Overplay VPN, review 2024

Overplay VPN is een jonge Britse bedrijf die een VPN dienst aanbied en een Smart DNS-service om geografishe geblokkeerd kanalen te ontgrendelen.

Update: mei 2024

Ik werd benaderd door Overplay VPN  om hun Smart DNS en hun VPN dienst uit te proberen. We hebben weleens eerder gesproken over een VPN dienst met een Little Smart DNS services. Een VPN waar we dit weleens besproken hebben is StrongVPN, deze VPN dienst heeft ook extra functies in het ontgrendelen van kanalen.

Ik zal nog een keer in zo duidelijk mogelijk taal proberen uit te leggen wat een SmartDNS is. Het is simpel namelijk een functie zoals Overplay Smart DNS wordt gebruikt om restricted media content te kunnen zien. Het is sneller dan VPN omdat het verkeer niet versleuteld is, echter je data verkeer is dan niet versleuteld.

Overplay VPNOVERPLAY SMART DNS OF VPN

Wat is nu precies het verschil?

Simpel gezegd bij het gebruik van Overplay Smart DNS zal je van te voren de DNS dienen te installeren op uw mobiel of vaste computer. U zal nu voortaan geen VPN meer nodig hebben voor het inloggen op bijvoorbeeld iPlayer van de BBC of Netflix USA. Er zal niets van uw bandbreedte verloren gaan en u hoeft niets meer te installeren op uw computer.

Het nadeel is wel dat u geen gebruik maakt van  een versleutelde verbinding en bijvoorbeeld uw IPS (internet service provider) kan zien wat u aan het doen bent. U zal geen ander IP adres krijgen. Het is slecht een truc om toegang te krijgen tot geblokkeerde streaming websites.

Het is geen slecht idee om twee pakketten aan te bieden (VPN + SmartDNS en SmartDNS), maar de prijs van alleen een SmartDNS overtuigen mij niet echt (best aan de prijs).

Overplay Smart DNS  kost  5 USD per maand en een lidmaatschap van VPN+Smart DNS kost 10 USD per maand

Ik ben van mening denk dat de service van 10 USD het beste te verantwoorden is, omdat u juist toegang tot de VPN krijgt en kan profiteren van de Smart DNS.

De VPN+Smart DNS is erg handig, VPN dienst kunt u gebruiken op uw vaste computer en buiten huis of Fee Wifi netwerken en Smart DNS kunt u op de router installeren, zodat alle apparaten thuis zonder problemen gelijk de site in kwestie kunnen openen.

Een abonnement nemen op  alleen maar de DNS-Smart is totaal onnodige, aangezien u voor dezelfde prijs een kwaliteit VPN dienst kan vinden, zoals  bijvoorbeeld ExpressVPN of Cyberghost  die ongeveer hetzelfde doet als Overplay.

De VPN Overplay die u betaald is 10 USD VPN + SmartDNS is geen spannende aanbieding.

VPN Overplay

Overplay VPN

Eenmaal geregistreerd op de website van Overplay is het mogelijk om in te loggen op de persoonlijke account sectie.

De VPN Overplay is  $ 4,95 per maand (ongeveer € 3,50) voor toegang tot de SmartVPN service en $ 9,95 per maand (ongeveer 7 euro) voor de VPN-dienst SmartDNS +.

Wanneer u kiest voor het pakket VPN+ SmartDNS dan is de VPN Overplay $ 99,95. Het is mogelijk om het contract op elk moment opzeggen, maar je verliest wel de vooruit betaalde maand.

Samenvatting Overplay VPN:

Eigenschap Elementen
Zero-logs? Ja, uw data is veilig
Werkt met torrents? JA, streamen is veilig en anoniem
Netflix US, UK, FR, CA, AU, DE
Multi-login 1 gelijktijdige connecties
Aantal landen 50+
Supported OS Android, iOS, Windows, MacOS
Geld terug garantie 5 dagen
Protocols PPTP, L2TP, OpenVPN
Data verkeer Onbeperkt
Encryptie Sterk: Military AES 256 bits
IP Adressen 10.000+
Servers 650+

Overplay VPN
De provider die een standaard VPN dienst aanbied maar ook een aparte Smart DSN

Enkele functies van Overplay VPN:

De interface van Overplay voor Windows en Mac is zeer eenvoudig verwacht geen toeters en bellen.

 

Bij de eerste start, moet u in te loggen.

Overplay

In het menu van Overplay op uw computer wanneer u een verbinding maakt, kunt u kiezen voor de  Advance-modus. Er verschijnt een interface zoals hierboven foto u ziet alleen een lijst van landen zonder selecteerbare servers en zonder het zien van de latency ms.

Alle servers maken gebruik van OpenVPN, echter niet alle PPTP of L2TP zijn actief (als u niet begrijpt waar ik het over heb, lees dan onze gids op VPN-protocollen ).

Selecteer de VPN, klik op Verbinden, en voila.

Opties, waar ben je?

Okay, Overplay VPN is een jong, maar ik verwacht nog een paar opties, hoe klein ook, zoals de verbinding met de computer wordt opgestart, of iets anders … Niets, de sectie opties bestaat niet!

De VPN-servers zijn zeer snel.

Een Smart Server op alle continenten

Overplay aanbieder

 

Wat ik leuk vind aan Overplay is dat ze servers op elk continent (met uitzondering van Zuid-Amerika en Afrika) hebt geïnstalleerd (zij noemen Smarts). U kunt zich aanmelden voor zowel de versleutelde VPN-verkeer, als via DNS  die toegang zal verschaffen tot geblokkeerde tot alle streaming sites.

Waarom optimale service? Laat mij het uitleggen met een specifiek voorbeeld.

Overplay dienstU bent in Nederland en u wilt Netflix kijken in de Verenigde Staten. Inloggen op een server in de Verenigde Staten is dan de enige oplossing, een Amerikaans IP adres zal u toegewezen krijgen om daarmee verbinding te maken met Netflix VS. U zult mogelijk enige vertraging ondervinden op de VPN verbinding. Tenminste daarom zou een Smart DNS handig zijn. Echter op dit moment zijn de verbindingen vanuit Nederland en bijvoorbeeld Singapore, Hongkong, Bangkok en Phnom Penh echt heel goed. Ik heb echt geen Smart DNS nodig…..

Met Overplay maakt u verbinding met de Smart Server (Europe) met een lage latency, 50ms zoals je kunt zien op de foto, dit betekend snel toegang tot bijvoorbeeld Netflix of andere streaming kanalen geblokkeerd of diensten.

Er zijn echter ook andere VPN providers die vergelijkbare diensten aanbieden, dat wil zeggen, de verdubbeling van de werelddelen en zones (bijv NordVPN en VyprVPN).

Uitstekende ondersteuning en gidsen, maar mist software voor mobiele

Overplay VPN heeft momenteel geen mobiele app, maar er is de mogelijkheid om profielen handmatig configureren op uw Android of iPhone of iPad is er.

Ik moet zeggen dat Overplay VPNop hun website, onder het tabblad setup, makkelijk en eenvoudig te snappen is (maar in het Engels) echt vereenvoudigt de bediening, zoals altijd hoeft u alleen maar uw  gebruikersnaam en een wachtwoord te registreren en een bestemming server en het type protocol uit te kiezen.

Niet geschikt voor liefhebbers torrents

Met het hoofdkantoor in het Verenigd Koninkrijk, heeft het bedrijf een duidelijke beleid. U moet de VPN niet gebruiken om films, muziek of ander auteursrechtelijk beschermd werk te downloaden. Overplay heeft geen moeite om mee te werken met de autoriteiten en logos te overleggen.

Wanneer je van plan bent de VPN gebruiken voor dergelijke praktijken. Zouden wij u aanraden voor een andere VPN te kiezen een VPN die geen logs en torrents en P2P verbied.

Overspelen SmartDNS hoe werkt het?

Overplay VPN

 

Eenmaal geregistreerd lidmaatschap van SmartDNS of VPN + SmartDNS, klikt u op de link ‘Account’ en klik vervolgens op SmartDNS er verschijnt een lijst van landen die je kunt ontgrendelen via SmartDNS.

Op dat moment zal een DNS-server worden verleend. Voltooi de instelling waarden op de netwerkkaart en voila. Voor degenen die er niet in slagen, is het mogelijk om een micro-applicatie. Eenmaal gelanceerd is het instellen van de DNS Smart Overplay op uw computer echt een fluitje van een cent.


VOORDEEL:

  • VPN & Overplay Smart DNS als 1 pakket
  • Snelheid

NADEEL:

  • Weinig landen
  • De mobiele toepassingen
  • Niet aanbevolen voor torrents en P2P
  • App inflexibel, ontbreekt alle parameters
  • Smart DNS is vrij prijzig en niet marktconform

 

5.7 TOTALE SCORE
Overplay VPN

Hieronder vind u de 6 criteria waarop wij deze VPN hebben gewaardeerd.

KWALITEIT
5.5
PRIJS
5
GEBRUIKERSGEMAK
5.7
STABILITEIT NETWERK
7
AANTAL BESCHIKBARE LANDEN
6
RANDAPPARATUUR
5.8
star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl