<link rel="stylesheet" href="//fonts.googleapis.com/css?family=Roboto%3A400%2C700">Onze privacy in 2017 kan eenvoudig gegarandeerd worden met een VPN

‪Onze privacy in 2017 | 4 jaar na Snowden de wereld veranderde

Wij zijn meer bewust geworden van onze privacy in 2017 dankzij Edward Snowden, hij heeft ons letterlijk met de neus op de feiten gedrukt.

Onze privacy in 2017

Er zijn twee groepen mensen in deze wereld. Mensen die van mening zijn dat Edward Snowden een held is. Deze klokkenluider heeft zonder financieel gewin en met verlies van zijn persoonlijke leven, ons doen beseffen dat onze privacy gevaar loopt. De andere groep mensen is het hier niet mee eens.

Wat u zelf ook denkt over Edward Snowden u zult niet kunnen ontkennen dat hij wel degelijk de wereld heeft veranderd. Hij heeft ons doen beseffen dat er heel foute organisaties zijn die lak hebben aan onze privacy en alle mogelijk technische middelen gebruiken om ons te bespioneren.

Wij als consument moeten ons gaan realiseren dat de hedendaagse oorlogen zich niet meer afspeelt in de woestijn of in de jungle maar komen van organisaties die zeer geavanceerd zijn op het internet.

Onze privacy in 2017Wie is Edward Snowden

Edward Snowden werd ingehuurd door de NSA (National Security Agency). De NSA is verantwoordelijk voor het wereldwijd verzamelen van informatie en deze informatie dan weer omzetten in bruikbare informatie. U kent het gezegde wel “kennis is macht”.

Op een gegeven moment kon Snowden niet meer omgaan met de druk. Snowden vond dat wat ze deden bij de NSA niet door de beugel kon. Hij lekte vervolgens zeer geheime informatie aan de pers. Met name hoe de NSA niet alleen spioneerde op de eigen bevolking maar ook data vergaarde bij de zogenaamde bondgenoten.

Met het publiekelijk maken van deze informatie riskeerde Snowden zijn leven en wordt nu beschuldigd van landverraad. Hij leeft nu als politiek vluchteling in Rusland.

Wat is er in die tussentijd veranderd?

 • Dat onze overheid de burgers bespioneerd is niet langer een geheim, dankzij Snowden realiseren we nu beter de gevaren en komen er meer duidelijke wetten, waar ook de overheid zich in principe aan zou moeten houden.
 • Ook al heeft het gros van de mensen niets te verbergen, we beginnen langzaamaan te begrijpen dat onze privacy wel degelijk het beschermen waard is. Door de klokkenluider Snowden is zeer duidelijk geworden waar overheden toe in staat zijn.
 • Bedrijven zoals Apple en Google beginnen ook te begrijpen dat privacy een heet hangijzer aan het worden is. Tevens is het een mooie marketingtool om aan het publiek duidelijk te danken dat deze merken garant staan voor uw veiligheid en privacy.

Overige positieve veranderen

 • In Amerika heeft men, dankzij de vrijgekomen documenten van Snowden, een nieuwe wet aangenomen “The Freedom Act”. Hierdoor zijn er bepaalde protocollen ontstaan waar ook de NSA zich aan zal moeten houden. Helaas wijkt het weinig af van de huidige situatie. Het staat alleen nu op papier dat ze in de VS de burgers mogen bespioneren en de apparaten gehackt mogen worden, maar het is nu tenminste uit het grijze gebied.
 • Snowden heeft ons doen beseffen dat wij als burgers vogelvrij zijn verklaard. Nu wij hiervan bewust zijn kunnen wij ons wel degelijk verzetten tegen de steeds grotere macht van onze eigen overheid. In Amerika zijn er organisatie opgestaan zoals, “Fight for the future”, “Electonic Frontier Foundation”. In Nederland is dit “Bits of Freedom“. Deze organisaties komen op voor onze privacy.

 

Twee fragmenten uit de film Edward Snowden die ik wel interessant vond. Ik heb het gewoon met de telefoon opgenomen het gaat voornamelijk om de dialoog die er gevoerd wordt.

 

Een must is dat we onze directe omgeving gaan beschermen en dat zou u kunnen doen met een VPN provider. Een VPN provider verzorgt een versleutelde verbinding waardoor u anoniem kunt surfen op het internet. Uw IP-adres en locatie zullen worden afgeschermd. Later in dit artikel zullen we nog wat dieper ingaan op de voordelen die een VPN provider levert.

Edward Snowden: de grootste verandering is dat we ons zijn gaan realiseren wat de gevaren zijn van het internet

De opmars van versleutelde communicatie

We kunnen niet ontkennen dat de opmars van een versleutelde verbinding mede te danken is aan Snowden. VPN providers schieten als paddenstoelen uit de grond. Wij begrijpen dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig bent u niet alleen en kunnen wij, van debesteVPN.nl, u in de juiste richting wijzen. Bij ons op de site treft u meer dan 20 geteste VPN providers.

De populariteit van de VPN is een doorn in het oog van de overheid. Het is namelijk “bijna” niet mogelijk de data die versleuteld is te ontcijferen. Het lijkt erop dat de overheid steeds meer macht krijgt en toestemming om de bevolking onder het vergrootglas te houden. De slag om de versleuteling zijn ze wel degelijk aan het verliezen. Nu ze dit realiseren zijn er nieuwe wetten in de maak (NL) die het mogelijk zullen maken bijvoorbeeld de telefoon te hacken en op deze manier omzeilen ze dus de versleutelde verbinding.

TOP VPN voor uw privacy

De VPN provider

Zoals al eerder vermeld werd is een VPN een versleutelde verbinding, ook wel “end 2 end” encryptie genoemd. Wanneer u een VPN gebruikt zal al uw communicatie versleuteld zijn zodat u anoniem op het internet kan surfen. De VPN verzorgt verschillende inlog punten (servers). Logt u in op een van deze servers zal uw IP-adres veranderen en zal het lijken of u fysiek op deze locatie bent. Hiermee gebruikt u een van de voordelen die de VPN levert, namelijk geografische blokkade ontwijking.

Deze eigenschap is zeer handig omdat niet alle sites toegankelijk zijn wanneer u vanuit een ander land wilt inloggen. Dit betekent niet alleen vanuit Nederland naar de rest van de wereld maar ook wanneer u op vakantie bent en op Nederlandse sites zou willen inloggen. Op vakantie wilt u bijvoorbeeld niets missen van de Nederlandse tv-programmering. Gelukkig hoeft u dus niets meer te missen met behulp van een VPN provider.

Overige eigenschappen:

 • Veilig gebruik maken van openbare Wifi netwerken
 • Het ontwijken van censuur. In sommige landen blokkeert de overheid websites. Met een VPN provider ondervindt u geen hinder van deze blokkades.
 • Sommige websites registeren uw locatie, waardoor ze de dienst die ze aanbieden duurder maken wanneer u buiten een bepaalde regio inlogt.

Onze privacy

Wat kost een VPN provider

Niets is gratis in het leven dus ook niet de betrouwbare VPN providers van deze wereld. Een VPN provider zal 3-8 USD kosten per maand. Er zijn wel gratis VPN providers op de markt, maar deze raden wij ten zeerste af omdat het niet duidelijk is wat er precies gebeurt met uw inlog data. Verder hebben zeOnze privacy in 2017 vaak een datalimiet. Kortom ze zijn niet veilig en niet te vergelijken met een betaalde VPN aanbieder

Wanneer u het product van tevoren wilt testen klinkt het misschien gek, maar dan raden wij u aan voor een jaarabonnement te gaan. U bent dan gemiddeld per maand goedkoper uit dan wanneer u kiest voor een maand of half jaar abonnement. U kan de VPN vaak 3 dagen of meer gebruiken/testen (bij ExpressVPN zelfs 30 dagen) en bent u niet tevreden krijgt u uw geld terug gestort. Het verschilt bij elke VPN aanbieder dus lees wel even goed de voorwaarde of onze review van de VPN.

De voordelen van een betaal VPN provider:

 • Een snelle verbinding
 • Veel inlog locaties
 • Goede helpdesk en chat faciliteiten
 • Geen log beleid (ze slaan uw data niet op)
 • Gebruiksvriendelijke interface
 • Meerdere apparaten kunnen worden aangesloten
 • Meerdere gebruikers kunnen gelijktijdig gebruik maken van de VPN provider

U hoeft niet bang te zijn dat, wanneer u gebruik maakt van een VPN, dit ten koste zal gaan van de snelheid. Wanneer u gebruik maakt van een normale download verbinding van tenminste 3 Mbps en een ping die rond de 100 zit dan is het wel goed. U zal zich wel moeten realiseren dat dit per inlog land verschillend is, maar het zeg wel iets over de verbinding.

Enkele VPN aanbieders met servers in Nederland:

Hieronder enkel best geteste VPN aanbieders. Alle aanbieders hebben meerdere servers in Nederland staan. Vanaf nu is anoniem surfen kinderspel!  Mocht je vragen hebben stuur ons gerust een email.

Mike

Ik ben opgeleid als journalist en gespecialiseerd in technologie. Als journalist vecht ik voor de vrijheid van de pers en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het afronden van mijn studie was het meteen duidelijk dat deze vrijheden met name op het Internet niet vanzelfsprekend zijn. Ik ben Mike en mede-oprichter van deze blog waar ik probeert het grote publiek te waarschuwen voor de gevaren van het internet. Deel daarom mijn artikel met je vrienden, collega's en familie en zeg het voort!!!

Wij zullen graag je mening horen

   Stel een vraag

   Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

   DeBesteVPN.nl