Nederlands TV kijken in buitenland | Gebruik een VPN (laatste update 15 oktober, 2017)

Nederlands TV kijken in buitenland is alleen mogelijk wanneer je een abonnement neemt op een VPN provider.

Update:  11 oktober, 2017

De best geteste VPN

De beste geteste VPN provider is NordVPN. Dit is de streaming koning van de VPN. Eenvoudige installatie en bediening wanneer je Nederlandse televisie wilt streaming vanuit het buitenland is dit de VPN die je moet kiezen. Ga verder en lees dit artikel. Er worden vele voorbeelden gegeven hoe een VPN provider nuttig kan zijn in het dagelijkse leven.

Het bewijs van geografische ontwijking

Geografische blokkering opheffen en live Nederlandse tv kijken

Was het voorheen niet mogelijk om Nederlandse TV zenders te kijken. Anno 2017 is dit een ander verhaal. Het is nu heel simpel om Nederlands TV te kijken in het buitenland met behulp van een VPN provider, zenders als: NPO Gemist, RTLXL, SBS Gemist, Ziggo/Horizon GO en alle andere Nederlandse streaming videosites kunt u gewoon openen en bekijken. Er is een eenvoudige technologie zodat u niets meer hoeft te missen van uw favorieten tv programmering wanneer u in het buitenland bent op vakantie of op zakenreis. De VPN provider is de oplossing en tv kijken in het buitenland wordt een fluitje van een cent.

Nederlands TV kijken in buitenland

 

De blokkering heeft alles te maken met de locale auteursrechten van films, series en programma’s (binnen de landgrenzen van bijvoorbeeld Nederland) of met locale censuur van foute overheden die graag willen beslissing over wat u wel en niet mag zien. In China is bijvoorbeeld Facebook ontoegankelijk  en in Turkije blokkeerde de overheid Twitter.

Tv kijken in het buitenland kan lastig zijn wanneer u niet over een VPN provider beschikt. De site die u bezoekt/zou willen openen detecteert dat u vanuit het buitenland inlogt. De website blokkeert gedeeltelijk of geheel de toegankelijk. Bij een zender als de NPO (Nederland Publieke Omroep) zijn sommige programma een probleem in verband met de uitzendrechten.

Vooral voetbal, wielrennen, olympische spelen en andere sport-programma’s kunnen niet bekeken worden buiten Nederland. Probeer je het toch, dan krijg je de volgende foutmelding. Via de normale weg gaat dit dus niet lukken…….

 

Nederlands TV kijken in buitenland

 TV kijken buitenland

Toch is Nederlands TV kijken in buitenland mogelijk en kunnen we met de techniek van vandaag net doen alsof we in Nederland zitten. We kunnen met dezelfde technologie ook actief zijn op Ebay, Marktplaats en Speurders . Dit soort organisaties zijn er doorgaans ook niet van gediend dat je vanuit buiten Nederland inlogt. Ze zijn dan vooral bang voor oplichting en de toegang wordt u dan ook vaak ontzegt.

Een praktijkvoorbeeld van dat niet iedereen de boel probeert op te lichten is van een vriend van mijn die in het buitenland woont. Hij verhuurt garageboxen en adverteerd op Marktplaats. Tot zijn grote ergernis werd hij er steeds afgegooid en kreeg hij zelfs een waarschuwing van Marktplaats. Wij adviseerde hem een VPN provider te nemen zodat hij zijn IP-adres locatie kon veranderen in een Nederlands IP-adres.

Met een VPN provider is het mogelijk om in een Nederlandse server in te loggen zodat het zal lijken dat in Nederland bent.

Nederlands TV kijken in buitenland

Nederlandse tv zenders online kijken

Hoe kunnen we Nederlands TV kijken in buitenland, over welke technologie hebben we het dan? Er zijn tal van VPN providers (Virtueel Particulier Netwerk) op de markt die deze dienst aanbieden. Een VPN dienst is volkomen legaal ook al kan je er allerlei stoute dingen mee doen.

We moeten niet vergeten dat we het normaal vinden ons huis op slot doen zodat niemand kan inbreken en uw waardevolle spullen kan meenemen. Waarom staat onze digitale deur dan wijdt open voor iedereen? Veel mensen zijn zich niet bewust van dit gevaar. Een VPN provider is niet de oplossing maar wel een middel om het gevaar van hackers en mee gluurders te beperken.

Wanneer u een abonnement neemt op een van deze VPN providers die wij op debesteVPN.nl is het o.a. mogelijk uw IP-adres te veranderen. Hiermee kan u uw geografische locatie veranderen waardoor uw originele locatie verborgen is. Echter we zijn er dan nog niet. U zal wel moeten inloggen op een server van het desbetreffende land in dit geval een server in Nederland. Het is van belang dat u een VPN provider kiest met servers locaties in verschillende landen waaronder het land waar u virtueel wilt zijn. Bij een betaalde VPN zit u het veiligst. U heeft tal van server locatie opties en een goede helpdesk mocht u een vraag hebben.

Wij adviseren u niet voor een GRATIS VPN PROVIDER te kiezen, deze zijn onbetrouwbaar en ze slaan uw log data op. Hierdoor zijn ze totaal niet te vergelijken met een VPN provider waar u voor betaald.

Wanneer u virtueel bent ingelogd op een Nederlandse server. Krijgt u dus een Nederlands IP-adres waardoor het zal lijken alsof u in Nederland zit. Het is nu mogelijk live tv of herhalingen van programma’s zien. Het zelfde geldt voor de Ebay, Marktplaats,  Speurders ect.

Een VPN service (zie: Wat is VPN) is een dienst waarbij een VPN tunnel is opgezet om je internetverkeer te versleutelen en te anonimiseren.

De VPN service heeft echter nog enkele andere voordelen:

 • Thuis werken betekend ook dat u toegang hebt tot servers op je werk/kantoor. Via een VPN kan u deze handeling veilig verrichten. Deze versleuteling werd vroeger veel gebruikt door bedrijven toen het VPN gebruik nog niet zo bekend was onder het grote publiek.
 • U hebt interesse in het kijken naar commerciële TV (RTLxl) of een uitzending van de publieke omroep  wanneer u in het buitenland verblijft . Deze worden geblokkeerd omdat u in een andere regio zit. Dit heeft te maken met auteursrechten of sponsoren binnen dit bepaalde gebied bijvoorbeeld: Tour de France, Olympische spelen of WK voetbal. In ieder geval krijg u geen toestemming om de uitzending te zien en wordt u geblokkeerd. Via een VPN provider heeft u dit probleem niet. U logt in op een server die in Nederland staat (meeste VPN hebben een server in NL) en nu lijkt het alsof u  gewoon in Nederland bent. De uitzendingen bekijken is levert geen problemen op.
 • Mocht u in het buitenland wonen bijv. in een land als China dan was het niet mogelijk Facebook, porno, pokersites te openen. Deze websites zijn namelijk geblokkeerd door de overheid (censuur). Echter met een VPN provider als bijv. NordVPN,  ExpressVPN  of VypreVPN kunt u gewoon ongecensureerde en anoniem surfen.

Wat kost een VPN provider

Niets is gratis in het leven dus ook niet de betrouwbare VPN providers van deze wereld. Een VPN provider zal 3-8 USD kosten per maand. Er zijn wel gratis VPN providers op de markt, maar deze raden wij ten zeerste af omdat het niet duidelijk is wat er precies gebeurt met uw inlog data. Verder hebben zeOnze privacy in 2017 vaak een datalimiet. Kortom ze zijn niet veilig en niet te vergelijken met een betaalde VPN aanbieder

Wanneer u het product van tevoren wilt testen klinkt het misschien gek, maar dan raden wij u aan voor een jaarabonnement te gaan. U bent dan gemiddeld per maand goedkoper uit dan wanneer u kiest voor een maand of half jaar abonnement. U kan de VPN vaak 3 dagen of meer gebruiken/testen (bij ExpressVPN zelfs 30 dagen) en bent u niet tevreden krijgt u uw geld terug gestort. Het verschilt bij elke VPN aanbieder dus lees wel even goed de voorwaarde of onze review van de VPN.

Een VPN provider is een must voor ieder huishouden. Het kost relatief weinig geld en heeft veel. Op debesteVPN.nl zullen  proberen VPN’s te ontleden, zodat elk specifiek kenmerk van de VPN naar voren komt.

 

 Nederlands TV kijken in buitenland

Enkele VPN aanbieders met servers in Nederland:

Hieronder enkel best geteste VPN aanbieders. Alle aanbieders hebben meerdere servers in Nederland staan. Vanaf nu is Nederlands TV kijken in buitenland kinderspel!  Mocht je vragen hebben stuur ons gerust een email.

 

TOP VPN PROVIDERS voor Nederlandse TV kijken in buitenland. Recente update: 15 oktober, 2017

NordVPN | Zeer uitgebreid VPN en goedkoope

NORDVPN is een uitgebreid VPN providers en een van de goedkoopste voor de Nederlandse VPN markt. Top anonimiteit en ...

9.4
2 ExpressVPN | Kosten en gebruikersgemak

ExpressVPN | Kosten en gebruikersgemak

ExpressVPN is een van de beste VPN aanbieders voor in Nederland. De VPN provider heeft servers in vele landen en is een ...

9.3
3 VyprVPN | Meer dan standaard

VyprVPN | Meer dan standaard

VyprVPN is een zeer geschikte VPN provider, gemaakt om u te beschermen tegen indringers op het internet. Tevens bieden ...

9
4 PrivateVPN | Prima VPN kijkende naar prijs en kwaliteit

PrivateVPN | Prima VPN kijkende naar prijs en kwaliteit

PrivateVPN is een Zweedse VPN aanbieder opgericht in 2009. Ook al bestaan ze al een tijdje, echt bekend zijn ze nog ...

8.7
5 CyberGhost VPN | Een nieuwe en verbeterde versie 2.0

CyberGhost VPN | Een nieuwe en verbeterde versie 2.0

CyberGhost VPN is reeds een oude gediende op de van markt. Ze hebben onlangs hun benadering tot de VPN markt veranderd ...

8.5

Voetbal kijken buiten Nederland

Meer VPN gerelateerde artikelen

Wil je iets meer weten over privacy and veiligheid op het internet:

Nederlands TV kijken in buitenland

26 Comments
 1. Reply
  Peter 5 juli 2016 at 16:40

  mijn broer woont in Brookland/USA en wil graag live Fox Sport/International Eredivisie voetbal kijken daar

  kan dit en wat heeft hij allemaal nodig ik wil hem namelijk verrassen

  • Reply
   Mike Star 5 juli 2016 at 18:36

   Hoi Peter
   Gaat het om dit kanaal :http://campagnes.foxsports.nl/abonneren ?

   Normaal gesproken kan u alleen maar inloggen op dit kanaal wanneer u binnen de Nederlands grens bent (IP-adres Nederland). Je boer woonachtig in VS krijgt dus normaal gesproken automatisch een VS IP-adres.

   Je broer kan dus niet inloggen omdat alleen maar NL IP adressen worden geaccepteerd. Hij wordt dus geweigerd op basis van zijn locatie (geografische blokkade) .
   Echter met een VPN provider zoals bijv. Express VPN kan hij een IP-adres nabootsen in Nederland en deze opheffen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een server die fysiek in Nederland staat en waar je de toegang tot krijgt van de VPN provider.

   Ik hoop dat mijn antwoord voldoende was. Mocht u nog vragen hebben hoor ik het graag.
   Groet,
   Mike

 2. Reply
  Linda Jochems 1 november 2016 at 04:20

  In ons appartement in Portugal wil ik:
  – tv Portugees en internet in huis (WiFi) gewoon zeg maar zoals wij dat van ziggo enz kennen
  – k wil graag Nederlandse tv kijken, nu zag k dat meest voorkomende methode nog steeds satelliet is, maar je kan t omzeilen via VPN verbinding, moet je dan wel een contract afsluiten met bijv ziggo in Nl of kan ik dat gewoon op t bestaande contract doen van bijv mijn ouders in Amsterdam? Hoe werkt het?
  – graag zou k ook de Netflix internationaal / usa versie activeren, ik hoorde namelijk dat je dan per serie kan bepalen welke ondertiteling er bij zit, fijn ivm ondertiteling in Portugees voor mij man als we samen kijken / en Nederlandse voor series die ik alleen wil.

  Kortom welke internetsnelheid moet ik hebben en is zo een vpn handig voor Netflix en Nl zenders?

 3. Reply
  debestevpn 8 januari 2017 at 13:26

  (de vraag had ik reeds per email beantwoord maar nog niet geplaatst)

  Hoi Linda,

  – tv Portugees en internet in huis (WiFi) dat ga ik gewoon aanvragen bij de lokale diensten toch? zeg maar zoals wij in NL dat van ziggo enz kennen. Het enige wat u nodig heeft is een internet verbinding
  – k wil graag Nederlandse tv kijken, nu zag k dat meest voorkomende methode nog steeds satelliet is, maar je kan t omzeilen via VPN verbinding, moet je dan wel een contract afsluiten met bijv ziggo in Nl of kan ik dat gewoon op t bestaande contract doen van bijv mijn ouders in Amsterdam? Hoe werkt het? Of kijk je via een VPN juist meer programma gemist enz en filmpjes via Nl? Een sateliet zie ik toch als verouderde techniek. Ik zit ook in het buitenland en kijk NL tv via de Ziggo account van een goede vriend. U kunt echter ook NPO/uitzending gemist kijken. Ik heb geen idee wat u precies zou willen kijken?

  – graag zou k ook de Netflix internationaal / usa versie activeren, ik hoorde namelijk dat je dan per serie kan bepalen welke ondertiteling er bij zit, fijn ivm ondertiteling in Portugees voor mij man als we samen kijken / en Nederlandse voor series die ik alleen wil. Het is alleen mogelijk met een VPN provider in Netflix USA in te loggen. Helaas kunt u niet meer in NL inloggen dit hebben ze geblokkeerd.

  Kortom welke internetsnelheid moet ik hebben voor VPN wat is een goede snelheid, en is zo een vpn handig voor Netflix en Nl zenders? Het is lastig te zeggen wat voor verbinding u moet hebben toch wel 15mbps download en 1mbps upload. Uw ping adviseren wij lager dan 70, dan zit u wel ok. HetTest uw eigen verbinding op: http://beta.speedtest.net

  Het is ook belangrijk dat u een stabiele verbinding heeft.

  Conclusie is: Een VPN maakt het mogelijk NL tv te kijken, makkelijker dan een sateliet. De VPN provider neemt u overal mee naar toe. U kunt met een HDMI kabel uw laptop aansluiten op uw TV of gewoon via de PC of tablet kijken. Een van de beste VPN providers op dit moment is ExpressVPN, makkelijk en gebruikersvriendelijk. Neem een jaar abonnement, mocht u niet tevreden zijn dan kan u er na een paar dagen al van af.

  ExpressVPN: https://www.debestevpn.nl/de-beste-vpn-op-een-rijtje/

  Mocht u nog vragen hebben hoor ik het graag.

  Groet,
  Mike

 4. Reply
  J 8 februari 2017 at 08:22

  Beste heren,
  we gaan naar Zweden verhuizen. Ik wil een smart tv aanschaffen voor online tv kijken. Kan dit rechtstreeks via de outer of moet er een vpn verbinding zijn? Dus altijd de computer aan laten staan?
  Graag een reactie, want ik ben een complete nit-wit.
  J. Mannie

  • Reply
   debestevpn 10 februari 2017 at 09:58

   Hoi J.

   Het hangt af van welke router je hebt. Het is best wel lastig. Ik ga volgende week een router testen die we van Express hebben gekregen. Ze is voorgeprogrammeerd. Houd je wel even op de hoogte!

   Goed weekend,
   Groeten Mike

   ps mocht ik het vergeten stuur gerust even een berichtje!!

 5. Reply
  Kitty 8 februari 2017 at 22:51

  Kun je met met bijv een maand abonnement op 1 apparaat inloggen? of kan dat op een iPad en later bijvoorbeeld ook op mac book ? nadat je uitlogt… we willen graag rtl 4 zien in oostenrijk !

  Kitty

  • Reply
   debestevpn 10 februari 2017 at 10:06

   Hoi Kitty,

   Wanneer je een abonnement afsluiten is het afhankelijk van VPN aanbieder hoeveel “multi login” je krijgt. Neem je een maand abonnement kan je doorgaans de app downloaden op verschillende apparaten van iPhone, Android naar Tablet. Het maakt niet uit.

   Je moet je wel even bedenken een VPN is nuttig niet alleen voor RTL bekijken. Het is ook handig voor je eigen privacy. Ik wil je niet bang maken maar je internet provider kan gewoon zien wat je aan het doen bent. De overheid wil ook dolgraag meekijken. Ik maak mij dus wel zorgen, ook al heb ik niets te verbergen. Privé is privé.

   Kies een VPN uit de top 6 dan zit je altijd goed.

   Groeten Mike

 6. Reply
  christa 9 februari 2017 at 09:49

  Weer een nieuw probleem. Sinds kort geeft bv Ziggo-Go aan dat ze niet meer doorgeven als je een VPN-verbinding gebruikt. Is hier wat aan te doen?

  • Reply
   debestevpn 10 februari 2017 at 10:08

   Hoi Christa,

   Nog niets over gelezen. Heb je dat bericht voor mij? Ik gebruik nu nog ExpressVPN en het werkt nog. Ik zou verschillenden VPN abonnement kunnen gaan testen voor je en kijken welke nog wel werkt wanneer er duidelijkheid hierover is.

   Goed weekend,
   Mike

 7. Reply
  christa 14 februari 2017 at 22:43

  Ah dank je Mike! Ik gebruikte Opera en die deed het eerst wel, althans op de iPad, na aansluiting van iPad op televisie wilde hij de zender niet doorgeven. Ik zag toen een bericht op de Ziggo site dat ze ivm rechten bij gebruik van een VPN de uitzending blokkeren, maar dat bericht kan ik nu niet meer vinden. Ik zal het met ExpressVPN proberen, maar ben nu even niet in het buitenland. Dank voor de tip in ieder geval!

 8. Reply
  christa 14 februari 2017 at 23:04

  Ik heb het bericht gevonden.
  Ik wilde nu de url hier naartoe kopiëren, maar dat lukt niet. (er lijkt mij niks te lukken)
  Ze zeggen in ieder geval: Gebruik je een VPN-verbinding? Dan werkt de app (ziggo go) niet. De Ziggo Go app werkt alleen in Nederland.

  • Reply
   debestevpn 15 februari 2017 at 05:15

   Hi,

   Het werk gewoon bij mij hoor!! Op dit moment is het probleem dat je met Ziggo/Horizon GO niet naar de TV kan streamen met of zonder kabel lukt dit niet. Was wel geïnteresseerd naar hun bericht dat ze de VPN nu willen verbieden. Zit nu ook in het buitenland en het werkt!!!

   Groeten,
   Mike

 9. Reply
  christa 15 februari 2017 at 10:44

  Mooi zo!
  Maar jij hebt dus ook het probleem dat je het niet kunt streamen naar de televisie, dat is toch gewoon een Hdmi-kabel, een rechtstreekse verbinding zou ik zeggen?

  • Reply
   debestevpn 15 februari 2017 at 11:07

   Yip, Ik heb zelfs geprobeerd met een speciale kabel van iPhone naar TV, werkt niet? Streamen is niet toegestaan krijg ik als bericht

 10. Reply
  christa 18 februari 2017 at 10:28

  O sorry, was even vergeten hier te kijken, dank voor je bericht, dan weet ik dat ik dat niet verder hoef te proberen. groet!

 11. Reply
  Fred 21 februari 2017 at 12:26

  Welke VPN provider is het beste te gebruiken voor Spanje in combinatie met een abonnement van KPN?

  • Reply
   debestevpn 21 februari 2017 at 13:23

   Hoi Fred,

   Het idee is de VPN te installeren op je mobile telefoon? Wanneer dit zo is zal je altijd gebruikmaken van het Spaanse netwerk en afhankelijk van de snelheid 3G/4G en dekking. Ik reis veel en heb de beste ervaring met ExpressVPN. Zie de ranglijst: https://www.debestevpn.nl/de-beste-vpn-op-een-rijtje/

   Groeten,
   Mike

 12. Reply
  Pietje puk 4 maart 2017 at 22:46

  Kijk uit hé als mijn bericht niet geplaatst wordt. 😉 dan krijg ik hem nog steeds op de pagina ;p

 13. Reply
  Joke 6 juli 2017 at 14:06

  Hoi,

  Ik zit net over de grens en wordt geweigerd op Speurders en Marktplaats geeft aan kopers een zg. buitenlandwaarschuwing. Ik heb dan ook sinds twee dagen Express VPN geïnstalleerd op m’n laptop wat mijn inziens succesvol is geweest aangezien ik kan zien dat mijn IP adres gewijzigd is. Ik heb nu een Nederlands IP adres.

  Het vreemde alleen is dat ik nog steeds niet op Speurders kom en Marktplaats schijnbaar mijn IP adres nog steeds herkent als een buitenlands IP adres. Ik ben geen computerexpert en vraag me dan ook af of ik iets mis of iets vergeten ben.

  Hoop iemand me op weg kunt helpen.

  Groetjes,

  Joke

 14. Reply
  eric 11 juli 2017 at 18:09

  sinds een paar dagen lukt het niet meer op hoge snelheid expres VPN te gebruiken voor NPO

  iemand dezelfde klachten ?

 15. Reply
  eric 11 juli 2017 at 18:44

  express VPN lijkt niet meer te weken vanuit Thailand?

  • Reply
   debestevpn 12 juli 2017 at 07:08

   Hoi Eric,

   Ik heb geen problemen…..

   Groeten,
   Mike

 16. Reply
  peter 12 juli 2017 at 18:05

  Hoi….ik kan geen link vinden om me aan te melden bij een VPN provider gr. ….

  • Reply
   debestevpn 13 juli 2017 at 04:28

   Hoi Peter,

   Klik hier en je vindt de ranking. Wel een vraag om welke reden wil je een VPN dan kan ik je misschien eentje adviseren. Zoek je bijvoorbeeld eentje voor veilig streamen en de Netflix catalogus openen dan is ExpressVPN een goede keus. Voor gaming IPvanish ect. Laat maar even weten.

   Groetjes,
   Mike

Laat een bericht achter