Private Internet Access, review 2024

pia vpn review

Mocht je willen weten of de VPN aanbieder PIA een goede aanbieder is, lees dan gauw verder. Met deze PIA VPN review kun je achterhalen of deze aanbieder de moeite waard is. Door het lezen over de belangrijkste details, zoals veiligheid en functionaliteit, kun je een goede overweging maken. Laten we het doen!

Probeer nu!
Geniet van exclusieve aanbiedingen van PIA

Wegens een niet goed, geld terug garantie van maar liefst 30 dagen, kun je een maand lang genieten van een VPN bij deze aanbieder. Zo kun je, ongeacht je locatie, genieten van content over de hele wereld!

Bijgewerkt op: 12 juli 2024

Achtergrondinformatie

Het bedrijf is opgericht door Andrew Lee, maar de huidige CEO van deze aanbieder is Ted Kim. Het is in het jaar 2009 opgericht, waardoor ze al meer dan 10 jaar in de VPN industrie zitten. De VPN aanbieder PIA is gevestigd in de Verenigde Staten.

De grootste kernwaarde is online privacy. Privacy, veiligheid en vrijheid wordt volgens deze VPN aanbieder boven alles gezet. Volgens PIA komt de toewijding aan privacy tot uiting in alles wat ze doen, zoals hun beleid zonder het bijhouden van logboeken.

Ze kenmerken zichzelf als privacy experts als het gaat om het online veilig en anoniem houden van internetgebruikers.

Abonnementen en prijzen

pia vpn prijzen

Het is handig om te weten dat alle abonnementen vallen onder een 30-daagse niet goed, geld terug garantie.

Dit betekent dus dat je je geld kan terugvragen, mits je dit binnen 30 dagen doet.

Onderstaande drie abonnementen behoren tot de mogelijkheden:

 • Voor een maandabonnement, betaal je 11,15 euro per maand. Mocht je niet voor één maand, maar voor een jaar willen gaan, dan kun je kiezen voor een jaarabonnement. Dit komt al een stuk voordeliger uit, aangezien je dan slechts 3,11 euro per maand betaalt.
 • De beste aanbieding is echter het abonnement van 3 jaar, waarbij je maar liefst 3 maanden gratis erbij krijgt en je slechts 1,89 euro per maand betaalt. Dit komt neer op een korting van maar liefst 83 %.

Bezoek PIA

Coupons en promotie:

PIA VPN biedt regelmatig promoties en kortingsacties aan voor nieuwe gebruikers en bestaande klanten. Deze promoties en kortingen kunnen variëren afhankelijk van het seizoen, de feestdagen en andere speciale gelegenheden.

Gebruikers kunnen verschillende couponcodes vinden op de website van PIA VPN en op coupon- en kortingswebsites. Deze couponcodes bieden vaak kortingen op de prijs van de verschillende abonnementen van PIA VPN.

PIA VPN biedt ook seizoensgebonden kortingen aan, zoals kortingen tijdens Black Friday, Cyber Monday en andere feestdagen. Deze kortingen kunnen variëren van een percentage korting op de prijs van het abonnement tot gratis extra maanden bij aankoop van een jaarlijks abonnement.

Gebruikers kunnen ook profiteren van speciale aanbiedingen en promoties door zich aan te melden voor de nieuwsbrief van PIA VPN. Hiermee ontvangen gebruikers regelmatig updates over nieuwe functies, updates en exclusieve kortingsacties.

Als u op zoek bent naar een VPN-provider met betrouwbare beveiliging, privacy en toegang tot geblokkeerde inhoud, is PIA VPN een geweldige keuze. Met de verschillende plannen en promoties die beschikbaar zijn, kunt u de VPN-service van PIA VPN tegen een betaalbare prijs krijgen.

Samenvatting

Mocht je snel informatie willen achterhalen, kijk dan gerust naar onderstaande samenvatting omtrent de PIA VPN review.

Wel is het raadzaam om de gehele review te lezen, zodat je meer op de hoogte bent van de details.

Eigenschap Elementen
Zero-logs? Ja, uw data is veilig
Werkt met torrents? JA, streamen is veilig en anoniem
Netflix
Multi-login ∞ gelijktijdige connecties
Aantal landen 84+
Supported OS Windows, macOS, Linux, Android, Android TV, iOS, gaming consoles, smart TVs, and routers
Geld terug garantie 30 dagen
Protocols WireGuard, OpenVPN, IKEv2/IPSec
Data verkeer Onbeperkt
Encryptie Sterk: Military AES 256 bits
IP Adressen Onbekend
Servers 35.000+

De VPN inzetten voor Netflix en torrenting

Een PIA VPN review is pas compleet als je weet waar je het allemaal voor kunt inzetten. Gezien het feit dat niet alle VPN aanbieders Netflix kunnen deblokkeren, is het belangrijk om te kijken of dit bij PIA wel het geval is.

Uit onderzoek is gebleken dat de VPN aanbieder PIA een uitstekende keuze is om de Amerikaanse Netflix bibliotheek te streamen, maar in andere regio’s kun je soms te maken hebben met de welbekende Netflix melding van ‘Oeps, er is iets misgegaan’.

Immers, uit tests is gebleken dat PIA andere bibliotheken, zoals afkomstig uit Spanje, India en Zweden, niet konden worden gedeblokkeerd met deze VPN. Voor de Amerikaanse Netflix film en serie liefhebbers, is PIA dus wel een geschikte keuze – maar het werkt niet altijd als het gaat om Netflix content in andere landen.

pia vpn netflix

Naast de Netflix optie, PIA VPN is een uitstekende keuze voor het downloaden van torrents. PIA VPN biedt verschillende functies die de privacy en beveiliging van gebruikers tijdens het downloaden van torrents garanderen.

Een van de belangrijkste functies van PIA VPN is de Kill Switch-functie, die voorkomt dat uw IP-adres wordt blootgesteld als uw VPN-verbinding wordt verbroken. Dit is vooral belangrijk bij het downloaden van torrents, omdat uw IP-adres anders zichtbaar kan worden voor andere gebruikers op het torrent-netwerk.

PIA VPN biedt ook onbeperkte bandbreedte en onbeperkte datatransmissie voor gebruikers die torrents downloaden. Dit betekent dat gebruikers torrents kunnen downloaden zonder zich zorgen te maken over datalimieten.

Daarnaast biedt PIA VPN ook P2P-ondersteuning op specifieke servers. Dit betekent dat gebruikers kunnen profiteren van een optimale snelheid en prestaties tijdens het downloaden van torrents.

Bovendien slaat PIA VPN geen logboeken op van gebruikersactiviteiten, waardoor uw online activiteiten privé en veilig blijven. Dit is vooral belangrijk bij het downloaden van torrents, omdat u anders gevolgd kunt worden door derden zoals uw internetprovider en auteursrechtorganisaties.

De VPN inzetten voor content in China en gaming

PIA VPN werkt inderdaad in China en biedt verschillende functies die gebruikers in staat stellen om de Great Firewall van China te omzeilen en toegang te krijgen tot geblokkeerde inhoud en websites.

PIA VPN biedt bijvoorbeeld speciale servers in Hong Kong en Japan die zijn ontworpen om gebruikers in China toegang te geven tot internet zonder beperkingen.

Deze servers bieden ook P2P-ondersteuning en onbeperkte bandbreedte, waardoor ze ideaal zijn voor gebruikers die torrents willen downloaden.

Bovendien biedt PIA VPN ook functies zoals de Kill Switch-functie, die voorkomt dat uw IP-adres wordt blootgesteld als uw VPN-verbinding wordt verbroken. Dit is vooral belangrijk in China, waar het downloaden van ongeautoriseerde inhoud illegaal is en kan leiden tot juridische problemen.

Wat betreft online gaming, is PIA VPN ook een goede keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een VPN-service die betrouwbare prestaties en lage latentie biedt.

PIA VPN biedt een groot aantal servers in verschillende landen over de hele wereld, waaronder speciale gaming-servers die zijn geoptimaliseerd voor lage latentie en hoge prestaties.

Bovendien biedt PIA VPN ook functies zoals split-tunneling, waarmee gebruikers alleen bepaalde apps of websites kunnen selecteren om via de VPN-verbinding te gebruiken.

Dit kan handig zijn voor gebruikers die alleen hun gamingverkeer via de VPN willen leiden, terwijl andere apps en services via de normale internetverbinding kunnen worden gebruikt.

Kortom, PIA VPN is een goede keuze voor gebruikers in China die toegang willen krijgen tot geblokkeerde inhoud en voor gebruikers die op zoek zijn naar een VPN-service die betrouwbare prestaties en lage latentie biedt voor online gaming.

Bezoek PIA

VPN functies

Om verder te gaan met de PIA VPN review, zullen nu de bijbehorende VPN functies verder worden toegelicht.

Gesplitste tunneling

Het is goed om te weten dat PIA ook de gesplitste tunneling functie heeft. Dit zorgt ervoor dat je zelf kunt kiezen. Normaal gesproken wordt al het internetverkeer van je apparaat via de beveiligde VPN servers getunneld.

Met de gesplitste tunneling functie van PIA kun je echter specifieke toepassingen kiezen die je wilt uitsluiten van je VPN verbinding. Je kunt er dus zelf voor kiezen in welke gevallen je wel of geen VPN wilt gebruiken.

Zo kun je dus bijvoorbeeld sommige websites met een anoniem IP adres (met je VPN) of met je oorspronkelijke IP adres (zonder VPN) bezoeken.

Kill switch

Mocht je al eerder een VPN hebben gebruikt, dan herken je het vast wel: de verbinding die onverwachts wordt verbroken. Ongeacht hoe betrouwbaar een dienst is, kan het ineens voorkomen dat de VPN verbinding verbreekt.

Het eerste wat wellicht in je opkomt, is dat je bij een verbreking van de VPN verbinding geen wereldwijde content meer kunt kijken, waardoor de internationale streaming ineens stopt. Maar het gaat verder dan dit aspect.

Je loopt namelijk ook veiligheidsrisico’s: mocht de VPN uitvallen, dan zijn je persoonlijke gegevens niet meer zo veilig. Dit komt doordat websites dan wel weer je echte VPN te zien krijgen, waardoor je makkelijker kan worden blootgesteld aan kwaaddoeners op het web zoals beschadigende hackers.

Om zulke onveilige situaties te voorkomen, is een kill switch een erg handige functie. PIA biedt ook een kill switch functie aan, zodat als je VPN verbinding wegvalt, je echte IP adres niet online ineens wordt gelekt. Zo blijven je gegevens ook veilig.

DNS-lekbescherming

PIA VPN biedt DNS-lekbescherming als onderdeel van de standaardfuncties van de service. DNS-lekken kunnen optreden als uw VPN-verbinding niet alle verkeer naar de DNS-server van de VPN-provider stuurt, waardoor uw echte IP-adres kan worden blootgesteld aan derden.

PIA VPN heeft echter verschillende maatregelen genomen om dit probleem te voorkomen. Allereerst gebruikt PIA VPN zijn eigen DNS-servers, wat betekent dat alle DNS-verzoeken worden afgehandeld via de VPN-verbinding en niet via uw ISP.

Bovendien biedt PIA VPN ook DNS-lekbescherming op het niveau van het besturingssysteem, wat betekent dat het de DNS-instellingen van uw apparaat bijwerkt om ervoor te zorgen dat alle DNS-verzoeken via de VPN-verbinding worden afgehandeld.

Ten slotte biedt PIA VPN ook de mogelijkheid om aangepaste DNS-servers te configureren, waardoor gebruikers volledige controle hebben over hun DNS-verzoeken en kunnen kiezen welke DNS-servers ze willen gebruiken.

Advertentie-/malwareblokkering

PIA VPN biedt geen specifieke ad- of malwareblocker als onderdeel van zijn standaardfuncties. Het biedt echter wel enkele handige functies die kunnen helpen bij het blokkeren van ongewenste advertenties en het beschermen tegen malware.

Ten eerste biedt PIA VPN de MACE-functie (Malware, Adware, Tracker, Cookie Blocker), die is ontworpen om gebruikers te beschermen tegen kwaadaardige inhoud en tracking. MACE blokkeert ongewenste advertenties en voorkomt dat websites cookies op uw apparaat opslaan, waardoor uw online privacy wordt beschermd.

Bovendien biedt PIA VPN ook functies zoals de Kill Switch-functie, die voorkomt dat uw echte IP-adres wordt blootgesteld als uw VPN-verbinding wordt verbroken. Dit kan helpen bij het beschermen tegen malware-aanvallen die proberen uw echte IP-adres te achterhalen.

Hoewel PIA VPN geen specifieke ad- of malwareblocker biedt, zijn de beschikbare functies nog steeds nuttig voor het beschermen tegen ongewenste advertenties en malware-aanvallen. Door de MACE-functie te gebruiken en de Kill Switch-functie in te schakelen, kunnen gebruikers hun online privacy en veiligheid verbeteren terwijl ze gebruikmaken van de PIA VPN-service.

VPN-protocollen

PIA VPN ondersteunt verschillende VPN-protocollen om ervoor te zorgen dat gebruikers de beste beveiliging en prestaties kunnen krijgen, afhankelijk van hun behoeften en apparaat.

De standaard VPN-protocollen die worden ondersteund zijn OpenVPN (zowel UDP als TCP) en IKEv2/IPSec. OpenVPN is een open-source VPN-protocol dat bekend staat om zijn sterke beveiliging en flexibiliteit, terwijl IKEv2/IPSec vaak wordt gebruikt op mobiele apparaten vanwege de snelheid en betrouwbaarheid.

Naast deze standaardprotocollen biedt PIA VPN ook de WireGuard-protocollen, die bekend staan om hun hoge snelheid en efficiëntie. WireGuard is nog relatief nieuw, maar wordt steeds populairder vanwege de snelheid en beveiliging die het biedt.

PIA VPN maakt het gemakkelijk voor gebruikers om tussen verschillende protocollen te schakelen met behulp van de app of de instellingen van de service. Dit stelt gebruikers in staat om de beste combinatie van beveiliging en prestaties te vinden voor hun specifieke behoeften.

Kortom, PIA VPN biedt verschillende VPN-protocollen om ervoor te zorgen dat gebruikers de beste beveiliging en prestaties kunnen krijgen, afhankelijk van hun behoeften en apparaat. Met ondersteuning voor OpenVPN, IKEv2/IPSec en WireGuard, kunnen gebruikers de beste combinatie van beveiliging en prestaties kiezen die het beste bij hen past.

Automatisch verbinding maken of verbreken

In deze Private Internet Access VPN review, komt ook een extra aspect naar voren. Het gaat namelijk om de mogelijkheid tot auto-connect of auto-disconnect.

Bij deze aanbieder kun je ervoor kiezen om automatisch verbinding te maken of automatisch te verbreken op specifieke netwerken of netwerktypen.

Concreet gezien kan deze functie bijvoorbeeld handig zijn voor open Wi-Fi netwerken, waarvan het bekend is dat dit meestal niet veilig is. Deze functie bespaart je niet alleen tijd en moeite, maar zorgt ervoor dat je apparaat veilig blijft.

private internet access

Bezoek PIA

Aanpasbare instellingen

PIA VPN biedt veel aanpasbare instellingen voor gebruikers die hun VPN-ervaring willen aanpassen. Met de PIA VPN-app of -instellingen kunnen gebruikers onder andere de volgende instellingen wijzigen:

 1. VPN-protocol: Zoals eerder vermeld, ondersteunt PIA VPN verschillende VPN-protocollen, waaronder OpenVPN (UDP en TCP), IKEv2/IPSec en WireGuard. Gebruikers kunnen het protocol kiezen dat het beste bij hun behoeften past.
 2. Kill Switch: De Kill Switch-functie voorkomt dat uw echte IP-adres wordt blootgesteld als uw VPN-verbinding wordt verbroken. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om deze functie in te schakelen of uit te schakelen, afhankelijk van hun behoeften.
 3. MACE: Zoals eerder genoemd, biedt de MACE-functie bescherming tegen malware, adware en trackers. Gebruikers kunnen ervoor kiezen om deze functie in of uit te schakelen.
 4. Split-tunneling: Met de split-tunneling-functie kunnen gebruikers bepalen welk verkeer door de VPN-tunnel moet gaan en welk verkeer rechtstreeks via de internetverbinding moet gaan. Dit kan handig zijn voor gebruikers die bepaalde apps of services hebben die niet werken met een VPN-verbinding.
 5. DNS-instellingen: Gebruikers kunnen hun DNS-instellingen wijzigen om te voorkomen dat hun DNS-gegevens worden blootgesteld en om de privacy en beveiliging te verbeteren.
 6. Poortkeuze: PIA VPN biedt verschillende poorten voor gebruikers om uit te kiezen, afhankelijk van hun behoeften. Deze poorten zijn ontworpen om de prestaties te verbeteren en de beveiliging te optimaliseren.

Windows client

In dit onderdeel van de PIA VPN review, zullen de interface en instellingen verder worden toegelicht.

Interface

De PIA VPN Windows-client interface is zeer gebruiksvriendelijk en intuïtief. Gebruikers kunnen gemakkelijk de basisfuncties van de VPN-applicatie uitvoeren zonder veel technische kennis te hebben.

Bij de eerste keer dat gebruikers de PIA VPN Windows-clientinterface openen, worden ze begroet met een eenvoudige en duidelijke interface die alle belangrijke functies en instellingen van de app toont. Het is gemakkelijk om de serverlocaties te vinden, de VPN-verbinding te activeren of te verbreken, de Kill Switch in te schakelen of uit te schakelen, en de MACE-functie te activeren of te deactiveren.

De interface van de PIA VPN Windows-client is ook snel en responsief. Gebruikers kunnen gemakkelijk schakelen tussen de verschillende functies van de app zonder enige vertraging. Bovendien kunnen gebruikers snel serverlocaties vinden en wijzigen zonder veel tijd te verspillen.

Als er iets fout gaat, biedt de PIA VPN Windows-client ook een gemakkelijke manier om te herstellen. De app geeft duidelijke en gemakkelijk te begrijpen foutmeldingen als er iets misgaat en biedt oplossingen om het probleem op te lossen.

Tot slot heeft de PIA VPN Windows-clientinterface een zeer aangename en moderne uitstraling. De interface is goed ontworpen en ziet er professioneel uit. De verschillende instellingen en opties zijn gemakkelijk te vinden en te begrijpen, wat bijdraagt aan de algehele gebruiksvriendelijkheid van de app.

Kortom, de PIA VPN Windows-clientinterface is zeer gebruiksvriendelijk en intuïtief. Gebruikers kunnen gemakkelijk de basisfuncties van de app uitvoeren zonder technische kennis te hebben, terwijl de interface snel, responsief, en mooi ontworpen is.

Instellingen

Gebruikers van PIA VPN kunnen de instellingen van de VPN-client aanpassen aan hun voorkeuren. Er zijn verschillende aanpasbare instellingen die kunnen worden aangepast om de VPN-ervaring te optimaliseren.

Een van de belangrijkste aanpasbare instellingen is het VPN-protocol. Gebruikers kunnen kiezen uit verschillende protocollen, zoals OpenVPN, IKEv2, en L2TP/IPSec. Elk protocol heeft zijn eigen voor- en nadelen, en gebruikers kunnen het protocol kiezen dat het beste past bij hun behoeften.

Daarnaast biedt PIA VPN ook de mogelijkheid om de Kill Switch-functie in of uit te schakelen. Deze functie zorgt ervoor dat het internetverkeer wordt geblokkeerd als de VPN-verbinding om wat voor reden dan ook wegvalt. Hierdoor wordt voorkomen dat onbeschermde gegevens worden verzonden over het internet.

Gebruikers kunnen ook de MACE-functie activeren om advertenties, trackers en malware te blokkeren. Dit is een handige functie die de veiligheid en privacy van de gebruiker verbetert en de VPN-verbinding sneller kan maken.

Daarnaast zijn er nog andere instellingen, zoals de mogelijkheid om de DNS-instellingen te wijzigen, het automatisch verbinden bij het opstarten van de computer, en het wijzigen van de taal van de app.

Hoewel PIA VPN veel handige functies biedt die standaard zijn ingeschakeld, kunnen gebruikers de instellingen van de VPN-client aanpassen aan hun voorkeuren. Dit stelt gebruikers in staat om de VPN-ervaring te optimaliseren en te voldoen aan hun individuele behoeften en voorkeuren.

Andere applicaties

Als het gaat om apparaten waar je PIA VPN op kunt gebruiken, dan kun je kiezen uit onderstaand lijstje: [field supported_devices]

pia vpn review

Test resultaten

De PIA VPN review zal verder worden uitgebreid met test resultaten, te beginnen met de PIA VPN speed.

Snelheid

Snelheid is een belangrijk aspect van de VPN-ervaring omdat het bepaalt hoe snel de internetverbinding is tijdens het gebruik van de VPN. Snellere verbindingen bieden een betere gebruikerservaring en maken het mogelijk om taken sneller en efficiënter uit te voeren.

Er zijn veel factoren die de snelheid van een VPN-verbinding beïnvloeden. Een van de belangrijkste factoren is de afstand tussen het apparaat en de VPN-server. Hoe groter de afstand, hoe trager de verbinding kan worden. Andere factoren zijn het aantal gebruikers op de VPN-server, regionale bandbreedtebeperkingen, de internetprovider en de verwerkingskracht van het apparaat.

PIA VPN biedt goede snelheden en presteert goed in vergelijking met andere VPN-providers. Uit tests blijkt dat de snelheid afhankelijk is van de gekozen server en locatie, maar in het algemeen is de snelheid van de PIA VPN-verbinding snel genoeg voor de meeste toepassingen.

Bij het testen van de snelheid van PIA VPN waren de resultaten over het algemeen goed. De verbindingssnelheid was snel en stabiel, zelfs bij gebruik van servers in andere delen van de wereld.

Er waren af en toe enkele haperingen, maar deze waren minimaal en hadden weinig invloed op de algehele snelheid. U kunt de snelheidstest ook zelf uitvoeren.

Het is belangrijk op te merken dat de snelheid van PIA VPN afhankelijk is van vele factoren, waaronder de gekozen server en de locatie van de gebruiker. Gebruikers die ver weg zijn van de servers van PIA VPN of die zich bevinden in regio’s met beperkte bandbreedte, kunnen minder snelheden ervaren.

Toch biedt PIA VPN over het algemeen een snelle en betrouwbare VPN-service met goede prestaties en betrouwbare snelheden.

DNS-lekken en torrenting

Het is belangrijk dat een VPN-service gebruikers beschermt tegen DNS-lekken, IP-adreslekkage (IPv4 en IPv6) en WebRTC-lekken.

PIA VPN heeft ons laten zien dat ze deze functies serieus nemen en ze hebben maatregelen getroffen om deze problemen op te lossen.

Bij het testen van PIA VPN op DNS-lekken, IP-adreslekkage (IPv4 en IPv6) en WebRTC-lekken hebben we IPleak.net gebruikt. We hebben het volgende gedaan:

 1. We hebben verbinding gemaakt met een PIA VPN-server en vervolgens IPleak.net geopend om te controleren op DNS-lekken en IP-adreslekkage (IPv4 en IPv6).
 2. We hebben ook de WebRTC-lektest uitgevoerd om te controleren of ons echte IP-adres werd onthuld.

Uit onze tests bleek dat PIA VPN geen DNS-lekken of IP-adreslekkage (IPv4 en IPv6) vertoonde. Bovendien hebben we geen WebRTC-lekken gevonden.

Dit betekent dat PIA VPN een effectieve VPN-service biedt die gebruikers beschermt tegen deze lekken en hun online activiteiten anoniem en veilig houdt.

PIA VPN heeft ook bewezen een goede VPN-service te zijn voor torrenting. Hun VPN-service biedt een hoge mate van beveiliging en anonimiteit, waardoor gebruikers veilig en beschermd kunnen blijven tijdens het downloaden van bestanden via torrents.

PIA VPN biedt ook onbeperkte bandbreedte en snelheid, waardoor gebruikers snelle en betrouwbare verbindingen hebben voor torrenting.

Klantenservice

Het in acht nemen van de klantenservice is ook belangrijk voor de PIA VPN review.

De algehele klantenservice is professioneel en behulpzaam. Het vinden van een antwoord op je vraag kan op verschillende manieren, afhankelijk van je voorkeur. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een FAQ en contactformulier.

Bezoek PIA

Vergelijkingen met andere VPN aanbieders

Voor een gedegen PIA VPN review, kunnen er ook vergelijkingen worden gemaakt met andere aanbieders.

PIA vs. ExpressVPN

Als het gaat om PIA vs. ExpressVPN, dan is ExpressVPN een veel betere optie. Immers, ExpressVPN is betrouwbaarder voor het deblokkeren van content in China. Ook voor Netflix heb je toegang tot meer content. Kortom: met ExpressVPN heb je toegang tot meer content.

Mocht je meer willen weten over ExpressVPN, lees dan gerust deze review: ExpressVPN

Als je nieuwsgierig bent over de aanbiedingen van deze nummer 1 VPN, kijk dan gerust op: ExpressVPN

PIA vs. CyberGhost

Als het gaat om PIA vs Cyberghost, dan biedt Cyberghost een ruimere niet goed, geld terug garantie aan. Bij PIA gaat het namelijk om een 30-daagse niet goed, geld terug garantie terwijl Cyberghost een 45-daagse niet goed, geld terug garantie aanbiedt. Zo kun je 15 dagen extra genieten van een gratis VPN.

Voor aanbiedingen van Cyberghost kun je terecht op CyberGhost en voor meer informatie over deze aanbieder kun je ook de review lezen op: CyberGhost

PIA vs. IPvanish

Hoewel PIA relatief goedkopere abonnementen aanbiedt, heeft IPVanish een ander groot voordeel. Gezien het feit dat IPVanish geen limiet heeft op het aantal apparaten waarmee je gelijktijdig kunt verbinden met een VPN, biedt dit een voorsprong op PIA.

Lees gerust meer over deze aanbieder op IPvanish

Voor de beste deals kun je terecht op IPvanish

Veelgestelde vragen

Hoe goed is PIA VPN?

PIA VPN wordt over het algemeen beschouwd als een goede VPN-service. Het biedt sterke beveiligingsfuncties, zoals AES-256-codering en ondersteuning voor verschillende protocollen, waaronder OpenVPN en IKEv2/IPSec. Het heeft ook een strikt beleid voor het bijhouden van geen logs, wat betekent dat het geen gebruikersactiviteit opslaat.

Daarnaast heeft PIA VPN een groot aantal servers over de hele wereld, waardoor gebruikers toegang hebben tot geografisch geblokkeerde inhoud en de snelheid van hun verbinding kunnen optimaliseren. Het biedt ook functies zoals automatische kill switch, split-tunneling en bescherming tegen DNS-lekken.

Kortom, als je op zoek bent naar een betrouwbare en veilige VPN-service, is PIA VPN zeker een goede optie om te overwegen.

Waar zit Private Internet Access?

Private Internet Access (PIA VPN) is een VPN-service die wordt aangeboden door een Amerikaans bedrijf genaamd London Trust Media, Inc. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in Denver, Colorado, Verenigde Staten. PIA VPN heeft echter servers verspreid over de hele wereld, inclusief Noord-Amerika, Europa, Azië en Oceanië, waardoor gebruikers toegang hebben tot geografisch beperkte inhoud en hun verbindingssnelheid kunnen optimaliseren.

Wat zijn de nadelen van deze VPN?

Hoewel PIA VPN over het algemeen als een goede VPN-service wordt beschouwd, zijn er enkele nadelen waar gebruikers rekening mee moeten houden:

 1. Snelheid: Sommige gebruikers hebben geklaagd over langzame verbindingssnelheden tijdens het gebruik van PIA VPN, vooral als ze verbinding maken met servers die zich ver van hun locatie bevinden.
 2. Gebruiksgemak: De interface van PIA VPN kan voor sommige gebruikers ingewikkeld zijn, vooral voor beginners die niet bekend zijn met VPN’s.
 3. Ondersteuning: Hoewel PIA VPN 24/7 klantenservice biedt via e-mail en live chat, zijn er enkele klachten geweest over de responsiviteit van de klantenservice en de tijd die het kost om problemen op te lossen.
 4. Werkt niet met sommige streamingdiensten: PIA VPN kan niet worden gebruikt om toegang te krijgen tot bepaalde geografisch beperkte inhoud op streamingdiensten zoals Netflix en BBC iPlayer.
 5. Beperkt aantal gelijktijdige verbindingen: PIA VPN staat slechts 10 gelijktijdige verbindingen per account toe, wat voor sommige gebruikers niet voldoende kan zijn als ze meerdere apparaten tegelijkertijd willen gebruiken.

Wat is beter dan VPN?

Er is geen enkele tool of technologie die perfect is voor online privacy en beveiliging, maar er zijn enkele alternatieven die in sommige gevallen beter kunnen zijn dan een VPN.

Hier zijn enkele opties om te overwegen:

 1. Tor: Tor is een gratis, open-source softwareprogramma dat gebruikers helpt hun privacy en anonimiteit online te behouden. Het versleutelt en stuurt uw internetverkeer door een netwerk van vrijwillige servers over de hele wereld, waardoor het moeilijk wordt om uw online activiteit te traceren.
 2. Proxy’s: Proxies zijn servers die fungeren als een tussenpersoon tussen uw computer en het internet. Ze kunnen worden gebruikt om uw online identiteit te verbergen en geografische beperkingen te omzeilen. Het is belangrijk op te merken dat proxies niet zo veilig zijn als VPN’s en niet allemaal dezelfde beveiligingsfuncties bieden.
 3. Beveiligde browsers: Sommige browsers, zoals Brave en Tor Browser, zijn ontworpen met privacy en beveiliging als prioriteit. Ze bieden functies zoals ingebouwde advertentie- en trackerblokkers en versleutelde DNS, waardoor uw online activiteit beter wordt beschermd.
 4. Beveiligde communicatie-apps: Als u zich zorgen maakt over het beveiligen van uw communicatie, kunt u overwegen om beveiligde communicatie-apps te gebruiken, zoals Signal en Wire. Deze apps bieden end-to-end-encryptie, waardoor uw berichten en oproepen alleen leesbaar zijn voor de persoon met wie u communiceert.

Het is belangrijk om te onthouden dat elke tool zijn eigen voor- en nadelen heeft, en het is belangrijk om te bepalen welke het beste past bij uw specifieke behoeften en omstandigheden.

Conclusie

Uit deze PIA VPN review is gebleken dat dit een relatief goede aanbieder is, maar ExpressVPN is wel betrouwbaarder. Concreet gezien kun je namelijk bij ExpressVPN er wel op rekenen dat je content in China kunt deblokkeren. Ook heb je toegang tot meer wereldwijde content, zonder dat je hierin wordt gehinderd. Niet voor niets is ExpressVPN consistent de nummer 1 aanbieder op de VPN markt.

Private Internet Access
Private Internet Access (PIA) is een populaire VPN onder Torrent en P2P gebruikers. Het is tevens een van de goedkoopste aanbieders op de markt.

9.3 TOTALE SCORE
Private Internet Access (PIA) Review 2024: Goed

Hieronder vindt u de 6 criteria waarop wij deze VPN hebben gewaardeerd.

KWALITEIT
9.5
GEBRUIKERSGEMAK
10
STABILITEIT NETWERK
9
RANDAPPARATUUR
9
AANTAL BESCHIKBARE LANDEN
9.5
PRIJS
9
Pluspunten
 • Snelle servers
 • Verbinden tot 10 apparaten
 • Geavanceerde instellingen
Minpunten
 • Werkt niet betrouwbaar voor content in China
 • Netflix is beperkt tot Amerikaanse content
star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

4 Opmerkingen
 1. Is het abonnement bij pia maar voor 1pc of kunnen er meerdere apparaten zoals mijn smartphone er gebruik van maken

 2. Mooi en volledig overzicht van VPNs. Ik ga deze proberen. Bedankt!

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl