<link rel="stylesheet" href="//fonts.googleapis.com/css?family=Roboto%3A400%2C700">Nieuwsuur cybercriminaliteit - Online misdaad stijgt komende jaren

Nieuwsuur cybercriminaliteit | Online misdaad stijgt komende jaren

In de Nieuwsuur cybercriminaliteit uitzending zegt het Openbaar Ministerie (OM) dat over 5 jaar de helft van alle criminaliteit zal bestaan uit internet gerelateerde zaken. Gerrit van der Berg (de procureur-generaal ) wist dit te melden, 16 juni jl. in de tv-uitzending van Nieuwsuur. Volgens Gerrit staan we slechts aan het begin. Ik ben het ook roerend met Gerrit eens. Kijken naar hoeveel mensen er worden opgelicht om ons heen, privé foto’s worden gestolen uit onze cloud en exen bezig zijn met het verspreiden van privé naakt foto’s. Dit alles gebeurt op het internet.

Nieuwsuur cybercriminaliteit: Regels moeten strenger

Dat de regels strenger moeten is wel duidelijk. Het probleem met cybercrime is dat de huidige inrichting van de politie en justitie niet goed zijn. Slachtoffers worden vaak niet serious genomen en dat is heel vervelend. Onze overheid probeert wel met de zogenaamde Sleeptnetwet meer controle te krijgen over wat er allemaal op het net gebeurt. We hebben nu niet alleen maar duidelijk politie nodig voor het vangen van de fietsendief en de snelheidscontrole maar ook gewoon een heel corps voor cybercriminaliteit.

We moeten ook voor onze eigen privacy en beveiliging waken. Het wordt dan ook tijd ons te gaan beschermen en een VPN provider kan de oplossing zijn. De versleutelde verbinding beschermd onze privacy en dat is ons recht. Wanneer we niets doen zullen we als schapen naar de slachterij worden gebracht niet alleen door onze eigen overheid maar ook door internet criminelen.

Het is dus allemaal een beetje dubbel we moeten de overheid meer ruimte geven maar wel zorgen dat dit niet zogenaamd wordt opgelost met een sleepwetje. Er moet duidelijk meer geïnvesteerd worden in cybercriminaliteit. Dit betekend meer blauw op het internet. Zoals het nu gaat kan het niet langer en elke dag dat we niets doen is een verloren dag.

VPNs om je te beschermen tegen hackers

Mike

Ik ben opgeleid als journalist en gespecialiseerd in technologie. Als journalist vecht ik voor de vrijheid van de pers en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het afronden van mijn studie was het meteen duidelijk dat deze vrijheden met name op het Internet niet vanzelfsprekend zijn. Ik ben Mike en mede-oprichter van deze blog waar ik probeert het grote publiek te waarschuwen voor de gevaren van het internet. Deel daarom mijn artikel met je vrienden, collega's en familie en zeg het voort!!!

Wij zullen graag je mening horen

      Stel een vraag

      Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

      DeBesteVPN.nl