Kijken naar Boston Marathon in 2024

Als je ongeacht je locatie wilt genieten van Boston Marathon livestream, lees dan gauw verder. In dit artikel kom je erachter waar en hoe je dat makkelijk kunt doen.

Probeer nu!
Met ExpressVPN kun je overal Boston Marathon livestream kijken

Met een niet goed, geld terug garantie kun je maar liefst dertig dagen lang een gratis VPN bij de betrouwbare aanbieder ExpressVPN inzetten. Geheel risicoloos en 100% gratis. Daarbovenop kun je ook nog eens profiteren van 3 maanden gratis bij een 12 maanden abonnement. Mis het niet!

Bijgewerkt op: 24 mei 2024

De beste betaalde streaming websites voor Boston Marathon live stream

Hieronder vind je een lijst met de beste betaalde streaming websites om nooit meer een Boston Marathon uitzending te missen in Duitsland.

Allereerst is Eurosport Player een interessante optie. Eurosport is een bekende sportzender die verschillende sportevenementen uitzendt, waaronder de Boston Marathon. De Eurosport Player is een op abonnementen gebaseerde service die toegankelijk is via een browser of de Eurosport Player-app.

Daarnaast is Sky Sport ook een goede optie. Sky Sport is een streaming platform met zowel live als on-demand mogelijkheden op het gebied van verschillende sporten en wedstrijden, waaronder de Boston Marathon.

Wat betreft de twee betaalde streaming websites, is het beschikbaar om te kijken op de meeste apparaten, waaronder smartphones, tablets, smart-tv’s en gameconsoles. Wel is het zo dat zowel Eurosport Player als Sky Sport een abonnement vereisen.

Mocht je op zoek zijn naar opties die vriendelijker zijn voor je portemonnee, dan hoef je niet teleurgesteld te zijn. In het volgende onderdeel lees je meer over de gratis opties om Boston Marathon live kijken mogelijk te maken.

boston marathon livestream

De beste gratis streaming websites voor Boston Marathon livestream

Naast betaalde opties, kun je ook gaan voor gratis streaming websites. Let er wel op dat het aanbod vaak minder uitgebreid is dan bij betaalde streaming opties. Als je Boston Marathon streaming wilt kijken zonder te betalen, dan zijn er enkele gratis opties:

Mocht je toevallig in Duitsland zijn, dan kun je de Boston Marathon bekijken op gratis kanalen zoals ZDF en ARD. ZDF is een gratis, Duitse publieke televisiezender. De uitzendingen van Boston Marathon kun je kijken via een browser of de ZDF-app. Het is compatibel met de meeste apparaten, waaronder smartphones, tablets en smart-tv’s.

ARD
is een andere Duitse publieke televisiezender die zich ook richt op de Boston Marathon. Het is toegankelijk via een browser of de ARD-app. Het is net als ZDF beschikbaar om te kijken op de meeste apparaten.

Behalve ARD en ZDF, is NBC Sports ook een interessante optie. NBC Sports is een populair sportnetwerk in de Verenigde Staten dat gratis live verslag doet van de Boston Marathon. Het is echter alleen beschikbaar voor kijkers in de Verenigde Staten en het is toegankelijk via een browser of de NBC Sports-app.

Verder is CBC Sports een Canadese sportzender die gratis live uitzendingen aanbiedt van de Boston Marathon. Het is toegankelijk via een browser of de CBC Sports-app, maar het is alleen beschikbaar voor kijkers die gevestigd zijn in Canada.

Daarbovenop is BBC Sport ook een interessante optie als je in het Verenigd Koninkrijk bent. Het is namelijk een Britse sportzender die ook gratis live uitzendingen van de Boston Marathon laat zien. Het is toegankelijk via een browser of de BBC Sport-app.

Boston Marathon livestream buiten de beschikbare geografische zone

Of het nu gaat om een betaalde of gratis streaming website, in beide gevallen krijg je te maken met een geografisch beschikbare zone. Wegens contracten tussen programmamakers en uitzenders, worden er geografische restricties opgelegd.

Dit zorgt ervoor dat kanalen niet beschikbaar zijn buiten hun geografisch beschikbare zone. Uitzenders dienen immers geografische beperkingen te respecteren, wat behoort tot de televisierechten.

Geografische restricties worden opgelegd door je geografische locatie. Je geografische locatie kan weer worden achterhaald door je IP adres.

Dit is bijvoorbeeld uw huidige IP-adres, dat uw locatie onthult:

IP:
Stad:
Land:
ISP:

Je IP adres verraadt namelijk waar je bent, waardoor je te maken krijgt met geografische blokkades. Een buitenlands IP adres is echter geen oplossing hiervoor.

Je kunt wel een VPN inzetten, dan wordt je IP adres namelijk anoniem gemaakt. Aan de hand van een anoniem IP adres, kun je effectief geografische restricties gaan omzeilen.

Wel is het belangrijk om te onthouden dat je een betrouwbare VPN aanbieder selecteert. ExpressVPN is consistent op nummer 1 gebleven onder de VPN aanbieders. Bij ExpressVPN weet je zeker dat je goed zit en kun je rekenen op een fijne gebruikerservaring.

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van mei 2024

boston marathon live

Stappenplan om Boston Marathon livestream te deblokkeren

Geografische blokkades kunnen dus worden gedeblokkeerd door een VPN. Ook geniet je van meer online privacy en veiligheid, omdat je te maken krijgt met een anoniem IP adres.

Om niet afhankelijk te zijn van je locatie en overal zorgeloos te kunnen genieten van Boston Marathon livestream, kun je onderstaand stappenplan volgen.

 • Zorg ervoor dat je een betrouwbare aanbieder uitkiest. ExpressVPN is daarin een uitstekende keuze. Kies ook gerust uit de ranglijst met betrouwbare VPN’s, wat verderop in dit artikel staat.
 • Nadat je de aanbieder hebt gekozen, kun je de desktop of app versie installeren. Dit is afhankelijk van het apparaat waar je de wedstrijden op wilt kijken.
 • Vervolgens is het belangrijk om, na de installatie van de VPN, verbinding te maken met de juiste server. De locatie ligt aan het kanaal. Voor het gemak, vind je hieronder de kanalen en bijbehorende locaties op een rijtje. Zo weet je met wat voor server locatie je verbinding moet maken:
   • Eurosport, Sky Sport, ZDF, ARD: Duitsland
   • NBC Sports: Verenigde Staten
   • CBC Sports: Canada
   • BBC Sport: Verenigd Koninkrijk
 • Na het verbinden met de juiste locatie, kun je gaan naar de desbetreffende website: Eurosport, Sky Sport, ZDF, ARD, NBC Sports, CBC Sports, BBC Sport.

Probeer ExpressVPN gratis uit

Het is nu mogelijk om ExpressVPN, de nummer 1 VPN op de markt, geheel gratis uit te proberen. Dit kun je doen door de niet goed, geld terug garantie te benutten. Via deze uiterst betrouwbare VPN aanbieder kun je daardoor maar liefst 30 dagen lang genieten van een gratis VPN.

Vergeet alleen niet om de terugbetaling binnen 30 dagen aan te vragen bij de klantenservice van ExpressVPN. Dit kan op een hele simpele wijze, namelijk zelfs door het sturen van een chatbericht naar de klantenservice.

Je hoeft zelfs geen reden op te geven om het abonnement te annuleren en je geld terug te vragen. Dit is uitgetest en kan met zekerheid worden bevestigd. Geniet dus zorgeloos een maand lang van ExpressVPN, geheel risicoloos en kosteloos.

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van mei 2024

boston marathon live stream

De beste VPN’s

Voor het gemak, vind je hieronder een ranglijst met de beste VPN’s. De ranglijst is opgesteld op basis van onderzoek, waarin verschillende aspecten zoals snelheid zijn meegenomen.

ExpressVPN is de nummer 1 aanbieder gebleken. Je kunt ook meer lezen over ExpressVPN via deze link. Lees ook gerust meer over andere aanbieders door op deze link te klikken. Hieronder vind je de ranglijst met de beste VPN’s:

Beste Dienst 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 CyberGhost, review 2024
9.5
3 Private Internet Access, review 2024
9.3
4 IPVanish, review 2024
9.1
5 NordVPN review 2024
8.9

Voordelen van VPN’s

Een Virtual Private Network (VPN) biedt diverse voordelen voor gebruikers:

 1. Omzeilen van geo-blokkades en strijden tegen censuur: Met een VPN kunnen gebruikers geografische beperkingen omzeilen en toegang krijgen tot inhoud, websites en streamingplatforms die anders beperkt zouden zijn. Bijvoorbeeld, gebruikers kunnen toegang krijgen tot Netflix, Hulu en andere streamingdiensten die normaal gesproken alleen beschikbaar zijn in bepaalde landen. Daarnaast kunnen gebruikers met een VPN ook censuur omzeilen, wat betekent dat ze toegang kunnen krijgen tot inhoud en informatie die anders gecensureerd zou zijn door hun lokale overheid.
 2. Verhoogde beveiliging en privacybescherming: Een VPN versleutelt de gegevens die worden verzonden tussen de computer van de gebruiker en de VPN-server. Dit betekent dat de gegevens privé blijven en niet kunnen worden onderschept door derden. Daarnaast verbergt een VPN het IP-adres van de gebruiker, waardoor de online activiteiten van de gebruiker anoniem blijven. Dit is met name belangrijk bij het gebruik van openbare Wi-Fi-netwerken, waar de beveiliging vaak zwak is en gevoelige gegevens kunnen worden blootgesteld aan hackers. Met een VPN kunnen gebruikers veilig gebruik maken van openbare Wi-Fi-netwerken zonder zich zorgen te maken over potentiële beveiligingsrisico’s.

Al met al kunnen VPN’s gebruikers helpen om geo-beperkingen te omzeilen, censuur te bestrijden en hun online veiligheid en privacy te vergroten. Het is echter belangrijk om te onthouden dat het gebruik van een VPN legaal moet zijn en de privacyvoorwaarden van de VPN-service zorgvuldig moeten worden overwogen voordat ze worden gebruikt.

Lijst met winnaars van de Boston Marathon sinds 2000 -2022 (mannen)

Hieronder staan de Boston Marathon winners sinds 2000:

 • Elijah Lagat (2000)
 • Lee Bong-ju (2001)
 • Rodgers Rop (2002)
 • Robert Kipkoech Cheruiyot (2003)
 • Timothy Cherigat (2004)
 • Hailu Negussie (2005)
 • Robert Kipkoech Cheruiyot (2006, 2007, 2008, 2010)
 • Deriba Merga (2009)
 • Geoffrey Mutai (2011)
 • Wesley Korir (2012)
 • Lelisa Desisa (2013, 2015)
 • Meb Keflezighi (2014)
 • Lemi Berhanu Hayle (2016)
 • Geoffrey Kirui (2017)
 • Yuki Kawauchi (2018)
 • Lawrence Cherono (2019)
 • (Boston Marathon 2020: geannuleerd vanwege Covid-19)
 • Benson Kipruto (2021)
 • Evans Chebet (2022)

Lijst met winnaars van de Boston Marathon sinds 2000 -2022 (vrouwen)

 • Catherine Ndereba (2000, 2001, 2004, 2005)
 • Margaret Okayo (2002)
 • Svetlana Zakharova (2003)
 • Rita Jeptoo (2006)
 • Lidiya Grigoryeva (2007)
 • Dire Tune Ethiopia (2008)
 • Salina Kosgei (2009)
 • Teyba Erkesso (2010)
 • Caroline Kilel (2011)
 • Sharon Cherop (2012)
 • Rita Jeptoo (2013)
 • Buzunesh Deba (2014)
 • Caroline Rotich (2015)
 • Atsede Baysa (2016)
 • Edna Kiplagat (2017, 2021)
 • Desiree Linden (2018)
 • Worknesh Degefa (2019)
 • (Boston Marathon 2020: geannuleerd vanwege Covid-19)
 • Peres Jepchirchir (2022)

Veelgestelde vragen

Hoe lang is de Boston Marathon?

De officiële afstand van de Boston Marathon is 42,195 kilometer (26,2 mijl). De race begint in Hopkinton, Massachusetts, en eindigt in Boston, Massachusetts. Het parcours van de Boston Marathon is uitdagend, met heuvels en afdalingen, wat het tot een veeleisende race maakt voor de deelnemende hardlopers. De afstand van 42,195 kilometer is de standaardafstand voor marathons wereldwijd en wordt gebruikt bij de meeste officiële marathonraces, waaronder de Boston Marathon.

Wanneer was de eerste Boston Marathon?

De eerste Boston Marathon vond plaats op 19 april 1897. Het was de oudste jaarlijkse marathon ter wereld en wordt beschouwd als een van de meest prestigieuze marathons ter wereld. De race werd georganiseerd door de Boston Athletic Association (BAA) en begon met 15 deelnemers die de race voltooiden. Sindsdien is de Boston Marathon uitgegroeid tot een iconisch evenement dat jaarlijks duizenden hardlopers van over de hele wereld aantrekt.

Wat krijgt de winnaar van de Boston Marathon?

De winnaars ontvangen een prijzengeld. Zo ontvangen bijvoorbeeld mannen en vrouwen die op de eerste plaats eindigen in 2023, een prijs van $150.000. Voor de tweede plaats geldt een prijs van $75.000 en voor de derde plaats een prijs van $40.000.

Wie heeft de meeste Boston Marathons gewonnen?

Johnny Kelley en Clarence DeMar zijn beiden recordhouders voor het winnen van de meeste Boston Marathons bij de mannen, elk met 7 overwinningen.

Johnny Kelley, een Amerikaanse hardloper, won de Boston Marathon in 1935, 1940, 1947, 1948, 1949, 1954 en 1957. Hij is ook bekend om zijn legendarische rivaliteit met Clarence DeMar.

Clarence DeMar, ook een Amerikaanse hardloper, won de Boston Marathon in 1911, 1912, 1913, 1914, 1922, 1923 en 1924. Hij was de eerste hardloper die de Boston Marathon zeven keer won en wordt beschouwd als een van de grootste marathonlopers aller tijden.

Het is belangrijk op te merken dat deze informatie correct is tot mijn kennis-cutoffdatum van september 2021 en de recente resultaten van de Boston Marathon kunnen verschillen.

Wie loopt het snelst in de Boston Marathon?

De snelste tijd ooit gelopen in de Boston Marathon werd gevestigd door Geoffrey Mutai uit Kenia. Hij liep de race in een ongelooflijke tijd van 2 uur, 3 minuten en 2 seconden tijdens de Boston Marathon van 2011. Het was een indrukwekkende prestatie, maar vanwege de omstandigheden waarin de race werd gehouden, wordt deze tijd niet erkend als officieel wereldrecord.

Dit komt doordat de Boston Marathon een netto-dalend parcours heeft, wat betekent dat het hoogteverschil tussen de start- en finishlijn in het voordeel van de lopers is. Volgens de regels van de Internationale Associatie van Atletiek Federaties (IAAF) en de World Athletics, moeten parcoursen met een daling van meer dan 1 meter per kilometer worden beschouwd als ‘netto-hulp’ en worden ze niet erkend als officiële wereldrecords.

Het officiële wereldrecord voor de snelste tijd op een marathon wordt nog steeds gehouden door Eliud Kipchoge uit Kenia, met een tijd van 2 uur, 1 minuut en 39 seconden, behaald tijdens de Berlijn Marathon van 2018.

Conclusie

Als je Boston Marathon livestream mogelijk wilt maken, dan kun je kiezen uit diverse kanalen. Je kunt bijvoorbeeld vanuit Duitsland gaan voor de betaalde opties Eurosport of Sky Sport, maar je kunt ook genieten van de wedstrijden via de Duitse kanalen ZDF of ARD.

Ook kun je gaan voor de gratis Amerikaanse zender NBC Sports, de Canadese zender CBC Sports of het Britse kanaal BBC Sport. Hoewel de laatste drie opties ook gratis zijn, zijn al deze kanalen gebonden aan hun locatie.

Om onafhankelijk van de locatie te genieten van de wedstrijden, kun je het beste een VPN inzetten. Het is wel belangrijk om voor een betrouwbare aanbieder te gaan. Bij ExpressVPN kun je rekenen op betrouwbaarheid, kwaliteit, snelheid en een goede service.

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van mei 2024

star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl