<link rel="stylesheet" href="//fonts.googleapis.com/css?family=Roboto%3A400%2C700">Online Olympische Spelen kijken met een VPN provider

Online Olympische Spelen kijken | Nederlandse tv kijken vanuit buitenland

Online Olympische Spelen kijken is geen illusie meer. Met een VPN-service is het mogelijk waar je ook bent Olympische spelen live stream te ontvangen.

Online Olympische Spelen kijken

Dit is een zeer belangrijke vraag voor iedereen die niets wil missen van de mogelijkheid om live Olympische Spelen kijken waar je ook bent. Een goed voorbeeld hiervan is dan ook ons Oranjelegioen woonachtig buiten Nederland die op de voet de Olympische spelen live willen volgen. Er is hiervoor gelukkig een technologische oplossing die VPN-dienst heet. Deze VPN-service kan ook gewoon binnen Nederland gebruikt worden wat zeer handig kan zijn omdat het ook hedendaags een hele uitdaging is om het volledige Olympische programma live binnen Nederland te zien.

Dit komt omdat we te maken hebben met uitzendrechten en deze zijn gekocht door Discovery Communications, waar Eurosport een onderdeel van uitmaakt. Ondanks dat de rechten van de NOS op het uitzending van de Olympische Spelen 2016 vervallen zijn (dit geldt voor alle publieke omroepen in Europa), is de NOS er in geslaagd een soort van sub licentie te bemachtigen. Hierdoor zullen dan ook in Nederland de Olympische winterspelen 2018 live dan toch nog te volgen zijn via de NOS op NPO1.

Wat en wanner zenden ze iets uit?

Tijdens het schrijven van dit artikel heb ik nog niets van de eventuele NOS-programmering kunnen vinden. Je kan er echter vanuit gaan dat het schaatsen een groot onderdeel zal uit maken van de uitzendtijd, maar ik hoop natuurlijk dat er ook andere sporten uitgezonden zullen worden.

Voor het volledige programma zal je bij Eurosport terecht kunnen. Het is nu afhankelijk van de onderhandelingen met de publieke omroep wat wij uiteindelijk te zien krijgen.  Waar het uiteindelijk om zal draaien zijn de bedragen die uiteindelijk betaald zullen worden. Discovery Communications is geen liefdadigheidsorganisatie en het zal om grote bedragen gaan. Waar het ooit mee begon “de olympische gedachte” is dan ook ver te zoeken.

Er is ook positief nieuws. De NOS heeft voor Olympische zomerspelen 2020 (Tokyo) ook een overeenkomst voor een sub licentie kunnen afnemen. Ook hier zijn we nog te vroeg om erachter te komen wat we precies kunnen verwachten qua uitzendschema. Het enige waar we wel van uitgaan kunnen gaan is dat we veel van onze eigen sporters kunnen gaan volgen net zoals voor winterspelen 2018.

VPN voor Olympische live stream


Online Olympische Spelen kijken
Het verhaal: De Olympische sporter en de VPN-service

Na maanden voorbereiding is het dan zover. Echt spannend was het niet aangezien ik het traject al maanden was ingegaan en de resultaten goed genoeg waren voor een Olympisch ticket.  Nu had ik toch bijna mijn Olympische spelen gemist door een blessure. Dit zou erg “jammer” zijn geweest aangezien ik in goede vorm verkeer. Jammer is een understatement.

De tickets waren gekocht maar pas enkele dagen voor vertrek werd het besluit genomen om het toch te proberen. Proberen is voor de medaille gaan, niet alleen om mee te doen! De blessure heeft mijn hele voorbereiding in de war gegooid. Ook al voel je je goed het blijft meespelen en dat is erg vervelend.

Na een lange vlucht zijn we veilig geland in Rio en werden we overgebracht naar het Olympisch dorp. We ging als team meedoen en tevens is er de inschrijving voor het individuele evenement. Voor deze laatste zijn de meeste verwachtingen en heb ik ook maanden getraind. Ik heb nog steeds een beetje last en zoals ik eerder al vertelde is dit niet de ideale voorbereiding.

Het Olympisch dorp
Het Olympisch dorp is eenvoudig maar het kan ermee door. Ik ben het wel gewend om soms in sobere omgeving te zijn. Het is een kwestie van instelling aangezien je volledig geconcentreerd moet zijn omdat je straks een top prestatie moet leveren. Er heerst in het hele dorp een verrassend energieke vibe. Hier kan ik wel wat mee omdat ik vrij snel al met het team aan de slag moet. Gelukkig hebben we een sterke internet verbinding zodat ik gewoon op mijn Netflix USA mijn series kan volgen.

Mr. X

Het is misschien een beetje raar omdat ik mij nog niet heb voorgesteld. Dit ga ik ook niet doen omdat ik dan problemen met mijn sponsor krijg. Een goede vriend heeft gevraagd om als een deelnemer van de Olympische spelen een artikel te schrijven over iets wat ik dagelijks gebruik en eigenlijk niet meer zonder kan namelijk: een VPN provider. Hij wist hoe enthousiast ik ben over de toepassing van de VPN in het algemeen.

Ik reis veel en met een VPN-provider  is het mogelijk om tussen de trainingen toch in contact te blijven met de Nederlandse zenders. Het is ook handig omdat je met een VPN provider de geografische blokkades omzeilt en je het volledige arsenaal van films, die Netflix USA aanbiedt kunt zien.

Hoe nu verder?

Dit is een goede vraag want we willen natuurlijk de Olympische spelen live streamen. Zoals ik hierboven al schreef zijn we op het goede pad met een VPN service. Onze vrijheid om alles te kunnen streamen waar we ook zijn wordt echter beperkt door zogenaamde geografische blokkades. We zullen onze eigen maatregelen hiervoor moeten treffen.

Het is namelijk technisch mogelijk geografische blokkades te omzeilen. Een VPN service maskeert de locatie en het IP-adres van de gebruiker waardoor de website niet doorheeft dat je eigenlijk geblokkeerd zou moeten worden, omdat je inlogt vanuit buiten de regio. Een VPN service is ook uitstekend toepasbaar wanneer je van buiten Nederland zou willen inloggen op Nederlandse websites zoals: Ziggo GO account, NPO uitzending gemist, RTLxl en niet te vergeten inloggen in Netflix USA voor de volledige film catalogus.

Deze technologische vooruitgang is volkomen legaal een heeft naast het omzeilen van geo blokkades ook een hoge beschermingsfactor. Want misschien wist je het nog niet, maar wanneer we niet oppassen loopt onze gehele digitale privacy gevaar.

Wat is een VPN-service

Er was behoefte aan veilige onderlinge communicatie tussen verschillende legereenheden. Het leger ontwikkelde hierop de VPN-technologie. Vanaf toen was het mogelijk onderling versleutelde berichten te versturen. Deze versleutelde berichten waar bijna niet te ontcijferen. Hiervoor zou dagen en een heel team techneuten nodig zijn. Ideaal voor een oorlog situatie omdat dan wanneer eindelijk het bericht ontcijfert zou zijn de oorlog misschien wel gewonnen of verloren is.

Deze VPN-technologie bleek ideaal voor het bedrijfsleven. De werknemers krijgen steeds meer bewegingsvrijheid en dit ging gepaard met buiten de deur werken. Dit bracht veel gevaren met zich mee want de communicatie kon zo door de concurrent uit de lucht worden geplukt. Met een VPN-service was dit niet het geval en het fenomeen thuis werken was geboren nu dit veilig was.

Met dank aan Amerikaanse veiligheidsdiensten (NSA) en de documentaties over Wikileaks is de populariteit van de VPN-service sterk gegroeid. We worden steeds meer bewust dat de overheid er niet is om ons te beschermen tegen privacy schendingen technologieën en sterker nog de overheden proberen er zoveel mogelijk aan te doen om deze te schenden.

Hoe bespaar je kosten?

geld terug garantieVPN staat voor ‘Virtual Private Network’. Een VPN-dienst kan je helpen deze geografische blokkades te omzeilen. Op deze manier kun je in het buitenland toch online olympische spelen kijken via een livestream. Voor deze dienst betaal je vaak geld, maar dit zal niet al te veel zijn zo’n 3-8 USD per maand. Dit is vergelijkbaar met 2 biertjes in de kroeg of koffie met gebak op het terras.

Er zijn drie manieren om nog iets de kosten te drukken. Namelijk door te kiezen voor een jaarabonnement. Bij het afsluiten van een jaarabonnement in plaats van bijvoorbeeld een maand- of halfjaarabonnement kun je vaak wel 40% kosten besparen. Er bestaat dan de mogelijkheid 3 tot 30 dagen de VPN-service te testen en wanneer je niet tevreden bent is er een niet goed geld terug garantie. Lees natuurlijk wel even goed de voorwaarde mbt de termijn.

Een VPN-aanbieder heeft de mogelijkheid om met 3 tot 6 aansluitingen gelijktijdig in te loggen. Deze aansluitingen zijn superhandig omdat je op meerdere apparaten de VPN-service kan installeren. Er bestaat ook de optie om de aansluitingen die je niet zal gebruiken te delen met vrienden en familie. Je kan op dit vlak de kosten delen. Een andere keuze zou kunnen zijn de VPN te installeren op de router.

Hierdoor creëer je een poort waar al je apparaten op in kunnen logen binnenshuis en bespaar je een van de Multi login.

 • Een VPN-service legt een zogenaamde ‘tunnel’ aan met een ander netwerk. Al je internetverkeer wordt dan via een omweg verstuurd. Ik krijg altijd veel vragen over vertraging van de verbinding. Er is natuurlijk wel iets vertraging maar vaak is dit niet te merken en alleen maar te meten.
 • Een VPN-aanbieder heeft vaak servers in verschillende landen. Hierdoor is het mogelijk het internetverkeer langs een ander land sturen. Dit is zeer handig wanneer je geografische blokkades wilt ontwijken wanneer je bijvoorbeeld olympische spelen live maar ook wanneer je Facebook of Snapchat zou willen openen in landen waar censuur heerst. Hierbij kunnen we denken aan China. (Zie artikel: Landen met censuur). Hierdoor kan de website waar je naar surft niet meer zien in welk land je je begeeft. De website zal verwachten dat je in het land zit waar de VPN server staat.

Zie artikel: Inloggen op router

De gratis VPN service

Wanneer we het hebben over VPN-diensten dan zullen ook de gratis VPN-aanbieders moeten bespreken. Bespreken is misschien een iets te groot woord maar “waarschuwen” is een betere benaderingswijze. Er bestaan vele gratis VPN-aanbieders maar deze partijen zijn er niet om jouw te beschermen. Je moet je voorstellen dat een volledig ingerichte VPN-infrastructuur met als taak jouw privacy te beschermen veel geld kost. Het is onmogelijk jouw deze service gratis aan te bieden. Er moet dus wel ergens “een addertje onder het gras zitten”.

Dit is heel eenvoudig uit te leggen. Deze zogenaamd gratis VPN-aanbieders hebben helemaal niet als prioriteit jouw te beschermen. Ze willen zich verrijken aan jouw internet data, misschien wel trackingsoftware of malware installeren op je computer. De volgende stap zal zijn deze verzamelde data te verkopen aan de hoogste bieder. Dit is ook vaak de reden dat een gratis VPN aanbieder gewoon niet werk of slechts een beperkte bandbreedte aangeboden wordt.

Welke VPN ik gebruik

Dat zouden jullie wel willen weten! Ik gebruik er meerdere omdat niet alle VPNs hetzelfde zijn. De mensen van deze website spenderen veel tijd aan het testen van VPN providers en op hun aanraden ben ik indertijd ook overgegaan naar een andere VPN. Ik moest wel een paar euro meer betalen maar het is zeker de moeite waard.

VPN kenmerken die voor een deelnemer van de Olympische spelen van belang zijn:

 • Versleutelde verbindingwaardoor je internet provider niet kan meekijken.
 • Er worden geen logs bijgehouden door zowel je Internet Provider of je VPN provider, zodat niets uit het verleden tegen je gebruikt kan worden in de toekomst.
 • Geografisch blokkades omzeilen. In landen met hoge censuur zijn sommige sites verboden. Met een VPN is het geen probleem om deze sites te openen
 • Een VPN kan ook gebruikt worden op je andere apparaten zoals de iPhone, Android of iPad. De apps zijn doorgaans makkelijk te installeren wanneer je een van “debesteVPN.nl” top VPN kiest.

Ik hoop dat mijn verhaal wordt gelezen en dat er iets mee gedaan wordt. Ook al kan ik mijn naam niet prijs geven ik kan je garanderen dat een VPN de oplossing is, zodat je in de toekomst veel narigheid bespaard zal blijven. Ik zal de webblog vragen een kleien uitleg te geven hoe je het beste tot een keuze kan komen. Er zijn namelijk zoveel VPN providers dat de keuze best wel lastig is zonder enige hulp.

Wat moet je doen?Online Olympische Spelen kijken

Het is eigenlijk heel eenvoudig. Er zijn tal van VPN providers op de markt en gelukkig hebben wij op dit forum meer dan 20 VPN  providers oa getest  op hun gebruikersgemak.

Voor elke gebruiker is er een VPN provider te vinden op de markt. Wij raden u wel aan om een betaalde variant te kiezen. Zodat u dan optimaal kan profiteren van alle voordelen die een VPN biedt. Een goed helpdesk is daarbij van belang zodat problemen direct of vrij snel opgelost kunnen worden.

Meer VPN gerelateerde artikelen

Wil je iets meer weten over privacy and veiligheid op het internet:

 

Mike

Ik ben opgeleid als journalist en gespecialiseerd in technologie. Als journalist vecht ik voor de vrijheid van de pers en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het afronden van mijn studie was het meteen duidelijk dat deze vrijheden met name op het Internet niet vanzelfsprekend zijn. Ik ben Mike en mede-oprichter van deze blog waar ik probeert het grote publiek te waarschuwen voor de gevaren van het internet. Deel daarom mijn artikel met je vrienden, collega's en familie en zeg het voort!!!

Wij zullen graag je mening horen

   Stel een vraag

   Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

   DeBesteVPN.nl