis van de Le Mans-race gevestigd. Zijn prestatie is buitengewoon en plaatst hem in de recordboeken als een van de meest succesvolle coureurs in deze iconische endurance-wedstrijd.

Hoe snel zijn de auto’s in de Le Mans race?

De snelheid van Le Mans-auto’s varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals de klasse waartoe ze behoren en de technische specificaties van de voertuigen. In de hoogste klasse, LMP1, kunnen de auto’s indrukwekkende topsnelheden bereiken. In voorgaande jaren hebben sommige LMP1-auto’s snelheden van meer dan 340 kilometer per uur bereikt op het rechte stuk van het Circuit de la Sarthe, waar de 24 uur van Le Mans plaatsvindt.

De gemiddelde snelheid van de winnende auto tijdens de race kan variëren, afhankelijk van de omstandigheden en de prestaties van de deelnemende teams. Over het algemeen ligt de gemiddelde snelheid van de winnende auto in de LMP1-klasse rond de 240-250 kilometer per uur.

Het is belangrijk op te merken dat de snelheid van Le Mans-auto’s niet alleen afhankelijk is van hun vermogen, maar ook van andere factoren zoals aerodynamica, banden, brandstofefficiëntie en de vaardigheid van de coureurs. Deze aspecten spelen allemaal een rol in het bepalen van de algehele snelheid en prestaties van de auto’s tijdens de 24 uur van Le Mans.

Welke soort Auto’s racen in de Le Mans?

In de 24 uur van Le Mans worden verschillende soorten auto’s ingezet, die deelnemen in verschillende klassen. De belangrijkste klassen zijn:

  1. LMP1 (Le Mans Prototype 1): Dit zijn de snelste en meest geavanceerde auto’s in de race. Ze worden speciaal gebouwd voor endurance racing en hebben meestal hybride aandrijfsystemen. Deze auto’s vertegenwoordigen de topklasse in de race en hebben vaak de hoogste topsnelheden.
  2. LMP2 (Le Mans Prototype 2): Deze klasse bestaat uit iets minder krachtige prototypes in vergelijking met de LMP1-auto’s. Ze zijn ontworpen om iets betaalbaarder te zijn en teams moeten gebruikmaken van een standaardchassis en motorleverancier. Dit bevordert de concurrentie en maakt de klasse toegankelijker voor kleinere teams.
  3. GTE (Grand Touring Endurance): In deze klasse komen productiegebaseerde auto’s aan bod, die zijn aangepast voor de racedoeleinden. Deze auto’s worden verdeeld in twee subklassen: GTE-Pro en GTE-Am. GTE-Pro is bedoeld voor professionele coureurs en fabrieksteams, terwijl GTE-Am gericht is op amateurs en amateurteams.

Deze verschillende klassen zorgen voor een divers deelnemersveld en spannende races tijdens de 24 uur van Le Mans.

Hoe lang rijdt elke bestuurder in de Le Mans?

Tijdens de 24 uur van Le Mans is er geen strikte regel voor de maximale rijtijd voor elke bestuurder. Het is aan elk team om te bepalen hoe ze de rijtijd verdelen tussen hun coureurs.

Normaal gesproken rijden de teams met meerdere coureurs, waarbij elk van hen regelmatig achter het stuur van de auto plaatsneemt om vermoeidheid te voorkomen en de veiligheid te waarborgen. De exacte rijtijden kunnen variëren, afhankelijk van het team, de strategie en de rijvaardigheid van de coureurs.

In de LMP1-klasse, waar de snelste auto’s meestal te vinden zijn, kan een typische rijtijd voor een bestuurder variëren van ongeveer 1 tot 3 uur voordat ze worden afgelost door een teamgenoot. Het wisselen van coureurs gebeurt meestal tijdens geplande pitstops, waarbij het team ook de mogelijkheid heeft om brandstof bij te tanken, banden te wisselen en eventuele reparaties uit te voeren.

Het belangrijkste doel van het delen van de rijtijd is om ervoor te zorgen dat de coureurs voldoende rust krijgen en mentaal en fysiek in staat blijven om op topniveau te presteren gedurende de hele 24-uursrace.

Alles wat je moet weten om de Livestream Le Mans 24u te kijken!

Indien je in Nederland naar de 24 Le Mans livestream zou willen kijken, kun je dit op verschillende manieren doen. Zo heb je de diensten van Ziggo Sport Totaal waarbij je de meest uitgebreide commentaar zult krijgen voor alle onderdelen van de race. Voor deze dienst zul je echter wel moeten betalen.

Diensten zoals NOS, Eurosport.nl en Quest voorzien een gratis Le Mans 24 Live stream via verschillende kanalen. Zo kun je ze vaak zowel op TV als op hun website of op hun applicatie volgen! Echter zullen deze streaming diensten enkel werken binnen een bepaalde geografische regio.

Indien je de streaming dienst probeert te gebruiken met een IP adres dat buiten de toegestane zone ligt, zul je vaak geen toegang krijgen tot de streaming dienst. Echter kun je door gebruik te maken van een VPN dit toch doen!

Een VPN dienst zal namelijk de locatie van je IP adres kunnen aanpassen naar een locatie die binnen de toegestane zone ligt. Ook zal een VPN dienst je helpen met het versleutelen van je persoonlijke gegevens en je online privacy. Hierdoor zul je dus zo goed mogelijk beschermt worden wanneer je gebruik maakt van het internet. Weet je niet goed voor welke VPN je best kiest? Dan raden we de diensten van ExpressVPN aan! Deze dienst geeft nieuwe klanten namelijk een 30 dagen geld terug garantie om de VPN dienst uit te proberen.

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van juli 2024

star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl