NordVPN | Zeer uitgebreid en goedkope VPN aanbieder

NORDVPN is een van de populairste versleutelde verbindings aanbieders op de markt van anoniem en veilig internetten. Deze populariteit heeft te maken met de prijs en het uitgebreide pakket wat Nord aan zijn klanten aanbied. Dit is een hoogstaand product aangeboden tegen zeer gunstig geprijste abonnementen.

Nord VPN

In mijn NordVPN review zal ik de specifieke beveiliging en privacy eigenschappen van deze aanbieder bespreken en verder ingaan op de technische aspecten en gebruikersgemak van NordVPN.

Bijgewerkt: 16 november, 2018

NordVPN een ideale partner

Nord VPN is gevestigd in Panama, midden Amerika. Dit komt goed uit omdat de service die ze leveren dan automatische onder de Panamese wet valt. Onder deze wet zijn geen verplichtingen dat derde mogelijke gebruikserslogs kunnen opvragen in welke vorm dan ook. Nord slaat per defenitie niet jouw gebruikersdata op dus daar hoef je al niet bang voor te zijn.

Bekijk deze kort NordVPN verslag

NordVPN is perfect voor torrent en P2P liefhebbers.

We gaan vandaag we de Nord VPN onderzoeken en een review schrijven over deze versleutelde verbinding . Het vermelden waard is dat bij deze aanbieder geen logs worden opgeslagen. Deze aanbieder is daarom perfect voor torrent en P2P liefhebbers.

Ik ben erin geslaagd om een proefversie van prijzenkosten torVPN te bemachtigen en kon zodoende onderzoeken hoe deze aanbieder in elkaar zit. Dit wil ik hierbij graag met u delen.

De NordVPN prijs

NordVPN review

De prijs van deze verleutelde verbinding zeer concurrerend is, 6 multi-login aanwezig.  Een maand is slechts 11.95 USD, terwijl wanneer u een jaarabonnement afsluit het 6.99 USD per maand is. Wij zullen u daarom een 3 jarig abonnement aanraden de gemiddelde prijs is dan 2.99 USD. De kosten zijn dus zeer competetief.

Super aanbieding

Uit mijn review blijkt dat deze aanbieder tot een van de goedkoopste maar tevens een van de interessantste aanbieders van dit moment. Er is een 30 dagen geld terug garantie waardoor u als gebruik totaal geen risico zal lopen omdat je gewoon kan opzeggen wanneer je niet tevreden bent binnen de proeftijd zogezegd. Deze grote aanbieders durven je hun versleutelde verbinding te laten testen en dat zegt wel iets over de service die ze aanbieden.

Er worden vaak interessante aanbiedingen gedaan via onze reviews zoals ook deze op deze review. Let dus op: Deze aanbieder kan gerekend worden tot een van de goedkoopste op de markt: promoties vind je op onze debestevpn.nl website.

NordVPN ervaringen

De algemene NordVPN ervaringen op het internet zijn positief te noemen dwz er zijn geen negatieve review te vinden over Nord VPN. De eerste versie van VPN Nord was daarentegen zeer slecht te noemen. Het is dan ook zeer positief dat het bedrijven heeft geleert van de fouten in het verleden en nu een echt goede VPN provider op de markt hebben gebracht. Tenminste dat is mijn VNord VPN ervaring tot op heden.

Nord VPN heeft o.a.het aantal server landen en server locaties in landen uitgebreid (totaal 28 landen/ meer dan 80 servers).

VPN Nord is in Panama geregistreerd en het bedrijf valt dus onder Panamese wetten. Deze wetten zeggen dat er niet verplicht logs bijgehouden/opgeslagen hoeven te worden. U bent als gebruiker van Nord VPN dus volkomen veilig, niemand weet wat u doet.

Maar hoe is de prestatie van Nord VPN? Is het een gebruiksvriendelijke interface? NordVPN heeft ook andere opties in server gebruik namelijk: Double VPN, Ultra fast TV, Tor voor VPN, Anti DDOS en Dedicated IP servers.

Artikel: Tv kijken in het buitenland en server hoppen met Nord

Eigenschappen NordVPN

Onderwerp Eigenschap
Verkeersgegevens Onbeperkt
Netwerk Type Privaat
Geheimschrift AES-256-CBC
Server Schakelaars Onbeperkt
Server 3300+
IP adressen n / a
Protocollen PPTP, L2TP / IPSEC, OpenVPN TCP / UDP client via, IKEv2/IPSec protocol beschikbaar (AES-256-GCM)
Ondersteunde apparaten Windows, iOS, Mac, Android
Ondersteuning OpenVPN Ondersteuning voor SSL-gebaseerde OpenVPN-protocol
Type ondersteuning ticket, 24/7 chat
Geld terug? Niet tevreden binnen 30 dagen
Landen gedekt 59+ landen
Multi Inloggen 6 gelijktijdige logins
Ad-blocker CyberSec blokt gevaarlijke websites blokkeert vervelende advertenties
Servers om censuur te ontwijken Te gebruiken in Midden-Oosten en China

VPN Nord landen

NordVPN ervaring

VPN Nord servers zijn te vinden in vele landen, dit is een overzicht van alle landen:

Singapore, Slowakije, Zuid-Korea, Spanje,Hong Kong, Hongarije, IJsland, India, Indonesië, Ierland, Israël, Italië , Japan, Letland, Litouwen, Luxemburg, Maleisië, Mexico, Moldavië, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Zweden, Zwitserland, Taiwan, Thailand, Turkije, Oekraïne, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Vietnam Albanië, Australië, Oostenrijk, België, Brazilië, Bulgarije, Canada, Costa Rica, Tsjechië, Denemarken, Egypte, Estland, Finland, Frankrijk, Zuid-Afrika, Duitsland, Griekenland.

De belangrijkste functies van VPN Nord

Er zijn de volgende opties voor de Windows-client.

NordVPN

Interface voor Windows

NordVPN test

De Windows-client van VPN Nord zit goed in elkaar. We kunnen aansluiten via OpenVPN (UDP + snelle, veilige TCP +). Er is een lijst van landen en u ziet de belasting van de server en de ping in ms.

In aanvulling op de server “Standard” kunnen we verbinden met de server op grond van deze bijzondere reputatie: DoubleVPN, Tor over VPN, Ultra Fast TV, Anti DDoS en dedicated IP.

Opties

VPN Nord

Er zijn maar weinig opties, maar die er zijn zijn naar mijn mening wel essentieel:

 • Opstart wanneer Windows wordt gestart
 • DNS-lek bescherming (automatisch wissen uw DNS cache)
 • Kill Switch – selectieve (beëindigd/stop de sessie wanneer de versleutelde verbinding wegvalt).
 • Dedicated IP-address

Dedicated IP-adres

Men kan een aanvraag doen voor een IP adres in de VS. Geen IP verkrijgbaar voor de UK.

DoubleVPN

NORDVPN ervaring

Voor degenen die een hoger niveau van encryptie van hun gegevens willen is er DoubleVPN, dit betekend dat de verbinding over een extra schakel wordt geleidt. In het geval bij deze aanbieder wordt het over een server in Oosterrijk en dan via een server in Nederland geleidt.

Tor over een versleutelde verbinding

Met dit type aansluiting, via een beschikbaar server in Zweden, worden de gegevens eerst gecodeerd door, vervolgens worden ze omgezet in pakketten binnen het Tor netwerk die dan anoniem via het TOR-netwerk worden verzonden vóór het bereiken van de Internet.

Geweldig voor het navigeren in de deep web (+ verbonden met deze server met behulp van TOR), uiteraard snel, en zeer veilig.

Ultra fast TV: streaming video en online games op de server van de VS, UK en Canada

Wanneer je Nord VPN gebruik voor Netflix, BBC iPlayer, XBOX of PS-server in de VS of de UK (waar je meestal online toernooien speelt). Je kan dan gebruik maken van de rubriek ULTRA FAST TV.

We raden aan voor het streamen van HD of spelletjes te spelen handmatig te configureren op de PC of Mac.

Logs en Nat netwerk

Alle server van VPN Nord zijn achter een zogn. Nat Firewall. Geen logs worden opgeslagen.

Torrents en P2P

Momenteel is er geen port forwarding, Torrent en P2P zijn toegestaan en logs  van welke aard worden niet opgeslagen.

Deze operatie toegestaan op de volgende servers: Brazilië, Roemenië, IJsland, Isle of Man, Israël, Rusland, Zweden, Litouwen, Hong Kong, Nederland, Nieuw-Zeeland, Canada, Zuid-Afrika

NordVPN server check

Video bewijs hoe eenvoudig het werkt

1) NL – USA

2) Buiten Nederland  – inloggen in Nederland

Onze Torrents en streaming ervaringen

Wanneer een van je hobby’s is om live video te streamen en torrents te downloaden is VPN Nord een uitstekende service. Het is een alleskunner voor een veilige en versleutelde verbinding welke niet ten kosten zullen gaan van de snelheid van de verbinding. In vergelijking met ander top aanbieders is de prijs zeer gunstig met mooi aanbieding. Dit is ook de reden waarom VPN Nord zo hoog in onze ranking staat.

De versleutelde verbinding

NordVPN beveiliging

Bescherming van zijn gebruikers

Op de website staat dat ze geen logs opslaan, 2048 bits versleuteling van de communicatie toepassen, DNS servers leveren om je nog beter te beschermen tijdens download activiteiten samen met de zogenaamde Kill Switch. Dit zijn allemaal belangrijke aspecten voor het veilig en anoniem downloaden.

No log beleid

Nog even snel terugkomen op het eerste dat VPN Nord geen logs opslaat. Het is echt lastig om hier een antwoord op de krijgen. Laats op een conferentie sprak ik de vertegenwoordiger van VPN Nord. Ze willen hier geen duidelijk antwoord op geven, draaien een beetje om de brei.

Naar mijn mening is het ook niet erg wanneer ze deze zouden opslaan voor eigengebruik om te kijken hoe ze hun dienst nog beter kunnen maken. Wat ze echter niet nodig hebben is mijn precieze surfgedrag, daar heeft niemand wat aan en kan tevens op een gegevens moment tegen je gebruikt worden. Het is dan ook niet een vreemd antwoord wat krijg, vele aanbieders zijn hier onduidelijk over. Het is voor ons ook niet te testen en ik zal de aanbieders dan ook moeten geloven op hun woord.

De versleuteling

Hetzelfde geld voor de 2048-bit versleuteling welke voor mij onmogelijk is om te testen. Het kan wel maar dan zal ik veel meer apparatuur nodig dan ik op mijn kleine zolderkamertje en tevens zal ook de medewerking van de dienst noodzakkelijk zijn. Gelukkig zijn er wel tools op de markt waarin we kunnen kijken of dat we ondanks het gebruik van de service toch niet onbewust onze locatie prijsgeven op het internet. Ik ben er wel van overtuigd dat deze provider een uitstekende dienst is wanneer je je bezighoud met P2P en torrent. Zie artikel : DNS leak

De 2048-bit versleuteling is de meest moderne technologische versleuteling van dit moment. Wanneer je nagaat dat pas in 2010 men er in is geslaagd de 768-bit versleuteling te kraken dit met een 425 quad core computer. De installatie heeft er een jaar overgedaan. Met deze achtergrondinformatie denken de geleerde dat ze pas in 2030 erin zullen slagen om de 2048-bit te kraken. Dit alles met de supercomputers die ons leven nog makkelijker of ingewikkelder zullen maken.

Vele denken dat het gebruik van een versleutelde verbinding ten koste zal gaan van de snelheid, dit is eenvoudig te meten. Het is juist de taak van de aanbieder in dit geval VPN Nord deze vertraging zoveel mogelijk te beperken. Het kan dus zo zijn dat een vertraging wel meetbaar is maar niet te merken is en dat is de ideale situatie. Amerikaanse Netflix kijken in 4k zonder vertraging.

Zware versleuteling

Een 2048-bit versleuteling is in de meeste gevallen wat overdreven voor de activiteiten die we doen op het internet, aangezien ik geen spion ben of een lid ben in een terroristische cel, woon in Nederland en niet in een land waar ik mijn mening niet mag ventileren.

Het enige wat ik wil is mijn surf gedragen en locatie afschermen en dan voldoet eigenlijk de meest standaard versleuteling wel, de 256-bit encryptie (OpenVPN). Mocht ik een zwaardere encryptie nodig hebben om wat voor reden dan ook zal dit ten koste gaan van mijn internetverbinding. Deze complexere versleutelingen zijn dan ook niet per se aan te bevelen voor P2P en torrent omdat dit dan vertraging op de verbinding zal kunnen oplopen.

Stabiliteit

Uit onze ervaringen blijkt dat de VPN Nord een stabiele aanbieder is. Tijds het testen van 24 uur is de verbinding 2 keer onderbroken. Hierbij deed de Kill Switch duidelijk goed zijn werk. Dit zou je ook kunnen testen door je Wifi aan en uit te zetten en dan te kijken of de instelling die je hebt gekozen goed werken.

Er was een duidelijk verschil tussen Android Samsung telefoon en mijn iPhone 8. Op beide telefoons heb ik de app geïnstalleerd dit was zeer eenvoudig. Met connectie maken ondervond ik duidelijk meer problemen met de Android dan met de Apple telefoon. Geen idee waarom. Het lukte uiteindelijk wel hoor maar de iPhone won deze wedstrijd altijd wel. Kan toeval zijn en niet echt een heel groot min punt.

Met de PC ondervond ik nimmer een inlog probleem.

NordVPN Review conclusie

Uit mijn NordVPN review komt naar voren dat deze aanbieder perfect is voor de gebruiker die opzoek is naar een eenvoudige oplossing om veilig te navigeren en inhoud te ontlokken die normaal gesproken geblokt is omdat  je niet binnen de landsgrenzen van die server bent. Netflix Amerika, NPO en RTLxl vanuit het buitenland, BBC iPlayer Engeland zullen geen probleem meer zijn.

Goed voor mensen op zoek naar een versleutelde verbinding zonder logs en met speciale servers om het niveau van beveiliging (TOR + DoubleVPN) te verhogen.

Meer VPN gerelateerde artikelen

Wil je iets meer weten over privacy and veiligheid op het internet:

Mocht je nog vragen hebben dan kan je mij gerust een email sturen ik zal dan proberen je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

NordVPN is perfect voor torrent en P2P liefhebbers.

9.3 Waardering
Mijn ervaringen met NordVPN

Hieronder vind u de 6 criteria waarop wij deze VPN hebben gewaardeerd.

KWALITEIT
9.2
PRIJS
9.2
GEBRUIKERSGEMAK
9.3
STABILITEIT NETWERK
9.1
AANTAL BESCHIKBARE LANDEN
9
RANDAPPARATUUR
9.1
PROS
 • Server voor navigatie TOR
 • Met inbegrip van HTTP proxy
 • Tor Server
 • Nat Firewall gebouwd
 • Server DoubleVPN
 • Zero logs beleid
 • Server DDoS bescherming
 • Tegelijkertijd 6 login mogelijk
 • Zeer concurrerende prijs
 • Server voor navigatie TOR
CONS
 • Om verbinding met PPTP / L2TP configuratie met de hand
21 Comments
 1. NordVPN heeft een uitstekende Android app, dus geen handmatig configureren.

 2. ik heb dit genomen voor de amerikaanse series op netflix maar zo als ik begrepen heb kan dit niet op deze vpn site

 3. NordVPN of ExpressVPN?
  Voor Kodi gebruik streamen van films, internetten computer etc.

 4. Hallo ik ben een beetje de weg kwijt met al deze mooie informaties, maar laat ik het gewoon vragen waar ik aan goed doet. Mijn doelstelling is om met de camper door geheel zuidwest en noord Europa te trekken. Uit ervaring van andere Camperaars is het gebruik van een satelliet in het verre zuiden en noorden niet optimaal, schotel moet vrij groot zijn en dan nog! Ik heb gekozen voor te streamen via wifi (beveiligd) of data, dit bevalt mij zeker in combinatie met antenne/signaalversterker. Maar toch wil ik meer, zeker in de avonden lijkt optimaal om gebruik te maken van mijn Ziggo co of TVblik. Tevens wil ik veiligheidsbescherming voor buitenaf, op mijn dataverkeer, en GSM. Kunt u mij aangeven wat ik hiervoor nodig hebt voor een langer verblijf in het zuiden of noorden van EU, buiten mijn T-mobile abonnement ?

  • Hoi Rémie,

   Interessante vraag! Ik heb geen ervaring met het T-mobile abonnemnet, maar om te kijken of het werkt zal je een VPN-server moeten aanschaffen. Express of NordVPN zijn hiervoor goede keuzes. Nu is het even afhankelijk wanneer je gaat. Ik je nog twee maanden voordat je gaat zou ik eerst een abonnement afsluiten voor een van de twee, een jaar abonnement. Beide aanbieders hebben een 30 dagen geld terug garantie mocht het T-mobile abonnement niet werken.

   Hoe test je het dan uit nou gewoon via de VPN service contact maken met een NL server en inloggen op Ziggo GO. Wanneer dit werkt zal het ook werken in het buitenland. Je zal zeker moeten testen omdat mijn locale buitenland abonnement niet werkt, maar mijn Wifi setup in Zuid Spanje prima werkt.

   Groetjes,
   Mike

 5. Hoi DeBesteVPN,

  als je een vpn hebt kun je dan ook naar series op bijvoorbeeld freeform , hbo, hulu of fox komen om te kijken? dus echt de amerikaanse websites voor series die niet op netflix komen? net als dat in nederland je rtl gemist hebt.

  • Hoi,

   Het klopt precies wat je zegt. Met een VPN zal het lijken alsof je in de USA zit? Niet elke VPN is hiervoor geschikt omdat je als VPN moet investeren in je infrastructuur. Je kan begrijpen dat niet elke tv zender zit te wachten op bezoekers van buitenaf en ze doen daarom ook alles aan dit te blokkeren.

   ExpressVPN en NordVPN zijn de beste keuzes echter niets is 100%.

   Speciale kortingscode:

   Succes,
   Mike

 6. hoi debestevpn,
  heeft vpn ook nog gevolgen voor internetbellen met vast telefoonnummer?

 7. Nordvpn genomen met een duur abonnement. Maar Netflix wil er niet op draaien. Hij geeft aan dat er een vpn gedetecteerd is. Helppp !!

  • Hoi,

   Geen nood! Wil je Netflix USA openen. Je zal de goede server moeten kiezen en deze is voor Netflix USA de volgde: #983 (Amerika). Laat mij even weten of deze werkt mocht dit niet zijn ga ik het onderzoeken voor je. Je hebt goed gedaan NordVPN te kiezen is een hele goede dus geen paniek 😉

   Groeten Mike

 8. interresant artikel, maar ik mis eigenlijk welke nederlandse server nou de beste is om vanuit het buitenland de nederlandse netflix te bekijken. Ik woon in duitsland, heb nu NordVPN , maar lang niet alle nederlandse VPN servers werken goed met netflix. OF ik heb nog steeds de duitse netflix, dus geen nl ondertitels, alleen duits, OF hij yegt dat er een VPN is gedetecteerd. Dit geldt trouwens vooral voor mijn Wetec Android plazer, op de PC werkt het wel beter.

  • Hi,

   Het blijft altijd lastig voor een VPN aanbieder een constante connectie te garanderen. Het is wel zo dat ik persoonlijk de beste ervaring heb met ExpressVPN. Deze is het stabielste. Mbt ondertiteling niet alle films hebben NL ondertiteling helaas…

   Groeten,
   Mike

 9. Na installatie op Windows10 laptop geen toegang meer tot mijn andere devices in mijn thuisnetwerk.

  Oplossing?

  • Hi Hans,

   Bedankt voor je email. Helaas heb ik hier geen oplossing voor. Het zal even het internet afzoeken zijn want je bent zeker niet de enige met dit probleem.

   Groetjes,
   Mike

 10. Hoi Mike,

  Ik maak vaak gebruik van torrents (binnen en buitenland) en sites waar je rarbestanden kunt downloaden
  Ik ben een leek wat betreft VPN maar NorthVPN lijkt voor mij voor mij interessant qua bescherming en snelheid.
  – Als je de software van NorthVPN voor windows 10 op PC hebt geinstalleerd kun je dan het beste de standaard instellingen handhaven of veranderingen doorvoeren?
  – verder vraag ik me af als je op torrentsites al onder je IP actief bent geweest of het dan nog zin heeft om onder die accounts door te gaan, je IP is er immers bekend en kan gekoppeld worden onder je accountnaam ook al ben je overgegaan op een vpn ip.
  – verder moet je je overal aanmelden met een mailaccount echter daar heb je ook hetzelfde verhaal en zou je wellicht ook eerst een nieuwe moeten aanmaken met VPN.

  • Hoi Kees,

   Ter bescherming van je identiteit kan het het beste inderdaad nieuwe accounts aanmaken. Om optimaal gebruik te maken van NordVPN zal ik je ook aanraden de VPN veranderingen te laten doorvoeren. Wanneer ik de VPN er weer af haal van mijn Mac heb ik nooit nog geen problemen gehad.

   Veel plezier!
   Mike

 11. Hoi Mike,
  Wij verblijven ongeveer 4 maanden per jaar in Turkije. We hebben daar internet verbinding via Alanyanet, een provider die het internetsignaal via de lucht verstuurd naar onze antenne. De snelheid van deze provider is laag. We willen Nederlandse uitzending gemist kunnen kijken en de turkse censuur omzeilen. Wat raad je ons aan?

  • Hoi Jan,

   Ik heb altijd problemen met uitzending gemist wanneer er een trage verbinding is. Probeer het met een Ziggo account, misschien mag je er een lenen van een vriend? Dit is de beste oplossing qua snelheid. Je zou ook kunnen streamen via de mobile telefoon wanneer de prijs goed is met een locale kaart.

   Groeten,
   Mike

Stel een vraag

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.