Kijken naar Davis Cup in 2024 [Guide]

Kijk je er ook naar uit om overal te kunnen genieten van Davis Cup tennis live stream? Lees dan gauw verder. In dit artikel kom je er namelijk achter waar en wanneer je hiernaar kunt kijken, ongeacht waar je bent.

Probeer nu en mis het niet!
Met ExpressVPN maak je Davis Cup livestream kijken in het buitenland mogelijk

Kies vandaag nog voor de nummer 1 VPN op de markt en krijg maar liefst 3 maanden gratis bij een 12 maanden abonnement. Daarbovenop kun je ook nog eens 30 dagen lang gratis gebruik maken van ExpressVPN wegens een gulle niet goed, geld terug garantie!

Bijgewerkt op: 19 april 2024

De beste streaming websites voor livestream Davis Cup

Voor het vinden van de beste streaming websites voor Davis Cup tennis live stream, ben je hier op de goede plek. Ziggo Sport en Tennis TV zijn twee opties voor tennis Davis Cup live. Wel geldt voor beide opties dat een abonnement en dus een betaling vereist is om dit te kunnen zien. In beide gevallen kun je wel genieten van het kijken naar je favoriete wedstrijden op verschillende apparaten, zoals je smartphone of laptop.

Wat betreft Ziggo Sport, is dit een populaire sportzender in Nederland. Je kunt dit kanaal dus vanuit Nederland bekijken. Tennis TV is een kanaal uit de Verenigde Staten. In beide gevallen kun je de wedstrijden zowel live als later terug bekijken. Behalve deze twee betaalde opties, is Davis Cup livestream volgen ook kosteloos mogelijk. Lees gauw verder om meer te weten te komen over de gratis opties.

De beste gratis streaming websites voor Davis Cup livestream

De meeste streamingkanalen en platforms die de live variant van het evenement aanbieden, zijn betaalde opties. Toch zijn er enkele gratis opties voor Davis Cup tennis live stream, waaronder ook één specifieke optie vanuit Nederland. En de beschikbaarheid van de gratis streamingopties kan variëren afhankelijk van uw locatie, en de wedstrijden die door de gratis opties worden gedekt, kunnen beperkt of vertraagd zijn in vergelijking met de betaalde opties.

Bovendien zijn deze gratis streamingsites mogelijk niet betrouwbaar en hebben ze mogelijk niet het recht om het evenement uit te zenden, en kunnen ze op elk moment worden verwijderd.

Hieronder zullen een aantal gratis opties worden genoemd:

 • Allereerst kun je de live streaming op de ITF-website volgen. De International Tennis Federation (ITF) is het bestuursorgaan van de Davis Cup. Sommige wedstrijden kunnen op hun website worden gestreamd. Meestal geldt dit voor de wedstrijden omtrent de eerste rondes van het toernooi. Dit is mogelijk niet opgenomen in het pakket van betaalde kanalen.
 • Daarnaast kun je Davis Cup livestream gratis volgen via NOS, de Nederlandse publieke omroep. Je kunt Davis Cup op NOS kijken via de kabel of satelliet, maar ook via de NOS app op je smartphone of tablet. Verder is het kijken wel beperkt tot sommige wedstrijden.
 • Bovendien is sociale media nog een andere kosteloze optie om Davis Cup te kijken. Immers, enkele omroepen of zelfs Davis Cup accounts op sociale media kunnen sommige wedstrijden op hun sociale media platforms – zoals Facebook, Twitter of Instagram – uitzenden.
 • Ook kun je denken aan bepaalde live streaming sites die livestreams van sportevenementen gratis aanbieden, zoals de Davis Cup. Het is echter wel belangrijk om te weten dat de kwaliteit van deze streams kan variëren en dat sommige hiervan mogelijk niet legaal zijn.
 • Verder kun je gratis proefversies van streamingdiensten uitproberen. Sommige streamingdiensten, zoals Tennis TV en ESPN+, bieden gratis proefversies aan die je kunt gebruiken om Davis Cup te zien. Proefperiodes zijn vaak voor een beperkte periode, maar je kunt alsnog genieten van het toernooi als je niet vast wilt zitten aan een betaald abonnement.

davis cup tennis live stream

Davis Cup livestream buiten de beschikbare geografische zone

Helaas is Davis Cup tennis live stream kijken niet mogelijk buiten de beschikbare geografische zone. Dit komt doordat in de getekende contracten tussen de programmamaker en uitzender, televisierechten staan. Deze televisierechten geven aan dat de uitzender zich moet houden aan geografische restricties, waardoor kanalen niet buiten hun geografische locatie beschikbaar zijn.

Geografische blokkades ontstaan door je IP-adres. Je IP-adres laat namelijk zien waar je je bevindt. Je zou wellicht denken dat dit kan worden opgelost met een buitenlands IP-adres, maar dit is niet het geval. We hebben wel een oplossing klaarliggen, wat ervoor zorgt dat je overal kunt genieten van Davis Cup livestream.

Dit is trouwens uw ip-adres dat uw werkelijke locatie weergeeft:

IP:
Stad:
Land:
ISP:

Met het inschakelen van een VPN, kun je overal genieten van wereldwijde content. Het is wel belangrijk om een betrouwbare aanbieder te kiezen. Je komt dan al gauw uit op ExpressVPN.

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van april 2024

Stappenplan om Davis Cup te deblokkeren met een VPN

Via onderstaand stappenplan, kun je het streamen deblokkeren. Met een VPN, kun je je IP-adres veranderen en geografische restricties omzeilen. Een VPN is ook nog eens een veiligheidstool om je privacy online te beschermen.

Door het volgen van onderstaande stappen, kun je binnen een mum van tijd overal genieten van Davis Cup tennis live stream.

 1. Selecteer een VPN-aanbieder die je kunt vertrouwen. ExpressVPN is een goede keuze, aangezien het telkens betrouwbaar is gebleken. Je kunt ook eventueel kiezen uit de ranglijst die op basis van onderzoek is opgesteld (zie verderop in dit artikel).
 2. Na het kiezen van een VPN-aanbieder, kun je gaan voor een app of desktop versie.
 3. Nadat je de installatie hebt voltooid, moet je de server verbinden met de benodigde geografische locatie. Ziggo Sport en NOS dien je bijvoorbeeld te verbinden met een Nederlandse sever. Voor het kijken naar Tennis TV en ESPN+ moet je verbinding maken met een Amerikaanse server.
 4. Na het verbinden met de juiste server, kun je naar de desbetreffende website: je kunt klikken op Ziggo Sport, NOS, Tennis TV, ESPN+ of de ITF-website.

De beste VPN’s om te streamen

In dit onderdeel vind je de beste VPN’s om internationale streaming mogelijk te maken. Op basis van zorgvuldig onderzoek, waar aspecten zoals veiligheid en snelheid onder de loep zijn genomen, is er een ranglijst opgesteld met de beste VPN-aanbieders.

Hieronder vind je een veilige lijst om uit te kiezen:

Beste Dienst 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 CyberGhost, review 2024
9.5
3 Private Internet Access, review 2024
9.3
4 IPVanish, review 2024
9.1
5 NordVPN review 2024
8.9

Probeer ExpressVPN gratis uit

Schroom niet om ExpressVPN gratis uit te proberen met een gulle niet goed, geld terug garantie. Geniet 30 dagen lang van ExpressVPN, waarmee je wereldwijde content kunt deblokkeren.

Om dit mogelijk te maken, dien je de terugbetaling binnen 30 dagen aan te vragen. Dit kan worden gedaan door contact op te nemen met de klantenservice van ExpressVPN. Het kan zelfs worden gedaan met een simpel chatbericht, zonder dat er vragen worden gesteld.

Dit is uitgetest en kan met zekerheid worden bevestigd. De terugbetaling is een makkelijk proces en de moeite waard om uit te proberen. Zo kun je dertig dagen lang kosteloos genieten van een betrouwbare aanbieder: ExpressVPN.

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van april 2024

tennis davis cup live

Voordelen van VPN’s

De voordelen van VPN’s zijn:

 1. Geografische blokkades omzeilen en strijden tegen censuur – inhoud, websites, streaming gerelateerd aan het onderwerp en andere platformen: Netflix, Hulu, etc.: Met een VPN kunnen gebruikers de geografische beperkingen omzeilen die worden opgelegd door bepaalde websites en platformen en zo toegang krijgen tot inhoud die normaal gesproken niet beschikbaar is in hun regio. Bovendien helpt een VPN ook tegen censuur, waardoor gebruikers vrij kunnen surfen op het internet zonder beperkingen.
 2. Verhoogde beveiliging en privacybescherming – versleutelde gegevens, verborgen IP + beveiliging op gratis Wifi-netwerken: Een VPN versleutelt de internetverbinding van een gebruiker, waardoor hun gegevens beschermd zijn tegen ongewenste partijen zoals hackers en overheden. Bovendien verbergt een VPN het IP-adres van een gebruiker, wat hen beschermt tegen online tracking en monitoring. Dit is bijzonder handig als ze op openbare Wifi-netwerken zitten, die vaak niet beveiligd zijn.

Voor meer informatie over het gebruik van VPN’s om te streamen van andere grote tennisevenementen, kun je terecht op de volgende links:

Kortom, VPN’s bieden gebruikers de mogelijkheid om online censuur te omzeilen, hun privacy en beveiliging te verbeteren en toegang te krijgen tot inhoud die normaal gesproken niet beschikbaar is in hun regio.

Veelgestelde vragen

Wie heeft de meeste Davis Cup titels gewonnen?

De landen met de meeste Davis Cup titels zijn het Verenigd Koninkrijk (10 titels) en de Verenigde Staten (32 titels). Het Verenigd Koninkrijk won zijn laatste titel in 1936, terwijl de Verenigde Staten hun laatste titel wonnen in 2007. Het Davis Cup-toernooi is de grootste internationale competitie in de mannen-tennissport en wordt georganiseerd door de International Tennis Federation (ITF).

Waarom heet de Davis Cup de Davis Cup?

De Davis Cup is vernoemd naar Dwight F. Davis, een tennisspeler uit de Verenigde Staten en een tennisofficier die het initiatief nam om het toernooi op te richten. Hij stelde het idee voor aan het Amerikaanse tennisbondbestuur en ontwierp ook het beroemde wisselbeker, die de Davis Cup zijn naam gaf.

Het eerste Davis Cup-toernooi werd gehouden in 1900 en het was het eerste internationale tennistoernooi. Davis had het doel om de band tussen landen te versterken door middel van sportieve concurrentie, en het toernooi groeide snel uit tot een van de grootste en meest prestigieuze evenementen in de tennissport.

In feite is de Davis Cup genoemd naar Davis om zijn verdiensten voor de ontwikkeling en populariteit van de tennissport, en om zijn bijdrage aan het oprichten van het toernooi.

Hoe lang duurt de Davis Cup?

De Davis Cup is een jaarlijks terugkerend evenement dat doorgaans plaatsvindt in februari of november. Het toernooi duurt ongeveer een week en wordt gespeeld in verschillende landen over de hele wereld, afhankelijk van de wedstrijden die op de planning staan.

Het Davis Cup-toernooi bestaat uit een aantal onderlinge wedstrijden tussen tennislandenteams, die plaatsvinden op een knock-outbasis. Elk landenteam bestaat uit vier spelers en de wedstrijden worden gespeeld in een best-of-five format, met drie singels en twee dubbels.

Afhankelijk van het aantal deelnemende landen en de lengte van de wedstrijden, kan de Davis Cup enkele dagen of zelfs een volle week in beslag nemen. Maar over het algemeen duurt het toernooi ongeveer een week.

Conclusie

davis cup livestream

Davis Cup tennis live stream kun je mogelijk maken via verschillende streaming websites, zoals de betaalde kanalen Ziggo Sport en Tennis TV of gratis opties zoals live streaming via de ITF-website, NOS, sociale media of proefversies van streamingdiensten.

Met een VPN, hoef je niet aanwezig te zijn op de locatie waar de website of het kanaal beschikbaar is. Wel is het belangrijk om, bij het inschakelen van een VPN, voor een betrouwbare aanbieder te gaan. ExpressVPN is een uitstekende optie met erg voordelige deals.

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van april 2024

star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl