Hoe kun je naar WRC (wereldkampioenschap rally) kijken in 2024

Zit je ook te popelen om wereldkampioenschap rally te kijken, ongeacht je locatie? In dit artikel zal worden toegelicht waar en hoe je naar livestream WRC kunt kijken.

Probeer nu!
Geniet van overal wereldkampioenschap rally kijken

Met ExpressVPN, kun je geografische blokkades deblokkeren en daardoor overal genieten van WRC kijken. Profiteer vandaag nog van maar liefst 3 maanden gratis bij een 12 maanden abonnement én geniet van een 30 dagen geld-terug garantie. Alleen bij ExpressVPN.

Bijgewerkt op: 21 juni 2024

De beste streaming sites voor WRC live

Twee uitstekende streaming sites voor WRC live kijken, zijn Eurosport en WRC+. Voor beide zenders geldt dat je je favoriete wedstrijden niet alleen op tv kan bekijken, maar ook op andere apparaten zoals je laptop, smartphone of tablet. Wel hangt er een prijskaartje aan zowel Eurosport als WRC+.

  • Bij WRC+ kun je kiezen uit een maandabonnement of seizoenpas.
  • Bij Eurosport kun je bijvoorbeeld kiezen uit een jaarlijkse-, maandelijkse- of dag pas, maar ook een seizoenpas of evenement gebonden pas.

WRC live stream

Afgezien van dergelijke betaalde opties, kan ik je verklappen dat ik ook de beste gratis streaming opties heb klaarliggen.

WRC kijken gratis: de beste gratis streaming sites

Lees gauw verder om te achterhalen wat de beste gratis streaming sites zijn. Hieronder is een beknopte opsomming gegeven:

  • RTBF is een Franstalige tv-zender in België. Er is ook een RTBF app, waardoor je flexibel kunt zijn met het kijken op je smartphone of een ander apparaat. Dit is dus een gratis kanaal om WRC live stream mogelijk te maken, maar het is wel gebonden aan de locatie België.
  • ServusTV is een Oostenrijkse tv-zender die ook beschikbaar is op andere apparaten. Verder is livestream WRC rally ook bij deze zender kosteloos, maar deze zender is alleen beschikbaar als je in Oostenrijk bent.
  • YLE is een publieke omroep in Finland, waarbij je ook op verschillende apparaten livestream WRC rally kunt kijken. Ook deze zender is kosteloos te bekijken.
  • SVT is een nationale publieke omroep, afkomstig uit Zweden. Net als de drie zojuist genoemde zenders, kan het worden bekeken op de tv, smartphone of andere apparaten.

Hoewel er sprake is van een breed aanbod aan gratis zenders vanuit verschillende landen, dien je daar aanwezig te zijn om het te kunnen bekijken. Tenzij je de locatie gebonden restricties kan omzeilen.

Waarom je geen WRC kunt streamen buiten de beschikbare geografische zone

Normaal gesproken kun je WK rally live stream niet buiten de aangegeven locaties bekijken vanwege televisierechten. Televisierechten leiden ertoe dat het streamen vanuit andere locaties niet kan. Programmamakers hebben namelijk met de uitzenders in kwestie afgesproken dat ze zich aan geografische restricties dienen te houden, waardoor niet zomaar overal WRC live kijken mogelijk is.

livestream WRC rally

Je IP adres laat namelijk zien waar je je bevindt, waardoor geografische blokkades automatisch worden toegepast. Op die manier wordt WRC online kijken geblokkeerd als je niet op de juiste locatie bent. Met een buitenlands IP adres, kun je echter alsnog niet – onafhankelijk van je locatie – WRC live kijken.

Om WRC live stream waar dan ook ter wereld mogelijk te kunnen maken, kun je een VPN inschakelen om je IP adres te anonimiseren en daardoor ook geografische blokkades te omzeilen.

Kijk wereldkampioenschap rally waar en wanneer je maar wilt, met een VPN. Kies wel voor een VPN die kwaliteit biedt, waarbij je al snel uitkomt op ExpressVPN.

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van juni 2024

Stappenplan voor livestream WRC rally met een VPN

Mocht je ook overal willen genieten van je favoriete WRC wedstrijden, dan vind je hieronder een makkelijk stappenplan die je wegwijs kan maken.

  1. Kies voor een VPN die betrouwbaar, veilig en fijn in gebruik is. Een aan te bevelen aanbieder is ExpressVPN. Je kunt ook eventueel kiezen uit de lijst van de beste VPN aanbieders, zoals verderop in dit artikel is beschreven.
  2. Na het kiezen voor een VPN aanbieder, kun je je apparaat koppelen met de desbetreffende VPN. Je kunt meestal kiezen tussen een desktop of app versie, afhankelijk van het apparaat waarop je livestream WRC rally wilt kijken.
  3. Afhankelijk van het kanaal, dien je je te verbinden met een bepaalde server. Voor RTBF dien je je apparaat bijvoorbeeld te verbinden met een Belgische server. Verder gaat het bij ServusTV om een VPN verbinding met een Oostenrijkse server, bij YLE om een Finse server en bij SVT om een Zweedse server.
  4. Na de verbinding met de juiste server, dien je te gaan naar de streaming websites van RTBF, ServusTV, YLE of SVT.

In slechts enkele simpele stappen kun je dus optimaal gebruik maken van een VPN, waardoor WRC live kijken mogelijk wordt gemaakt vanuit alle uithoeken van de wereld.

Probeer ExpressVPN gratis uit

Als je waar dan ook ter wereld toegang wilt hebben tot WRC live stream en andere locatie gebonden content, dan is een VPN de ultieme oplossing. Het is interessant om te weten dat je dertig dagen lang een gratis VPN kunt hebben van de 100% betrouwbare aanbieder ExpressVPN.

WRC live kijken

Bij het nemen van een abonnement bij deze aanbieder, hoef je aan ExpressVPN alleen maar kenbaar te maken dat je een terugbetaling wilt. Doe dit wel binnen 30 dagen. Dan krijg je je geld zeker terug vanwege de geld-terug garantie. Het kan zelfs via een simpel chatbericht aan de klantenservice van ExpressVPN worden aangevraagd.

Er worden dan ook geen vragen gesteld omtrent de reden waarom je stopt met het abonnement. Dit is uitgetest en kan worden bevestigd. Op deze manier kun je maar liefst 30 dagen een gratis VPN gebruiken.

De beste VPN’s voor WRC live stream

Hieronder is, op basis van zorgvuldig onderzoek, een ranglijst opgesteld met de beste VPN aanbieders. Zonder zelf het uitzoekwerk te doen, vind je een lijst met betrouwbare aanbieders. Dit is op basis van verschillende criteria gedaan – waaronder veiligheid, betrouwbaarheid, snelheid en gebruiksvriendelijkheid.

Beste Dienst 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 CyberGhost, review 2024
9.5
3 Private Internet Access, review 2024
9.3
4 IPVanish, review 2024
9.1
5 NordVPN review 2024
8.9

Voordelen van VPN’s

Een groot voordeel, naast het kunnen kijken van WRC in het buitenland, betreft het kunnen deblokkeren van diverse content, websites en ook andere platforms zoals Netflix, Hulu, etc. Naast het feit dat je door een VPN overal toegang krijgt tot locatie gebonden content, biedt dit ook weerstand tegen censuur in de wereld.

Ook zorgt het ervoor dat je veiliger kunt navigeren in de digitale wereld. Een VPN zorgt immers voor meer online veiligheid en een betere waarborging van privacy. Dat komt onder andere door versleutelde data.

Wegens het inschakelen van een VPN, surf je op het internet met een anoniem IP adres. Ook gratis Wi-Fi netwerken worden daardoor veiliger, omdat je digitale identiteit dan niet meer zo blootgesteld is. Het gebruiken van een VPN geeft je dus nog meer voordelen naast livestream WRC rally.

Conclusie

WRC live kijken in het buitenland is geen vanzelfsprekend feit, omdat de geografische blokkades dienen te worden omzeild. WRC live stream is dus geheel gratis mogelijk met de Belgische zender RTBF, de Oostenrijkse zender ServusTV, de Finse zender YLE of Zweedse zender SVT.

Voor al deze kanalen geldt dat het normaal gesproken alleen beschikbaar is om te kijken in het land zelf. Vandaar dat je een VPN nodig hebt om deze zenders ook in het buitenland te kunnen bekijken. Voor de nummer 1 aanbieder onder de VPN’s, kun je het beste gaan voor de constant betrouwbaar gebleken ExpressVPN.

star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl