NordVPN | Zeer uitgebreid en goedkope VPN aanbieder

NordVPN
NORDVPN is een uitgebreid VPN providers en een van de goedkoopste voor de Nederlandse VPN markt. Top anonimiteit en beveiliging. In het onderstaande artikel zal je de NordVPN review kunnen lezen. Mijn NordVPN ervaringen zal ik hierin bespreken en verder ingaan op de technische aspecten en gebruikersgemak van NordVPN.

Update: 17 november, 2017

NordVPN een ideale partner

We gaan vandaag we de VPN Nord onderzoeken en een review schrijven over deze VPN. Het vermelden waard is dat bij deze VPN geen logs worden opgeslagen. Deze VPN is daarom perfect voor torrent en P2P liefhebbers.

Ik ben erin geslaagd om een proefversie van Nord prijzenkosten torVPN te bemachtigen en kon zodoende onderzoeken hoe deze VPN in elkaar zit. Dit wil ik hierbij graag met u delen.

KORTING
Nu geeft NordVPN een zeer interessante korting

Nu bij afsluiting van een abonnement van 2 jaar super korting van maar liefs 72%. Probeer deze VPN zonder risico omdat er een geld terug garantie is.

Samenvatting “functies en gebruik” NordVPN


VOORDEEL:
 • Server voor navigatie TOR
 • Met inbegrip van HTTP proxy
 • Tor Server
 • Nat Firewall gebouwd
 • Server DoubleVPN
 • Zero logs beleid
 • Server DDoS bescherming
 • Tegelijkertijd 6 login mogelijk
 • Zeer concurrerende prijs
 • Server voor navigatie TOR

NADEEL:
 • Om verbinding met PPTP / L2TP configuratie met de hand

NordVPN ervaringen

De algemene NordVPN ervaringen op het internet zijn positief te noemen dwz er zijn geen negatieve NordVPN review te vinden over NordVPN. De eerste versie van NordVPN was daarentegen zeer slecht te noemen. Het is dan ook zeer positief dat het bedrijven heeft geleert van de fouten in het verleden en nu een echt goede VPN provider op de markt hebben gebracht. Tenminste dat is mijn NordVPN ervaring tot op heden.

NordVPN heeft o.a.het aantal server landen en server locaties in landen uitgebreid (totaal 28 landen/ meer dan 80 servers).

NordVPN is in Panama geregistreerd en het bedrijf valt dus onder Panamese wetten. Deze wetten zeggen dat er niet verplicht logs bijgehouden/opgeslagen hoeven te worden. U bent als gebruiker van NordVPN dus volkomen veilig, niemand weet wat u doet.

Maar hoe is de prestatie van NordVPN? Is het een gebruiksvriendelijke interface? NordVPN heeft ook andere opties in server gebruik namelijk: Double VPN, Ultra fast TV, Tor voor VPN, Anti DDOS en Dedicated IP servers.

Artikel: Tv kijken in het buitenland

NordVPN prijs en kosten: Super aanbieding van 2 jaar

NordVPN

NordVPN prijs van de individuele pakketen

NordVPN

De prijs van deze VPN is zeer concurrerend, 6 multi-login aanwezig.  Een maand is slechts 11.95 USD, terwijl wanneer u een jaarabonnement afsluit het 5,75 USD per maand is. Wij zullen u daarom een 2 jarig abonnement aanraden de gemiddelde prijs is dan 3.29 USD. De NordVPN kosten zijn dus zeer competetief.

Dit maakt NordVPN tot een van de goedkoopste maar tevens een van de interessantste VPN aanbieders van dit moment. Er is een 30 dagen geld terug garantie waardoor u als gebruik totaal geen risico zal lopen omdat je gewoon kan opzeggen wanneer je niet tevreden bent binnen de proeftijd zogezegd. Deze grote VPN aanbieders durven u hun VPN te laten testen en dat zegt wel iets over de VPN service die ze aanbieden.

Er worden vaak interessante aanbiedingen gedaan. Let dus op: NordVPN kan gerekend kan worden tot een van de goedkoopste op de VPN markt: promoties op de site van NordVPN.

Specificaties NordVPN

Onderwerp Eigenschap
Verkeersgegevens Onbeperkt
Netwerk Type Privaat
Geheimschrift AES-256-CBC
Server Schakelaars Onbeperkt
Server 1076+
IP adressen n / a
Protocollen PPTP, L2TP / IPSEC, OpenVPN TCP / UDP client via
Ondersteunde apparaten Windows, iOS, Mac, Android
Ondersteuning OpenVPN Ondersteuning voor SSL-gebaseerde OpenVPN-protocol
Type ondersteuning ticket, 24/7 chat
Geld terug? Niet tevreden binnen 30 dagen
Landen gedekt + 72 landen
Multi Inloggen 6 gelijktijdige logins

NordVPN landen

NordVPN

NordVPN servers zijn te vinden in vele landen, dit is een overzicht van alle landen:

Singapore, Slowakije, Zuid-Korea, Spanje,Hong Kong, Hongarije, IJsland, India, Indonesië, Ierland, Israël, Italië , Japan, Letland, Litouwen, Luxemburg, Maleisië, Mexico, Moldavië, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, , Zweden, Zwitserland, Taiwan, Thailand, Turkije, Oekraïne, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Vietnam Albanië, Australië, Oostenrijk, België, Brazilië, Bulgarije, Canada, Costa Rica, Tsjechië, Denemarken, Egypte, Estland, Finland, Frankrijk, Zuid-Afrika, Duitsland, Griekenland.

De belangrijkste functies van NordVPN

NordVPN biedt de volgende opties voor de Windows-client. Voor de Mac is er sinds Augustus 2016 software te downloaden. Dis is een hele vooruitgang met het afgelopen jaar.

NORDVPN

 

NORDVPN

 

Interface voor Windows

NordVPN

De Windows-client van NordVPN zit goed in elkaar. We kunnen aansluiten via OpenVPN (UDP + snelle, veilige TCP +).

Er is een lijst van landen en u ziet de belasting van de server en de ping in ms.

In aanvulling op de server “Standard” kunnen we verbinden met de server op grond van deze bijzondere reputatie: DoubleVPN, Tor over VPN, Ultra Fast TV, Anti DDoS en dedicated IP.

Opties

NORDVPN

Er zijn maar weinig opties, maar die er zijn zijn naar mijn mening wel essentieel:

 • Opstart wanneer Windows wordt gestart
 • DNS-lek bescherming (automatisch wissen uw DNS cache)
 • Kill Switch – selectieve (beëindigd/stop de sessie wanneer de VPN verbinding wegvalt).
 • Dedicated IP-address

Dedicated IP-adres

Men kan een aanvraag doen voor een IP adres in de VS. Geen IP verkrijgbaar voor de UK.

DoubleVPN

NORDVPN

Voor degenen die een hoger niveau van encryptie van hun gegevens willen is er DoubleVPN, dit betekend dat de verbinding over een extra schakel wordt geleidt. In het geval bij NordVPN wordt het over een server in Oosterrijk en dan via een server in Nederland geleidt.

Tor over VPN

Met dit type aansluiting, via een beschikbaar server in Zweden, worden de gegevens eerst gecodeerd door NordVPN, vervolgens worden ze omgezet in pakketten binnen het Tor netwerk die dan anoniem via het TOR-netwerk worden verzonden vóór het bereiken van de Internet.

Geweldig voor het navigeren in de deep web (+ verbonden met deze server met behulp van TOR), uiteraard snel, en zeer veilig.

Ultra fast TV: streaming video en online games op de server van de VS, UK en Canada

Wanneer je Nord VPN gebruik voor Netflix, BBC iPlayer, XBOX of PS-server in de VS of de UK (waar je meestal online toernooien speelt). Je kan dan gebruik maken van de rubriek ULTRA FAST TV.

We raden aan voor het streamen van HD of spelletjes te spelen handmatig te configureren op de PC of Mac.

Logs en Nat netwerk

Alle server van NordVPN zijn achter een zogn. Nat Firewall. Geen logs worden opgeslagen.

Torrents en P2P

Momenteel is er geen port forwarding, Torrent en P2P zijn toegestaan en logs  van welke aard worden niet opgeslagen.

Deze operatie toegestaan op de volgende servers: Brazilië, Roemenië, IJsland, Isle of Man, Israël, Rusland, Zweden, Litouwen, Hong Kong, Nederland, Nieuw-Zeeland, Canada, Zuid-Afrika

NordVPN server check

Video bewijs hoe eenvoudig het werkt

1) NordVPN: NL – USA

2) NordVPN: Buiten Nederland  – inloggen in Nederland

Onze Torrents en streaming ervaring

Wanneer een van je hobby’s is om live video te streamen en torrents te downloaden is NordVPN een uitstekende VPN-service. Het is een alleskunner voor een veilige en versleutelde verbinding welke niet ten kosten zullen gaan van de snelheid van de verbinding. In vergelijking met ander top VPN-aanbieders is de prijs zeer gunstig met mooi aanbieding. Dit is ook de reden waarom NordVPN zo hoog in onze ranking staat.

Bescherming van zijn gebruikers
Op de website van NordVPN staan dat ze geen logs opslaan, 2048 bits versleuteling van de communicatie toepassen, DNS servers leveren om je nog beter te beschermen tijdens download activiteiten samen met de zogenaamde Kill Switch. Dit zijn allemaal belangrijke aspecten voor het veilig en anoniem downloaden.

Nog even snel terugkomen op het eerste dat NordVPN geen logs opslaat. Het is echt lastig om hier een antwoord op de krijgen. Laats op een VPN-conferentie sprak ik de vertegenwoordiger van NordVPN. Ze willen hier geen duidelijk antwoord op geven, draaien een beetje om de brei. Naar mijn mening is het ook niet erg wanneer ze deze zouden opslaan voor eigengebruik om te kijken hoe ze hun dienst nog beter kunnen maken. Wat ze echter niet nodig hebben is mijn precieze surfgedrag, daar heeft niemand wat aan en kan tevens op een gegevens moment tegen je gebruikt worden. Het is dan ook niet een vreemd antwoord wat ik van NordVPN krijg, vele VPN-aanbieders zijn hier onduidelijk over. Het is voor ons ook niet te testen en ik zal de VPN-aanbieders dan ook moeten geloven op hun woord.

Hetzelfde geld voor de 2048-bit versleuteling welke voor mij onmogelijk is om te testen. Het kan wel maar dan zal ik veel meer apparatuur nodig dan ik op mijn kleine zolderkamertje en tevens zal ook de medewerking van de VPN-dienst noodzakkelijk zijn. Gelukkig zijn er wel tools op de markt waarin we kunnen kijken of dat we ondanks het gebruik van de VPN-service toch niet onbewust onze locatie prijsgeven op het internet. Ik ben er wel van overtuigd dat NordVPN een uitstekende VPN-dienst is wanneer je je bezighoud met P2P en torrent. Zie artikel : DNS leak

De 2048-bit versleuteling is de meest moderne technologische versleuteling van dit moment. Wanneer je nagaat dat pas in 2010 men er in is geslaagd de 768-bit versleuteling te kraken dit met een 425 quad core computer. De installatie heeft er een jaar overgedaan. Met deze achtergrondinformatie denken de geleerde dat ze pas in 2030 erin zullen slagen om de 2048-bit te kraken. Dit alles met de supercomputers die ons leven nog makkelijker of ingewikkelder zullen maken. Het is maar net hoe je het bekijkt.

Het gebruik van een VPN-service zal wel iets ten koste gaan van de snelheid van je verbinding, dit is eenvoudig te meten. Het is juist de taak van de VPN-aanbieder in dit geval NordVPN deze vertraging zoveel mogelijk te beperken. Het kan dus zo zijn dat een vertraging wel meetbaar is maar niet te merken is en dat is de ideale situatie. Amerikaanse Netflix kijken in 4k zonder vertraging.

Een 2048-bit versleuteling is in de meeste gevallen wat overdreven voor de activiteiten die we doen op het internet, aangezien ik geen spion ben of een lid ben in een terroristische cel, woon in Nederland en niet in een land waar ik mijn mening niet mag ventileren. Het enige wat ik wil is mijn surf gedragen en locatie afschermen en dan voldoet eigenlijk de meest standaard versleuteling wel, de 256-bit encryptie (OpenVPN). Mocht ik een zwaardere encryptie nodig hebben om wat voor reden dan ook zal dit ten koste gaan van mijn internetverbinding. Deze complexere versleutelingen zijn dan ook niet per se aan te bevelen voor P2P en torrent omdat dit dan vertraging op de verbinding zal kunnen oplopen.

Stabiliteit

NordVPN is een stabiele VPN aanbieder. Tijds het testen van 24 uur is de verbinding 2 keer onderbroken. Hierbij deed de Kill Switch duidelijk goed zijn werk. Dit zou je ook kunnen testen door je Wifi aan en uit te zetten en dan te kijken of de instelling die je hebt gekozen goed werken.

Er was een duidelijk verschil tussen Android Samsung telefoon en mijn iPhone 7. Op beide telefoons heb ik de app van NordVPN geïnstalleerd dit was zeer eenvoudig. Met connectie maken ondervond ik duidelijk meer problemen met de Android dan met de Apple telefoon. Geen idee waarom. Het lukte uiteindelijk wel hoor maar de iPhone won deze wedstrijd altijd wel. Kan toeval zijn en niet echt een heel groot min punt.

Met de PC ondervond ik nimmer een inlog probleem.

NordVPN review conclusie

NordVPN is perfect voor de gebruiker die opzoek is naar een eenvoudige oplossing om veilig te navigeren en inhoud te ontlokken die normaal gesproken geblokt is omdat  je niet binnen de landsgrenzen van die server bent. Netflix Amerika, NPO en RTLxl vanuit het buitenland, BBC iPlayer Engeland zullen geen probleem meer zijn.

Goed voor mensen op zoek naar een VPN zonder logs en met speciale servers om het niveau van beveiliging (TOR + DoubleVPN) te verhogen.

Meer VPN gerelateerde artikelen

Wil je iets meer weten over privacy and veiligheid op het internet:

Mocht je nog vragen hebben dan kan je mij gerust een email sturen ik zal dan proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

9.4 Waardering
Mijn ervaringen met NordVPN

Hieronder vind u de 6 criteria waarop wij deze VPN hebben gewaardeerd.

KWALITEIT
9
PRIJS
9.3
GEBRUIKERSGEMAK
9.3
STABILITEIT NETWERK
9.2
AANTAL BESCHIKBARE LANDEN
9.5
RANDAPPARATUUR
9
7 Comments
 1. Reply
  Jeroen 5 augustus 2017 at 12:33

  NordVPN heeft een uitstekende Android app, dus geen handmatig configureren.

 2. Reply
  robert 8 september 2017 at 11:28

  ik heb dit genomen voor de amerikaanse series op netflix maar zo als ik begrepen heb kan dit niet op deze vpn site

  • Reply
   debestevpn 8 september 2017 at 11:43

   Hoi Robert,

   Via NordVPN is het mogelijk dit mogelijk gebruik dan server United States #825.

   Succes!!
   Mike

 3. Reply
  Sam 12 oktober 2017 at 17:56

  NordVPN of ExpressVPN?
  Voor Kodi gebruik streamen van films, internetten computer etc.

  • Reply
   debestevpn 20 oktober 2017 at 13:02

   Beide is geen probleem, zowel ExpressVPN als NordVPN kunnen hiervoor gebruikt worden.

 4. Reply
  Rémie 12 november 2017 at 12:17

  Hallo ik ben een beetje de weg kwijt met al deze mooie informaties, maar laat ik het gewoon vragen waar ik aan goed doet. Mijn doelstelling is om met de camper door geheel zuidwest en noord Europa te trekken. Uit ervaring van andere Camperaars is het gebruik van een satelliet in het verre zuiden en noorden niet optimaal, schotel moet vrij groot zijn en dan nog! Ik heb gekozen voor te streamen via wifi (beveiligd) of data, dit bevalt mij zeker in combinatie met antenne/signaalversterker. Maar toch wil ik meer, zeker in de avonden lijkt optimaal om gebruik te maken van mijn Ziggo co of TVblik. Tevens wil ik veiligheidsbescherming voor buitenaf, op mijn dataverkeer, en GSM. Kunt u mij aangeven wat ik hiervoor nodig hebt voor een langer verblijf in het zuiden of noorden van EU, buiten mijn T-mobile abonnement ?

  • Reply
   debestevpn 12 november 2017 at 14:27

   Hoi Rémie,

   Interessante vraag! Ik heb geen ervaring met het T-mobile abonnemnet, maar om te kijken of het werkt zal je een VPN-server moeten aanschaffen. Express of NordVPN zijn hiervoor goede keuzes. Nu is het even afhankelijk wanneer je gaat. Ik je nog twee maanden voordat je gaat zou ik eerst een abonnement afsluiten voor een van de twee, een jaar abonnement. Beide aanbieders hebben een 30 dagen geld terug garantie mocht het T-mobile abonnement niet werken.

   Hoe test je het dan uit nou gewoon via de VPN service contact maken met een NL server en inloggen op Ziggo GO. Wanneer dit werkt zal het ook werken in het buitenland. Je zal zeker moeten testen omdat mijn locale buitenland abonnement niet werkt, maar mijn Wifi setup in Zuid Spanje prima werkt.

   Groetjes,
   Mike

Laat een bericht achter