Wil je meer te weten komen over mij?

Over mij

Ik ben ooit in mijn eentje begonnen, maar inmiddels heb ik een team van experts verzameld met uitgebreide ervaring in het testen en evalueren van cybersecurity tools en producten.

Mijn naam is Mike en ik ben de oprichter van deze blog. Ik heb journalistiek gestudeerd aan de VU in Amsterdam, waarbij mijn interesse altijd uitging naar het internet en alles wat daarmee te maken heeft.

Ik waardeer mijn lezers enorm en ik ben toegewijd om jullie te voorzien van de informatie die je nodig hebt om vertrouwen te hebben in en goed geïnformeerd te zijn over alle mogelijke keuzes op het gebied van cyberbeveiliging.

Missie

Mijn team geloofd in transparantie. Mijn beoordelingen en meningen worden niet beïnvloed door externe bronnen. Mijn geloven dat mijn lezers rechtdoorzee en eerlijke informatie verdienen.

Geen advertenties!

Mijn site host geen advertenties en ik accepteren geen betaling voor advertenties. Betaalde reclame  bevorderd vooringenomenheid en creëert een duidelijk belangenconflict. Wanneer ik afhankelijk zouden zijn van inkomsten uit betaalde reclame, zou de kans klein zijn dat ik negatief zouden schrijven over de service.

Een ander probleem met advertenties is dat ze de privacy van mijn lezers zouden schenden, terwijl ze ook een veiligheidsrisico vormen. (Bijna alle advertenties functioneren ook als tracking).

Geen sponsoring, geen betaalde reviews!

Ik hebben altijd geloofd dat eerlijk zijn tegen mijn lezers, dit een van de belangrijkste waarde is in mijn leven. Hierdoor zijn al mijn beoordelingen 100% onpartijdig. Ik hebben geen commerciële relaties met de diensten die ik aanbevelen en kijken kritisch naar mijn diensten die ik op mijn site zetten ook prijzen ook de kleine en onbekende aanbieders aan.

Een relatie wordt alleen aangegaan met providers na strenge tests wanneer hun product voldoet aan mijn uitzonderlijk hoge normen. Je kan hier meer lezen over mijn testproces.

Mijn product: de versleutelde verbinding

 Een VPN kan vergeleken worden met een Zwitsers legermes. Het mes heeft vele functies maar je zal er slechts enkele van gebruiken of beter gezegd slechts enkele zijn van toepassing op jouw hedendaags gebruik.
Met een VPN-provider werkt het precies zo, het hangt af van je behoeft. Enkele eigenschappen van een VPN-aanbieder:

 • anoniem surfen
 • geografische belemmeringen en censuur ontwijken
 • bescherming op onbekende netwerken Free Wifi in openbare ruimte, torent gebruik, P2P
 • een VPN-interfaces die je aan de hand van jouw specificaties kan opzetten.

Geen enkele VPN-interface is hetzelfde, het is dus lastig te zeggen welke VPN aansluit bij jouw behoeft. Het is zonde om te betalen voor een VPN waar je niet alle opties optimaal benut, toch?

De criteria voor de beste VPN

Om toch een soort van ranglijst te kunnen maken ben ik uitgegaan van enkele criteria die heel algemeen zijn. Tevens sluiten ze aan bij mijn behoefte. Zelf ben ik veel onderweg en reis over de hele wereld. Belangrijk voor mij is dat wanneer ik in openbare ruimte gebruik maak van Wifi via mijn telefoon, tablet of computer deze niet leeg wordt getrokken. Ik zet dus altijd mijn VPN aan ter bescherming van mijn dataverkeer.

Zoals ik al vertelde reis ik veel en graag mijn Nederlandse programma’s blijven volgen, BBC iPLayer gebruiken, de series op Netflix Nederland kijken op mijn hotelkamer (geografische belemmeringen opheffen, lokaal inloggen op servers zodat het lijkt dat je op die locatie zit).

Ik probeer mij voordat ik op reis ga altijd goed voor te bereiden, films downloaden nu is dit strafbaar in sommige landen (Duitsland, zelfs voor eigen gebruik). Ik kan voorkomen dat mijn eigen ISP (internet service provider) op de hoogte is van mijn surf en downloadgedrag. De IPS kan dit zelfs beïnvloeden door de bandbreedte te verkleinen zodat downloaden super langzaam gaat of totaal geblokkeerd is/wordt. Een VPN verbinding is de oplossing.

Kies wel een VPN aanbieder die niet op zijn beurt weer logs bijhoud. Als een van de laatste punten kan belangrijk zijn hoeveel apparaten je kan aansluiten op de VPN aanbieder (bijv. 1 computer, 1 telefoon ect. of is er een limiet).
Kies dus sowieso voor een betaalde VPN en geen gratis variant. Wees geen zuinige Hollander het gaat om je eigen veiligheid.

De criteria welke ik gebruik zijn:

 • Prijs: Hoe verhoud zich de prijs ten opzicht van de functionaliteit van de VPN in vergelijking met zijn concurrenten
 • Kwaliteit: Overall bevindingen zoals uitstraling, helpdesk, VPN-website
 • Gebruikers gemak: Hoe is de setup van de interface, duidelijk en eenvoudig of lastig voor een beginner
 • Stabiliteit netwerk: Word je er vaak uitgegooid en moet je dan inloggen in andere server locatie
 • Server dekking/Aantal beschikbare landen: Het aantal locaties en landen welke de VPN-provider aanbiedt.

Geen sponsoring, geen betaalde beoordelingen!

Wij accepteren geen sponsoring of betalingen om producten of diensten te promoten. Producten en diensten worden alleen aanbevolen op basis van mijn eigen testresultaten en onderzoek.

DebesteVPN.nl doet geen betaalde reviews. Veel websites worden betaald om reviews te schrijven door de bedrijven/diensten die ze “beoordelen”. Dit kan in vele vormen, maar in wezen is het product of de dienst het kopen van een goede recensie. Helaas is dit tegenwoordig vrij gebruikelijk online.

Al mijn producten/diensten worden onafhankelijk van elkaar beoordeeld en ik worden nooit betaald om een beoordeling uit te voeren of de dienst te testen. Ik worden nooit betaald om een beoordeling te wijzigen of aan te passen.

Geen betaalde ranglijsten, betaalde inhoud of betaalde link regelingen!

DebesteVPN.nl zal nooit worden betaald om bepaalde producten of diensten te rangschikken/aanbevolen boven andere. Betaalde ranking lijken een probleem te zijn bij de meeste “review” sites van allerlei aard.

Wij zullen dan ook nooit betaalde inhoud publiceren of “gesponsorde” posts doen. Hoewel de site een verscheidenheid aan verschillende beveiligings- en privacy-tools benadrukt, worden ik nooit betaald om dit te doen.

En tot slot zullen ik nooit deelnemen aan een betaalde link regeling. Met andere woorden, ik zullen nooit betaald worden om te linken naar bepaalde websites, blogs, artikelen, enz.

Geen invasieve tracering!

Wij maakt geen gebruik van invasieve tracking software. Wij schrijven gewoon over onderwerpen die mijn belangrijk lijken. Ik update oude artikelen met nieuwe feiten. Ik doen alles in overeenstemming is met de GDPR-gegevensprivacy voorschriften voor de naleving van de gegevensbescherming. Het zou heel raar zijn als wij die over veiligheid en bescherming schrijven dan juist misbruik zouden maken van mijn eigen lezers.

Volledige onafhankelijkheid

Een andere verontrustende trend die te zien is in de online media is de tendens dat de review-website en de producten die worden beoordeeld, eigendom zijn van dezelfde entiteit.

Er zijn verschillende rapporten die rondzwerven over VPN-bedrijven die review-websites maken of uitkopen. Er zijn ook voorbeelden van VPN review sites die rechtstreeks eigendom zijn van VPN’s die zij aanbevelen aan hun lezers. Dit is ook het geval met verschillende “privacy” websites.

Onnodig te zeggen, DebesteVPN.nl volledig onafhankelijk blijft en er zijn geen eigendom of financieel belang in ELK van de producten of diensten waarover ik schrijven.

Bovendien is DebesteVPN.nl geen eigendom van een VPN-service, digitaal mediabedrijf of enige andere entiteit. In plaats daarvan is DebesteVPN.nl eigendom van en wordt het beheerd door een enkele privacy-activist er geen andere aandeelhouders of externe eigenaars zijn. (Opmerking: er zijn in de loop der jaren verschillende pogingen geweest om DebesteVPN.nl uit te kopen, maar dit project zal onafhankelijk blijven en niet uitverkocht worden).

Hoe verdient het herstel van de privacy geld?

DebesteVPN.nl weigert advertenties te plaatsen om drie belangrijke redenen:

 • Advertenties zouden misbruik maken van de privacy van mijn lezers (advertenties functioneren als geavanceerde volg- en gegevensverzameling hulpmiddelen voor advertentienetwerken – gebruik een advertentieblokker)
 • Reclames kunnen een veiligheidsrisico vormen (zie Malvertising)
 • Er kan een belangenconflict veroorzaken

Het niet uitvoeren van advertenties beperkt het vermogen van de website om geld te verdienen. Om dat te compenseren zijn er voor mijn lezers donatiemogelijkheden toegevoegd om de website te financieren.

Helaas hebben ik geleerd dat vrijwel niemand een site doneert die gratis informatie aanbiedt. Het dekken van de kosten en de tijd om de site te draaien via donaties is eenvoudigweg niet mogelijk.

Gelukkig ben ik Mike financieel onafhankelijk en worden al de kosten betaald uit eigen middelen. Ik zou dit echter niet alleen kunnen er staat een heel team met gelijkdenkende achter mij. Het zou anders wel heel lastig zijn geweest om dit project levende te houden.

DeBesteVPN.nl