NordVPN review 2024

NordVPN

Ben je op zoek naar een VPN en denk je dat NordVPN wel wat voor jou is? Lees dan eerst deze review, waarin ik vertel waar je de VPN voor kunt gebruiken, wat de kosten zijn, welke functies er beschikbaar zijn en hoe het zit met DNS leaks en torrenting.

Probeer nu
NordVPN is de gemakkelijkste VPN om te gebruiken - 68% korting!

Bescherm uzelf online met NordVPN en egeniet overal van een snelle en stabiele verbinding. Schrijf u nu risicovrij in met hun 30 dagen geld-terug-garantie

Bijgewerkt op: 12 juli 2024

Wat is NordVPN?

VPNNord is een van de populairste aanbieders op het gebied van anoniem en veilig internetten. Deze VPN heeft deze populariteit voornamelijk te danken aan het uitgebreide pakket en de voordelige prijzen. Je kunt bij Nord namelijk veel extra functies krijgen voor een hele gunstige prijs.

Het hoofdkantoor van VPNNord is gevestigd in Panama. De meeste van jullie zegt dit niet zo veel, maar de slimmeriken onder jullie zullen weten dat dat heel gunstig is.

De diensten die VPNNord levert vallen namelijk onder de Panamese wet en daarin staat niks wat ervoor kan zorgen dat een VPN aanbieder de gegevens van de gebruikers moet delen. Nu slaat Nord jouw gegevens per definitie al niet op, maar het is toch fijn om te weten dat je extra veilig bent.

Online zal je geen negatieve VPN Nord review kunnen vinden. De meeste gebruikers zijn over het algemeen erg positief. Dat is een groot verschil in vergelijking met de eerste versie van Nord die uitkwam. Deze was namelijk veel minder goed.

Het is goed dat heeft geleerd van zijn fouten en nu een echt goede VPN op de markt heeft gebracht. Nord VPN heeft om te beginnen het aantal serveerlanden en locaties uitgebreid. Nu zijn er meer dan 5.601 servers in 60 verschillende landen.

Geen tijd om de hele review van NordVPN te lezen? Bekijk dan deze korte video

Nord VPN kosten en abonnementen

Buitenom het feit dat VPNNord een hele schappelijke prijs heeft, kun je ook nog eens met zes verschillende apparaten tegelijkertijd inloggen.

NordVPN Prijs

2-jarig abonnement

Een maand kost slechts €10,49, wanneer je een jaarabonnement afsluit is de prijs €3,93 per maand. Ik raad je echter aan een 2 jarig abonnement te nemen, de gemiddelde prijs is dan 3,3. Deze prijs is vergeleken met die van de concurrentie heel scherp.

De verschillende abonnementen van Nord VPN

Bij NordVPN kun je verschillende abonnementen afsluiten. Ieder abonnement heeft zijn eigen voordelen. De drie soorten abonnementen die je bij kunt afsluiten zijn:

 • Standaard: Hiermee krijg je toegang tot de snelle VPN diensten, Malware bescherming en tracking en je krijgt toegang tot de ad-blocker.
 • Plus: Hierbij krijg je toegang tot alle Standaard plan voordelen en daar bovenop nog eens toegang tot de wachtwoord manager en de DataBreach scanner van Nordpass. Lees hier alles over NordPass in onze uitgebreide review.
 • Complete: Dit is het hoogste plan wat je kunt krijgen en hiermee krijg je toegang tot alles wat je bij het plus en standaard abonnement hebt. Daarnaast zul je nog 1TB aan versleutelde cloud opslag krijgen bij de diensten van NordLocker!

Bij ieder abonnement krijg je de mogelijkheid om op verschillende manieren te betalen. De betalingsopties die je hebt zijn maandelijks, jaarlijks en 2 jaarlijks!

Indien je voor een jaarlijks plan of een 2 jaarlijks plan gaat, zul je door de promoties meer kunnen besparen op de diensten. Ook kun je de diensten 30 dagen uit kunnen proberen met de geld terug garantie die Nord VPN aanbiedt.

Super aanbieding

Wil je graag meer korting of toegang tot exclusieve promoties? Dan kun je best gebruik maken van een van onze NordVPN coupons!

Nord VPN is een van de goedkoopste en ook een van de meest interessante aanbieders van dit moment.  Als nieuwe gebruiker heb je recht op een geld terug garantie van 30 dagen, waarbij je altijd zonder problemen je geld terug krijgt. Je loopt dus totaal geen risico.

Zodra je niet tevreden bent, kun je binnen je proeftijd je abonnement kosteloos opzeggen. Het feit dat Nord VPN het aandurft om jou de software kosteloos te laten proberen, laat zien dat ze erg zeker van hun zaak zijn.

Let dus op: Deze aanbieder kan gerekend worden tot een van de goedkoopste op de markt: acties vind je op debestevpn.nl.

BEZOEK DE GROTE KORTING

Technische samenvatting

Eigenschap Elementen
Zero-logs? Ja, uw data is veilig
Werkt met torrents? JA, streamen is veilig en anoniem
Netflix US, UK, CA, AU, DE, FR
Multi-login 6 gelijktijdige connecties
Aantal landen 60+
Supported OS Windows, macOS, Linux, Android, iOS
Geld terug garantie 30 dagen
Protocols WireGuard, OpenVPN (UDP/TCP), IKEv2/Ipsec
Data verkeer Onbeperkt
Encryptie Sterk: Military AES 256 bits
IP Adressen Onbekend
Servers 5.601+

VPN te gebruiken

Er kunnen natuurlijk verschillende redenen zijn om een VPN te gebruiken en Hoe werkt Nord VPN. Niet alleen om je algehele online veiligheid en privacy te waarborgen, maar bijvoorbeeld ook om toegang tot bepaalde content te krijgen.

In dit gedeelte zal ik je vertellen hoe NordVPN presteert op de vier belangrijkste redenen om een VPN te gebruiken:

Netflix

Wil je Nord gebruiken om de Netflix content van verschillende landen te bekijken? Dan zit je goed. Ik heb de software getest en geprobeerd om in verschillende landen een Netflix bibliotheek te openen en het lukte Nord VPN iedere keer.

Houd er wel rekening mee dat je snelheid hard achteruit gaat als je via Nord verbinding wil maken met een server in een land dat ver weg is. Vanuit Nederland kun je dus gemakkelijker een stabiele verbinding tot stand brengen met een Nord server in het Verenigd Koninkrijk dan in de Verenigde Staten.

Torrenting

Je kunt iedere server van NordVPN gebruiken voor torrenting. De aanbieder heeft echter ook een aantal servers die speciaal voor torrenting zijn ontwikkeld.

Deze functies zijn toegestaan op de volgende servers: Brazilië, Roemenië, IJsland, Isle of Man, Israël, Rusland, Zweden, Litouwen, Hong Kong, Nederland, Nieuw-Zeeland, Canada, Zuid-Afrika.

China

Je kunt Nord VPN gebruiken als je vanuit China toegang wil krijgen tot websites die door de Great Firewall worden geblokkeerd. Houd er wel rekening mee dat het gebruik van een VPN die niet door de overheid is goedgekeurd illegaal is.

Er zijn geen gevallen bekend van gebruikers van deze dienst die een boete hebben gekregen, maar ik wilde het toch even vermelden. Niet iedere VPN aanbieder heeft de mogelijkheid om in China gebruikt te worden en dat maakt VPNNord extra waardevol.

Video games

Je kunt een VPN gebruiken om toegang te krijgen tot video games die in Nederland nog niet zijn uitgebracht. Hiervoor heb je natuurlijk wel een snelle verbinding nodig en gelukkig kun je op VPNNord rekenen.

Game je graag op je mobiele telefoon? Ook geen probleem, je kunt de app ook op je telefoon installeren.

NordVPN in Nederland

Ook binnen Nederland kun je gebruik maken van de VPN diensten van VPNNord. Zo zijn er verschillende servers binnen Nederland waarmee je kunt verbinden meer dan 200 servers. Op deze manier kun je ook in het binnenland jouw persoonlijke gegevens en online privacy beter beschermen zonder dat je snelheid verliest door met een server in een ander land te verbinden!

Dit is vooral handig indien je torrents wilt downloaden en dit toch nog op een snelle en efficiënte manier zou willen doen.

BEZOEK DE GROTE KORTING

Landen

NordVPN servers landen

VPN Nord servers zijn te vinden in vele landen. Dit is een overzicht van alle landen:

Singapore, Slowakije, Zuid-Korea, Spanje,Hong Kong, Hongarije, IJsland, India, Indonesië, Ierland, Israël, Italië , Japan, Letland, Litouwen, Luxemburg, Maleisië, Mexico, Moldavië, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Zweden, Zwitserland, Taiwan, Thailand, Turkije, Oekraïne, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Vietnam Albanië, Australië, Oostenrijk, België, Brazilië, Bulgarije, Canada, Costa Rica, Tsjechië, Denemarken, Egypte, Estland, Finland, Frankrijk, Zuid-Afrika, Duitsland, Griekenland.

De belangrijkste functies

In dit gedeelte zal ik een aantal extra functies van NordVPN voor je uiteen zetten.

No log policy

Ik heb al eerder aangegeven dat Nord VPN geen gegevens van zijn gebruikers opslaat of op een andere manier bijhoudt. Het is voor mij als eenling heel moeilijk om te bevestigen of dit ook echt waar is.

Naar mijn mening zou het ook helemaal niet erg zijn als VPNNord een aantal gegevens wel opslaat voor eigen gebruik. Zo lang ze de gegevens gebruiken om hun dienst beter te maken, heb ik er persoonlijk geen bezwaar tegen.

Wat VPNNord niet moet doen is gegevens opslaan over mijn precieze surfgedrag. Daar hebben zij helemaal niks aan en bovendien kan dit op een moment tegen mij worden gebruikt.

Encryptie

VPN Nord maakt gebruik van een 2048-bits versleuteling. Het is voor mij onmogelijk om te testen of deze ook echt naar behoren werkt.

Het kan wel maar dan heb ik veel meer apparatuur nodig dan ik op mijn kleine zolderkamertje kwijt kan. En tevens zal ook de medewerking van de dienst noodzakelijk zijn.

Gelukkig zijn er wel tools op de markt waarmee we kunnen kijken of onze locatie toch niet onbewust wordt prijsgegeven. Zie ook het artikel: DNS leak. De 2048-bit versleuteling is de meest moderne technologische versleuteling van dit moment.

Wanneer je nagaat dat men er pas in 2010 in is geslaagd de 768-bit versleuteling te kraken met een 425 quad core computer. De installatie heeft er een jaar over gedaan.

Met deze achtergrondinformatie denken de geleerden dat ze pas in 2030 erin zullen slagen om de 2048-bit te kraken. Dit alles met de supercomputers die ons leven nog makkelijker of ingewikkelder zullen maken.

Velen denken dat het gebruik van een versleutelde verbinding ten koste zal gaan van de snelheid. En dit is eenvoudig te meten. Het is juist de taak van de aanbieder, in dit geval VPN Nord, om deze vertraging zoveel mogelijk te beperken.

Het kan dus zo zijn dat een vertraging wel meetbaar is, maar niet te merken is. En dat is de ideale situatie. Je kunt met VPN Nord dus gewoon Amerikaanse Netflix kijken in 4k zonder vertraging.

Zware versleuteling

Een 2048-bit versleuteling is in de meeste gevallen wat overdreven voor de activiteiten die we doen op het internet, aangezien ik geen spion ben en geen onderdeel uitmaak van een terroristische organisatie. Daarbij woon ik in Nederland en niet op een plek waar ik mijn mening niet mag uiten.

Het enige wat ik wil is mijn surfgedrag en locatie afschermen. En dan voldoet eigenlijk de meest standaard versleuteling wel, de 256-bit encryptie (OpenVPN) Mocht ik een zwaardere encryptie nodig hebben, om wat voor reden dan ook, zal dit ten koste gaan van mijn internetverbinding.

Deze complexere versleutelingen zijn dan ook niet per se aan te bevelen voor P2P en torrent gebruiker, omdat je dan vertraging op de verbinding zou kunnen oplopen.

Kill Switch

In de instellingen van VPN Nord zul je ook de Kill Switch optie zien staan. Deze houdt in dat je verbinding automatisch wordt verbroken op het moment dat de VPN niet meer werkt.

Door deze functie te activeren, zorg je ervoor dat je altijd op een veilige manier kunt internetten. Het komt niet voor dat je gegevens op wat voor moment dan ook toch gevoelig zijn voor hackers.

Ik raad dan ook altijd aan om de Kill Switch-functie van Nord VPN te gebruiken.

Uit mijn ervaring blijkt dat VPN Nord een stabiele aanbieder is. Tijdens de duurtest van 24 uur is de verbinding 2 keer onderbroken. Hierbij deed de Kill Switch duidelijk goed zijn werk. Dit zou je ook kunnen testen door je Wifi aan en uit te zetten en dan te kijken of de instellingen die je hebt gekozen goed werken.

Er was een duidelijk verschil tussen de Samsung Android telefoon en mijn iPhone. Op beide telefoons heb ik de app geïnstalleerd, dit was zeer eenvoudig. Met connectie maken ondervond ik echter duidelijk meer problemen met de Android dan met de Apple telefoon. Geen idee waarom. Het lukte uiteindelijk wel hoor, maar de iPhone won deze wedstrijd zeker wel. Het kan toeval zijn en ik zie het niet als een heel groot minpunt.

Met de PC ondervond ik geen inlog problemen.

Malware beveiliging

Met de ingebouwde malware beveiliging van VPN Nord zorg je ervoor dat je geen toegang krijgt tot websites die als schadelijk worden gezien.

Hetzelfde geldt voor bestanden die je probeert te downloaden. Zodra NordVPN door heeft dat een bestand niet veilig is, wordt het meteen van je apparaat verwijderd.

Om dit soort websites en bestanden te herkennen, maakt Nord VPN gebruik van een database. Daarin staat bekende malware, maar hij wordt ook gebruikt om te voorspellen welke nieuwe malware er kan ontstaan.

Ad blocker

Het meest vervelende van online surfen is dat je altijd overal advertenties te zien krijgt.  Met de Ad blocker van VPNNord is dat verleden tijd. Dit voorkomt niet alleen veel irritatie, je internetverbinding zal ook een stuk sneller worden.

Split tunneling

Soms heb je wel eens een bepaalde applicatie waarvoor je geen VPN dienst hoeft te gebruiken. Door de split tunneling functie van VPNNord kun je zonder probleem kiezen welke applicaties wel en welke applicaties geen informatie via de versleutelde verbinding versturen!

Dit is bijvoorbeeld handig indien je voor bepaalde werk applicaties verbonden moet zijn met het IP adres op de locatie van je bedrijf en dat je toch nog bijvoorbeeld je online privacy tijdens je pauzes kunt beschermen door enkele applicaties via een VPN verbinding te gebruiken.

Meshnet

De Meshnet toepassingen maakt het mogelijk voor bedrijven die versleutelde verbindingen willen hebben tussen privé apparaten om een soort privé verbinding tot stand te brengen.

Het wordt vaak vergeleken meet een privé netwerk tussen jouw apparaten met de hulp van de diensten. Om deze verbindingen tussen gebruikers van Nord VPN te creëren moet je toestemming geven op deze beide apparaten. Zodra een apparaat is toegevoegd aan je Meshnet netwerk, kun je er altijd meteen verbinding mee maken!

Onion Over VPN

Met de toepassing Onion Over VPN van NordVPN kun je in plaats van een directe verbinding tussen de VPN server en jouw computer, je internet gebruik versleutelen en deze via willekeurige verbindingen naar jouw computer laten versturen.

Zo zul je je zoekopdrachten dus niet via 1 verbinding maar via verschillende verbindingen over de hele wereld naar het internet versturen. Ook de zoekresultaten zullen via verschillende wegen tot bij jouw computer aankomen!

Dubbele VPN

Indien je er volledig zeker van wilt zijn dat je persoonlijke niet gegevens ontdekt kunnen worden. Heb je de mogelijkheid om deze via Nord VPN extra te versleutelen met de Dubbele VPN toepassing.

Zo zullen je versleutelde gegevens, die bij een eerste VPN server aankomen, opnieuw versleuteld worden en naar een andere VPN server gestuurd worden. Hierna worden ze dan pas ontsleutelt en naar de eind bestemming gestuurd. Dit wordt VPN chaining genoemd aangezien je een chain of keten maakt met verschillende VPN servers!

Obfuscated servers

Obfuscated servers zijn speciale VPN servers die het feit dat je een VPN dienst gebruikt kunnen verbergen. Wanneer je namelijk een normale VPN verbinding gebruikt, zouden de internet providers kunnen zien dat je dit doet aangezien het data verkeer er op een bepaalde manier uitziet.

Echter wanneer je gebruik maakt van een Obfuscated server, zal je data verkeer worden aangepast om er uit te zien alsof je geen VPN dienst gebruikt. Zo zullen zeer strikte diensten niet kunnen merken dat je een VPN gebruikt en zul je alle geo restricties kunnen omzeilen!

Tracker blocker

Sommige websites registreren je bezoeken en zullen je vervolgens met behulp van een tracker volgen. Hierdoor krijg je bijvoorbeeld altijd reclames van websites die je al eens eerder hebt bezocht.

Erg irritant! Met VPN Nord is dit verleden tijd. De tracker blocker zorgt ervoor dat er geen trackers meer geplaatst kunnen worden, waardoor je probleemloos kunt surfen.

DataBreach scanner van Nordpass

Met de diensten van Nord VPN heb je ook de mogelijkheid om toegang te krijgen tot de wachtwoordmanager van NordPass. Met deze wachtwoord manager kun je zonder zorgen al je wachtwoorden op een veilige manieren bewaren.

De applicatie zal je ook kunnen helpen om nieuwe veilige wachtwoorden te genereren en bewaren zodat de inlog gegevens van jouw online accounts altijd veilig kunnen zijn!

De Nordpass wachtwoord manager heeft ook een ingebouwde data breach scanner die gelekte databases scant en vergelijkt met de gegevens in jouw wachtwoord kluis. Indien jouw gegevens gelekt zijn, zul je hier een melding over krijgen zodat je deze kunt aanpassen.

Veilige cloud opslag van NordLocker

Bij de meest uitgebreide prijsplannen van NordVPN krijg je toegang tot de versleutelde cloud opslag mogelijkheden. Met deze diensten kun je al je persoonlijke gegevens zoals computer back ups op een veilige manier opslaan.

Op deze manier kun je ook van op al je apparaten aan je persoonlijke gegevens in de cloud geraken!

Nord VPN interface voor Windows

NordVPN besturingssystemen

De Windows en Mac interface van VPN Nord zit goed in elkaar. We kunnen aansluiten via OpenVPN (UDP + snelle, veilige TCP+) Er is een lijst van landen en je ziet de belasting per server en de ping in ms.

In aanvulling op de server standaard hebben de servers waarmee we verbinden deze bijzondere reputatie: DoubleVPN, Tor over VPN, Ultra Fast TV, Anti DDoS en dedicated IP.

Instellingen

Nord VPN

De NordVPN instellingen zijn niet zeer uitgebreid. Zo zijn er slechts enkele opties die je kunt personaliseren. De dingen die je kunt personaliseren zijn echter wel essentieel! De verschillende instellingen die je kunt instellen zijn:

 1. Het starten van de VPN dienst zodra je de windows computer aanzet. Dit zorgt ervoor dat je vanaf het begin meteen een beveiligde internet verbinding kunt hebben.
 2. DNS-Lek Bescherming: Je computer houdt altijd een DNS cache bij waarin de zoekopdrachten en bezochte websites in blijven staan. Indien je de DNS lek bescherming aan zet zal deze automatisch geleegd worden.
 3. Kill Swicht selectie: Je kunt kiezen of de Kill Switch toepassing automatisch gebruikt wordt of dat je deze volledig uit hebt staan. Het kan namelijk zijn dat je je internet verbinding niet mag verliezen en daardoor de Kill Switch optie niet kunt gebruiken.
 4. Je kunt instellen of je altijd het zelfde IP adres wilt gebruiken of dat je altijd een willekeurig nieuw IP adres wilt krijgen wanneer je verbinding maakt met een VPN server!

Zoals je ziet zijn dit de meest belangrijke instellingen die je effectief moet kunnen instellen. De rest zal automatisch verlopen waardoor het een zeer handige en intuïtieve applicatie is om te gebruiken!

Andere applicaties

NordVPN is niet enkel te gebruiken op Windows. De organisatie wilt namelijk dat iedereen met een versleutelde verbinding gebruik kan maken van het internet. Daarom hebben ze ook verschillende applicaties voor andere besturingssystemen ontwikkeld.

Zo heb je de applicaties voor Windows computers maar ook voor computers die met het MacOS besturingssysteem werken.

Voor de mensen die hun tablet of hun smartphone op een veilige manier willen gebruiken hebben de mogelijkheid om met de IOS of Android applicatie van Nord VPN hun online privacy en hun persoonlijke gegevens te beschermen! Het maakt dus niet uit welk apparaat je gebruikt, er zal waarschijnlijk wel een applicatie beschikbaar zijn van VPNNord!

BEZOEK DE GROTE KORTING

Testresultaten

Om deze review van VPN Nord compleet te maken heb ik ook de snelheid en de DNS leaks voor je getest.

NordVPN opties

Snelheid

In andere reviews NordVPN kun je veel positieve dingen lezen over de snelheid van de aanbieder. Ik kan niks anders dan het daar mee eens zijn. Ik was erg onder de indruk van de snelheden Nord. Tijdens het verbinden met VPNNord servers over de hele wereld heb ik nergens problemen met mijn snelheid gehad.

Iedere server had de mogelijkheid om te streamen, downloaden en uploaden op hoge snelheid. Shows konden urenlang achter elkaar worden afgespeeld zonder dat ik last had van vertraging of vastlopen.

Het kwam echter wel een paar keer voor dat het lang duurde voordat de connectie tot stand kwam. Voornamelijk bij de servers die wat verder van Nederland verwijderd zijn.

DNS-leaks

Ik heb een DNS-test uitgevoerd om te kijken VPNNord ook echt mijn locatie verbergt. Bij de verschillende tests die ik heb gedaan, kwam er iedere keer uit dat mijn locatie verborgen was en ook bleef.

Wat dat betreft ben ik dus heel tevreden over NordVPN, ik heb echt het gevoel dat mijn privacy en veiligheid altijd wordt gewaarborgd.

Nord VPN geeft zelf ook aan dat zij alle DNS aanvragen door een speciale versleutelde tunnel sturen, waardoor het zo goed als onmogelijk wordt om jouw locatie te achterhalen.

BEZOEK DE GROTE KORTING

Klantenservice NordVPN

Je herkent een goede VPN altijd aan de bereikbaarheid van de klantenservice. Als een aanbieder goed te bereiken is, weet je namelijk dat je altijd kunt rekenen op hulp bij vragen, klachten en opmerkingen.

Hoe zit dat bij NordVPN?

Helemaal goed! Je kunt de klantenservice namelijk bereiken via het algemene helpcentrum. Hier vind je zelf antwoord op de vragen die het meest gesteld worden.

Kom je er in het helpcentrum niet uit? Dan kun je de klantenservice van VPNNord ook bereiken via de e-mail. Het duurt gemiddeld een werkdag voordat je e-mail wordt beantwoord.

Word je liever nu geholpen? Ook geen probleem. De live chat van NordVPN is 24 uur per dag en 7 dagen in de week bereikbaar.

Vergelijkingen en alternatieven

Twijfel je nog over welke aanbieder het beste bij jou past? Kijk dan eens naar deze vergelijkingen.

NordVPN vs. ExpressVPN

ExpressVPN is natuurlijk niet voor niks onze nummer 1 VPN aller tijden. De aanbieder is sneller dan NordVPN en heeft in meer verschillende landen servers beschikbaar. Bovendien kun je ExpressVPN 30 dagen lang gratis uitproberen. Lees in deze volledige review waarom ExpressVPN beter is.

NordVPN vs. AtlasVPN

AtlasVPN is geen premium VPN en Nord VPN is dat wel. Het zal je dan ook niet verbazen dat deze vergelijking gewonnen wordt door VPN Nord. Wat wel grappig is om te weten, is dat AtlasVPN een onderdeel is van hetzelfde bedrijf als Nord. Op alle punten loopt AtlasVPN nog een beetje achter op zijn grote broer. De verbinding is minder snel, er zijn minder servers en je kunt iets minder functies gebruiken. Maar wie weet dat AtlasVPN in de toekomst een inhaalslag maakt. Lees hier de volledige review van AtlasVPN.

Review NordVPN conclusie

Mijn review van Nord VPN heeft laten zien dat deze aanbieder bijzonder geschikt is voor gebruikers die op zoek zijn naar een eenvoudige VPN.

Het maakt niet uit of je gebruik maakt van het standaard abonnement of dat je kiest voor een plus of een complete abonnement, je zult er altijd op kunnen vertrouwen dat je persoonlijke gegevens op een van de meest veilige manieren versleuteld worden en dat je online privacy beschermd zal zijn! Wacht dus niet langer en maak vandaag nog gebruik van onze exclusieve promotie en bespaar een hoop op de kosten van de abonnementen!

Je kunt VPN Nord gebruiken om veilig te surfen en inhoud met een geo-blokkade te deblokkeren. Content van Netflix Amerika, NPO en Videoland bekijken terwijl je op een andere locatie bent zal niet langer een probleem zijn.

VPNNord is ook goed voor mensen die op zoek zijn naar een aanbieder die geen logs bijhoudt en gebruikers die een extra hoog beveiligingsniveau (TOR + DoubleVPN) zoeken.

Mocht je nog vragen hebben dan kan je ons gerust een email sturen. Ik zal dan proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

NordVPN
NordVPN is perfect voor torrent en P2P liefhebbers.
8.9 TOTALE SCORE
Mijn ervaringen met NordVPN

Hieronder vind je de 6 criteria waarop ik deze VPN heb gewaardeerd.

Kwaliteit
10
Prijs
9
Gebruikersgemak
9
Stabiliteit
9.5
Aantal landen
9.5
Randapparatuur
10
Pluspunten
 • Server voor navigatie TOR
 • Met inbegrip van HTTP proxy
 • Tor Server
 • Nat Firewall gebouwd
 • Server DoubleVPN
Minpunten
 • Verbinding met PPTP / L2TP configuratie handmatig
star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

25 Opmerkingen
 1. Bedankt voor de goede uitleg. Ik heb Nord aangeschaft en ben zeer tevreden

 2. Ik zit in Panama en heb een abonnement op Nordvpn afgesloten. Het ip adres geeft aan dat ik in Nederland zit dus dat werkt, ik kan echter geen Ziggo en Netflix krijgen. Wat doe ik fout???

  groet,
  Laurens

 3. Hoi Mike,
  Wij verblijven ongeveer 4 maanden per jaar in Turkije. We hebben daar internet verbinding via Alanyanet, een provider die het internetsignaal via de lucht verstuurd naar onze antenne. De snelheid van deze provider is laag. We willen Nederlandse uitzending gemist kunnen kijken en de turkse censuur omzeilen. Wat raad je ons aan?

  • Hoi Jan,

   Ik heb altijd problemen met uitzending gemist wanneer er een trage verbinding is. Probeer het met een Ziggo account, misschien mag je er een lenen van een vriend? Dit is de beste oplossing qua snelheid. Je zou ook kunnen streamen via de mobile telefoon wanneer de prijs goed is met een locale kaart.

   Groeten,
   Mike

 4. Hoi Mike,

  Ik maak vaak gebruik van torrents (binnen en buitenland) en sites waar je rarbestanden kunt downloaden
  Ik ben een leek wat betreft VPN maar NorthVPN lijkt voor mij voor mij interessant qua bescherming en snelheid.
  – Als je de software van NorthVPN voor windows 10 op PC hebt geinstalleerd kun je dan het beste de standaard instellingen handhaven of veranderingen doorvoeren?
  – verder vraag ik me af als je op torrentsites al onder je IP actief bent geweest of het dan nog zin heeft om onder die accounts door te gaan, je IP is er immers bekend en kan gekoppeld worden onder je accountnaam ook al ben je overgegaan op een vpn ip.
  – verder moet je je overal aanmelden met een mailaccount echter daar heb je ook hetzelfde verhaal en zou je wellicht ook eerst een nieuwe moeten aanmaken met VPN.

  • Hoi Kees,

   Ter bescherming van je identiteit kan het het beste inderdaad nieuwe accounts aanmaken. Om optimaal gebruik te maken van NordVPN zal ik je ook aanraden de VPN veranderingen te laten doorvoeren. Wanneer ik de VPN er weer af haal van mijn Mac heb ik nooit nog geen problemen gehad.

   Veel plezier!
   Mike

 5. Na installatie op Windows10 laptop geen toegang meer tot mijn andere devices in mijn thuisnetwerk.

  Oplossing?

  • Hi Hans,

   Bedankt voor je email. Helaas heb ik hier geen oplossing voor. Het zal even het internet afzoeken zijn want je bent zeker niet de enige met dit probleem.

   Groetjes,
   Mike

 6. interresant artikel, maar ik mis eigenlijk welke nederlandse server nou de beste is om vanuit het buitenland de nederlandse netflix te bekijken. Ik woon in duitsland, heb nu NordVPN , maar lang niet alle nederlandse VPN servers werken goed met netflix. OF ik heb nog steeds de duitse netflix, dus geen nl ondertitels, alleen duits, OF hij yegt dat er een VPN is gedetecteerd. Dit geldt trouwens vooral voor mijn Wetec Android plazer, op de PC werkt het wel beter.

  • Hi,

   Het blijft altijd lastig voor een VPN aanbieder een constante connectie te garanderen. Het is wel zo dat ik persoonlijk de beste ervaring heb met ExpressVPN. Deze is het stabielste. Mbt ondertiteling niet alle films hebben NL ondertiteling helaas…

   Groeten,
   Mike

 7. Nordvpn genomen met een duur abonnement. Maar Netflix wil er niet op draaien. Hij geeft aan dat er een vpn gedetecteerd is. Helppp !!

  • Hoi,

   Geen nood! Wil je Netflix USA openen. Je zal de goede server moeten kiezen en deze is voor Netflix USA de volgde: #983 (Amerika). Laat mij even weten of deze werkt mocht dit niet zijn ga ik het onderzoeken voor je. Je hebt goed gedaan NordVPN te kiezen is een hele goede dus geen paniek 😉

   Groeten Mike

 8. hoi debestevpn,
  heeft vpn ook nog gevolgen voor internetbellen met vast telefoonnummer?

 9. Hoi DeBesteVPN,

  als je een vpn hebt kun je dan ook naar series op bijvoorbeeld freeform , hbo, hulu of fox komen om te kijken? dus echt de amerikaanse websites voor series die niet op netflix komen? net als dat in nederland je rtl gemist hebt.

  • Hoi,

   Het klopt precies wat je zegt. Met een VPN zal het lijken alsof je in de USA zit? Niet elke VPN is hiervoor geschikt omdat je als VPN moet investeren in je infrastructuur. Je kan begrijpen dat niet elke tv zender zit te wachten op bezoekers van buitenaf en ze doen daarom ook alles aan dit te blokkeren.

   ExpressVPN en NordVPN zijn de beste keuzes echter niets is 100%.

   Speciale kortingscode:

   Succes,
   Mike

 10. Hallo ik ben een beetje de weg kwijt met al deze mooie informaties, maar laat ik het gewoon vragen waar ik aan goed doet. Mijn doelstelling is om met de camper door geheel zuidwest en noord Europa te trekken. Uit ervaring van andere Camperaars is het gebruik van een satelliet in het verre zuiden en noorden niet optimaal, schotel moet vrij groot zijn en dan nog! Ik heb gekozen voor te streamen via wifi (beveiligd) of data, dit bevalt mij zeker in combinatie met antenne/signaalversterker. Maar toch wil ik meer, zeker in de avonden lijkt optimaal om gebruik te maken van mijn Ziggo co of TVblik. Tevens wil ik veiligheidsbescherming voor buitenaf, op mijn dataverkeer, en GSM. Kunt u mij aangeven wat ik hiervoor nodig hebt voor een langer verblijf in het zuiden of noorden van EU, buiten mijn T-mobile abonnement ?

  • Hoi Rémie,

   Interessante vraag! Ik heb geen ervaring met het T-mobile abonnemnet, maar om te kijken of het werkt zal je een VPN-server moeten aanschaffen. Express of NordVPN zijn hiervoor goede keuzes. Nu is het even afhankelijk wanneer je gaat. Ik je nog twee maanden voordat je gaat zou ik eerst een abonnement afsluiten voor een van de twee, een jaar abonnement. Beide aanbieders hebben een 30 dagen geld terug garantie mocht het T-mobile abonnement niet werken.

   Hoe test je het dan uit nou gewoon via de VPN service contact maken met een NL server en inloggen op Ziggo GO. Wanneer dit werkt zal het ook werken in het buitenland. Je zal zeker moeten testen omdat mijn locale buitenland abonnement niet werkt, maar mijn Wifi setup in Zuid Spanje prima werkt.

   Groetjes,
   Mike

 11. NordVPN of ExpressVPN?
  Voor Kodi gebruik streamen van films, internetten computer etc.

 12. ik heb dit genomen voor de amerikaanse series op netflix maar zo als ik begrepen heb kan dit niet op deze vpn site

 13. NordVPN heeft een uitstekende Android app, dus geen handmatig configureren.

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl