Live voetbal kijken op de Nederlandse televisie 2024

Live voetbal kijken, een echte voetbalfan wil altijd en overal alle wedstrijden kunnen kijken en dat is eerlijk gezegd  niet iedere keer even makkelijk. Zelfs als je een betaald abonnement hebt is live voetbal kijken online niet altijd en overal mogelijk. Na het lezen van dit artikel heb je nooit meer problemen met voetbal kijken online!

Probeer nu
Grand Slam tennistoernooien kijken met ExpressVPN - Bespaar 49%

Met de diensten van ExpressVPN kun je de Grand Slam tennistoernooien streams ontgrendelen in Nederland en buitenland. Probeer het nu zonder zorgen uit met een 30 dagen geld terug garantie! Speciale actie: 12 maanden + 3 maanden GRATIS.

Live voetbal kijken op de Nederlandse televisie

In Nederland kan je op verschillende zenders live voetbal kijken. De WK en EK-wedstrijden kan je bijvoorbeeld volgen bij NPO 1 en NPO 3, waar je ook samenvattingen van de Eredivisie terugziet bij NOS Studio Sport. Voor de UEFA Europa League schakel je naar RTL 7, terwijl je voor oefeninterlands van het Nederlands elftal, de KNVB beker en de Johan Cruijff Schaal juist bij SBS 6 moet zijn.

Alsof dat nog niet ingewikkeld genoeg is moet je voor de wedstrijden van de UEFA Champions League naar Veronica overschakelen. Het aanbod voor live voetbal kijken op de Nederlandse televisie is dus groot, maar er worden natuurlijk nog veel meer voetbalwedstrijden gespeeld.

Als je nog meer wedstrijden wil zien kan je altijd nog een betaald abonnement bij bijvoorbeeld Ziggo afsluiten. Daar kan je voetbal live kijken via je televisie, maar zijn er ook opties voor voetbal kijken online op je tablet of telefoon.

Tot slot kan je als echte voetbalfan ook nog via een aantal buitenlandse zenders kijken om een live voetbal kijken via een voetbal livestream te proberen. Kortom, er zijn opties genoeg, maar toch kan je nog steeds niet altijd overal alle wedstrijden kijken. Hoe komt dat?

Waarom een live voetbal kijken niet altijd overal beschikbaar is

Het aanbod op de Nederlandse televisie is zo verdeeld omdat al deze zenders zijn gebonden aan contracten. Aan het begin van ieder voetbaljaar worden de rechten om bepaalde wedstrijden aan te bieden verkocht aan de hoogste bieder. Deze winnaar mag bepaalde wedstrijden vervolgens in een bepaalde regio aanbieden. Wil jij voetbal live kijken? Dan wordt eerst gescreend in welke zone je je bevindt. Zodra je IP-adres buiten het gebied valt dat de rechten heeft, wordt jouw toegang geblokkeerd.

live voetbal kijken, Nederlandse voetbal competitie

Daarom kan je vanuit Nederland dus nooit een wedstrijd zien die door een Italiaanse zender wordt uitgezonden en in Italië geen gebruik maken van je betaalde abonnement op Ziggo. Gelukkig is er één manier om deze geografische beperkingen te omzeilen en je toegang te deblokkeren: een VPN.

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van mei 2024

Hoe je een VPN gebruikt voor voetbal kijken online

Het gebruik van een VPN om je toegang te deblokkeren is ontzettend simpel, binnen no time kan jij weer live voetbal kijken! Om te beginnen kies je een VPN uit (Ik zou je aanraden om daarvoor eens naar de top 5 die hier onder staat te kijken). Nadat je deze hebt geïnstalleerd, krijg je een aantal opties te zien. Er zijn twee situaties:

1. Je bent zelf in Nederland en je wil een via een livestream voetbal kijken uit het buitenland:

Controleer eerst uit welk land de zender komt. Een voetbal livestream van de Serie A wordt bijvoorbeeld uitgezonden door Sky Italia. Selecteer in het rijtje landen bij je VPN een server in Italië. Verbindt en voilà, je hebt de blokkering omgeleid. De geo-tracker denkt nu dat jij in Italië bent en daarom krijg je toegang tot de voetbal livestream.

2. Je bent zelf in het buitenland en je wilt voetbal live kijken via je Nederlandse aanbieder

Bij deze situatie maakt het niet uit of je een betaald abonnement hebt of  dat je online voetbal kijken wil via een gratis zender. Het doel van je VPN als is nu dat je de geo-tracker laat geloven dat je in Nederland bent. Selecteer hiervoor in de lijst met servers een locatie in Nederland en je kan meteen live voetbal kijken.

Je moet er dus altijd voor zorgen dat je met de juiste server bent verbonden en dan kan je meteen voetbal live kijken. Daarvoor moet je even uitzoeken in welk land je de wedstrijd uitgezonden wordt. Dit geldt voor zowel de betaalde aanbieders als voor gratis online streams.

De beste VPNs voor een voetbal livestream

Als je op zoek bent naar een VPN voor live voetbal kijken dan raad ik je aan om er een uit onze top vijf te kiezen. In dat geval weet je zeker dat je een betrouwbare, veilige en geschikte VPN gebruikt.

Wij hebben namelijk ontzettend veel verschillende VPN-aanbieders geprobeerd voor live voetbal kijken en na een uitgebreide vergelijking zijn deze als beste uit de test gekomen.

Wil je zomaar één keer live voetbal kijken online? Dan is het aan te raden om een VPN-aanbieder te kiezen die een gratis proefperiode heeft. Daarmee krijg jij even de tijd om uit te zoeken of voor jou werkt en of het de investering voor voetbal live kijken waard is.

Beste Dienst 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 CyberGhost, review 2024
9.5
3 Private Internet Access, review 2024
9.3
4 IPVanish, review 2024
9.1
5 NordVPN review 2024
8.9

Live voetbal op internet kijken: de beste competities

Voetbal is veruit de populairste sport in de meeste delen van de wereld. Naast alle landenteams zijn er ook nog ontzettend veel landen die een eigen competitie hebben. Er worden zoveel wedstrijden uitgezonden dat je van voetbal online kijken een fulltime baan zou kunnen maken. We hebben hier de populairste competities en toernooien voor je op een rijtje gezet:

Eredivisie voetbal live kijken

De wedstrijden van de Nederlandse Eredivisie werden vroeger volledig door de NPO uitgezonden, maar tegenwoordig mogen ze daar alleen nog de samenvattingen laten zien. Als je een hele wedstrijd voetbal live kijken wil, heb je een betaald abonnement nodig. Je kan daar voetbal kijken online via de website of de app en hoe je dat veilig kan doen lees je hier.

Premier league voetbal live kijken

De twintig clubs uit de Premiere League zijn ook in Nederland ontzettend populair en daarom worden de hoogtepunten iedere zondagavond besproken bij NOS Studio Sport. Premier League voetbal live kijken kan echter alleen via een betaald abonnement of via een livestream. Over hoe je dat laatste doet kan je hier meer lezen.

Europees kamioenschap kijken via een livestream

Het Europees kampioenschap is iedere vier jaar weer een hoogtepunt in Nederland. Omdat er alleen landen van binnen Europa meedoen, vallen de lastige tegenstanders uit de Zuid-Amerikaanse landen uit en zijn de winkansen groter. Het nadeel is alleen dat het Europees kampioenschap altijd in de zomer wordt gespeeld. Een moment dat veel Nederlanders niet in Nederland zijn. De eerstvolgende keer dat het zo ver is wil je natuurlijk alle wedstrijden via een goede voetbal livestream kijken en hoe je dat doet lees je hier.

La liga voetbal wedstrijden volgen

Ieder jaar vertrekken er veel Nederlandse talenten naar de Spaanse competitie en daarom is Spaans voetbal kijken online voor de meeste voetballiefhebbers vaste prik. Wanneer je graag de wedstrijden uit La Liga live wil kijken, heb je daar in Nederland een betaald abonnement nodig. Als jij de Nederlandse sterspelers ook wil blijven volgen via een livestream uit het buitenland kan je hier lezen hoe je dat op een veilige manier doet.

Bundesliga live kijken

De Duitse Bundesliga staat erom bekend dat hij net even wat spannender is dan zijn Nederlandse tegenhanger. De budgetten zijn iets groter en daardoor is zelfs de kwaliteit van de clubs in het rechterrijtje aanzienlijk groot. In Nederland kijk je Duits voetbal via een betaald abonnement of online via een livestream. Wil jij graag Duits voetbal kijken online? Lees dan hier hoe je dat doet!

live voetbal kijken, voetbal live kijken

Serie A nooit meer missen

In Italië lijken ze het voetbal wel te hebben uitgevonden, zo verfijnd is het. Er zijn in Nederland zelfs mensen die alleen maar Italiaans voetbal kijken. Omdat het via de televisie alleen wordt aangeboden binnen een betaald abonnement, is er een grote vraag naar een goede Italiaanse voetbal livestream. Hoe je die het beste kijkt lees je hier.

Europa League voetbal live kijken

Veel Nederlandse clubs komen terecht in de Europa League en gelukkig zijn deze wedstrijden altijd te bekijken via het standaard zenderpakket. Helaas wordt er iedere avond maar één wedstrijd uitgezonden, waardoor je soms voor een wedstrijd van je favoriete club moet uitwijken naar een voetbal livestream. Lees hier hoe je dat het beste kan doen.

Wereldkampioenschap voetbal live kijken

Het wereldkampioenschap voetbal is het hoogtepunt van iedere vier jaar als je een echte voetballiefhebber bent. Je krijgt niet alleen de kans om Nederland wererldkampioen te zien worden, ook alle spelers uit iedere competitie komen in actie. Soms wil je wel vier wedstrijden tegelijk kijken en daarbij is een goede voetbal livestream onmisbaar. Lees hier hoe je het EK voetbal live kijken kan.

Champions league voetbal live kijken

Het hoogst haalbare doel voor iedere voetbalclub is natuurlijk meedoen aan de Champions League. Als echte fan wil jij natuurlijk geen wedstrijd missen en omdat sommige clubs soms tegelijk spelen is een voetbal livestream daarbij onmisbaar. Meer over Champions League voetbal live kijken met een VPN lees je hier.

Wereldkampioenschap voor vrouwen volgen

Na de succesen van de afgelopen jaren is ook het vrouwenvoetbal in Nederland razend populair. Op de zenders die in Nederland gratis te ontvangen zijn wordt het evenement dan ook uitgebreid verslagen. Helaas worden nog niet alle wedstrijden volledig afgespeeld, dus voor sommige wedstrijden kan je beter een voetbal livestream gebruiken. Met een goede VPN kan je wedstrijden van over de hele wereld bekijken, lees daar hier meer over.

De voordelen van een VPN buitenom voetbal kijken online

Een VPN is niet alleen handig voor voetbal kijken live, je kan er nog veel meer voordelen uit halen! In de eerste plaats kan je een VPN ook gebruiken voor het omzeilen van geografische blokkades bij andere platforms. Wist je bijvoorbeeld dat het aanbod van Netflix helemaal anders kan zijn als je je VPN instelt op een ander land? Dat is erg handig als je tussen het Nederlandse aanbod niks meer kan vinden. Maar het omzeilen van de blokkade stopt niet bij series en films. Je kan met een VPN bijvoorbeeld ook meer websites bezoeken waarvan de inhoud voorheen werd geblokkeerd en vergeet niet dat je ook toegang kan krijgen tot buitenlandse webshops!

live voetbal kijken, voetbal kijken online

Ten tweede ben je veel beter beveiligd als je een VPN gebruikt, niet alleen tijdens het voetbal kijken online. Stel bijvoorbeeld dat je gebruik maakt van de gratis wifi in een openbare ruimte en even je bankzaken wil bekijken. Zonder VPN is het voor iedere ongenodigde gast veel gemakkelijker om via deze verbinding toegang tot je gegevens te krijgen. Wanneer je wel een VPN gebruikt, worden je gegevens altijd versleuteld en wordt je IP-adres verborgen. Dat is trouwens ook handig als je een illegale voetbal live stream kijkt, want zo zijn je gegevens zijn nooit tot jou te herleiden!

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van mei 2024

De beste manier om iedere voetbal live stream veilig te kijken

Live voetbal kijken is leuk, maar lang niet altijd makkelijk. Je moet echt even moeten doen om de juiste aanbieder of livestream te vinden en vervolgens krijg je vaak de melding dat je geen toegang tot de content krijgt. Geo-tracking kan namelijk zien of jij in een gebied bent waar voetbal live kijken is toegestaan. De enige oplossing die daarvoor altijd werkt is het gebruik van een VPN. Daarmee weet je zeker dat je zonder problemen toegang hebt tot iedere voetbal livestream die je kan vinden, zodat je nooit meer een wedstrijd hoeft te missen.

Daarbij heeft een goede VPN nog veel meer voordelen boven het voetbal kijken online. Je krijgt ook toegang tot de inhoud van andere platforms, websites en webshops. Gedeeltes van het internet die tot nu toe voor jou afgeschermd waren, zullen door het gebruik van een VPN voor je ontgrendeld worden. Tot slot bescherm je met een VPN ook je gegevens wanneer je het internet gebruikt. Niet alleen wanneer je bijvoorbeeld op een openbare plek gebruiktmaakt van de wifi, maar ook als je een voetbal live stream kijkt via een illegale aanbieder.

Ben je overtuigd en zoek je een goede VPN? Dan raad ik altijd aan om eens te kijken naar onze ExpressVPN. Zo weet je zeker dat je een VPN gebruikt die grondig is getest en zeker geschikt is voor voetbal kijken online.

star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl