Hoe Nederlandse TV kijken in het buitenland 2024

Tv kijken in het buitenland is niet altijd even leuk. In de meeste landen spreek je namelijk de taal niet, waardoor het moeilijk is om te begrijpen wat er wordt gezegd. Het liefst kijk je ook in het buitenland gewoon lekker naar je eigen programma’s van de Nederlandse televisie, maar daarbij kun je nog wel eens tegen problemen aanlopen. Gelukkig hebben wij voor jou een hele simpele oplossing!

Klik hier
Deblokkeer NederlandseTV in buitenland met ExpressVPN - 49% KORTING!

ExpressVPN kunt u de geografische beperkingen van de Nederlandse tv omzeilen op elk apparaat van supersnelle servers overal ter wereld! Met ExpressVPN is Nederlandse tv kijken in buitenland gratis voor 3 maanden en 30-dagen geld-terug garantie.

Bijgewerkt op: 12 juli 2024

Waarom tv kijken in het buitenland niet lukt

Stel je voor, je bent op je vakantiebestemming en je wil toch je favoriete tv programma uit Nederland kijken. Je gaat naar de website die je normaal ook gebruikt, maar nu krijg je opeens geen toegang tot de content.

Zelfs wanneer je een betaald abonnement hebt, lukt het niet. Dat is vervelend, want je betaalt wel, maar je kunt nergens van profiteren.

Dit probleem wordt veroorzaakt door de uitzendrechten. Deze worden door omroepen betaald om in een bepaal gebied hun content uit te zenden.

Dit houdt in, dat het verboden is om buiten dat gebied uit te zenden. Hier moeten zenders zelf heel streng op controleren.

Hiervoor wordt gebruik gemaakt van geo-tracking techniek. Deze bepaalt aan de hand van jouw IP-adres wat je fysieke locatie is.

Zodra deze locatie niet binnen het gebied van de uitzendrechten valt, wordt jouw toegang tot Nederlandse tv kijken in het buitenland geblokkeerd.

Nederlandse tv kijken in buitenland gratis

Gelukkig hoef jij dit jaar je vakantie naar het buitenland niet te annuleren als je gewoon je programma’s van de Nederlandse televisie wil blijven kijken.

De oplossing is namelijk heel simpel, je moet met een VPN tv kijken. Deze software stelt je namelijk in staat om je internetverkeer te laten omleiden via een server in het buitenland.

Zodra de geo-tracking dan probeert af te lezen wat jouw locatie is, wordt deze omgeleid naar de server. De locatie van de server wordt dan gezien als die van jou, waardoor je gewoon weer toegang tot tv kijken buitenland krijgt!

Op deze pagina kun je lezen dat het heel gemakkelijk is om een VPN te gebruiken voor TV in het buitenland kijken. Probeer het vandaag zelf nog!

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van juli 2024

De oplossing voor tv kijken in het buitenland met een VPN

We hebben voor jou een stappenplan gemaakt waarin je heel gemakkelijk kunt zien hoe tv kijken in buitenland gratis werkt.

 1. Kies een aanbieder uit, wij raden ExpressVPN aan
 2. Sluit een abonnement af
 3. Installeer de software
 4. Maak verbinding met een server in Nederland
 5. Open de televisiezender van jouw voorkeur
 6. TV kijken in het buitenland via internet is nu mogelijk!
Probeer ExpressVPN gratis

Met ExpressVPN kun je erop rekenen dat je de juiste technologie hebt om Nederlandse tv kijken in buitenland gratis mogelijk te maken.

Wij hebben op dit moment een aanbieding waarmee je de software 30 dagen lang gratis kunt gebruiken.

Het enige wat je moet doen is op tijd je abonnement opzeggen via de klantenservice. Ideaal voor als je alleen in de vakantieperiode een VPN voor tv kijken buitenland nodig hebt! Bij ons vind je die met een aanbieding voor 12 + 3 maanden gratis en een korting tot wel 49%!

TV kijken in het buitenland bij de meest populaire aanbieders

Gewoon even lekker live tv kijken buitenland in je eigen taal? Probeer dan eens de livestream van een aantal van de meest bekende zenders die Nederlandstalige programma’s uitzenden:

Ziggo

Ziggo staat voornamelijk bekend om de sport die je er kunt kijken. Je volgt gemakkelijk het Europees topvoetbal, Formule 1, tennis en golf, ook als je op vakantie bent. Ziggo tv kijken buitenland is erg gemakkelijk, gebruik gewoon een VPN.

Ziggo kijken in het buitenland

KIJK

Via de website van KIJK kun je alle programma’s van SBS bekijken. Nederlandse televisie kijken in het buitenland via KIJK is erg gemakkelijk als je een VPN gebruikt.

KIKJ kijken in het buitenland

KPN iTV

KPN iTV geeft je de mogelijkheid om programma’s, films en series te kijken. Deze interactieve tv kijken buitenland (hier) is zeker ook mogelijk als je een VPN gebruikt.

KPN iTV kijken in het buitenland

Videoland

Hier kijk je niet alleen programma’s van RTL, maar ook series die speciaal voor Videoland zijn gemaakt, zoals Morco Maffia. Nederlandse televisie kijken in het buitenland doe je bij Videoland met een betaald abonnement.

Videoland kijken in het buitenland

NPO

NPO is de publieke zender van Nederland en je vind er voor ieder wat wils. Je kunt Nederlandse televisie kijken in het buitenland bij NPO voor sporten zoals de Tour de France, maar ook andere populaire shows als First Dates, Heel Holland Bakt en het NOS journaal. Voor kinderen vind je er Sesamstraat en Het Klokhuis.

NPO kijken in het buitenland

NLZiet

Bij NLZiet kun je zowel live als on demand tv kijken buitenland (hier). Je vind er programma’s van alle zenders en de meeste programma’s kun je lang terug of zelfs vooruit kijken. Voor de regenachtige vakantiedagen is er ook een ruim aanbod aan films.NLZiet kijken in het buitenland

SBS6

Via de website van SBS vind je populaire programma’s zoals Urk! Familie Gillis: massa is kassa, Lang Leve de Liefde en Het Jachtseizoen. Door een VPN te gebruiken hoef je nooit meer een aflevering van je favoriete programma’s te missen.

SBS6 kijken in het buitenland

Net5

Al jarenlang is Net5 de zender waar je terechtkunt voor romantische films. Als jij ook op vakantie niet zonder kunt, moet je beslist een VPN gebruiken.

Net5 kijken in het buitenland

Veronica

Veronica presenteert zichzelf in Nederland als de zender voor mannen. Je vindt er veel programma’s over sport en films die vol zitten met actie.

Veronica kijken in het buitenland

SBS9

Voor dramatische televisie zit je goed bij SBS9, je kijkt er onder andere Achter gesloten deuren, Overspel in de liefde en Trauma centrum. Door een VPN te gebruiken, kun je ook op vakantie je dagelijkse dosis drama binnen krijgen.

SBS9 kijken in het buitenland

RTL

Wil je ook tijdens je vakantie op de hoogte blijven van wat er zich allemaal in Meerdijk afspeelt? Dan moet je een VPN gebruiken om via RTL 4,5,7,8 en Z de laatste afleveringen van GTST te streamen.

RTL kijken in het buitenland

RTL XL

Voor iedereen die niet alleen bestaande afleveringen terug wil kijken, maar ook alvast vooruit wil kijken, is er RTL XL. Betalende leden kunnen tot heel ver afleveringen terug vinden en vaak ook al een paar dagen vooruit kijken. RTL XL Nederlandse tv kijken in buitenland gratis doe je met een VPN.

RTL XL kijken in het buitenland

De beste VPN aanbieders voor tv kijken in het buitenland

Je hebt nu antwoord op de vraag: Hoe kan ik Nederlandse tv kijken in het buitenland? Nu rest ons alleen nog om je aan te geven welke aanbieders van VPN het meest geschikt zijn voor het streamen van je favoriete zenders.

Wij hebben een groot aantal aanbieders getest en met elkaar vergeleken. Hier vind je wat onze favorieten zijn:

Beste Dienst 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 CyberGhost, review 2024
9.5
3 Private Internet Access, review 2024
9.3
4 IPVanish, review 2024
9.1
5 NordVPN review 2024
8.9

De voordelen van een VPN

Een VPN is niet alleen erg handig als je wil weten hoe tv kijken in het buitenland werkt, maar ook in het leven in Nederland kan er een stuk gemakkelijker mee worden.

Je kunt namelijk ook als je in Nederland bent de geo-tracking van buitenlandse websites omzeilen. Hiermee krijg je bijvoorbeeld toegang tot de bibliotheken van Netflix, HBO Max en Amazon Prime.

Daarbij wordt ook je algemene online veiligheid en privacy met een VPN beter gewaarborgd. Jouw gegevens worden altijd versleuteld, waardoor het voor hackers onmogelijk is om te achterhalen wie en waar je bent.

Zo kn je bijvoorbeeld veel veiliger gebruik maken van onbeveiligde en openbare wifinetwerken.

tv kijken in het buitenland

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van juli 2024

Conclusie TV kijken in het buitenland

Op vakantie Nederlandse tv kijken in het buitenland gratis kan heel fijn zijn, maar helaas is het door restricties op basis van de uitzendrechten niet altijd mogelijk.

Je mist zo niet alleen je favoriete programma’s, maar je hebt vaak ook niks aan de abonnementen waar je veel geld voor betaalt.

Gelukkig is de oplossing heel simpel. Door een VPN te installeren laat je je internetverkeer omleiden via een server in Nederland, waardoor jouw echte locatie verborgen blijft.

Je toegang tot Nederlandse tv aanbieders wordt niet langer geblokkeerd!

Wij raden je altijd aan om hiervoor de beste VPN van dit moment te gebruiken, ExpressVPNProbeer het vandaag nog en maak je vakantie nog beter!

star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

29 Opmerkingen
 1. Beste Mike,
  Ik woon in Portugal en heb satelliet internet. Ik keek altijd op mijn ipad Netflix Nederland. Mijn zoon in Nederland had mij op zijn Netflix toegevoegd. Nu hij zijn abonnement heeft beeindigd, zou ik willen weten hoe ik zelf een abonnement bij Netflix Nederland kan krijgen?

 2. Bedankt voor het advies. Leuk artikel, ik was al lang opzoek naar iets wat begrijpbaar was en toepasbaar in mijn situatie

 3. Hoi….ik kan geen link vinden om me aan te melden bij een VPN provider gr. ….

  • Hoi Peter,

   Klik hier en je vindt de ranking. Wel een vraag om welke reden wil je een VPN dan kan ik je misschien eentje adviseren. Zoek je bijvoorbeeld eentje voor veilig streamen en de Netflix catalogus openen dan is ExpressVPN een goede keus. Voor gaming IPvanish ect. Laat maar even weten.

   Veel plezier met Tv kijken in het buitenland!

   Groetjes,
   Mike

 4. express VPN lijkt niet meer te weken vanuit Thailand?

 5. sinds een paar dagen lukt het niet meer op hoge snelheid expres VPN te gebruiken voor NPO

  iemand dezelfde klachten ?

 6. Hoi,

  Ik zit net over de grens en wordt geweigerd op Speurders en Marktplaats geeft aan kopers een zg. buitenlandwaarschuwing. Ik heb dan ook sinds twee dagen Express VPN geïnstalleerd op m’n laptop wat mijn inziens succesvol is geweest aangezien ik kan zien dat mijn IP adres gewijzigd is. Ik heb nu een Nederlands IP adres.

  Het vreemde alleen is dat ik nog steeds niet op Speurders kom en Marktplaats schijnbaar mijn IP adres nog steeds herkent als een buitenlands IP adres. Ik ben geen computerexpert en vraag me dan ook af of ik iets mis of iets vergeten ben.

  Hoop iemand me op weg kunt helpen.

  Groetjes,

  Joke

  • Hoi,

   Ik zou de het geheugen van mijn browser leeg maken of andere browser gebruiken.

   Veel plezier met Tv kijken in het buitenland!

   Success!!

   Mike

 7. Kijk uit hé als mijn bericht niet geplaatst wordt. 😉 dan krijg ik hem nog steeds op de pagina ;p

 8. Welke VPN provider is het beste te gebruiken voor Spanje in combinatie met een abonnement van KPN?

  • Reeds beantwoord via de mail!!

  • Hoi Fred,

   Het idee is de VPN te installeren op je mobile telefoon? Wanneer dit zo is zal je altijd gebruikmaken van het Spaanse netwerk en afhankelijk van de snelheid 3G/4G en dekking. Ik reis veel en heb de beste ervaring met ExpressVPN.
   Veel plezier met Tv kijken in het buitenland!

   Groeten,
   Mike

 9. O sorry, was even vergeten hier te kijken, dank voor je bericht, dan weet ik dat ik dat niet verder hoef te proberen. groet!

 10. Mooi zo!
  Maar jij hebt dus ook het probleem dat je het niet kunt streamen naar de televisie, dat is toch gewoon een Hdmi-kabel, een rechtstreekse verbinding zou ik zeggen?

  • Yip, Ik heb zelfs geprobeerd met een speciale kabel van iPhone naar TV, werkt niet? Streamen is niet toegestaan krijg ik als bericht

 11. Ik heb het bericht gevonden.
  Ik wilde nu de url hier naartoe kopiëren, maar dat lukt niet. (er lijkt mij niks te lukken)
  Ze zeggen in ieder geval: Gebruik je een VPN-verbinding? Dan werkt de app (ziggo go) niet. De Ziggo Go app werkt alleen in Nederland.

  • Hi,

   Het werk gewoon bij mij hoor!! Op dit moment is het probleem dat je met Ziggo/Horizon GO niet naar de TV kan streamen met of zonder kabel lukt dit niet. Was wel geïnteresseerd naar hun bericht dat ze de VPN nu willen verbieden. Zit nu ook in het buitenland en het werkt!!!

   Groeten,
   Mike

 12. Ah dank je Mike! Ik gebruikte Opera en die deed het eerst wel, althans op de iPad, na aansluiting van iPad op televisie wilde hij de zender niet doorgeven. Ik zag toen een bericht op de Ziggo site dat ze ivm rechten bij gebruik van een VPN de uitzending blokkeren, maar dat bericht kan ik nu niet meer vinden. Ik zal het met ExpressVPN proberen, maar ben nu even niet in het buitenland. Dank voor de tip in ieder geval!

 13. Weer een nieuw probleem. Sinds kort geeft bv Ziggo-Go aan dat ze niet meer doorgeven als je een VPN-verbinding gebruikt. Is hier wat aan te doen?

  • Hoi Christa,

   Nog niets over gelezen. Heb je dat bericht voor mij? Ik gebruik nu nog ExpressVPN en het werkt nog. Ik zou verschillenden VPN abonnement kunnen gaan testen voor je en kijken welke nog wel werkt wanneer er duidelijkheid hierover is.

   Goed weekend,
   Mike

 14. Kun je met met bijv een maand abonnement op 1 apparaat inloggen? of kan dat op een iPad en later bijvoorbeeld ook op mac book ? nadat je uitlogt… we willen graag rtl 4 zien in oostenrijk !

  Kitty

  • Hoi Kitty,

   Wanneer je een abonnement afsluiten is het afhankelijk van VPN aanbieder hoeveel “multi login” je krijgt. Neem je een maand abonnement kan je doorgaans de app downloaden op verschillende apparaten van iPhone, Android naar Tablet. Het maakt niet uit.

   Je moet je wel even bedenken een VPN is nuttig niet alleen voor RTL bekijken. Het is ook handig voor je eigen privacy. Ik wil je niet bang maken maar je internet provider kan gewoon zien wat je aan het doen bent. De overheid wil ook dolgraag meekijken. Ik maak mij dus wel zorgen, ook al heb ik niets te verbergen. Privé is privé.

   Groeten Mike

 15. Beste heren,
  we gaan naar Zweden verhuizen. Ik wil een smart tv aanschaffen voor online tv kijken. Kan dit rechtstreeks via de outer of moet er een vpn verbinding zijn? Dus altijd de computer aan laten staan?
  Graag een reactie, want ik ben een complete nit-wit.
  J. Mannie

  • Hoi J.

   Het hangt af van welke router je hebt. Het is best wel lastig. Ik ga volgende week een router testen die we van Express hebben gekregen. Ze is voorgeprogrammeerd. Houd je wel even op de hoogte!

   Goed weekend,
   Groeten Mike

   ps mocht ik het vergeten stuur gerust even een berichtje!!

 16. (de vraag had ik reeds per email beantwoord maar nog niet geplaatst)

  Hoi Linda,

  – tv Portugees en internet in huis (WiFi) dat ga ik gewoon aanvragen bij de lokale diensten toch? zeg maar zoals wij in NL dat van ziggo enz kennen. Het enige wat u nodig heeft is een internet verbinding
  – k wil graag Nederlandse tv kijken, nu zag k dat meest voorkomende methode nog steeds satelliet is, maar je kan t omzeilen via VPN verbinding, moet je dan wel een contract afsluiten met bijv ziggo in Nl of kan ik dat gewoon op t bestaande contract doen van bijv mijn ouders in Amsterdam? Hoe werkt het? Of kijk je via een VPN juist meer programma gemist enz en filmpjes via Nl? Een sateliet zie ik toch als verouderde techniek. Ik zit ook in het buitenland en kijk NL tv via de Ziggo account van een goede vriend. U kunt echter ook NPO/uitzending gemist kijken. Ik heb geen idee wat u precies zou willen kijken?

  – graag zou k ook de Netflix internationaal / usa versie activeren, ik hoorde namelijk dat je dan per serie kan bepalen welke ondertiteling er bij zit, fijn ivm ondertiteling in Portugees voor mij man als we samen kijken / en Nederlandse voor series die ik alleen wil. Het is alleen mogelijk met een VPN provider in Netflix USA in te loggen. Helaas kunt u niet meer in NL inloggen dit hebben ze geblokkeerd.

  Kortom welke internetsnelheid moet ik hebben voor VPN wat is een goede snelheid, en is zo een vpn handig voor Netflix en Nl zenders? Het is lastig te zeggen wat voor verbinding u moet hebben toch wel 15mbps download en 1mbps upload. Uw ping adviseren wij lager dan 70, dan zit u wel ok. HetTest uw eigen verbinding op: https://beta.speedtest.net

  Het is ook belangrijk dat u een stabiele verbinding heeft.

  Conclusie is: Een VPN maakt het mogelijk NL tv te kijken, makkelijker dan een sateliet. De VPN provider neemt u overal mee naar toe. U kunt met een HDMI kabel uw laptop aansluiten op uw TV of gewoon via de PC of tablet kijken. Een van de beste VPN providers op dit moment is ExpressVPN, makkelijk en gebruikersvriendelijk. Neem een jaar abonnement, mocht u niet tevreden zijn dan kan u er na een paar dagen al van af.

  Mocht u nog vragen hebben hoor ik het graag.

  Groet,
  Mike

 17. In ons appartement in Portugal wil ik:
  – tv Portugees en internet in huis (WiFi) gewoon zeg maar zoals wij dat van ziggo enz kennen
  – k wil graag Nederlandse tv kijken, nu zag k dat meest voorkomende methode nog steeds satelliet is, maar je kan t omzeilen via VPN verbinding, moet je dan wel een contract afsluiten met bijv ziggo in Nl of kan ik dat gewoon op t bestaande contract doen van bijv mijn ouders in Amsterdam? Hoe werkt het?
  – graag zou k ook de Netflix internationaal / usa versie activeren, ik hoorde namelijk dat je dan per serie kan bepalen welke ondertiteling er bij zit, fijn ivm ondertiteling in Portugees voor mij man als we samen kijken / en Nederlandse voor series die ik alleen wil.

  Kortom welke internetsnelheid moet ik hebben en is zo een vpn handig voor Netflix en Nl zenders?

 18. mijn broer woont in Brookland/USA en wil graag live Fox Sport/International Eredivisie voetbal kijken daar

  kan dit en wat heeft hij allemaal nodig ik wil hem namelijk verrassen

  • Hoi Peter

   Normaal gesproken kan u alleen maar inloggen op dit kanaal wanneer u binnen de Nederlands grens bent (IP-adres Nederland). Je boer woonachtig in VS krijgt dus normaal gesproken automatisch een VS IP-adres.

   Je broer kan dus niet inloggen omdat alleen maar NL IP adressen worden geaccepteerd. Hij wordt dus geweigerd op basis van zijn locatie (geografische blokkade) .
   Echter met een VPN provider zoals bijv. Express VPN kan hij een IP-adres nabootsen in Nederland en deze opheffen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een server die fysiek in Nederland staat en waar je de toegang tot krijgt van de VPN provider.

   Ik hoop dat mijn antwoord voldoende was. Mocht u nog vragen hebben hoor ik het graag.
   Groet,
   Mike

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl