Luister naar de Grand Prix Radio in Nederland in 2024

In dit artikel kom je erachter hoe je de toegang tot Grand Prix Radio in Nederland kunt krijgen. Immers, sinds 2023 heeft de Grand Prix Radio geen uitzendrechten meer in Nederland, waardoor je hier niet meer van kunt genieten in Nederland. Lees gauw verder om erachter te komen hoe je dit wél mogelijk kunt maken, zodat je in vrijheid kunt genieten zonder afhankelijk te zijn van je locatie.

Mis het niet!
Geniet overal van de Grand Prix Radio met ExpressVPN

Niet voor niets staat ExpressVPN al jarenlang op nummer 1 onder de VPN aanbieders. Behalve de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, kun je ook nog eens 30 dagen lang genieten van een gratis VPN. Dit wordt mogelijk gemaakt door een niet goed, geld terug garantie. Alsof een gratis VPN voor 30 dagen nog niet genoeg is, kun je ook nog eens profiteren van 3 maanden extra bij een 12 maanden abonnement. Pak nu je kans!

Bijgewerkt op: 12 juli 2024

Achtergrondverhaal

Sinds 2023 is toegang tot Grand Prix Radio in Nederland niet meer van toepassing. Dit komt doordat Viaplay de Nederlandse radiorechten van de Grand Prix Formule 1 heeft gekocht.

Voor de Formule 1 liefhebbers onder ons, betekent dit dat je niet meer naar de Grand Prix Radio kunt luisteren als je niet in België bent. De radiorechten van Grand Prix Radio zijn nu van Nederland overgedragen aan België.

Mocht je de verslaggevers Olav Mol en Plooij niet willen missen, dan is er goed nieuws. Hoewel Viaplay in 2023 de radiorechten heeft bemachtigd, hebben deze twee bevlogen verslaggevers de Belgische radiorechten gekocht. Concreet gezien zorgt dit er dus voor dat Olav Mol radio geen verleden tijd is.

In België kun je via de Grand Prix Radio nog steeds het commentaar horen, waardoor Formule 1 Radio Olav Mol hier nog steeds bij hoort. Wel is er nog één ander probleem: je kunt alsnog niet zomaar luisteren naar Grand Prix Radio F1 in Nederland.

toegang tot grand prix radio in nederland

Impact op de luisteraar

Als luisteraar zijn er alternatieve opties beschikbaar. Je kunt bijvoorbeeld online streaming opties of satelliet radio (waaronder Radio Garden of SiriusXM) overwegen.

Wat wel belangrijk is om hierin mee te nemen, is dat de geluidskwaliteit bij satelliet radio overwegend laag is. Dan kun je minder genieten van de uitzending. Verder is het ook zo dat online streaming opties in dit geval ook vaak betaalde opties zijn.

Een ander punt om hierin mee te nemen is dat je Grand Prix Radio niet hoeft te missen. Vooral als je het commentaar van Olav Mol en Plooij wilt horen. Ook hoef je als fan niet te lijden onder het kwijtraken van de Nederlandse radiorechten omtrent de Grand Prix Radio.

Gelukkig is het overwegen van alternatieve luisteropties niet het enige waar je aan hoeft te denken. Deze opties zijn ook niet ideaal. Immers, over het algemeen genomen moet je er ofwel voor betalen om naar te luisteren ofwel de geluidskwaliteit ligt relatief laag. Luister naar Grand Prix Radio, ook in Nederland. Dan hoef je niet de wedstrijden te missen en kun je je favoriete radiozender aan blijven zetten. Er is een simpele en veilige optie om Grand Prix Radio in Nederland deblokkeren mogelijk te maken.

Als je kiest voor een VPN, dan wordt je onafhankelijk gemaakt van je locatie. Je kunt dan namelijk een Belgische server selecteren, waardoor het is alsof je in België bent – waar de radiorechten bemachtigd zijn. Zo hoef je als luisteraar niet de dupe te zijn van het verlies van radiorechten in Nederland.

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van juli 2024

Stappenplan: deblokkeer Grand Prix Radio in Nederland

Als je als luisteraar niet de dupe hiervan wilt zijn, dan is de hamvraag: hoe krijg ik toegang tot Grand Prix Radio in Nederland?

Onderstaand stappenplan geeft inzicht in hoe je, door middel van een VPN, toegang kunt krijgen tot de website of app van Grand Prix Radio als je buiten België bent.

Luister naar Grand Prix Radio in Nederland via enkele simpele stappen:

  1. Kies een VPN-aanbieder uit die je kunt vertrouwen en maak daar een account aan. Als je zeker wilt weten dat je goed zit, dan is ExpressVPN een uitstekende keuze. Verderop in dit artikel vind je ook een lijstje met VPN-aanbieders die betrouwbaar zijn.
  2. Vervolgens is het belangrijk om te weten welk apparaat je gaat gebruiken. Je kunt namelijk een desktop of app versie installeren. Na de installatie, dien je de server te verbinden met de juiste locatie: in dit geval België. Om toegang tot Grand Prix Radio in Nederland mogelijk te maken, maak je verbinding met een Belgische server.
  3. De laatste stap bestaat uit het bezoeken van de grandprixradio website of app. Luister naar Grand Prix Radio zonder in België te hoeven zijn. Wegens het verbinden met een Belgische server, heb je je locatie veranderd in België. Zo kun je dus van locatie veranderen zonder illegaal bezig te zijn: een VPN gebruiken vanuit Nederland is namelijk volledig legaal!

VPN-aanbieders voor toegang tot Grand Prix Radio buiten België

Luister naar Grand Prix Radio met onderstaande VPN-aanbieders. Zo weet je namelijk zeker dat je goed zit. Op basis van de belangrijkste criteria, zoals veiligheid en snelheid, zijn VPN-aanbieders onderzocht en naast elkaar gezet.

Hieronder vind je een ranglijst van aanbieders waar je gerust uit kunt kiezen:

Beste Dienst 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 CyberGhost, review 2024
9.5
3 Private Internet Access, review 2024
9.3
4 IPVanish, review 2024
9.1
5 NordVPN review 2024
8.9

Probeer ExpressVPN gratis uit

luister naar grand prix radio

Uit onderzoek is verschillende keren naar voren gekomen dat ExpressVPN de nummer 1 VPN is. Het goede nieuws is dat je hier maar liefst een maand lang 100% gratis van kunt genieten!

Bij ExpressVPN kun je namelijk, middels een niet goed, geld terug garantie, 30 dagen lang een gratis VPN gebruiken. Luister naar Grand Prix Radio in Nederland, geheel kosteloos en risicoloos.

Bij ExpressVPN heb je namelijk recht op een volledige terugbetaling, mits je de terugbetaling binnen 30 dagen aanvraagt. Dat is de enige vereiste: verder hoef je geen reden op te geven. Dit is uitgetest en kan met zekerheid worden bevestigd. Je kan de klantenservice van ExpressVPN VPN zelfs op een hele simpele wijze contacteren hierover, namelijk ook via de chat.

Als de terugbetaling eenmaal is aangevraagd, hoef je ook niet lang te wachten. Meestal vindt de verwerking hiervan namelijk binnen enkele werkdagen plaats. Je kunt alleen maar voordeel halen uit de niet goed, geld terug garantie. Deze gulle aanbieder, die dan ook consistent op nummer 1 staat onder de VPN’s, zorgt niet alleen voor toegang tot Grand Prix Radio in Nederland. Je kunt daarmee ook veel andere content op wereldwijde schaal deblokkeren, waardoor je toegang hebt tot nog meer informatie en entertainment.

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van juli 2024

Veelgestelde vragen

Wat zijn de alternatieve manieren om naar Grand Prix Radio te luisteren?

Al zijn er geen Nederlandse uitzendrechten voor de Grand Prix Radio, dan zijn er alsnog andere luisteropties beschikbaar. Je kunt bijvoorbeeld denken aan de satelliet radio, zoals Radio Garden of SiriusXM (met internationale radiostations). Of je kunt ook denken aan online streaming opties (als het gaat om andere platforms) met uitzendrechten in Nederland.

Als het gaat om online streaming opties, dan kun je echter vaak kosten verwachten. Hoewel de twee benoemde satelliet radio opties volledig gratis zijn, kun je geen hoge geluidskwaliteit verwachten.

Als je teleurstelling wilt voorkomen – en natuurlijk jezelf de nodige moeite en tijd wilt besparen – dan is een VPN de beste optie. Zo kun je ook alsnog genieten van de Grand Prix Radio en kun je veel meer kwaliteit verwachten.

Toegang tot Grand Prix Radio in Nederland is immers nog steeds mogelijk, als je maar een (betrouwbare) VPN inzet. ExpressVPN is hierin een uitstekende optie, aangezien het keer op keer betrouwbaar is gebleken. Ook als het gaat om het luisteren naar Grand Prix Radio in Nederland.

Waar kan ik naar F1 kijken?

Hier kun je klikken om erachter te komen waar je naar formule 1 livestream kunt kijken.

Zijn er andere manieren om op de hoogte te blijven van F1 nieuws en informatie?

Er zijn ook andere manieren om geïnformeerd te blijven over de F1. Je kunt namelijk op de hoogte blijven van allerlei F1 nieuws en informatie door het volgen van gerelateerde socialemedia-accounts of websites.

Enkele voorbeelden van sociale media-accounts die zich bezighouden met de F1, kun je hier vinden op: InstagramFacebook en Twitter. Behalve sociale media-accounts, kun je ook denken aan internationale uitzendingen of podcasts om op te hoogte te blijven, zoals de officiële website van Formule 1.

Hoewel dit vooral goede aanvullingen zijn, hoef je je favoriete radiozender natuurlijk niet te missen. Luister naar Grand Prix Radio, ongeacht je locatie, en blijf genieten van commentaar van Olav Mol en Plooij zonder hierin te worden beperkt. Dit kan allemaal met een VPN, zolang je een Belgische server inzet.

Conclusie

olav mol radio

Ondanks het verlies van uitzendrechten van Grand Prix Radio in Nederland, kun je alsnog in Nederland genieten van de uitzendingen. Je kunt alsnog de spannende Formule 1 wedstrijden volgen, zonder dat je helemaal naar België hoeft te gaan. Naast de interessante aanvullingen, hoef je de Grand Prix Radio niet te missen.

Immers, met een VPN kun je overal ter wereld genieten van de Grand Prix Radio. Toegang tot Grand Prix Radio in Nederland wordt wel erg simpel gemaakt met deze tool. Het stappenplan liet al zien dat er slechts drie stappen nodig zijn.

Wel is het belangrijk om een goede en betrouwbare aanbieder te kiezen. Luister naar Grand Prix Radio met ExpressVPN, want bij deze aanbieder kun je erop rekenen dat het 100% slaagt.

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van juli 2024

star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl