Private Internet Access, review 2023

Private Internet Access

Private Internet Access (PIA) is een populaire VPN onder Torrent en P2P gebruikers. Het is tevens een van de goedkoopste aanbieders op de markt. Deze VPN is bekend om zijn beleid van logs en wordt vooral gebruikt door mensen die Torrent en P2P gebruiken. PIA VPN review een ideale VPN voor downloaden en anoniem internetten

Bezoek nu
Wil je anoniem internetten en downloaden online? me 83% KORTING

Gebruik dan PIA VPN. Deze VPN is een betrouwbare VPN die ervoor zorgt dat je anoniem online bent zonder dat er logs worden opgeslagen. Versla de hitte met 3 jaar + 3 maanden gratis en 30 dagen geld-terug-garantie


Bijgewerkt op: 3 februari 2023

Private Internet Access (PIA)

Voor het schrijven van voor debesteVPN.nl moest ik deze VPN natuurlijk ook uitproberen. Ik ben misschien te Nederlands en wil alles gratis dus na herhaaldelijk aandringen gaven ze mij een proef abonnement van Private Internet Access. Echter het is natuurlijk ook de kracht van debesteVPN.nl…………..

Ik probeer altijd zo eerlijk mogelijk te zijn over de producten die ik test en laat mij niet beïnvloeden. PIA  is een vennootschap opgericht onder de wetten van VS (Californië) en men slaat dus geen logs op (beetje vreemd in een politie staat als de VS waar alles verplicht is). Private Internet Access heeft miljoenen gebruikers waaronder veel Torrent en P2P gebruikers.

Een van de succes factoren is de bundeling geweest van VPN toegangen tot een SOCKS 5 proxy. Dit is misschien erg technisch maar ik zal het misschien proberen uit te leggen.

De basis is dat een proxy de verbinding niet versleuteld en ook niet verbergt waar je nu mee bezig bent dwz op je computer (bijv. wanneer je een torrent websites bezoekt). Een proxy verandert je IP-adres, PIA slaat echter geen logs op en kan geen IP-adres adressen worden gekoppeld aan gebruikers en aan hun surf gedrag.

Volgens Private Internet Access ze actief in 13+ landen verdeeld over 84 regio’s . In totaal zijn er 2093 servers wereldwijd waarvan er servers in Nederland staan.

Prijs Private Internet Access (PIA)

Private Internet Access Prijs

De prijs Private Internet Access is te vinden op de website. Hier zijn de promoties en speciale aanbiedingen van tijd tot tijd zichtbaar. Het is een van de goedkoopste op de markt aangezien de VPN, slechts € 1,99,- p/j kost. Er is ook mogelijkheid van een maand, dit is slechts € 10,69,-

Een echte proefperiode kent Private Internet Access niet maar je kan het lidmaatschap opzeggen en krijgt het volledige bedrag terugbetaald binnen 7 dagen.

Je zal je opzegging moeten motiveren met bijvoorbeeld dat het niet werkt, (dat wil zeggen het is niet mogelijk om na een week af te haken).

Eigenschap Elementen
Zero-logs? Ja, uw data is veilig
Werkt met torrents? JA, streamen is veilig en anoniem
Netflix
Multi-login 10 gelijktijdige connecties
Aantal landen 84+
Supported OS Windows, macOS, Linux, Android, Android TV, iOS, gaming consoles, smart TVs, and routers
Geld terug garantie 30 dagen
Protocols WireGuard, OpenVPN, IKEv2/IPSec
Data verkeer Onbeperkt
Encryptie Sterk: Military AES 256 bits
IP Adressen Onbekend
Servers Onbekend

Wat we opmerkte uit onze PIA servers onderzoek

De belangrijkste kenmerken zijn de het ontbreken van logboeken (niet registeren van data), de proxy socked en het managen van de versleuteling.

private internet access

Uit onze PIA VPN review blijkt het een eenvoudige interface

Wanneer u de toepassing de eerste keer start zal er een venster worden geopend. Je komt in het opstart menu. Je kiest een land en er is een keuze van een Advanced instelling. Doe je verder niets dan blijf je in de “Simple” menu-instellingen.

private internet access

In de settings kan je kiezen of de applicatie automatisch opstart met de computer of pas wanneer je inlogt. Het land kan je ook vooraf bepalen en later ook weer veranderen.

De standaard instelling is voor een normale gebruiker, een medium-snel-encryptie. Wanneer je op de knop “Geavanceerd” klikt zal je terecht komen in een uitbreiding van het venster en zal geavanceerde opties te zien.

De selectie van landen is een beetje onhandig en niet erg gebruiksvriendelijk . Je selecteert het landen dan hoop je dat het goed is. Dit kan je zien aan een groen icoontje dit betekend dat je verbonden bent, anders is het rood.

GEAVANCEERDE OPTIES

private internet access

Het gebruikte standaard protocol is OpenVPN, maar je kunt beslissen om het niveau van encryptie te veranderen. Deze opties zijn iets lastiger, maar ik zal ze proberen uit te leggen in “Jip en Janneke” taal.

 • Default aanbevolen Protectie— AES-128 / SHA1 / RSA-2048

 

Data Encryption is als je wilt uw gegevens te coderen. Basis is ongeveer 128bit, snel en functioneel. U kunt de lat hoger te leggen (de verbinding zal langzamer worden) of volledig te verwijderen.

(AES-128 — Advanced Encryption Standard (128bit) in CBC mode. For most people this is the fastest encryption mode).

Gegevens Authenticatie, het is niet verstandig om deze uit te zetten. Het dient om te voorkomen dat wordt aangevallen terwijl je verbinding maakt met de VPN-server (als je nog niet beschermd).

(SHAI1 (Secure Hash Algorithm )(160bit). De snelste authentication mode)

Handshake, is een optie die voorkomen dat je een verbinding maakt met een “fake” VPN-server. Dit is zeer hoog niveau van bescherming, niet echt interssant voor de normale gebruikers. Wel voor hackers of personen die onzichtbaar willen blijven voor de overheid.

(RSA-2048 — 2048bit Ephemeral Diffie-Helman (DH) key exchange and 2048bit RSA certificate for verification that the key exchange really happened with a Private Internet Access server).

Enkele ander opties:

 • Volledige snelheid geen beveiliging — None / None / ECC-256k1
 • Maximale beveiliging— AES-256 / SHA256 / RSA-4096
 • Risico — AES-128 / None / RSA-2048

ALGEMEEN GEAVANCEERDE OPTIES

 

In eerste instantie kan je kiezen uit de verbinding UDP (sneller) of TCP (veiliger).

 • Lokale poort basis, wanneer je geen problemen hebt met de verbinding, niet aanraken, leeg laten.
 • VPN Kill Switch heeft dezelfde functie als bij concurrerende VPN aanbieders, zolang er geen veilige verbinding is zal je geen contact met het internet kunnen totdat het veilig is
 • DNS en IPv6 Leak Protection, deze bescherming adviseer ik je aan te vinken. Het zorgt ervoor dat er geen navigatie problemen zijn die te wijten zijn aan “cache DNS” niet geleegd.

PRIVATE INTERNET ACCESS PORT FORWARDING NAAR TORRENT OF P2P

Een functie hadden we nog niet besproken en dat was “Port Forwarding“. Deze functie moet je instellen wanneer je een port moet aangeven wanneer je bezig met met Torrents of P2P. Het gebruik van een VS is niet mogelijk en een Canadese optie raad ik af. Gebruik de volgende opties:

 • Netherlands
 • Switzerland
 • Romania
 • Sweden
 • France
 • Germany

Wanneer je contact heb gemaakt zie je het icoon groen worden. Je gaat er dan overheen met je muis en je poort wordt zichtbaar in dit geval 46094. Deze is altijd verschillend en dient te worden ingevuld in bijvoorbeeld uTorrent.

APP VOOR ANDROID

Als je een iPhone hebt zal je het met de hand moeten invoeren (kost niet veel tijd). Zie mijn gids voor de handmatige configuratie vpn op iOS

Als voor Android is een app, compatibele Android-versie 2.2 of hoger.

PIA VPN review: De samenvatting

Private Internet Access is een betrouwbare VPN en wordt gebruikt door miljoenen gebruikers wereldwijd.

Het is snel, is TOP VPN wanneer je de app veel zal gebruiken voor torrent of P2P incl. een proxy socked 5, er zijn vijf multi-login, en verder registreert Private Internet Access geen logs.

Het is een gebruikervriendelijk interface echter de functies zijn best wel geavanceerd. Ik heb geprobeerd je het een beetje uit te leggen echter ik ben niet heel diep in de materie gegaan. Het is daarom misschien net een stapje te veel voor een beginnende gebruiker.

Er is echter een geweldige chat functie en honderden artikelen en handleidingen over het gebruik van deze VPN. Voor iOS moet je elk land handmatig in stellen elke verbinding. Is dus vrij omslachtig in deze tijd!!

Onze PIA VPN ervaring: De video

Private Internet Access
Private Internet Access (PIA) is een populaire VPN onder Torrent en P2P gebruikers. Het is tevens een van de goedkoopste aanbieders op de markt.
9.3 TOTALE SCORE
Private Internet Access (PIA)

Hieronder vindt u de 6 criteria waarop wij deze VPN hebben gewaardeerd.

KWALITEIT
9.5
GEBRUIKERSGEMAK
10
STABILITEIT NETWERK
9
RANDAPPARATUUR
9
AANTAL BESCHIKBARE LANDEN
9.5
PRIJS
9
Pluspunten
 • Goede en stabiele snelheid
 • Server dekking
 • Betrouwbaar
 • goedkoopste op de VPN markt
 • Eenvoudige interface
Minpunten
 • Handmatige instelling iOS van de landen in de interface
star blog

Ik ben opgeleid als journalist en gespecialiseerd in technologie. Als journalist vecht ik voor de vrijheid van de pers en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het afronden van mijn studie was het meteen duidelijk dat deze vrijheden met name op het Internet niet vanzelfsprekend zijn. Ik ben Mike en mede-oprichter van deze blog waar ik probeert het grote publiek te waarschuwen voor de gevaren van het internet. Deel daarom mijn artikel met je vrienden, collega's en familie en zeg het voort!!!

4 Opmerkingen
 1. Is het abonnement bij pia maar voor 1pc of kunnen er meerdere apparaten zoals mijn smartphone er gebruik van maken

 2. Mooi en volledig overzicht van VPNs. Ik ga deze proberen. Bedankt!

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl