Le VPN, review 2024

Le VPN is een Frans bedrijf gevestigd in Hongkong, gelanceerd in 2010. Ze zijn gespecialiseerd in het bescherming van je verbinding en het omzeilen van de geo-blokkades op het Internet. Om dit te bereiken, biedt Le VPN HybridVPN servers ter vereenvoudiging en bespoediging van de streaming van geo-beperkte inhoud.

Mijn Le VPN ervaring heb ik in het onderstaande artikel beschreven.

le VPN test

Le VPN review

Uit mijn Le VPN review blijkt het een interessante provider te zijn die een mix van een versleutelde verbinding en een slimme DNS gebruikt voor het maken van een unieke “hybride VPN“. De technologie versleutelt selectief het verkeer volgens het type website dat je wenst te contacteren. Lees verder om erachter te komen of deze strategie doeltreffend is.

Le VPN
Een smart DNS-service voor thuis en een super interessante optie voor expats

Het bedrijf heeft locaties in landen die vele concurrerende VPN-diensten over het hoofd zien. Of dit specifiek een voordeel is hangt af van je behoefte. Een meer interessante gegevens is dat Le VPN account een in Hong Kong geregistreerd bedrijf is. Dit is interessante kennis omdat ze dan ook vallen onder de lokale wetgeving en deze beschermd de surfdata van de klanten. De overheid kan deze niet zomaar opvragen.

Dit bedrijf maakt gebruik van intelligente oplossingen voor universele problemen die klanten ondervinden op het gebeid van privacy en snelheid. Beveiliging en privacy procedures kunnen vertragen op de verbindingen opleveren. LeVPN slaagt er in ze taak goed uit te voeren zodat snelheid en privacy worden gewaarborgd. Je bent namelijk net zoals iedereen opzoek naar bescherming van de identiteit op het internet tijdens het surfen.

De prijs 

LeVPN biedt naast de versleutelde verbinding een DNS-services aan. De provider bied beide van deze voorzieningen aan in een plan. Indien je je voor een langere periode een abonnement afsluit, kan je de maandelijkse kosten van de service beperken. Echter, je moet betalen voor de gehele abonnementsperiode vooraan. Dit is normaal voor al de aanbieders op deze markt. Er is een 7 dagen geld terug garantie. Dit is naar mijn mening net voldoende om de dienst goed te leren kennen. Lees wel altijd goed de voorwaarde.

Samenvatting eigenschappen Le VPN account

Eigenschap Elementen
Zero-logs? Ja, uw data is veilig
Werkt met torrents? JA, streamen is veilig en anoniem
Netflix US, UK, FR
Multi-login 5 gelijktijdige connecties
Aantal landen 120+
Supported OS Android, iOS, Windows, MacOs, Fire TV, Chrome, Router
Geld terug garantie 7 dagen
Protocols PPTP, L2TP/IPSec, OpenVPN
Data verkeer Onbeperkt
Encryptie Sterk: Military AES 256 bits
IP Adressen Onbekend
Servers 800+

Conclusie

De Smart DNS optie is ideaal wanneer je in het buitenland zit en Nederlandse televisie zou willen kijken. Wanneer je de dienst alleen maar zou willen gebruiken voor het stream van videoservices  dan voldoet die simpel weg gewoon niet. Wanneer je Netflix zou willen streamen strand je al. De combinatie met de zogenaamde Hybrid VPN maakt de streaming alleen maar langzamer.

Zijn er dan ook positieve zaken te melden over deze VPN. Ja, natuurlijk zoals: 7 dagen geld terug garantie, eenvoudig design,  onbeperkte data. Echter nadat ik dit heb gemeld zijn er een aantal zeer belangrijke negatieve punten. Een van de belangrijkste punten hebben te maken met veiligheid. Dit is toch de reden waarom je een versleutelde verbinding aanschaft? Wanneer je iets aanschaft is de prijs altijd zeer belangrijk. De prijs is echter in dit geval ondergeschikt omdat het verder onvoldoende aan de eisen van veiligheid en privacy voldoet. Een voorbeelden zijn het ontbreken van de Killswitch en een vaag privacy beleid.

Le VPN
Een smart DNS-service voor thuis en een super interessante optie voor expats
5.5 TOTALE SCORE
Le VPN review

De zes criteria waarop deze VPN is gewaardeerd en de ranking tot stand is gekomen

KWALITEIT
6
PRIJS
4
GEBRUIKERSGEMAK
8
STABILITEIT NETWERK
7
RANDAPPARATUUR
5.5
AANTAL BESCHIKBARE LANDEN
5
Pluspunten
  • 7 dagen geld terug garantie
  • Servers in 114 landen
  • Smart DNS service
  • Makkelijk te installeren
Minpunten
  • Geen Killswitch
  • slechts 2 gelijk tijdige verbindingen
  • GEEN NETFLIX
star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl