De Linksys VPN router 2024

Linksys router heeft voortgebouwd op de oorspronkelijke WRT open-source-basis van Linksys. Het 1200AC routertje levert daardoor ongeëvenaarde prestaties voor de meest veeleisende gebruikers. Wanneer we het hebben over een router linksys met VPN dan is ExpressVPN de beste keuze.

De overige router linksys modellen zijn: Linksys EA6200, LinksysWRT3200ACM, LinksysWRT1900ACLinksysWRT1200AC.  Dit zijn router met VPN oplossingen en een VPN op router is super handig.

Test ExpressVPN nu!
Probeer de beste VPN voor de Linksys router: ExpressVPN - 3 MAANDEN GRATIS!

Het wordt je aanbevolen om te kiezen voor ExpressVPN. Deze VPN is als beste uit de test gekomen met zeer indrukwekkende resultaten. Krijg tot 49% KORTING met ExpressVPN. Nu met een 30 dagen niet goed geld terug!

Bijgewerkt op: 12 juli 2024

Welke VPN werken op de Linksys router

Beste Dienst 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 CyberGhost, review 2024
9.5
3 Private Internet Access, review 2024
9.3
4 IPVanish, review 2024
9.1
5 NordVPN review 2024
8.9

Wat is VPN

Een VPN is een versleutelde verbinding van X naar Y en deze verbinding wordt ook wel een “end 2 end” connectie genoemd. Dit betekent dat de data van X naar Y versleuteld wordt. Hierdoor wordt het bijna onmogelijk voor derden deze data te ontcijferen en dit heeft een aantal voordelen. Een van de grootste voordelen is dat je anoniem op het internet kan begeven en zelfs het IP-adres wordt afgeschermd.

Van oorsprong is een VPN een beveiliging software. In deze technologische, steeds drukker wordende wereld zijn er steeds meer partijen die maar al te graag zouden willen weten wat we nu  allemaal aan het doen zijn op het world wide net. Het zijn niet zomaar partijen, het zijn onze eigen overheid maar ook de NSA (technologische geheime dienst van Amerika) die zonder dat we het weten inbreuk maken op onze privacy. Vaak onder het mom van nationale veiligheid. Hierbij gaan ze voor het gemak maar even vanuit dat iedereen een terrorist of misdadiger is tot het tegendeel is bewezen.

Het is belangrijk dat we ons gaan realiseren dat wij, als burgers, ons ook moeten gaan beschermen ook al hebben we helemaal niets te verbergen. Het aanschaffen van een VPN is een klein stapje in de goede richting.

Linksys VPN router Router met vpn

Wanneer je op de router een VPN provider installeert is het mogelijk al je apparaten hierop aan te sluiten. Hiermee gebruik je maar 1 van de 3 multi-login die de ExpressVPN dienst aanbied. Super handig want nu is iedereen van het gezin of kantoor automatisch beschermd wanneer ze inloggen op de Linksys WRT1200AC router. Dit is een van de belangrijkste redenen maar een andere niet weg te denken reden is dat het nu mogelijk is het standaard serverland te kiezen. Hierdoor kan iedereen makkelijk inloggen op Netflix USA en zo de volledige Netflix catalogus openen zonder dat ze eerste de ExpressVPN interface hoeven te openen en server moeten kiezen in Amerika.

*ik heb in dit artikel gekozen voor ExpressVPN maar het principe “waarom” het installeren van een VPN service op de router interessant is blijft staan natuurlijk

Een voorbeeld

Zelf heb ik de router geïnstalleerd in mijn vakantiehuisje in Spanje. Als serverland heb ik gekozen voor “Nederland”. Ik kan nu zonder problemen via de smart tv die ik heb aangesloten op de router Ziggo GO openen en nu zien op mijn tv. Voorheen was dit niet mogelijk omdat streamen naar de tv onmogelijk bleek, geblokkeerd door Ziggo GO.

ExpressVPN flashen op de Linksys WRT1200AC 

Omdat ExpressVPN een van de meest betrouwbare VPN netwerken is ga ik de ExpressVPN software installeren op mijn Linksys WRT1200AC, dit heet flashen. Pas hiermee op dat je de juiste software installeert omdat je anders je router blijvend kan beschadigen. ExpressVPN heeft het duidelijk in de onderstaande video uitgelegd.

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van juli 2024

Eenvoudige video uitleg wat je precies moet doen

 

 

Linksys VPN router productbeschrijving

2 x dual-band antennes en beamforming-technologie voor een professionele dekking

De WRT1200AC is voorzien van twee krachtige antennes die de draadloze Dual-Band-verbindingen (2,4 GHz en 5 GHz) verbeteren. Hierdoor profiteer je van een de Wifi-dekking door het hele huis of kantoor. De verstelbare antennes en de beamforming-technologie waarmee een gericht signaal verstuurd wordt naar afzonderlijke apparaten, verminderde storing van andere apparaten en sterke, beter bereik, zorgen voor hogere netwerksnelheden, stabiele Wi-Fi-verbindingen.

USB 3.0, eSATA- en Gigabit Ethernet-poorten om bestanden te delen

Door de Linksys WRT1200AC te voorzien van vier Gigabit Ethernet-poorten met tien keer hogere snelheden dan Fast Ethernet, bieden we voortreffelijke prestaties. Via de USB 3.0-poort** kun je externe opslagapparaten toevoegen om materiaal te delen binnen je netwerk of een printer aansluiten. De WRT1200AC heeft ook een eSATA-poort, zodat je gemakkelijk een extern SATA-opslagapparaat kunt aansluiten en kunt profiteren van optimale overdrachtssnelheden. Deze poort fungeert tevens als een USB 2.0-poort.

Linksys WRT1200AC Open-source-ready

Terwijl de Linksys WRT1200AC met Smart Wi-Fi al voor een uitstekende gebruikerservaring zorgt, kunnen ervaren gebruikers de router verder aanpassen met open-source-firmware. De router is ontwikkeld voor gebruik met OpenWRT, een open-source Linux-besturingssysteem, en voorziet zo in een extra aanpassingsmogelijkheid waarmee we tegemoet komen aan individuele behoeften.

Snelle 1,3GHz dual-core processor om tegelijkertijd te internetten, streamen en gamen

De WRT1200AC beschikt over een professionele 1,3GHz dual-core ARM-processor en is daarmee een van de snelste Wireless-AC-routers in zijn soort. Anders dan standaard single-core processors die moeten schakelen tussen gegevensstromen en niet erg geschikt zijn voor multitasking, kan een dual-core processor meerdere gegevensstromen tegelijkertijd aan. Met als resultaat betere efficiëntie en prestaties, vooral in een omgeving met veel mobiele apparaten.

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van juli 2024

Conclusie

    • Goede prijs/kwaliteit
    • Voordelige koop
    • Eenvoudig in gebruik
    • Past perfect
    • Goede kwaliteit

Gewoon heel goed ,stabiel en snel

star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl