Kijken naar French Open Grand Slam in 2024

Wil je ook overal ter wereld kunnen genieten van Roland Garros live stream? Lees dan gauw verder. In dit artikel vind je namelijk een eenvoudig stappenplan om dat snel voor elkaar te kunnen krijgen.

Probeer nu!
Geniet overal van Roland Garros live kijken met ExpressVPN

Dit wil je echt niet missen, want bij ExpressVPN krijg je maar liefst een kwart jaar erbij als je een abonnement neemt van 12 maanden. Ook kun je maar liefst 30 dagen lang genieten van een gratis VPN. Met de niet goed, geld terug garantie kun je deze nummer 1 aanbieder geheel kosteloos uitproberen.

Bijgewerkt op: 12 juli 2024

De beste betaalde streaming websites voor live Roland Garros kijken

Als je in Nederland bent en van de French Open wilt genieten, zijn er verschillende betaalde streamingplatforms en kanalen mogelijk. Hieronder vind je enkele van de beste opties:

Eurosport Player is een van de opties die je kunt overwegen. Eurosport Player biedt livestreaming van de French Open wedstrijden in Nederland aan. Naast live verslaggeving, heb je ook toegang tot het kijken naar herhalingen, hoogtepunten en allerlei exclusieve content. De abonnementsprijzen beginnen bij €6,99 per maand.

Ook Ziggo Sport Totaal is een interessante optie om French Open final in Nederland te kunnen kijken. Net als Eurosport Player, is dit een betaalde optie. Met een abonnement, kun je alle wedstrijden live streamen op hun website of via de Ziggo Sport app. Bij deze aanbieder beginnen de abonnementsprijzen bij €14,95 per maand.

Behalve de twee betaalde opties, zijn er ook interessante gratis opties om French Open livestream te volgen. Lees gauw verder voor de mogelijkheden.

roland garros live stream

De beste gratis streaming websites voor French Open

Als je naar de French Open wilt kijken zonder te betalen, dan zijn er enkele gratis opties. Hieronder vind je enkele gratis streaming sites en kanalen die je kunt overwegen:

Allereerst is NOS een gratis Nederlandse zender die wedstrijden van tennis Roland Garros live uitzendt. De wedstrijden zijn gratis te bekijken op hun website of via hun app.

Ook SRF Sport is een interessante optie. Dit is een gratis Zwitsers kanaal waar je geen uitzending Roland Garros hoeft te missen. Net als bij NOS, zijn de wedstrijden gratis te zien op hun website of via hun app.

Daarnaast is France.tv Sport ook de moeite waard om te overwegen. Bij France.tv Sport wordt Roland Garros live kijken ook mogelijk gemaakt. Het is beschikbaar op verschillende apparaten, zoals smart-tv’s, computers en mobiele apparaten.

Verder behoort ITV4 ook tot de gratis mogelijkheden. ITV4 is een Britse televisiezender waar je ook Roland Garros live stream kunt volgen. Het kanaal is beschikbaar op tv en online, inclusief de handige ITV Hub-app.

Ook TSN is een interessant kanaal. TSN betreft een Canadese sportzender die verslag doet van verschillende sportevenementen, waaronder de French Open. De zender is beschikbaar op tv en online, inclusief de TSN-app.

Meer gratis streaming websites voor French Open

Er zijn veel gratis mogelijkheden om Roland Garros wedstrijden te kijken. Ook ZDF is een optie. ZDF is een Duitse publieke televisiezender waar ook Roland Garros live kijken mogelijk is. Het is toegankelijk op tv, online en via de ZDF Mediathek-app. ZDF biedt live verslaggeving en de hoogtepunten van geselecteerde French Open wedstrijden. Als aanvulling hierop: het gratis Duitse kanaal ARD is een vergelijkbare optie. Dit kanaal is ook toegankelijk op tv, online en via de ARD Mediathek-app.

Verder is Eurosport ook een mogelijkheid voor Roland Garros live stream. Eurosport heeft een gratis kanaal, namelijk Eurosport 1, hoewel het wel een beperkt aanbod is van de French Open wedstrijden. Eurosport 1 is toegankelijk op tv, online en via de Eurosport Player-app.

Daarnaast is ORF een zender in Oostenrijk om Roland Garros live kijken mogelijk te maken. Je kunt de wedstrijden gratis bekijken op hun website of via hun app.

Tot slot betreft ServusTV een andere Oostenrijkse zender voor je favoriete tennis wedstrijden. Ook hiervoor geldt dat je de wedstrijden gratis kunt bekijken op hun website of via hun app.

Voor zowel de betaalde als gratis zenders geldt wel het volgende: Buiten de regio waar het kanaal wordt uitgezonden, is het niet beschikbaar. Als je bijvoorbeeld wilt genieten van het Franse kanaal France.tv Sport en je je buiten Frankrijk bevindt, dan heb je geen toegang tot het desbetreffende kanaal. Hier zal in het volgende onderdeel verder op in worden gegaan.

Roland Garros live stream buiten de beschikbare geografische zone

roland garros live kijken

Zoals zojuist kort benoemd, zijn de kanalen niet beschikbaar buiten de aangegeven geografische zone. Dit komt doordat de contracten tussen programmamakers en uitzenders geografische restricties aangeven. Deze geografische restricties behoren tot de televisierechten, waar uitzenders rekening mee dienen te houden. Vandaar dat je Roland Garros live kijken niet kunt doen buiten de beschikbare geografische zone.

Je geografische locatie wordt achterhaald door je IP adres.

Dit is bijvoorbeeld uw huidige IP-adres, dat uw locatie onthult:

IP:
Stad:
Land:
ISP:

Daardoor ontstaan er geografische blokkades. Helaas is een buitenlands IP adres geen werkbare oplossing.

Gelukkig is er wel een andere oplossing die uitkomst biedt: een VPN. Immers, door een VPN wordt je IP adres anoniem gemaakt. Met een anoniem IP adres, kun je geografische restricties omzeilen.

Het is wel belangrijk dat je gaat voor een betrouwbare VPN aanbieder. ExpressVPN is een uitstekende aanbieder die niet teleurstelt. Met onder andere uitstekende snelheden en uitgebreide servers, staan ze consistent op nummer 1.

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van juli 2024

Stappenplan om Roland Garros live stream te deblokkeren

Met een VPN, kun je dus geografische blokkades deblokkeren. Daarbovenop geniet je ook nog eens van meer online privacy, aangezien je IP adres anoniem wordt gemaakt.

Om Roland Garros live kijken overal ter wereld te kunnen doen, kun je onderstaand stappenplan volgen.

 1. Eerst is het belangrijk om een betrouwbare aanbieder te selecteren. ExpressVPN is consistent de nummer 1 VPN aanbieder. Ook kun je kiezen uit een lijst met betrouwbare VPN aanbieders, wat je verderop in dit artikel vindt.
 2. Na het selecteren van de aanbieder, kun je gaan voor een desktop of app versie. Het ligt eraan op welk apparaat je Roland Garros live stream wilt kijken.
 3. Als het installeren is voltooid, is het belangrijk om een VPN verbinding te maken met de juiste locatie. Hieronder vind je de juiste locaties:
  1. Eurosport (Player), Ziggo Sport Totaal en NOS: Nederlandse server
  2. SRF Sport: Zwitserse server
  3. France.tv Sport: Franse server
  4. ITV4: Britse server
  5. TSN: Canadese server
  6. ZDF, ARD en Eurosport: Duitse server
  7. ORF en ServusTV: Oostenrijkse server
  8. Interessant om te weten: Eurosport is beschikbaar in Europese landen, maar niet buiten Europa. Je kunt voor Eurosport dus bijvoorbeeld gaan voor een Duitse of Nederlandse server als je buiten Europa bent.
 4. Nadat je met de juiste server verbinding hebt gemaakt, kun je klikken op: France.tv Sport, TSN, ITV4, ZDF, Eurosport, ARD, ORF, ServusTV, SRF Sport, NOS, Eurosport Player, Ziggo Sport Totaal.

Probeer ExpressVPN gratis uit

Allereerst is het raadzaam om gratis VPN’s te vermijden, omdat ze alles kunnen opslaan en je gegevens aan derden kunnen doorverkopen. Ook kunnen gratis VPN’s je gegevens stelen, zoals inloggegevens voor bankieren.

Als je op zoek bent naar een betrouwbare VPN, dan is er goed nieuws. Bij ExpressVPN kun je namelijk profiteren van een niet goed, geld terug garantie. Je kunt dan maar liefst 30 dagen lang genieten van een gratis VPN.

Het enige belangrijk aspect is dat je niet vergeet om de terugbetaling binnen 30 dagen aan te vragen. Dit kan op een makkelijke wijze, zelfs via de chat van de klantenservice. Er worden verder geen vragen gesteld. Dit is uitgetest en kan worden bevestigd. Zo kun je gratis en risicoloos genieten van een uitstekende aanbieder, maar liefst een maand lang.

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van juli 2024

live roland garros

De beste VPN’s voor Roland Garros live stream

Op basis van onderzoek is onderstaande ranglijst opgesteld, met alleen de beste VPN’s. Verschillende criteria zoals veiligheid en snelheid zijn hierin meegenomen.

Niet voor niets is ExpressVPN de nummer 1 VPN. Lees gerust meer over deze aanbieder via deze link. Ook vind je via deze link meer informatie over andere aanbieders. Voor het gemak, vind je hieronder een ranglijst met betrouwbare VPN aanbieders:

Beste Dienst 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 CyberGhost, review 2024
9.5
3 Private Internet Access, review 2024
9.3
4 IPVanish, review 2024
9.1
5 NordVPN review 2024
8.9

Voordelen van VPN’s

Een VPN biedt verschillende voordelen voor gebruikers. Ten eerste kunnen gebruikers met een VPN geo-blokkades omzeilen en zich verzetten tegen censuur. Met een VPN kunnen gebruikers toegang krijgen tot inhoud, websites en streamingplatforms die anders niet beschikbaar zouden zijn in hun regio, zoals Netflix en Hulu.

Ten tweede kan een VPN de beveiliging en privacybescherming van gebruikers vergroten. Door gebruik te maken van encryptie worden gegevens versleuteld, wat betekent dat alleen de gebruiker toegang heeft tot zijn of haar persoonlijke informatie. Een VPN kan ook het IP-adres van de gebruiker verbergen en bescherming bieden bij het gebruik van gratis Wi-Fi-netwerken, waardoor de kans op hacking en andere beveiligingsproblemen wordt verminderd.

Veelgestelde vragen

Waarom heet het Roland Garros?

Roland Garros is vernoemd naar een Franse luchtvaartpionier genaamd Roland Garros. Garros was de eerste persoon die ooit non-stop de Middellandse Zee overstak per vliegtuig. Hij was ook een getalenteerde tennisser en in 1913 won hij het Franse nationale tenniskampioenschap. Het tennistoernooi dat sinds 1928 jaarlijks in Parijs wordt gehouden, werd ter ere van Garros vernoemd naar de luchtvaartpionier.

Wie won alle 4 Grand Slam toernooien in het enkelspel?

Er zijn slechts vijf tennissers in de geschiedenis die alle vier de Grand Slam-toernooien in het enkelspel hebben gewonnen. Deze prestatie staat bekend als een “career Grand Slam”. De vijf tennissers zijn:

 1. Fred Perry uit het Verenigd Koninkrijk
 2. Don Budge uit de Verenigde Staten
 3. Rod Laver uit Australië
 4. Roy Emerson uit Australië
 5. Novak Djokovic uit Servië

Djokovic is de meest recente speler die deze prestatie heeft geleverd, nadat hij de French Open in 2016 won om zijn career Grand Slam te voltooien.

Wie heeft de meeste French Opens gewonnen?

De tennisser met de meeste French Open titels in het enkelspel is Rafael Nadal uit Spanje. Hij heeft maar liefst 13 keer de titel gewonnen, wat een absoluut record is in het open tijdperk van het tennis. Nadal heeft zijn eerste French Open-titel gewonnen in 2005 en heeft sindsdien de titel elk jaar gewonnen, behalve in 2016, 2017 en 2021. De volgende spelers met de meeste French Open-titels zijn Max Decugis (8), Björn Borg (6) en Henri Cochet (4).

Wat verdient de winnaar van de French Open?

De prijzenpot voor de French Open in 2022 bedraagt ​​ongeveer 48 miljoen euro, een stijging van 5% ten opzichte van het voorgaande jaar. Het prijzengeld wordt gelijkelijk verdeeld tussen de mannen- en vrouwenwedstrijden. De winnaar van het mannen- en vrouwenenkelspel zal elk 2,5 miljoen euro ontvangen. Dit is een aanzienlijke toename ten opzichte van het prijzengeld van 2021, toen de winnaars van het enkelspel 1,7 miljoen euro ontvingen. De spelers die in de vroege rondes worden uitgeschakeld, verdienen ook een deel van de prijzenpot, maar het bedrag is afhankelijk van hoe ver ze in het toernooi zijn gekomen.

Wie heeft de meeste Grand Slams in het mannen enkelspel?

De tennisser met de meeste Grand Slam-titels in het mannenenkelspel is Novak Djokovic uit Servië. Op 6 maart 2022 heeft hij 21 Grand Slam-titels gewonnen, waarmee hij het record van Roger Federer en Rafael Nadal heeft geëvenaard. Djokovic heeft elk van de vier Grand Slam-toernooien minstens twee keer gewonnen. Hij heeft negen Australian Open-titels, twee French Open-titels, zes Wimbledon-titels en vier US Open-titels gewonnen. Het is de verwachting dat Djokovic in de toekomst zijn record nog verder zal verbeteren.

Conclusie

Om Roland Garros live kijken mogelijk te maken, kun je verschillende kanalen inzetten. Je kunt bijvoorbeeld vanuit Nederland gaan voor de betaalde Eurosport Player of Ziggo Sport Totaal. Ook kun je gaan voor gratis opties, zoals het Europese kanaal Eurosport, het Franse kanaal France.tv Sport, de Canadese zender TSN, het Britse kanaal ITV4, de Duitse kanalen ZDF of ARD, de Nederlandse zender NOS, de Oostenrijkse kanalen ORF of ServusTV en het Zwitserse kanaal SRF Sport.

Als je niet afhankelijk wilt zijn van de locatie, dan kun je het beste gaan voor een VPN. Met een VPN, maakt het niet uit waar het kanaal gevestigd is om French Open live stream te kijken. Wel is het belangrijk dat je een betrouwbare aanbieder selecteert. Als je zorgeloos wilt genieten, ga dan voor ExpressVPN.

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van juli 2024

star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl