Beste waarde

NordVPN, review 2022

nordvpn recensie

Onze NordVPN review. Van alle aanbieders is NORDVPN een van de populairste aanbieders, op de markt van anoniem en veilig internetten. Deze populariteit heeft te maken met de prijs en het uitgebreide pakket wat Nord haar klanten biedt. Dit is een hoogstaand product aangeboden tegen zeer gunstig geprijsde abonnementen. Download de NordVPN app voor je telefoon en installeer de software voor je PC super makkelijk.

nordvpn review

In mijn NordVPN review zal ik de specifieke beveiliging en privacy eigenschappen van deze aanbieder bespreken en verder ingaan op de technische aspecten en het gebruikersgemak van NordVPN.

Bijgewerkt: 14 januari, 2022

NordVPN
NordVPN is perfect voor torrent en P2P liefhebbers.

NordVPN een ideale partner

Nord VPN is gevestigd in Panama, midden Amerika. Dit komt goed uit, omdat de service die ze leveren dan automatische onder de Panamese wet valt. Onder deze wet zijn geen verplichtingen wanneer derden mogelijk gebruikers logs opvragen in welke vorm dan ook. Nord slaat per definitie jouw gebruikersdata niet op, dus daar hoef je al niet bang voor te zijn.

Bekijk dit korte NordVPN account verslag

Ik ga vandaag de NordVPN review schrijven. Het feit dat er bij deze aanbieder geen logs worden opgeslagen is zeker de moeite waard. Deze aanbieder is daarom perfect voor torrent en P2P liefhebbers.

Ik ben erin geslaagd om een proefversie van de VPN te bemachtigen en kon zodoende onderzoeken hoe deze aanbieder in elkaar zit. Dit wil ik hierbij graag met je delen.

NordVPN account aanbieding

nordvpn prijzen

Buiten dat de prijs van deze versleutelde verbinding zeer concurrerend is, zijn er 6 multi-logins inbegrepen. Een maand kost slechts €9,56, wanneer je een jaarabonnement afsluit is de prijs €3,93 per maand. Ik raad je echter aan een 2 jarig abonnement te nemen, de gemiddelde prijs is dan 3,3. De prijs zijn dus zeer concurrerend.

Super aanbieding

Uit mijn review blijkt dat deze aanbieder tot een van de goedkoopste en tevens een van de interessantste aanbieders van dit moment gerekend mag worden. Er is een 30 dagen geld terug garantie, waardoor je als gebruiker totaal geen risico zal lopen. Je kunt binnen de proeftijd gewoon opzeggen wanneer je niet tevreden bent. Dit soort grote aanbieders durven je hun versleutelde verbinding te laten testen en dat zegt wel iets over de service die ze aanbieden.

Er worden vaak interessante aanbiedingen gedaan via onze reviews. Zo ook bij deze review. Let dus op: Deze aanbieder kan gerekend worden tot een van de goedkoopste op de markt: acties vind je op debestevpn.nl.

Koop NordVPN

NordVPN account ervaringen

De algemene NordVPN ervaringen op het internet zijn positief te noemen. Er zijn geen negatieve reviews te vinden over Nord VPN. De eerste versie van VPN Nord was daarentegen zeer slecht te noemen. Het is dan ook zeer positief dat het bedrijf heeft geleerd van de fouten in het verleden en nu een echt goede VPN service op de markt heeft gebracht. Tenminste, dat is mijn Nord VPN ervaring tot nu toe.

Nord VPN heeft o.a.het aantal serverlanden en server locaties in landen uitgebreid (totaal 28 landen/ meer dan 80 servers).

VPN Nord is in Panama geregistreerd en het bedrijf valt dus onder Panamese wetten. Volgens deze wetten is het niet verplicht logs bij te houden of op te slaan. Je bent als gebruiker van Nord VPN dus volkomen veilig, niemand weet wat je doet.

Maar hoe presteert Nord VPN? Is het een gebruiksvriendelijke interface? NordVPN account heeft ook andere opties voor server gebruik, namelijk: Double VPN, Ultra fast TV, Tor voor VPN, Anti DDOS en Dedicated IP servers.

Artikel snelle servers: Tv kijken in het buitenland 

Eigenschappen NordVPN test

Uit de NordVPN test hebben we de volgende samenvatting gemaakt.

Eigenschap Elementen
Zero-logs? Ja, uw data is veilig
Werkt met torrents? JA, streamen is veilig en anoniem
Netflix US, UK, CA, AU, DE, FR
Multi-login 6 gelijktijdige connecties
Aantal landen 59+
Supported OS Windows, macOS, Linux, Android, iOS
Geld terug garantie 30 dagen
Protocols WireGuard, OpenVPN (UDP/TCP), IKEv2/Ipsec
Data verkeer Onbeperkt
Encryptie Sterk: Military AES 256 bits
IP Adressen Onbekend
Servers 5.435+

VPN Nord landen

nordvpn servers landen

VPN Nord servers zijn te vinden in vele landen. Dit is een overzicht van alle landen:

Singapore, Slowakije, Zuid-Korea, Spanje,Hong Kong, Hongarije, IJsland, India, Indonesië, Ierland, Israël, Italië , Japan, Letland, Litouwen, Luxemburg, Maleisië, Mexico, Moldavië, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Zweden, Zwitserland, Taiwan, Thailand, Turkije, Oekraïne, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Vietnam Albanië, Australië, Oostenrijk, België, Brazilië, Bulgarije, Canada, Costa Rica, Tsjechië, Denemarken, Egypte, Estland, Finland, Frankrijk, Zuid-Afrika, Duitsland, Griekenland.

De belangrijkste functies van VPN Nord

Er zijn verschillende opties beschikbaar voor de volgende besturingssystemen:​

nordvpn besturingssystemen

Koop NordVPN

nordvpn besturingssystemen

Interface voor Windows

NordVPN Interface voor Windows

De Windows en Mac interface van VPN Nord zit goed in elkaar. We kunnen aansluiten via OpenVPN (UDP + snelle, veilige TCP+). Er is een lijst van landen en je ziet de belasting per server en de ping in ms.

In aanvulling op de server standaard hebben de servers waarmee we verbinden deze bijzondere reputatie: DoubleVPN, Tor over VPN, Ultra Fast TV, Anti DDoS en dedicated IP.

Opties

nordvpn opties

Er zijn maar weinig opties. Maar de opties die er zijn, zijn naar mijn mening wel essentieel:

 • Starten wanneer Windows wordt gestart
 • DNS-lek bescherming (automatisch wissen van de DNS cache)
 • Kill Switch – selectie (beëindigt de sessie wanneer de versleutelde verbinding wegvalt).
 • Dedicated IP-adres

Dedicated IP-adres

Men kan een aanvraag doen voor een IP adres in de VS. Er is geen IP verkrijgbaar voor de UK.

DoubleVPN

nordvpn scherm

Voor degenen die een hoger niveau van encryptie van hun gegevens willen is er DoubleVPN. Dit houdt in dat de verbinding over een extra schakel wordt geleid. In het geval van deze aanbieder wordt het over een server in Oostenrijk en vervolgens via een server in Nederland geleid.

Tor over een versleutelde verbinding

Met dit type aansluiting, via een beschikbare server in Zweden, worden de gegevens eerst gecodeerd doorgegeven. Vervolgens worden ze omgezet in pakketten binnen het Tor netwerk, die dan anoniem via het TOR-netwerk worden verzonden vóór het bereiken van het Internet.

Geweldig voor het navigeren van de deep web (+ verbonden met deze server met behulp van TOR). Uiteraard snel, en zeer veilig.

Ultra fast TV: streaming video en online games op de server van de VS, UK en Canada

Wanneer je Nord VPN gebruikt voor Netflix, BBC iPlayer, XBOX of PS-server in de VS of de UK (waar je meestal online toernooien speelt), kun je gebruik maken van de rubriek ULTRA FAST TV.

We raden aan voor het streamen van HD of spelletjes te spelen de client handmatig te configureren op de PC of Mac.

Koop NordVPN

Logs en Nat netwerk

Alle servers van VPN Nord zijn achter een zogeheten Nat Firewall geplaatst. Er worden geen logs opgeslagen.

Torrents en P2P

Momenteel is er geen port forwarding, torrents en P2P zijn toegestaan en logs van welke aard dan ook worden niet opgeslagen.

Deze functies zijn toegestaan op de volgende servers: Brazilië, Roemenië, IJsland, Isle of Man, Israël, Rusland, Zweden, Litouwen, Hong Kong, Nederland, Nieuw-Zeeland, Canada, Zuid-Afrika

NordVPN review: de server check

Video bewijs van de eenvoud

1) NL – USA

2) Buiten Nederland  – inloggen in Nederland

Onze torrents en streaming ervaringen

Wanneer het een van je hobby’s is om live video te streamen en torrents te downloaden, is VPN Nord een uitstekende service. Het is een alleskunner voor een veilige en versleutelde verbinding, zonder in te leveren op de snelheid van de verbinding. In vergelijking met andere top aanbieders is de prijs zeer gunstig met mooie aanbieding. Dit is ook de reden waarom VPN Nord zo hoog in onze ranking staat.

De versleutelde verbinding

versleutelde verbinding

Bescherming van gebruikers

Op de website staat dat ze geen logs opslaan, 2048 bits versleuteling van de communicatie toepassen en DNS servers leveren om je nog beter te beschermen tijdens download activiteiten, samen met de zogenaamde Kill Switch. Dit zijn allemaal belangrijke aspecten voor het veilig en anoniem downloaden.

No log beleid

Nog even snel terugkomend op het feit dat VPN Nord geen logs opslaat. Het is echt lastig om hier een antwoord op de krijgen. Laatst op een conferentie sprak ik de vertegenwoordiger van VPN Nord. Ze willen hier geen duidelijk antwoord op geven, draaien een beetje om de brei.

Naar mijn mening is het ook niet erg wanneer ze deze zouden opslaan voor eigen gebruik om te kijken hoe ze hun dienst nog beter kunnen maken. Wat ze echter niet nodig hebben is mijn precieze surfgedrag, daar heeft niemand wat aan en kan tevens op een gegeven moment tegen je gebruikt worden. Het is dan ook geen vreemd antwoord dat ik krijg, vele aanbieders zijn hier onduidelijk over. Het is voor ons ook niet te testen en ik zal de aanbieders dan ook moeten geloven op hun woord.

De versleuteling

Hetzelfde geld voor de 2048-bits versleuteling welke voor mij onmogelijk is om te testen. Het kan wel maar dan heb ik veel meer apparatuur nodig dan ik op mijn kleine zolderkamertje kwijt kan. En tevens zal ook de medewerking van de dienst noodzakelijk zijn. Gelukkig zijn er wel tools op de markt waarin we kunnen kijken of dat we ondanks het gebruik van de service toch niet onbewust onze locatie prijsgeven op het internet. Ik ben er wel van overtuigd dat deze provider een uitstekende dienst is wanneer je je bezighoudt met P2P en torrent. Zie ook het artikel: DNS leak

De 2048-bit versleuteling is de meest moderne technologische versleuteling van dit moment. Wanneer je nagaat dat men er pas in 2010 in is geslaagd de 768-bit versleuteling te kraken met een 425 quad core computer. De installatie heeft er een jaar over gedaan. Met deze achtergrondinformatie denken de geleerden dat ze pas in 2030 erin zullen slagen om de 2048-bit te kraken. Dit alles met de supercomputers die ons leven nog makkelijker of ingewikkelder zullen maken.

Velen denken dat het gebruik van een versleutelde verbinding ten koste zal gaan van de snelheid. En dit is eenvoudig te meten. Het is juist de taak van de aanbieder, in dit geval VPN Nord, om deze vertraging zoveel mogelijk te beperken. Het kan dus zo zijn dat een vertraging wel meetbaar is, maar niet te merken is. En dat is de ideale situatie. Amerikaanse Netflix kijken in 4k zonder vertraging.

Zware versleuteling

Een 2048-bit versleuteling is in de meeste gevallen wat overdreven voor de activiteiten die we doen op het internet, aangezien ik geen spion ben of een lid ben van een terroristische cel, in Nederland woon en niet in een land waar ik mijn mening niet mag ventileren.

Het enige wat ik wil is mijn surfgedrag en locatie afschermen. En dan voldoet eigenlijk de meest standaard versleuteling wel, de 256-bit encryptie (OpenVPN). Mocht ik een zwaardere encryptie nodig hebben, om wat voor reden dan ook, zal dit ten koste gaan van mijn internetverbinding. Deze complexere versleutelingen zijn dan ook niet per se aan te bevelen voor P2P en torrent gebruiker, omdat je dan vertraging op de verbinding zou kunnen oplopen.

Koop NordVPN

Stabiliteit

Uit mijn ervaring blijkt dat VPN Nord een stabiele aanbieder is. Tijdens de duurtest van 24 uur is de verbinding 2 keer onderbroken. Hierbij deed de Kill Switch duidelijk goed zijn werk. Dit zou je ook kunnen testen door je Wifi aan en uit te zetten en dan te kijken of de instellingen die je hebt gekozen goed werken.

Er was een duidelijk verschil tussen de Samsung Android telefoon en mijn iPhone. Op beide telefoons heb ik de app geïnstalleerd, dit was zeer eenvoudig. Met connectie maken ondervond ik echter duidelijk meer problemen met de Android dan met de Apple telefoon. Geen idee waarom. Het lukte uiteindelijk wel hoor, maar de iPhone won deze wedstrijd zeker wel. Het kan toeval zijn en ik zie het niet als een heel groot minpunt.

Met de PC ondervond ik geen inlog problemen.

NordVPN Review conclusie

Uit mijn NordVPN review komt naar voren dat deze aanbieder perfect is voor de gebruiker die opzoek is naar een eenvoudige oplossing om veilig te navigeren en inhoud te ontlokken die normaal gesproken geblokt is, omdat  je niet binnen de landsgrenzen van die server bent. Netflix Amerika, NPO en RTLxl vanuit het buitenland, BBC iPlayer zullen geen probleem meer zijn.

Goed voor mensen op zoek naar een versleutelde verbinding zonder logs en met speciale servers om het niveau van beveiliging (TOR + DoubleVPN) te verhogen.

Mocht je nog vragen hebben dan kan je mij gerust een email sturen. Ik zal dan proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden. Graag hoor ik je eigen NordVPN ervaringen. Je kan natuurlijk ook kiezen voor onze nummer 1 ExpressVPN aanbieder.

NordVPN
NordVPN is perfect voor torrent en P2P liefhebbers.
9.7 TOTALE SCORE
Mijn ervaringen met NordVPN

Hieronder vind je de 6 criteria waarop ik deze VPN heb gewaardeerd.

Kwaliteit
9.5
Prijs
8.9
Gebruikersgemak
9
Stabiliteit
9.1
Aantal landen
9.2
Randapparatuur
9.5
Pluspunten
 • Server voor navigatie TOR
 • Met inbegrip van HTTP proxy
 • Tor Server
 • Nat Firewall gebouwd
 • Server DoubleVPN
 • Zero logs beleid
 • Server DDoS bescherming
 • 6 logins tegelijkertijd mogelijk
 • Zeer concurrerende prijs
Minpunten
 • Verbinding met PPTP / L2TP configuratie handmatig

Ik ben opgeleid als journalist en gespecialiseerd in technologie. Als journalist vecht ik voor de vrijheid van de pers en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het afronden van mijn studie was het meteen duidelijk dat deze vrijheden met name op het Internet niet vanzelfsprekend zijn. Ik ben Mike en mede-oprichter van deze blog waar ik probeert het grote publiek te waarschuwen voor de gevaren van het internet. Deel daarom mijn artikel met je vrienden, collega's en familie en zeg het voort!!!

25 Opmerkingen
 1. Bedankt voor de goede uitleg. Ik heb Nord aangeschaft en ben zeer tevreden

 2. Ik zit in Panama en heb een abonnement op Nordvpn afgesloten. Het ip adres geeft aan dat ik in Nederland zit dus dat werkt, ik kan echter geen Ziggo en Netflix krijgen. Wat doe ik fout???

  groet,
  Laurens

 3. Hoi Mike,
  Wij verblijven ongeveer 4 maanden per jaar in Turkije. We hebben daar internet verbinding via Alanyanet, een provider die het internetsignaal via de lucht verstuurd naar onze antenne. De snelheid van deze provider is laag. We willen Nederlandse uitzending gemist kunnen kijken en de turkse censuur omzeilen. Wat raad je ons aan?

  • Hoi Jan,

   Ik heb altijd problemen met uitzending gemist wanneer er een trage verbinding is. Probeer het met een Ziggo account, misschien mag je er een lenen van een vriend? Dit is de beste oplossing qua snelheid. Je zou ook kunnen streamen via de mobile telefoon wanneer de prijs goed is met een locale kaart.

   Groeten,
   Mike

 4. Hoi Mike,

  Ik maak vaak gebruik van torrents (binnen en buitenland) en sites waar je rarbestanden kunt downloaden
  Ik ben een leek wat betreft VPN maar NorthVPN lijkt voor mij voor mij interessant qua bescherming en snelheid.
  – Als je de software van NorthVPN voor windows 10 op PC hebt geinstalleerd kun je dan het beste de standaard instellingen handhaven of veranderingen doorvoeren?
  – verder vraag ik me af als je op torrentsites al onder je IP actief bent geweest of het dan nog zin heeft om onder die accounts door te gaan, je IP is er immers bekend en kan gekoppeld worden onder je accountnaam ook al ben je overgegaan op een vpn ip.
  – verder moet je je overal aanmelden met een mailaccount echter daar heb je ook hetzelfde verhaal en zou je wellicht ook eerst een nieuwe moeten aanmaken met VPN.

  • Hoi Kees,

   Ter bescherming van je identiteit kan het het beste inderdaad nieuwe accounts aanmaken. Om optimaal gebruik te maken van NordVPN zal ik je ook aanraden de VPN veranderingen te laten doorvoeren. Wanneer ik de VPN er weer af haal van mijn Mac heb ik nooit nog geen problemen gehad.

   Veel plezier!
   Mike

 5. Na installatie op Windows10 laptop geen toegang meer tot mijn andere devices in mijn thuisnetwerk.

  Oplossing?

  • Hi Hans,

   Bedankt voor je email. Helaas heb ik hier geen oplossing voor. Het zal even het internet afzoeken zijn want je bent zeker niet de enige met dit probleem.

   Groetjes,
   Mike

 6. interresant artikel, maar ik mis eigenlijk welke nederlandse server nou de beste is om vanuit het buitenland de nederlandse netflix te bekijken. Ik woon in duitsland, heb nu NordVPN , maar lang niet alle nederlandse VPN servers werken goed met netflix. OF ik heb nog steeds de duitse netflix, dus geen nl ondertitels, alleen duits, OF hij yegt dat er een VPN is gedetecteerd. Dit geldt trouwens vooral voor mijn Wetec Android plazer, op de PC werkt het wel beter.

  • Hi,

   Het blijft altijd lastig voor een VPN aanbieder een constante connectie te garanderen. Het is wel zo dat ik persoonlijk de beste ervaring heb met ExpressVPN. Deze is het stabielste. Mbt ondertiteling niet alle films hebben NL ondertiteling helaas…

   Groeten,
   Mike

 7. Nordvpn genomen met een duur abonnement. Maar Netflix wil er niet op draaien. Hij geeft aan dat er een vpn gedetecteerd is. Helppp !!

  • Hoi,

   Geen nood! Wil je Netflix USA openen. Je zal de goede server moeten kiezen en deze is voor Netflix USA de volgde: #983 (Amerika). Laat mij even weten of deze werkt mocht dit niet zijn ga ik het onderzoeken voor je. Je hebt goed gedaan NordVPN te kiezen is een hele goede dus geen paniek 😉

   Groeten Mike

 8. hoi debestevpn,
  heeft vpn ook nog gevolgen voor internetbellen met vast telefoonnummer?

 9. Hoi DeBesteVPN,

  als je een vpn hebt kun je dan ook naar series op bijvoorbeeld freeform , hbo, hulu of fox komen om te kijken? dus echt de amerikaanse websites voor series die niet op netflix komen? net als dat in nederland je rtl gemist hebt.

  • Hoi,

   Het klopt precies wat je zegt. Met een VPN zal het lijken alsof je in de USA zit? Niet elke VPN is hiervoor geschikt omdat je als VPN moet investeren in je infrastructuur. Je kan begrijpen dat niet elke tv zender zit te wachten op bezoekers van buitenaf en ze doen daarom ook alles aan dit te blokkeren.

   ExpressVPN en NordVPN zijn de beste keuzes echter niets is 100%.

   Speciale kortingscode:

   Succes,
   Mike

 10. Hallo ik ben een beetje de weg kwijt met al deze mooie informaties, maar laat ik het gewoon vragen waar ik aan goed doet. Mijn doelstelling is om met de camper door geheel zuidwest en noord Europa te trekken. Uit ervaring van andere Camperaars is het gebruik van een satelliet in het verre zuiden en noorden niet optimaal, schotel moet vrij groot zijn en dan nog! Ik heb gekozen voor te streamen via wifi (beveiligd) of data, dit bevalt mij zeker in combinatie met antenne/signaalversterker. Maar toch wil ik meer, zeker in de avonden lijkt optimaal om gebruik te maken van mijn Ziggo co of TVblik. Tevens wil ik veiligheidsbescherming voor buitenaf, op mijn dataverkeer, en GSM. Kunt u mij aangeven wat ik hiervoor nodig hebt voor een langer verblijf in het zuiden of noorden van EU, buiten mijn T-mobile abonnement ?

  • Hoi Rémie,

   Interessante vraag! Ik heb geen ervaring met het T-mobile abonnemnet, maar om te kijken of het werkt zal je een VPN-server moeten aanschaffen. Express of NordVPN zijn hiervoor goede keuzes. Nu is het even afhankelijk wanneer je gaat. Ik je nog twee maanden voordat je gaat zou ik eerst een abonnement afsluiten voor een van de twee, een jaar abonnement. Beide aanbieders hebben een 30 dagen geld terug garantie mocht het T-mobile abonnement niet werken.

   Hoe test je het dan uit nou gewoon via de VPN service contact maken met een NL server en inloggen op Ziggo GO. Wanneer dit werkt zal het ook werken in het buitenland. Je zal zeker moeten testen omdat mijn locale buitenland abonnement niet werkt, maar mijn Wifi setup in Zuid Spanje prima werkt.

   Groetjes,
   Mike

 11. NordVPN of ExpressVPN?
  Voor Kodi gebruik streamen van films, internetten computer etc.

 12. ik heb dit genomen voor de amerikaanse series op netflix maar zo als ik begrepen heb kan dit niet op deze vpn site

 13. NordVPN heeft een uitstekende Android app, dus geen handmatig configureren.

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl