<link rel="stylesheet" href="//fonts.googleapis.com/css?family=Roboto%3A400%2C700">wifi beveiliging in de trein is een must | debestevpn.nl

Onveilig Wifi in NS treinen 2020

Mike

Ik ben opgeleid als journalist en gespecialiseerd in technologie. Als journalist vecht ik voor de vrijheid van de pers en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het afronden van mijn studie was het meteen duidelijk dat deze vrijheden met name op het Internet niet vanzelfsprekend zijn. Ik ben Mike en mede-oprichter van deze blog waar ik probeert het grote publiek te waarschuwen voor de gevaren van het internet. Deel daarom mijn artikel met je vrienden, collega's en familie en zeg het voort!!!

2 Opmerkingen
 1. “Ons wifi-netwerk is wat dat betreft niet anders dan andere gratis wifi-netwerken bij koffiegelegenheden.” Volgens de NS wordt het wifi-netwerk bewust open gelaten. “Je zou er ook een beveiligd netwerk van kunnen maken, maar dan moeten mensen zich eerst registreren. Heel veel mensen willen dat niet en dat begrijpen we ook.”

  Ik zie juist steeds vaker dat gratis netwerken toch met WPA2 beveiligd worden. Kwam ik het een aantal jaar geleden in een enkel hotel tegen. Vorig jaar vond ik het in een aantal hotels en bars. Dit jaar moet ik nog gaan kijken, maar ik verwacht weer meer plaatsen waar men ook voor gratis wifi gewoon een code moet invoeren.

  Dat men zich moet registreren, is onzin. Ja, in veel andere landen moet dat (Duitsland, Zwitserland), maar dat is vanwege wettelijke eisen. In Nederland is dat niet verplicht. Voor de NS is het zelfs heel eenvoudig te realiseren.

  Ieder treinstel heeft een AP. Ieder treinstel heeft een uniek nummer. Geef de AP’s een shared key afgeleid van het nummer van het treinstel. Zelfs dat is niet eens nodig. Gebruik voor ieder AP dezelfde key en hang het op, zet het op schermen, zet het in de krant. Dat maakt allemaal niet uit.

  Als nu iedereen het netwerk kan en mag gebruiken, kan en mag die dat straks ook. Maar dan wel veiliger.

  Biedt desnoods een onbeveiligd netwerk ernaast aan waarbij alle queries uitkomen op een pagina die uitlegt hoe je de beveiligde variant moet gebruiken. Lukt het de reiziger dan nog niet, dan kun je alsnog overwegen om hem, net als nu, onbeveiligd toegang te bieden.

  Laat een reactie achter

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  DeBesteVPN.nl