Norton VPN, review 2024

Norton VPN is de eerste VPN aanbieder die zich volledig richt op ontwikkelen van een applicatie voor de mobiele telefoon, zodat je veilig gebruik kan maken van Wi-fi netwerken.

Bijgewerkt: 21 mei, 2024

Openbare Wifi-netwerken zijn onveilig

Het is een feit dat openbare Wifi-netwerken onveilig zijn. Ten eerste kan tegenwoordig met eenvoudige spy hardware inbreuk gemaakt worden op de connectie die je maakt via de aangeboden router en ten tweede weet je niet of de eigenaar van de router te vertrouwen is. Waar het hier om draait is informatie en ook al denk je dat je niet interessant genoeg bent voor hackers dan heb je het mis. Er staat gewoon gevoelige informatie op je telefoon en ja, ook op die van jouw.

Nu is Symantec Norton onlangs op de markt gekomen met Norton Symantec , een applicatie die alleen maar voor de mobiele telefoon is, met als doel je Wifi contact veilig tot stand te laten komen.

Norton Wifi Privacy met de Norton app

Wanneer we het hebben over online beveiliging dan hebben we het bijna automatisch over Symantec Norton, wie kent ze niet. Opgericht in 1982, met een beurswaarde van 3.7 miljard USD is Symantec het meest bekend met hun toonaangevende antivirus en anti-malware software. Met hun nieuwe product Norton VPN zijn ze een relatieve nieuwkomer op de markt. Ze hebben al hun knowhow gebruikt voor het ontwikkelen van een zeer interessante VPN. Deze VPN is de enige echte VPN voor de mobiele telefoon. Voor de gebruikers die op zoek zijn naar beschermingssoftware specifiek gemaakt voor hun mobiele telefoon.

Toen ik hoorde van deze VPN was ik zeer geïnteresseerd in het schrijven van een review over Norton Symantec om de volgende redenen, namelijk:

 • Het is niet zomaar een VPN, maar een VPN ontwikkeld door een van de leidinggevende bedrijven wanneer het gaat over internet beveiliging
 • Het is een VPN specifiek ontwikkeld voor alleen de mobiele telefoon
 • Zeer prijs concurrerend

Norton Wifi Privacy gemaakt voor de mobiele telefoon

Het is de eerste VPN in zijn soort (alleen voor mobiele) en werkt niet op computers en routers. Het kan alleen maar geïnstalleerd worden door de app te downloaden via App Store of Google Play. Je mobiele telefoon is zogezegd het commando center. Norton VPN stelt je in staat vanaf nu op elk willekeurig wifi-netwerk veilig je ding te doen. Het zal nu voor hackers en eigenaren van wifi-netwerken onmogelijk zijn er achter te komen wat je nu precies aan het doen bent op het internet.

Een belangrijk feit is dat er een no log beleid is. Geen data zal worden opgeslagen. Al je data zal versleuteld verstuurd worden. De software is duidelijk ontworpen voor bescherming op Wifi Netwerken en niet zozeer om Netflix USA of iPlayer BCC te bekijken.

Overige kenmerken van de Norton app

Norton heeft het over bank waardige encryptie. Ik begrijp wat ze bedoelen, zeer goede versleuteling. Ik ben er alleen niet achter gekomen welke protocollen en geheimschrift ze precies gebruiken. Het is lastig na te gaan en dit te controleren.

Downloaden Norton app

De software is makkelijk te vinden in de App Store of Google Play.

Interface Norton app

De gebruikersinterface is duidelijk en gemakkelijk in gebruik.

Norton Wifi Privacy

 

Eigenschappen Symantec Norton VPN 

Met deze twee eigenschappen scoort Norton Symantec :

 • Het zoeken naar een veilig Wifi Netwerk in de buurt. Dit is een leuk idee, maar testende op mijn eigen netwerk (veilig) werd het netwerk niet herkend als veilig. Vreemd, omdat mijn netwerk wel degelijk veilig is omdat ik er een VPN op heb geïnstalleerd……
 • De applicatie blokkeert reclame

Prijs Norton app

Norton Wifi Privacy

De prijs wordt niet per maand of jaar bepaald, maar aan de hand van het aantal aansluitingen. De keuze is 1, 5 of 10 apparaten. Er is geen verschil in prijs tussen de keuze van 1 en 5 apparaten, 39.99 USD. Ga je naar 10 apparaten dan wordt de prijs 59.99 USD. Het is misschien een idee om deze 10  aansluitingen te delen met vrienden of familie om ze de kosten te kunnen delen.

Er is een “Free trial” van 7 dagen en een 60 dagen geld terug garantie. Een langere periode ben ik in mijn reviews nog niet tegen gekomen.

Er is dan ook nog een alternatieve optie en dat is de keuze om Norton Symantec te combineren met een antivirus pakket, Norton Security Deluxe. De prijs voor deze combi 79,99 USD.

Norton Wifi  Samenvatting

Het is alles wat Norton beloofd. De VPN zal je zeker beschermen op openbare Wifi netwerken. Met twee leuk eigenschappen redt je het niet, het garandeert namelijk geen optimale bescherming van je privacy.

Kijkende naar de prijs is het wel teleurstellend. Ik wil veel voor weinig en het is eerder omgekeerd hier. Wanneer we Norton VPN dan ook vergelijken met de concurrerende VPN aanbieders is het best wel matig wat je aangeboden krijgt. Voor dezelfde prijs heb je een VPN die je wel op de PC kan gebruiken met 5 multi-login en meer dan 50 server locaties.

Symantec Norton VPN  gokt er dan ook op klanten aan te trekken op basis van hun bekendheid in de markt en mogelijk dit in combinatie met een virus pakket. Dit zal in eerste instantie misschien ook wel werken, maar toch vind ik deze benadering wel armoedig, zeker wanneer je naar de product specificaties van de Norton VPN kijkt. Van een bedrijf als Symantec verwacht ik toch veel meer.

Dit zal waarschijnlijk niet de laatste update worden van hun software, omdat wanneer je een concurrerende VPN op de markt wil brengen je goed om je heen moet kijken wat de concurrentie doet en wat de behoefte is vanuit de klant. Van de VPN software van Norton verwacht je nu eenmaal meer.

Norton Wifi  Samenvatting specificaties

Eigenschap Elementen
Zero-logs? Ja, uw data is veilig
Werkt met torrents? JA, streamen is veilig en anoniem
Netflix US, UK, CA
Multi-login 1-10 gelijktijdige connecties
Aantal landen 60+
Supported OS Windows, MacOs, Android, iOS
Geld terug garantie 60 dagen
Protocols WireGuard, IKEv2
Data verkeer Onbeperkt
Encryptie Sterk: Military AES 256 bits
IP Adressen Onbekend
Servers 3.000+
5 TOTALE SCORE
Norton Wifi Privacy

Hieronder vindt u de 6 criteria waarop wij deze VPN hebben gewaardeerd.

KWALITEIT
5
GEBRUIKERSGEMAK
4.5
STABILITEIT NETWERK
5
RANDAPPARATUUR
4
AANTAL BESCHIKBARE LANDEN
5
PRIJS
5
Pluspunten
 • Gemakkelijk setup VPN
 • Het blokkeert reclames
 • Snelheid
 • Google Play abonnement
 • Toont veilige servers
Minpunten
 • Veel te duur voor wat je krijgt
 • Alleen voor mobiele apparaten, dus geen PC
 • Weinig landen en servers locaties
 • Hoge verwachten van een bedrijf als Symantec Norton komen niet uit
 • 1 multi-login tenzij je meer betaald
 • Niet duidelijk welke protocollen ze gebruiken
star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

6 Opmerkingen
 1. Mike

  ik gebruik Norton Deluxe kan ik ook Expres VPN gebruiken op mijn smartphone zonder dat de een de ander tegenwerkt

  • Hoi Gilbert, ik denk wel dat er een conflict zal ontstaan. Wanneer je het uitprobeert laat mij weten of het lukt.

   Groeten
   Mike

 2. Ik ben ook jaren gebruiker van Norton Security. Op basis van een positieve review heb ik Norton Wifi Privacy geprobeerd op mijn Android Huawei P8 telefoon. Sommige pagina’s laden niet meer, onder meer van Linked in en Facebook. De kranten app ‘Topics’ deed het helemaal niet. Bovendien sloot de app de VPN verbinding om de haverklap af.
  Ik heb er snel afscheid van genomen en ben inmiddels overgestapt naar Express VPN. Dat werkt als een zonnetje.

 3. Ik gberuik al jaren Norton Antivirus.
  Vorige maand kreeg ik een melding over de Wifi protect.
  Ik heb een pakket voor 5 apparaten, en heb dus ook de Wifi protect voor 5 apparaten.
  Ik heb het zonder problemen geinstalleerd, en werkt ook prima.
  MAAAR,
  Vandaag was ik op zoek naar een andere app.
  Ik keek in mijn appstore, en zag dat Norton niet meer bij geinstalleerde programma`s stond, en ook niet in de Libary (Bibliotheek)
  Ik typte de naam in van Norton en klikte hem aan.
  Ik kreeg vanuit het niets een melding dat het niet compatibel was met mijn device.
  Er was geen verwijder of install button te zien.
  Omdat ik het al had geinstalleerd eerder, ben ik bij instellingen gaan kijken.
  Daar stond Norton security en wifi protect gewoon nog beide geinstalleerd.
  En het werkt ook gewoon overal.
  Maar wat als mijn device nu eens vastloopt, en ik terug moet naar fabrieksinstellingen??
  Juist!! Dan kan ik hem dus niet meer installeren op een apparaat waar dat eerst wel op mogelijk was.
  Ik heb ook een melding gemaakt dat de VPN ook niet werkt op W10.
  Ik bekeek binnen een app naar mijn gegevens, en daar stonden nog gewoon de orginele gegevens met mijn Ip adres, alles erop en aan. (Op de laptop)
  Sinds een jaar gebruik ik 2 telefoons (mijn vrouw en ik dus)
  Deze draaien onder W10 Mobile.
  Daarvoor is het niet beschikbaar.
  Ik heb inmiddels betaald tot eind maart 2019, maar ik denk dat ik na JAREN afscheid ga nemen (volledig) van Norton Anitvaagheid.
  Het enige apparaat waar het dus goed op werkt, dat is het apparaat waar Android het niet als geinstalleerd laat zien.
  Een hele vreemde zaak.
  Jammer dat ik geen film kan toevoegen.

  • Hoi Andre,

   Dit is ook waarom ik er een review over heb geschreven. Norton- Wifi protect behoort niet tot mijn favoriete VPN providers. Geen van de virus bedrijven leveren een VPN die gewoon “lekker” goed is. Het is dan toch net iets anders om goed te zijn in Visusbescherming en dan ook een goede VPN te kunnen leveren.

   Mocht je nog vragen hebben hoor ik het graag. Bedankt voor je reactie mbt Norton.

   Groetjes,
   Mike

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl