Welke streamingdienst past het beste bij mij 2024?

Onze Nederlandse streamingdienst…….De tijd dat tv-zenders beslisten wat en wanneer je hun programmering keek is nu echt voorbij. Het is amper nog voor te stellen dat we ooit zonder video streaming diensten geleefd hebben. We ploffen allemaal na een dag hard werken op de bank om via bijvoorbeeld Videoland of Netflix onze favoriete films en series te kijken. Want inmiddels is Netflix lang niet meer de enige dienst die online series kijken mogelijk maakt.

Bezoek nu
Streaming diensten wereldwijd gebruiken met CyberGhost - 49% KORTING

Daarvoor heb je CyberGhost nodig. Deze VPN is als beste uit de test gekomen en kan eenvoudig geografische blokkades omzeilen. Krijg 12 + 3 MAANDEN GRATIS voor CyberGhost. Inclusief 30 dagen niet goed geld terug!

Bijgewerkt:  19 april, 2024

 

Zoveel keus in streaming diensten

Er komen steeds meer nieuwe streamingdiensten bij. Amazon Prime Video, Apple TV, Nederlandse streamingdiensten… Je ziet door de bomen het bos niet meer. Veel mensen vragen zich af wat ze moeten kiezen. ‘Videoland vs Netflix’ is een vraag die vaak gesteld wordt online. Tijd dus om eens een artikel te wijden aan alle verschillende streamingdiensten.

Beste Dienst 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 CyberGhost, review 2024
9.5
3 Private Internet Access, review 2024
9.3
4 IPVanish, review 2024
9.1
5 NordVPN review 2024
8.9

De Nederlandse streamingdiensten

Laten we eerst eens kijken naar de hoeveelheid en type content van de verschillende streamingdiensten. Er zijn Nederlandse streamingdiensten die simpelweg series en programma s die op tv geweest zijn online beschikbaar maken, zoals NLZiet en NPO Start plus. Als je graag content die op tv geweest is terug wilt kunnen kijken zijn deze apps zeker geschikt. De content groeit dus dagelijks met immens veel. Maar er zit dus ook een heleboel rommel tussen. Via beide apps bieden niet alleen video on demand, maar ook live tv streaming. Het verschil tussen de twee apps is voornamelijk dat NPO Start enkel content van de Nederlandse publieke omroep heeft, terwijl NLZiet content biedt van NLZiet, regionale omroepen én de publieke omroep. NPO Start is wel meteen de goedkoopste van de diensten die we hier bespreken, €2,95 per maand. NLZiet kost €7,95 per maand.

streaming dienste

Dan hebben we de Nederlandse streamingdienst Pathé Thuis en Film1. Deze twee hebben enkel films in hun assortiment. Pathé een stuk of 3000, Film1 heeft er ongeveer 330. Dat is dus best een groot verschil. Film1 werkt met een abonnement van 10 euro per maand, terwijl Pathé Thuis met een bedrag van €4,99 of €5,99 per film werkt. De film is dan nadat je hem start 48 uur beschikbaar om te kijken. Een soort online videotheek dus.

Videoland

streamingdiensten

Een andere Nederlandse streamingdienst is Videoland. Dit is voortgekomen uit een samenwerking tussen de vroegere videotheken keten en RTL. Ook hier vind je veel programma’s de op tv geweest zijn (op RTL zenders), maar ook Videoland originals zoals Nieuwe Buren, Mocro Mafia en Expeditie Robinson NL vs BE. Tevens zijn er kwaliteitsfilms en -series uit Hollywood te vinden. Populaire content op Videoland is bijvoorbeeld The Handmaid’s Tale, The Wire en The Good Doctor. Op Videoland kun je omstreeks 1000 series en 500 films vinden.

Toch heeft de dienst nog geen miljoen abonnees. Een abonnement kost momenteel €8,99 maar men overweegt in de toekomst een goedkoper abonnement te bieden, waarbij je dan evengoed af en toe reclame krijgt. Zo hopen ze toch op meer abonnees. We wachten af wat er gebeurt.

Dan hebben we de Nederlandse streamingdienst Pathé Thuis en Film1. Deze twee hebben enkel films in hun assortiment. Pathé een stuk of 3000, Film1 heeft er ongeveer 330. Dat is dus best een groot verschil. Film1 werkt met een abonnement van 10 euro per maand, terwijl Pathé Thuis met een bedrag van €4,99 of €5,99 per film werkt. De film is dan nadat je hem start 48 uur beschikbaar om te kijken. Een soort online videotheek dus.

Ga naar CyberGhost
Speciale aanbieding tot het einde van april 2024

Ziggo movies en series: een vreemde eend in de bijt

streaming dienste

Eigenlijk is dit niet echt een Nederlandse streamingdienst. Ziggo Movies en Series XL is een extra zenderpakket dat bij een Ziggo abonnement aangeschaft kan worden. Deze heb ik toch even bij de Nederlandse streamingdiensten vernoemd omdat het officieel de enige manier is om HBO content te kijken in Nederland. Dus ja, als je graag Westworld, Games of Throne of Outlander wilt kijken moet je hier zijn. Maar dan moet je dus wel een tv-abonnement bij Ziggo hebben!

Streamingdiensten uit de Verenigde Staten

Laten we eens beginnen met de twee jongste video streaming diensten: Disney+ en AppleTV+. Beide diensten zijn in november 2019 gelanceerd. Wij Nederlanders mochten echter al eerder Disney+ kijken, omdat wij werden gebruikt als testland voor de dienst.

tv streaming

Apple TV heeft grote namen binnengehaald, zoals Jennifer Aniston en Reese Witherspoon voor de serie The Morning Show, Jason Momoa voor de serie See en Oprah Winfrey. Er zijn momenteel 12 series en 2 films beschikbaar. Maar er wordt naar verluid hard gewerkt aan meer content. “Klinkt op zich goed voor €4,99 per maand,” hoor ik je denken. “Maar waarom hoor ik dan niet meer over deze series?”

Omdat er geen app is voor Android en Windows. En dat maakt het dan weer lastig voor veel mensen om AppleTV+ op hun smart tv te bekijken.

online series kijken

Disney+ is precies wat je denkt: Disney content! En dat betekent niet alleen de Disney klassiekers, maar ook Star Wars, Marvel en National Geographic. Je kunt bijna niet meer om deze streamingdienst heen. De Mandalorian is waarschijnlijk de meest besproken tv serie sinds Game of Thrones (baby Yoda!). Maar niet alleen grote kinderen kunnen hier hun hart ophalen, ook ouders van kleine kinderen zijn laaiend enthousiast over deze dienst. Regenachtige zaterdag? Dan zetten we Cars of Frozen even aan! En dan ’s avonds zelf even The Simpsons aan zetten (want Disney heeft 20th Century Fox overgenomen, dus The Simpsons hoort er ook bij!). De 150 series en omstreeks 630 films zijn zeker de €6,99 per maand waard.

Amazon Prime Video is een relatief onbekende streaming dienst in Nederland. En dat is jammer, want ze hebben zeker goede content. Amazon heeft een aantal aardige eigen series, zoals Homecoming, Good Omens en The Grand Tour (van oud Top Gear presentators Jeremy Clarkson, James May en Richard Hammond). Maar ook voor degene die oude tijden wil herleven is er genoeg te vinden. Zoals 30 Rock, The Office, House en Downton Abbey. Zelfs sportliefhebbers kunnen hier terecht, want met All Or Nothing volgt Amazon verschillende sportteams een seizoen lang. Zoals bijvoorbeeld voetbalteams Manchester City en het Braziliaans nationaal elftal. En een leuke bijkomstigheid is dat je meteen ook Twitch Prime hebt (voor de e-sports liefhebber). En als je wel eens iets besteld bij Amazon.de heb je ook nog gratis verzending. Voor €3,99 per maand is dat zeker niet verkeerd.

Netflix

Waarschijnlijk is Netflix de bekendste van alle video streaming diensten. Het bedrijf werd in 1997 opgericht. In eerste instantie was het een soort online videotheek. Amerikanen konden online films uitzoeken en de DVD werd dan naar ze opgestuurd. Pas later kwam het online streamen gedeelte en sinds 2014 is Netflix ook in Nederland beschikbaar. Netflix heeft al vanaf 2012 eigen producties. Hit Series zoals House of Cards, Orange is the New Black en Stranger Things zorgden ervoor dat iedereen Netflix wilde hebben, waardoor ze uitgroeiden tot de gigant die ze nu zijn.

Inmiddels heeft Netflix ook twee Nederlandse producties: The Undercover en Ares. Maar niet alleen hun eigen content staat erop. Als je klassiekers zoals Breaking Bad of Friends wilt kijken moet je ook bij Netflix zijn. Er zijn ongeveer 1300 series en 2500 films te zien op Netflix. En het aanbod groeit nog steeds.

Dat Netflix een voorsprong heeft op de concurrentie is met name te merken aan hun app. Deze werkt een stuk intuïtiever en is ook de enige waarbij het mogelijk is verschillende profielen aan te maken. Op die manier kan iedereen in huis dezelfde serie op zijn eigen tempo volgen, zonder dat de rest steeds moet opzoeken waar ze waren gebleven. Ook kun je kinderprofielen maken, waar alleen kindvriendelijke content op te vinden is.

Ga naar CyberGhost
Speciale aanbieding tot het einde van april 2024

Nederlandse streamingdienst: De conclusie

Welke streamingdiensten passen nu bij jou? Als je veel van Nederlandse TV programma’s houdt en geen zin hebt in een tv-abonnement, dan zijn NPO Start en NLZiet iets voor jou. Als je daar juist helemaal niks mee hebt kun je de Nederlandse streaming diensten waarschijnlijk beter over slaan.

Dan is bijvoorbeeld Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video misschien beter geschikt. Of AppleTV+. En dan is het enkel nog een kwestie van smaak. Ik heb je hierboven een redelijke indicatie gegeven van de populaire content. Welke programma’s spreken je aan? Wie gaan er nog meer kijken en wat vinden zij leuk?

Als je een mix van beide leuk vindt is Videoland de moeite waard. En als je liever alleen films kijkt ga je voor Film1 of Pathé thuis.

Belangrijk is ook dat streamingdiensten vaak gratis proefperiodes bieden. Zo kun je even rond snuffelen en kijken of er iets bij zit wat je wilt kijken. Zo ja, dan neem je een abonnement. Ben je weer uitgekeken? Al deze abonnementen zijn per maand opzegbaar. Dus hop, dan ga je gewoon door naar de volgende. Komt er volgend jaar weer een nieuw seizoen uit van die leuke serie? Dan neem je gewoon weer en maandje een abonnement.

TV kijken is nog nooit zo leuk geweest. Veel kijkplezier met de populaire Nederlandse streamingdiensten!

star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl