Live Olympische spelen kijken 2022

Olympische spelen live kijken in Japan is geen illusie meer. Olympische zomerspelen kijken via live stream is dan ook mogelijk waar je ook bent ter wereld mits je een versleutelde verbinding zal gebruiken.

Je zal dan de zogenaamde geografische blokkades kunnen ontwijken, zodat je bij de BBC het allemaal GRATIS kan volgen. OS 2021 live kijken (23 july – 8 august 2021).

30 dagen gratis NordVPN
NordVPN - Anoniem en Beschermd Surfen!

Je kan NordVPN GRATIS 30 dagen testen en ben je niet tervreden dan krijg je binnen je geld terug.

Bijgewerkt:  14 januari, 2022

Olympische spelen livestream kijken

Dit is een zeer belangrijke vraag voor iedereen die niets wil missen van de mogelijkheid om live Olympische Spelen kijken waar je ook bent. Een goed voorbeeld hiervan is dan ook ons Oranjelegioen woonachtig buiten Nederland die geïnteresseerd zijn in live Olympische zomerspelen streamen vanuit hun buitenlandse locatie.

Er is hiervoor gelukkig een technologische oplossing die VPN-dienst heet. Deze VPN-service kan ook gewoon binnen Nederland gebruikt worden wat zeer handig kan zijn omdat het ook hedendaags een hele uitdaging is om het volledige Olympische programma live binnen Nederland te zien.

Dit komt omdat we te maken hebben met uitzendrechten en deze zijn gekocht door Discovery Communications, waar Eurosport een onderdeel van uitmaakt. Ondanks dat de rechten van de NOS op het uitzending van de Olympische Spelen 2016 vervallen zijn (dit geldt voor alle publieke omroepen in Europa), is de NOS er in geslaagd een soort van sub licentie te bemachtigen.

Hierdoor zullen dan ook in Nederland de Olympische winterspelen 2018 live dan toch nog te volgen zijn via de NOS op NPO1.

Olympische spelen 2021 kijken via live stream, maar wat en wanneer zenden ze iets uit?

Tijdens het schrijven van dit artikel heb ik nog niets van de eventuele NOS-programmering kunnen vinden. Je kan er echter vanuit gaan dat het schaatsen een groot onderdeel zal uitmaken van de uitzendtijd, maar ik hoop natuurlijk dat er ook andere sporten uitgezonden zullen worden.

Voor het volledige programma zal je bij Eurosport terecht kunnen. Het is nu afhankelijk van de onderhandelingen met de publieke omroep wat wij uiteindelijk te zien krijgen.  Waar het uiteindelijk om zal draaien zijn de bedragen die uiteindelijk betaald zullen worden.

Discovery Communications is geen liefdadigheidsorganisatie en het zal om grote bedragen gaan. Waar het ooit mee begon “de olympische gedachte” is dan ook ver te zoeken.

Er is ook positief nieuws. De NOS heeft voor live Olympische zomerspelen (Tokyo) uitzenden een overeenkomst voor een sub licentie kunnen afnemen.  We zullen hierdoor vele Nederlandse atlete op de voet kunnen volgen net zoals in met winterspelen 2018.

Enkele zenders (meer info in dit artikel)

Tokyo Olympische spelen met een VPN 2021

Met de bovenstaande versleutelde verbindingen kunnen we veilig en beschermd de Tokyo olympische spelen. Os 2021 live kijken, we hoeven niets te missen. Wanneer je geld zou willen besparen zou je een VPN provider kunnen testen gedurende de OS Japan. ExpressVPN is dan de beste keuze omdat ze een niet goed geld terug garantie hanteren.

Mocht je het abonnement niet willen nemen na deze proefperiode dan kan je het opzeggen en je zal dan binnen 5 dagen je geld terug kunnen krijgen. Kom hier later nog een keer op terug.

Ga naar NordVPN
30 dagen volledige VPN

Hoe nu verder?

Dit is een goede vraag want we willen natuurlijk de Olympische spelen 2021 stream. Zoals ik hierboven al schreef zijn we op het goede pad met een VPN service. Onze vrijheid om alles te kunnen streamen waar we ook zijn wordt echter beperkt door zogenaamde geografische blokkades. We zullen onze eigen maatregelen hiervoor moeten treffen.

Het is namelijk technisch mogelijk geografische blokkades te omzeilen. Een VPN service maskeert de locatie en het IP-adres van de gebruiker waardoor de website niet doorheeft dat je eigenlijk geblokkeerd zou moeten worden, omdat je inlogt vanuit buiten de regio.

Een VPN service is ook uitstekend toepasbaar wanneer je van buiten Nederland zou willen inloggen op Nederlandse websites zoals: Ziggo GO account, NPO uitzending gemist, RTLxl en niet te vergeten inloggen in Netflix USA voor de volledige film catalogus.

Deze technologische vooruitgang is volkomen legaal een heeft naast het omzeilen van geo blokkades ook een hoge beschermingsfactor. Want misschien wist je het nog niet, maar wanneer we niet oppassen loopt onze gehele digitale privacy gevaar.

Olympische spelen 2021 met de volgende kanalen

Je kan de Olympische spelen live kijken gratis volgen op de volgende vermelde kanalen. Hierdoor zal men veel geld besparen. Je zal alleen een gecodeerde verbinding nodig hebben. De VPN die we hebben bekeken en die in dit artikel worden genoemd, zullen de beste keuze zijn.

De BBC iPlayer GRATIS anno 2021

Via de iPlayer van de BBC kan je veel programma’s live volgen waaronder de OS 2021 live kijken zonder ook maar een cent te betalen.

Australische TV

Live Olympische zomerspelen streamen is via livestream van 7Plus was nog nooit zo makkelijk. Gratis de OS 2021 live kijken is dus mogelijk via deze Australische zender. Je zal dus niets hoeven missen.

Voor deze twee GRATIS opties zal je wel een VPN moeten aanschaffen. Er zijn natuurlijk nog andere kanalen die olympische zomerspelen kijken via live stream mogelijk maken. Dit zijn doorgaans wel betaal opties zoals de player van Eurosport.

Wat is een VPN-service

Er was behoefte aan veilige onderlinge communicatie tussen verschillende legereenheden. Het leger ontwikkelde hierop de VPN-technologie. Vanaf toen was het mogelijk onderling versleutelde berichten te versturen. Deze versleutelde berichten waar bijna niet te ontcijferen. Hiervoor zou dagen en een heel team techneuten nodig zijn.

Ideaal voor een oorlog situatie omdat dan wanneer eindelijk het bericht ontcijfert zou zijn de oorlog misschien wel gewonnen of verloren is.

Deze VPN-technologie bleek ideaal voor het bedrijfsleven. De werknemers krijgen steeds meer bewegingsvrijheid en dit ging gepaard met buiten de deur werken. Dit bracht veel gevaren met zich mee want de communicatie kon zo door de concurrent uit de lucht worden geplukt.

Met een VPN-service was dit niet het geval en het fenomeen thuiswerken was geboren nu dit veilig was.

Met dank aan Amerikaanse veiligheidsdiensten (NSA) en de documentaires over Wikileaks is de populariteit van de VPN-service sterk gegroeid. We worden steeds meer bewust dat de overheid er niet is om ons te beschermen tegen privacyschendingen technologieën en sterker nog de overheden proberen er zoveel mogelijk aan te doen om deze te schenden.

Hoe bespaar je kosten?

Olympische spelen live kijkenVPN staat voor ‘Virtual Private Network’. Een VPN-dienst kan je helpen deze geografische blokkades te omzeilen. Op deze manier kun je in het buitenland toch os 2021 live kijken via een livestream. Voor deze dienst betaal je vaak geld, maar dit zal niet al te veel zijn zo’n 3-8 USD per maand. Dit is vergelijkbaar met 2 biertjes in de kroeg of koffie met gebak op het terras. Als we nog weten wat dit was….

Er zijn drie manieren om nog iets de kosten te drukken. Namelijk door te kiezen voor een jaarabonnement. Bij het afsluiten van een jaarabonnement in plaats van bijvoorbeeld een maand- of halfjaarabonnement kun je vaak wel 40% kosten besparen.

Er bestaat dan de mogelijkheid 3 tot 30 dagen de VPN-service te testen en wanneer je niet tevreden bent is er een niet goed geld terug garantie. Lees natuurlijk wel even goed de voorwaarde mbt de termijn.

Een VPN-aanbieder heeft de mogelijkheid om met 3 tot 6 aansluitingen gelijktijdig in te loggen. Deze aansluitingen zijn superhandig omdat je op meerdere apparaten de VPN-service kan installeren. Er bestaat ook de optie om de aansluitingen die je niet zal gebruiken te delen met vrienden en familie. Je kan op dit vlak de kosten delen.

Een andere keuze zou kunnen zijn de VPN te installeren op de router.

Gratis ExpressVPN
30 dagen volledige VPN Gratis

Hierdoor creëer je een poort waar al je apparaten op in kunnen loggen binnenshuis en bespaar je een van de Multi login.

  • Een VPN-service legt een zogenaamde ‘tunnel’ aan met een ander netwerk. Al je internetverkeer wordt dan via een omweg verstuurd. Ik krijg altijd veel vragen over vertraging van de verbinding. Er is natuurlijk wel iets vertraging maar vaak is dit niet te merken en alleen maar te meten.
  • Een VPN-aanbieder heeft vaak servers in verschillende landen. Hierdoor is het mogelijk het internetverkeer langs een ander land sturen. Dit is zeer handig wanneer je geografische blokkades wilt ontwijken wanneer je bijvoorbeeld Olympische spelen livestream maar ook wanneer je Facebook of Snapchat zou willen openen in landen waar censuur heerst. Hierbij kunnen we denken aan China. (Zie artikel: Landen met censuur). Hierdoor kan de website waar je naar surft niet meer zien in welk land je je begeeft. De website zal verwachten dat je in het land zit waar de VPN server staat.

De gratis VPN service 2021

Wanneer we het hebben over VPN-diensten dan zullen ook de gratis VPN-aanbieders moeten bespreken. Bespreken is misschien een iets te groot woord maar “waarschuwen” is een betere benaderingswijze. Er bestaan vele gratis VPN-aanbieders maar deze partijen zijn er niet om jouw te beschermen.

Je moet je voorstellen dat een volledig ingerichte VPN-infrastructuur met als taak jouw privacy te beschermen veel geld kost. Het is onmogelijk jouw deze service gratis aan te bieden. Er moet dus wel ergens “een addertje onder het gras zitten”.

Dit is heel eenvoudig uit te leggen. Deze zogenaamd gratis VPN-aanbieders hebben helemaal niet als prioriteit jouw te beschermen. Ze willen zich verrijken aan jouw internet data, misschien wel tracking software of malware installeren op je computer. De volgende stap zal zijn deze verzamelde data te verkopen aan de hoogste bieder.

Dit is ook vaak de reden dat een gratis VPN aanbieder gewoon niet werk of slechts een beperkte bandbreedte aangeboden wordt.

Welke VPN ik gebruik

Dat zouden jullie wel willen weten! Ik gebruik er meerdere omdat niet alle VPNs hetzelfde zijn. De mensen van deze website spenderen veel tijd aan het testen van VPN providers en op hun aanraden ben ik indertijd ook overgegaan naar een andere VPN. Ik moest wel een paar euro meer betalen maar het is zeker de moeite waard.

VPN kenmerken die voor een deelnemer van de Olympische spelen van belang zijn:

  • Versleutelde verbinding waardoor je internet provider niet kan meekijken.
  • Er worden geen logs bijgehouden door zowel je Internet Provider of je VPN provider, zodat niets uit het verleden tegen je gebruikt kan worden in de toekomst.
  • Geografisch blokkades omzeilen. In landen met hoge censuur zijn sommige sites verboden. Met een VPN is het geen probleem om deze sites te openen
  • Een VPN kan ook gebruikt worden op je andere apparaten zoals de iPhone, Android of iPad. De apps zijn doorgaans makkelijk te installeren wanneer je een van “debesteVPN.nl” top VPN kiest.

Ik hoop dat mijn verhaal wordt gelezen en dat er iets mee gedaan wordt. Ook al kan ik mijn naam niet prijsgeven ik kan je garanderen dat een VPN de oplossing is, zodat je in de toekomst veel narigheid bespaard zal blijven. Ik zal de weblog vragen een kleine uitleg te geven hoe je het beste tot een keuze kan komen.

Er zijn namelijk zoveel VPN providers dat de keuze best wel lastig is zonder enige hulp.

Wat moet je doen?Olympische spelen live kijken

Het is eigenlijk heel eenvoudig om de Olympische spelen live kijken mogelijk te maken. Er zijn tal van VPN providers op de markt en gelukkig hebben wij op dit forum meer dan 20 VPN  providers oa getest  op hun gebruiksgemak.

Voor elke gebruiker is er een VPN provider te vinden op de markt. Wij raden u wel aan om een betaalde variant te kiezen. Zodat u dan optimaal kan profiteren van alle voordelen die een VPN biedt.

Een goed helpdesk is daarbij van belang zodat problemen direct of vrij snel opgelost kunnen worden.

Meer VPN gerelateerde artikelen

Wil je iets meer weten over privacy and veiligheid op het internet:

Ik ben opgeleid als journalist en gespecialiseerd in technologie. Als journalist vecht ik voor de vrijheid van de pers en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het afronden van mijn studie was het meteen duidelijk dat deze vrijheden met name op het Internet niet vanzelfsprekend zijn. Ik ben Mike en mede-oprichter van deze blog waar ik probeert het grote publiek te waarschuwen voor de gevaren van het internet. Deel daarom mijn artikel met je vrienden, collega's en familie en zeg het voort!!!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl