Nederlandse tv kijken in het buitenland 2022

De nieuwe wetgeving die onlangs is ingegaan zal het makkelijk maken om Nederlandse tv kijken binnen de EU mogelijk te maken. Er zijn geen vreemde of moeilijk technische handelingen meer nodig om dit te realiseren. Maar tv kijken wanneer je buiten Europa bent is nog steeds niet mogelijk. Wil je Nederlandse tv kijken in buitenland, dan en daarover zal ik meer vertellen in dit artikel.

Probeer Nu
Wil je in het buitenland Nederlandse tv kijken met ExpressVPN - 3 MAANDEN GRATIS?

Gebruik dan ExpressVPN, onze nummer 1 VPN en omzeil de geografisch geblokkeerde content! Krijg tot 49% KORTING. Inclusief 30 dagen niet goed geld terug!


Bijgewerkt op: 27 mei 2022

Waarom tv kijken buitenland geblokkeerd?

Het probleem waarom tv kijken in het buitenland geblokkeerd wordt heeft alles te maken met de lokale auteursrechten van films, series en programma’s (binnen de landgrenzen van bijvoorbeeld Nederland), of met lokale censuur van overheden die graag willen beslissen over wat jij wel en niet mag zien.

De site die je bezoekt detecteert dat er vanuit het buitenland wordt ingelogd. De website blokkeert gedeeltelijk of geheel de toegang. Bij een zender als NPO Sport live (Nederlandse Publieke Omroep) zijn sommige programma’s een probleem, in verband met de uitzendrechten. Dat is waarom Nederlandse tv kijken in het buitenland zo lastig is.

Vooral voetbal, wielrennen, olympische spelen en andere sport-programma’s kunnen niet bekeken worden via NPO Sport live buiten Nederland. Probeer je het toch, dan krijg je de volgende foutmelding. Via de normale weg gaat Nederlandse tv kijken in buitenland dus niet lukken…

tv kijken buitenland

Tv kijken buitenland: Nieuwe wetgeving

Onlangs is er een Europese wetswijziging doorgevoerd. Binnen de Europese Unie mogen streaming media providers niet meer hun datastroom afschermen wanneer je niet binnen hun regio zit. Hierdoor mag Nederlandse tv kijken in buitenland niet meer geblokkeerd worden zolang je binnen de Europese Unie bent.

Buiten de E.U. blijft de blokkade bestaan.

Buiten Europa heb je nog steeds een VPN aanbieder nodig voor Nederlandse tv in het buitenland.

Er is een eenvoudige technologie zodat je niets meer hoeft te missen van je favoriete televisie programmering wanneer je in het buitenland op vakantie of op zakenreis bent.

Ga naar ExpressVPN
30 dagen volledige VPN

Tv kijken in buitenland. Hoe krijgt u dit voor elkaar?

Voorheen was het niet mogelijk te kijken naar Nederlandse tv in het buitenland. Anno 2022 is dit een ander verhaal! Nederlandse tv kijken in buitenland is nu heel simpel geworden met behulp van een VPN provider zoals ExpressVPN.

Een VPN verbinding is een dienst waarbij een virtuele tunnel is opgezet om je internetverkeer te versleutelen en te anonimiseren.

Zenders als: NLziet, NPO Gemist, RTLXL, SBS Gemist, Ziggo/Horizon GO, Canal Digitaal en alle andere streaming videosites kan je nu gewoon openen en bekijken. Mooi op vakantie Nederlandse tv in het buitenland ontvangen!

Wanneer je een abonnement neemt op een van de providers die ik op debesteVPN.nl aanraad, is het o.a. mogelijk je IP-adres te veranderen. Hiermee kan je jouw geografische locatie veranderen, waardoor de originele locatie verborgen is. Dit is van belang bij het realiseren van Nederlandse tv kijken in het buitenland.

Je dus op vakantie gaat is het handig van te voren de VPN dienst af te sluiten en te installeren.

Je moet dan wel inloggen op een server van het desbetreffende land. In dit geval een server in Nederland.

Ook zal er concreet bewijs worden geleverd dat Nederlandse tv in het buitenland nu tot de technologische mogelijkheden behoort, waar je ook bent :

TOP PROVIDERS voor Nederlandse tv kijken in het buitenland 2022

Er zijn tal van VPN providers (Virtueel Privé Netwerk) op de markt die deze dienst aanbieden.

Het is van belang dat je een VPN kiest met server locaties in verschillende landen, waaronder het land waar je virtueel wilt zijn. Bij een betaalde aanbieder zit je het veiligst. Je hebt tal van server locatie opties en een goede helpdesk, mocht je een vraag hebben.

Hieronder enkele best geteste aanbieders voor Nederlandse tv in het buitenland. Alle aanbieders hebben meerdere servers in Nederland staan.

Wereldwijd de meest bekende en gebruikte VPN aanbieders hebben wij getest en er een review over geschreven. Deze kunt u allemaal vinden op deze website.

We hebben volgens onze eigen waarde de VPN providers onder de loep genomen.

De test punten waren als volgt:

 • Gebruikersgemak
 • Service (live chat)
 • Prijs
 • Snelheid
 • Aantal serverlanden en aantal steden in server landen. Bijvoorbeeld ExpressVPN heeft servers in Nederland

Er is echter geen enkele VPN provider die perfect bij u zal aansluiten. Uw keuze is afhankelijk van uw gebruik. D.w.z. elke VPN heeft eigen specifieke eigenschappen bijvoorbeeld: veilig internneten, online gaming of streamen.

Nederlandse tv kijken in buitenland: De gratis aanbieders…

Er zijn ook gratis aanbieders op de markt, maar die raad ik af. Het business model van deze onderneming is het verzamelen van je gegevens, met als doel deze door verkopen aan de hoogste bieder. Er zijn ook verhalen bekend dat ze er vandoor gaan met gevoelige informatie, zoals betaalgegevens.

Het is dus een serieus advies nooit met een gratis aanbieder in zee te gaan.

Ook hebben ze vaak een datalimiet en is de stream niet betrouwbaar. Een gratis aanbieder werkt dan ook vaak maar sporadisch. Ze zijn niet veilig en niet te vergelijken met een betaalde aanbieder. Voor Nederlandse tv kijken in buitenland raden wij ook geen gratis aanbieder aan. Deze werken gewoon niet.

Ik zeg altijd gratis is niet gratis maar er is een uitzondering op de deze regels. In dit geval kan je echt 30 dagen zonder te betalen gebruik maken van ExpressVPN, een van de beste aanbieder op de markt. Nederlandse tv in het buitenland via internet kan dus ook bijna gratis…..

Dit is niet een of ander slechte marketing truc, ik heb het zelf een paar keer getest via verschillende betalingsmethode en altijd mijn geld terug gehad.

De 30 dagen geld terug garantie geldt bij ExpressVPN en ben je na een maand gebruiken niet tevreden krijg je zonder enige problemen je geld terug. Het is ideaal om het uit te proberen als je tv kijken buitenland wilt testen en na een maand te zeggen dat je niet blij was.

Overige toepassingen van een VPN

Een VPN dienst is volkomen legaal, ook al kan je er allerlei foute dingen mee doen.

Je kan deze techniek niet alleen gebruiken om, om tv kijken in het buitenland mogelijk te maken. De versleutelde verbinding beschermd ook je privacy omdat al je data gecodeerd is.

Als je vaak reist of zelfs woonachtig bent buiten Europa, is een goede versleutelde verbinding noodzakelijk:

 • Het gevaar is dat je dit waarschijnlijk gaat doen op openbare netwerken, waardoor je je onbewust openstelt voor hackers.
 • Vele vakantie bestemmingen of populaire landen passen censuur toe. Denk maar aan een land zoals China.

Met aanbieders zoals ExpressVPN, kan je deze blokkade omzeilen en anoniem surfen.

Velen van jullie zijn juist geïnteresseerd in bijvoorbeeld het openen van de Amerikaanse Netflix catalogus. Deze is namelijk veel groter dan het Netflix aanbod dat we in Nederland te zien krijgen. Een VPN aanbieder kan helpen met het Netflix in het buitenland te realiseren.

Het gebruik van een versleutelde verbinding is daarom niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven.

Ga naar ExpressVPN
30 dagen volledige VPN

Conclusie

Vanaf nu is Nederlandse tv kijken in het buitenland kinderspel!

Met zogenaamde VPN verbindingen is het mogelijk om Nederlandse tv kijken in buitenland te realiseren. Nederlandse zenders ontvangen zoals Studio Voetbal en andere tv kijken buitenland met een tv app, waar je ook bent, is een feit geworden.

Met een VPN is het mogelijk om op een NL server in te loggen, zodat het lijkt alsof je in Nederland bent.

Nederlandse tv kijken in het buitenland wordt een makkie wanneer je virtueel bent ingelogd op een NL server. Je krijgt dus een Nederlands IP-adres, waardoor het lijkt alsof je in Nederland zit. Het is nu mogelijk live Nederlandse tv in het buitenland te zien.

De beste geteste provider om Nederlandse tv in het buitenland mogelijk te maken is ExpressVPN. Dit is de streaming koning. Als Nederlandse tv in het buitenland je behoefte is bieden ExpressVPN eenvoudige installatie en bediening. Via de app kun je live Nederkandse tv in het buitenland kijken naar wat je ook wilt.

Ik adviseer je niet voor een GRATIS PROVIDER te kiezen, deze zijn onbetrouwbaar en ze slaan log data op. Hierdoor zijn ze totaal niet te vergelijken met een provider waar je voor betaalt. Bovendien is de verbinding vaak niet snel genoeg om Nederlandse tv in het buitenland te kunnen kijken.

Zoals ik al zei dient een VPN niet alleen om Nederlandse tv in het buitenland te kijken. Een versleutelde verbinding is een zeer belangrijke “tool” voor ieder huishouden. We moeten ons beschermen tegen het kwaad van buitenaf. Naast hackers is dat ook onze eigen overheid.

Mocht je vragen hebben over o.a. tv kijken in het buitenland, stuur me gerust een email.

Ik ben opgeleid als journalist en gespecialiseerd in technologie. Als journalist vecht ik voor de vrijheid van de pers en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het afronden van mijn studie was het meteen duidelijk dat deze vrijheden met name op het Internet niet vanzelfsprekend zijn. Ik ben Mike en mede-oprichter van deze blog waar ik probeert het grote publiek te waarschuwen voor de gevaren van het internet. Deel daarom mijn artikel met je vrienden, collega's en familie en zeg het voort!!!

29 Opmerkingen
 1. Beste Mike,
  Ik woon in Portugal en heb satelliet internet. Ik keek altijd op mijn ipad Netflix Nederland. Mijn zoon in Nederland had mij op zijn Netflix toegevoegd. Nu hij zijn abonnement heeft beeindigd, zou ik willen weten hoe ik zelf een abonnement bij Netflix Nederland kan krijgen?

 2. Bedankt voor het advies. Leuk artikel, ik was al lang opzoek naar iets wat begrijpbaar was en toepasbaar in mijn situatie

 3. Hoi….ik kan geen link vinden om me aan te melden bij een VPN provider gr. ….

  • Hoi Peter,

   Klik hier en je vindt de ranking. Wel een vraag om welke reden wil je een VPN dan kan ik je misschien eentje adviseren. Zoek je bijvoorbeeld eentje voor veilig streamen en de Netflix catalogus openen dan is ExpressVPN een goede keus. Voor gaming IPvanish ect. Laat maar even weten.

   Veel plezier met Tv kijken in het buitenland!

   Groetjes,
   Mike

 4. express VPN lijkt niet meer te weken vanuit Thailand?

 5. sinds een paar dagen lukt het niet meer op hoge snelheid expres VPN te gebruiken voor NPO

  iemand dezelfde klachten ?

 6. Hoi,

  Ik zit net over de grens en wordt geweigerd op Speurders en Marktplaats geeft aan kopers een zg. buitenlandwaarschuwing. Ik heb dan ook sinds twee dagen Express VPN geïnstalleerd op m’n laptop wat mijn inziens succesvol is geweest aangezien ik kan zien dat mijn IP adres gewijzigd is. Ik heb nu een Nederlands IP adres.

  Het vreemde alleen is dat ik nog steeds niet op Speurders kom en Marktplaats schijnbaar mijn IP adres nog steeds herkent als een buitenlands IP adres. Ik ben geen computerexpert en vraag me dan ook af of ik iets mis of iets vergeten ben.

  Hoop iemand me op weg kunt helpen.

  Groetjes,

  Joke

  • Hoi,

   Ik zou de het geheugen van mijn browser leeg maken of andere browser gebruiken.

   Veel plezier met Tv kijken in het buitenland!

   Success!!

   Mike

 7. Kijk uit hé als mijn bericht niet geplaatst wordt. 😉 dan krijg ik hem nog steeds op de pagina ;p

 8. Welke VPN provider is het beste te gebruiken voor Spanje in combinatie met een abonnement van KPN?

  • Reeds beantwoord via de mail!!

  • Hoi Fred,

   Het idee is de VPN te installeren op je mobile telefoon? Wanneer dit zo is zal je altijd gebruikmaken van het Spaanse netwerk en afhankelijk van de snelheid 3G/4G en dekking. Ik reis veel en heb de beste ervaring met ExpressVPN.
   Veel plezier met Tv kijken in het buitenland!

   Groeten,
   Mike

 9. O sorry, was even vergeten hier te kijken, dank voor je bericht, dan weet ik dat ik dat niet verder hoef te proberen. groet!

 10. Mooi zo!
  Maar jij hebt dus ook het probleem dat je het niet kunt streamen naar de televisie, dat is toch gewoon een Hdmi-kabel, een rechtstreekse verbinding zou ik zeggen?

  • Yip, Ik heb zelfs geprobeerd met een speciale kabel van iPhone naar TV, werkt niet? Streamen is niet toegestaan krijg ik als bericht

 11. Ik heb het bericht gevonden.
  Ik wilde nu de url hier naartoe kopiëren, maar dat lukt niet. (er lijkt mij niks te lukken)
  Ze zeggen in ieder geval: Gebruik je een VPN-verbinding? Dan werkt de app (ziggo go) niet. De Ziggo Go app werkt alleen in Nederland.

  • Hi,

   Het werk gewoon bij mij hoor!! Op dit moment is het probleem dat je met Ziggo/Horizon GO niet naar de TV kan streamen met of zonder kabel lukt dit niet. Was wel geïnteresseerd naar hun bericht dat ze de VPN nu willen verbieden. Zit nu ook in het buitenland en het werkt!!!

   Groeten,
   Mike

 12. Ah dank je Mike! Ik gebruikte Opera en die deed het eerst wel, althans op de iPad, na aansluiting van iPad op televisie wilde hij de zender niet doorgeven. Ik zag toen een bericht op de Ziggo site dat ze ivm rechten bij gebruik van een VPN de uitzending blokkeren, maar dat bericht kan ik nu niet meer vinden. Ik zal het met ExpressVPN proberen, maar ben nu even niet in het buitenland. Dank voor de tip in ieder geval!

 13. Weer een nieuw probleem. Sinds kort geeft bv Ziggo-Go aan dat ze niet meer doorgeven als je een VPN-verbinding gebruikt. Is hier wat aan te doen?

  • Hoi Christa,

   Nog niets over gelezen. Heb je dat bericht voor mij? Ik gebruik nu nog ExpressVPN en het werkt nog. Ik zou verschillenden VPN abonnement kunnen gaan testen voor je en kijken welke nog wel werkt wanneer er duidelijkheid hierover is.

   Goed weekend,
   Mike

 14. Kun je met met bijv een maand abonnement op 1 apparaat inloggen? of kan dat op een iPad en later bijvoorbeeld ook op mac book ? nadat je uitlogt… we willen graag rtl 4 zien in oostenrijk !

  Kitty

  • Hoi Kitty,

   Wanneer je een abonnement afsluiten is het afhankelijk van VPN aanbieder hoeveel “multi login” je krijgt. Neem je een maand abonnement kan je doorgaans de app downloaden op verschillende apparaten van iPhone, Android naar Tablet. Het maakt niet uit.

   Je moet je wel even bedenken een VPN is nuttig niet alleen voor RTL bekijken. Het is ook handig voor je eigen privacy. Ik wil je niet bang maken maar je internet provider kan gewoon zien wat je aan het doen bent. De overheid wil ook dolgraag meekijken. Ik maak mij dus wel zorgen, ook al heb ik niets te verbergen. Privé is privé.

   Groeten Mike

 15. Beste heren,
  we gaan naar Zweden verhuizen. Ik wil een smart tv aanschaffen voor online tv kijken. Kan dit rechtstreeks via de outer of moet er een vpn verbinding zijn? Dus altijd de computer aan laten staan?
  Graag een reactie, want ik ben een complete nit-wit.
  J. Mannie

  • Hoi J.

   Het hangt af van welke router je hebt. Het is best wel lastig. Ik ga volgende week een router testen die we van Express hebben gekregen. Ze is voorgeprogrammeerd. Houd je wel even op de hoogte!

   Goed weekend,
   Groeten Mike

   ps mocht ik het vergeten stuur gerust even een berichtje!!

 16. (de vraag had ik reeds per email beantwoord maar nog niet geplaatst)

  Hoi Linda,

  – tv Portugees en internet in huis (WiFi) dat ga ik gewoon aanvragen bij de lokale diensten toch? zeg maar zoals wij in NL dat van ziggo enz kennen. Het enige wat u nodig heeft is een internet verbinding
  – k wil graag Nederlandse tv kijken, nu zag k dat meest voorkomende methode nog steeds satelliet is, maar je kan t omzeilen via VPN verbinding, moet je dan wel een contract afsluiten met bijv ziggo in Nl of kan ik dat gewoon op t bestaande contract doen van bijv mijn ouders in Amsterdam? Hoe werkt het? Of kijk je via een VPN juist meer programma gemist enz en filmpjes via Nl? Een sateliet zie ik toch als verouderde techniek. Ik zit ook in het buitenland en kijk NL tv via de Ziggo account van een goede vriend. U kunt echter ook NPO/uitzending gemist kijken. Ik heb geen idee wat u precies zou willen kijken?

  – graag zou k ook de Netflix internationaal / usa versie activeren, ik hoorde namelijk dat je dan per serie kan bepalen welke ondertiteling er bij zit, fijn ivm ondertiteling in Portugees voor mij man als we samen kijken / en Nederlandse voor series die ik alleen wil. Het is alleen mogelijk met een VPN provider in Netflix USA in te loggen. Helaas kunt u niet meer in NL inloggen dit hebben ze geblokkeerd.

  Kortom welke internetsnelheid moet ik hebben voor VPN wat is een goede snelheid, en is zo een vpn handig voor Netflix en Nl zenders? Het is lastig te zeggen wat voor verbinding u moet hebben toch wel 15mbps download en 1mbps upload. Uw ping adviseren wij lager dan 70, dan zit u wel ok. HetTest uw eigen verbinding op: https://beta.speedtest.net

  Het is ook belangrijk dat u een stabiele verbinding heeft.

  Conclusie is: Een VPN maakt het mogelijk NL tv te kijken, makkelijker dan een sateliet. De VPN provider neemt u overal mee naar toe. U kunt met een HDMI kabel uw laptop aansluiten op uw TV of gewoon via de PC of tablet kijken. Een van de beste VPN providers op dit moment is ExpressVPN, makkelijk en gebruikersvriendelijk. Neem een jaar abonnement, mocht u niet tevreden zijn dan kan u er na een paar dagen al van af.

  Mocht u nog vragen hebben hoor ik het graag.

  Groet,
  Mike

 17. In ons appartement in Portugal wil ik:
  – tv Portugees en internet in huis (WiFi) gewoon zeg maar zoals wij dat van ziggo enz kennen
  – k wil graag Nederlandse tv kijken, nu zag k dat meest voorkomende methode nog steeds satelliet is, maar je kan t omzeilen via VPN verbinding, moet je dan wel een contract afsluiten met bijv ziggo in Nl of kan ik dat gewoon op t bestaande contract doen van bijv mijn ouders in Amsterdam? Hoe werkt het?
  – graag zou k ook de Netflix internationaal / usa versie activeren, ik hoorde namelijk dat je dan per serie kan bepalen welke ondertiteling er bij zit, fijn ivm ondertiteling in Portugees voor mij man als we samen kijken / en Nederlandse voor series die ik alleen wil.

  Kortom welke internetsnelheid moet ik hebben en is zo een vpn handig voor Netflix en Nl zenders?

 18. mijn broer woont in Brookland/USA en wil graag live Fox Sport/International Eredivisie voetbal kijken daar

  kan dit en wat heeft hij allemaal nodig ik wil hem namelijk verrassen

  • Hoi Peter

   Normaal gesproken kan u alleen maar inloggen op dit kanaal wanneer u binnen de Nederlands grens bent (IP-adres Nederland). Je boer woonachtig in VS krijgt dus normaal gesproken automatisch een VS IP-adres.

   Je broer kan dus niet inloggen omdat alleen maar NL IP adressen worden geaccepteerd. Hij wordt dus geweigerd op basis van zijn locatie (geografische blokkade) .
   Echter met een VPN provider zoals bijv. Express VPN kan hij een IP-adres nabootsen in Nederland en deze opheffen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een server die fysiek in Nederland staat en waar je de toegang tot krijgt van de VPN provider.

   Ik hoop dat mijn antwoord voldoende was. Mocht u nog vragen hebben hoor ik het graag.
   Groet,
   Mike

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl