Wil je ook graag weten of deze aanbieder de moeite waard is onder de VPN’s? Aan de hand van deze PrivateVPN review, kom je meer te weten over de aanbieder. Lees gauw verder voor de gouden details die je niet wilt missen.
Bij deze VPN aanbieder geniet je onder andere 30 dagen lang van een gratis VPN. Met een niet goed, geld terug garantie krijg je dus een maand lang kosteloos toegang tot wereldwijde content!
Bijgewerkt op: 22 september 2023
Achtergrondinformatie
Voordat de Private VPN review wordt gepresenteerd, zal er meer achtergrondinformatie worden gegeven over deze aanbieder. Dit bedrijf is in 2009 opgericht, namelijk in Stockholm, Zweden. De oprichter van deze VPN aanbieder is Martin Müller.
De missie van deze aanbieder is erop gericht om een hoge mate aan digitale veiligheid en privacy aan te bieden via stabiele verbindingen over de hele wereld. Ook kun je interessante functies verwachten, zoals een zogeheten kill switch, waar straks verder op in zal worden gegaan in de PrivateVPN review.
Abonnementen en prijzen
Allereerst kun je genieten van een gratis proefperiode van 7 dagen, geheel risicoloos en 100% kosteloos. Hierbij kun je genieten van optimale privacy, omdat er geen gegevenslogboeken worden bijgehouden. Ook kun je de VPN verbinden met maar liefst 10 apparaten.
Naast een gratis proefperiode van 7 dagen, kun je ook genieten van een 30 dagen niet goed, geld terug beleid. Wegens deze garantie, kun je maar liefst 30 dagen lang genieten van een gratis VPN. Wel is het belangrijk om de terugbetaling binnen 30 dagen aan te vragen, zodat je je geld terug krijgt. Ook kun je gebruik maken van allerlei coupons om te profiteren van verschillende kortingsacties, afhankelijk van het aanbod op dat moment.
Het niet goed, geld terug beleid kun je toepassen op alle abonnementen. Als we verder inzoomen op de specifieke abonnementen, kun je kiezen uit de volgende abonnementen.
Er zijn momenteel drie abonnementen mogelijk:
- Een abonnement van één maand, waarbij je 10,39 euro per maand betaald.
- Verder kun je gaan voor een abonnement van drie maanden, waarbij je uitkomt op een lager tarief van 6,20 euro per maand.
- Tot slot kun je ook kiezen voor het meest populaire abonnement waardoor je geniet van maar liefst 85 % korting: voor 36 maanden betaal je slechts 2,08 euro per maand.
Samenvatting
Voor de snelle lezers onder ons: hieronder vind je een beknopte samenvatting omtrent de PrivateVPN review.
Wel is het aan te raden om de gehele review te lezen, zodat je meer op de hoogte bent van de details.
Eigenschap | Elementen |
---|---|
Zero-logs? | Ja, uw data is veilig |
Werkt met torrents? | JA, streamen is veilig en anoniem |
Netflix | US, UK, BR, MX, AU, ES, SE |
Multi-login | 10 gelijktijdige connecties |
Aantal landen | 63+ |
Supported OS | |
Geld terug garantie | 30 dagen |
Protocols | OpenVPN, PPTP, L2TP, IKEv2, IPSec |
Data verkeer | Onbeperkt |
Encryptie | Sterk: Military AES 256 bits |
IP Adressen | Onbekend |
Servers | 200+ |
De VPN kun je inzetten voor verschillende doeleinden
Allereerst kun je deze aanbieder inzetten om naar Netflix te kijken. Uit divers onderzoek is zelfs gebleken dat de Miami server van deze aanbieder (waardoor je dus Amerikaanse series en films kunt zien), met 45 Mbps een van de snelste servers is. Zo kun je bijvoorbeeld genieten van Stranger Things op Netflix.
Wat betreft torrenting, is het belangrijk om te kijken waar het bedrijf gevestigd is. Deze VPN aanbieder is namelijk gevestigd in Zweden, waar logboeken niet legaal kunnen worden opgeslagen. Dit betekent dat je 100% veilig kunt torrenten.
Ook kun je de VPN inzetten om content in China zelf te deblokkeren. Bepaalde content is namelijk verboden in China, zoals bepaalde sociale media. Hierbij kun je onder andere denken aan Facebook. Hoe kan dit worden gedeblokkeerd? PrivateVPN heeft een specifieke functie voor China, namelijk de ‘stealth-modus’, die je dan dient in te schakelen. Dit zorgt ervoor dat het gedecodeerde verkeer juist niet versleuteld overkomt, waardoor een VPN onopvallender wordt gemaakt.
Vanwege het feit dat deze VPN aanbieder snelle servers aanbiedt, is het ook ideaal voor gamen. Dit zorgt ervoor dat deze aanbieder ook geschikt is als je een fijne game-ervaring wilt hebben.
VPN functies
Om verder voort te borduren op de PrivateVPN review, zullen uiteraard ook de functies van deze aanbieder verder worden toegelicht.
Hieronder vind je een beknopte opsomming.
Nultolerantiebeleid voor gegevensregistratie
Zoals kort toegelicht in het onderdeel over torrenting, is het een groot voordeel dat het bedrijf gevestigd is in Zweden.
Wegens Zweedse privacywetten, zullen er namelijk geen verkeerslogboeken worden bijgehouden die door overheden in beslag kunnen worden genomen.
Het zogeheten nultolerantiebeleid houdt in dat zelfs de VPN aanbieder niet weet wat je online doet, waardoor je dus kunt genieten van totale privacy.
Gesplitste tunneling
Split tunneling is een functie die door veel VPN-providers, waaronder PrivateVPN, wordt aangeboden en waarmee gebruikers kunnen kiezen welk verkeer wel en welk verkeer niet over de VPN-verbinding moet worden geleid.
Hier zijn enkele belangrijke kenmerken en voordelen van split tunneling met PrivateVPN:
- Verbeterde verbindingssnelheid: Door alleen noodzakelijk verkeer over de VPN te routeren, kunnen gebruikers mogelijk de snelheid van hun internetverbinding verbeteren. Dit kan vooral gunstig zijn voor activiteiten die veel bandbreedte vereisen, zoals streamen of gamen.
- Meer privacy: Door alleen bepaalde, gevoelige soorten verkeer over het VPN te leiden, kunnen gebruikers hun privacy beter beschermen. Ze kunnen bijvoorbeeld hun bank- of e-mailverkeer over het VPN leiden en andere, minder gevoelige verkeerstypen omzeilen.
- Minder dataverbruik: Door alleen de noodzakelijke verkeerstypen over het VPN te routeren kan ook het dataverbruik worden verminderd, wat belangrijk kan zijn voor gebruikers met beperkte data-abonnementen.
- Verbeterde compatibiliteit: Sommige diensten, zoals streaming platforms of online games, zijn mogelijk niet toegankelijk of beperkt wanneer ze via VPN zijn verbonden. Door deze diensten te omzeilen, kunnen gebruikers compatibiliteitsproblemen vermijden.
- Vereenvoudigde installatie: Split tunneling kan de installatie van een VPN-verbinding vereenvoudigen doordat gebruikers kunnen selecteren welk verkeer via het VPN moet worden geleid in plaats van te eisen dat alle verkeer via het VPN wordt geleid.
Kill switch
Een kill switch is ook interessant om mee te nemen in de PrivateVPN review.
Deze functie geeft je extra bescherming op het web. Ook deze aanbieder biedt een kill switch aan. Door te gaan voor een VPN aanbieder met een kill switch, wordt al het internetverkeer afgesloten in het geval dat je VPN verbinding even niet meer werkt.
Vandaar de benaming ‘kill’, omdat het internetverkeer als het ware tijdelijk wordt ‘gedood’. Dit is een aan te bevelen functie om in te schakelen als je je digitale privacy optimaal wilt behouden.
DNS-lekbescherming
PrivateVPN biedt verschillende functies voor bescherming tegen DNS-lekken.
Hier worden enkele van de belangrijkste functies opgesomd en uitgelegd:
- Eigen DNS-servers: PrivateVPN gebruikt eigen DNS-servers om ervoor te zorgen dat de zoekopdrachten van de gebruiker rechtstreeks bij PrivateVPN terechtkomen en niet worden doorgestuurd naar een externe DNS-server, wat het risico op een DNS-lek kan verminderen.
- Versleutelde verbindingen: PrivateVPN gebruikt sterke encryptieprotocollen om ervoor te zorgen dat alle gegevens, inclusief DNS-verzoeken, worden beschermd. Dit beschermt niet alleen tegen DNS-lekken, maar ook tegen andere soorten controle en aanvallen.
- Geen logging: PrivateVPN logt geen gegevens over de activiteiten van de gebruiker, inclusief DNS-verzoeken. Dit betekent dat er geen informatie over de activiteiten van de gebruiker wordt opgeslagen, wat een extra bescherming is tegen DNS-lekken.
- DNS-server controle: PrivateVPN controleert regelmatig haar DNS-servers om ervoor te zorgen dat ze veilig en betrouwbaar werken. Dit helpt om problemen op te sporen en te verhelpen voordat ze een groot probleem worden, zoals een DNS-lek.
Ad en Malware blocker
PrivateVPN biedt verschillende functies om reclame en malware te blokkeren:
- Ad Blocker: PrivateVPN biedt een ingebouwde ad blocker waarmee de gebruiker ongewenste advertenties op websites en in apps kan blokkeren. Dit helpt de laadtijden van websites te versnellen en de gebruiker te beschermen tegen potentieel gevaarlijke of ongewenste inhoud.
- Malwarebescherming: PrivateVPN biedt ook ingebouwde malwarebescherming, waardoor de gebruiker beschermd wordt tegen gevaarlijke websites en downloads. Dit helpt het risico op malware-infecties en andere cyberdreigingen te verminderen.
- Voortdurende controle: PrivateVPN controleert voortdurend haar ad blocker en malware beschermingsfuncties om ervoor te zorgen dat ze effectief en up-to-date zijn. Dit helpt ervoor te zorgen dat gebruikers beschermd zijn tegen de nieuwste bedreigingen.
- Gebruiksvriendelijk: PrivateVPN’s ad blocker en malware beschermingsfuncties zijn gemakkelijk te gebruiken en vereisen geen speciale kennis of vaardigheden. De gebruiker kan deze functies gewoon activeren en gebruiken om zichzelf te beschermen tegen ongewenste inhoud en bedreigingen.
Port forward
De functie port forward – oftewel letterlijk ‘poort doorsturen’ – is ook beschikbaar bij deze VPN aanbieder. Er zijn verschillende redenen om de zogeheten VPN port forwarding te gebruiken.
Het kan namelijk bijvoorbeeld je downloadsnelheid verhogen (wat handig is bij torrenting). Of bijvoorbeeld je helpen om toegang te krijgen tot je computer in het geval dat je weg bent. Genoeg redenen om deze functie te overwegen.
VPN-protocollen
PrivateVPN biedt verschillende VPN-protocollen om aan de behoeften en eisen van haar gebruikers te voldoen.
Hier zijn enkele van de belangrijkste kenmerken van elk protocol opgesomd en uitgelegd:
- OpenVPN: OpenVPN is het meest gebruikte VPN-protocol en biedt robuuste beveiliging en snelheid. Het gebruikt open source technologie en staat bekend om zijn hoge beveiligingsstandaarden en vermogen om door firewalls heen te tunnelen.
- IKEv2: IKEv2 is een snel en veilig VPN-protocol dat bijzonder geschikt is voor gebruik op mobiele toestellen. Het maakt gebruik van sterke encryptie en biedt een snelle herverbinding als de netwerkverbinding wegvalt.
- PPTP: PPTP is een eenvoudig en snel VPN-protocol, maar het is minder veilig dan andere protocollen. Het is het meest geschikt voor gebruik in netwerken met lage beveiligingseisen.
- L2TP/IPSec: L2TP/IPSec is een veilig VPN-protocol dat bekend staat om zijn sterke encryptie. Het biedt een goede combinatie van snelheid en veiligheid en is zeer geschikt voor gebruik in bedrijfsnetwerken.
Windows klant
In dit onderdeel van de PrivateVPN review zal meer worden toegelicht over de interface en concrete mogelijkheden met de instellingen.
Interface
De interface van de PrivateVPN Windows-client is gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te gebruiken. De basistaken zoals het verbinden met een server, het selecteren van een serverlocatie en het verbreken van de verbinding met de VPN zijn eenvoudig en gemakkelijk de eerste keer te voltooien. De gebruikersinterface voert taken snel uit en het verbindingsproces verloopt snel.
De gebruikersinterface is gemakkelijk te herstellen, waardoor gebruikers eenvoudig opnieuw verbinding kunnen maken met het VPN nadat de verbinding is verbroken. De gebruikersinterface bevat ook duidelijke foutmeldingen, zodat problemen gemakkelijk kunnen worden opgelost.
Het ontwerp van de gebruikersinterface is aangenaam en intuïtief, met een gemakkelijk te navigeren lay-out en duidelijke, beknopte tekst. De interface bevat een verscheidenheid aan instellingen en opties die gemakkelijk toegankelijk zijn, zodat gebruikers hun VPN-verbinding gemakkelijk kunnen aanpassen aan hun behoeften.
Over het geheel genomen is de interface van de PrivateVPN Windows-client goed ontworpen en gemakkelijk te gebruiken, waardoor het een goede keuze is voor gebruikers van alle ervaringsniveaus.
Instellingen
De PrivateVPN Windows-client biedt een verscheidenheid aan instellingen die gebruikers naar wens kunnen aanpassen. Met de instellingen kunnen gebruikers hun VPN-verbinding aanpassen aan hun behoeften, zoals het selecteren van een specifieke serverlocatie, het kiezen tussen verschillende protocollen, het instellen van een kill switch en meer.
De client biedt ook een automatische kill switch-functie die de internetverbinding automatisch verbreekt als de VPN-verbinding wordt onderbroken, wat extra veiligheid biedt. Daarnaast kunnen gebruikers ook de auto connect-functie inschakelen, die automatisch een VPN-verbinding tot stand brengt wanneer het apparaat wordt ingeschakeld.
In het algemeen biedt de PrivateVPN Windows-client gebruikers de mogelijkheid om de VPN-verbinding naar wens aan te passen, terwijl het ook handige automatische functies biedt voor extra veiligheid en gebruiksgemak.
Andere applicaties
Wat betreft de comptabiliteit, kun je deze VPN op bijna elk apparaat toepassen. Hieronder vind je een lijst met apparaten waarop je de VPN kunt gebruiken: Windows, macOS, Android, iOS, Linux,Router, Smart TV, Amazon Fire TV Stick, Game console .
Test resultaten
Wat betreft de test resultaten, kom je in deze PrivateVPN review ook meer te weten over de details van de snelheid, DNS-lekken en torrenting.
Snelheid
Snelheid is een cruciaal aspect van de VPN-ervaring omdat het de prestaties van online activiteiten zoals streamen en browsen beïnvloedt.
De snelheid van een VPN-verbinding kan worden beïnvloed door verschillende factoren, waaronder de afstand tussen het apparaat en de VPN-server, het aantal gebruikers op de VPN-server, regionale bandbreedtebeperkingen, de internetprovider en de verwerkingskracht van het apparaat.
Het is moeilijk om specifieke testresultaten te geven voor PrivateVPN, aangezien de VPN-snelheid sterk kan variëren afhankelijk van de locatie van de gebruiker, het tijdstip van de dag en andere variabelen.
Het is echter gebruikelijk dat VPN’s langzamer zijn dan een directe, niet-VPN-verbinding vanwege de extra versleutelings- en routeringsstappen die betrokken zijn bij het tot stand brengen van een VPN-verbinding.
Om een idee te krijgen van de snelheidsprestaties van een VPN-dienst, is het raadzaam de resultaten van onafhankelijke VPN-snelheidstests door technologiewebsites of online forums te controleren. Het verdient ook aanbeveling de resultaten te vergelijken met die van concurrenten om een beter inzicht te krijgen in de snelheidsprestaties van VPN’s.
DNS-lekken en torrenting
DNS-lekken en torrenting zijn belangrijke aspecten voor VPN-gebruikers omdat ze de privacy en veiligheid van hun online activiteiten kunnen beïnvloeden.
Om de prestaties van PrivateVPN op deze gebieden te evalueren, is het belangrijk om een systematisch testproces te volgen.
Stappen om DNS-lekken, IP-adreslekken (IPv4 en IPv6) en WebRTC-lekken te identificeren met behulp van IPleak.net:
- Maak verbinding met PrivateVPN
- Ga naar IPleak.net en voer de tests voor DNS-lekken, IP-adreslekken en WebRTC-lekken uit.
- Observeer de resultaten van de tests om te zien of er lekken zijn.
Het is moeilijk om specifieke testresultaten te geven voor PrivateVPN omdat de prestaties kunnen variëren afhankelijk van de locatie van de gebruiker, de gekozen VPN-server en andere variabelen.
Het is echter belangrijk op te merken dat een gerenommeerde VPN-dienst sterke bescherming moet bieden tegen DNS- en IP-lekken en veilig torrenting mogelijk moet maken.
Om een beter inzicht te krijgen in de VPN-prestaties op deze gebieden, is het raadzaam de resultaten van onafhankelijke VPN-tests te controleren, zoals die van technologiewebsites of online forums.
Klantenservice
Naast de functies, is het ook belangrijk om te weten hoe de klantenservice is.
Bij deze aanbieder kun je vriendelijkheid en efficiëntie verwachten, waardoor je makkelijk en snel antwoord krijgt op je vraag. Wat betreft de manieren van contacteren, kun je ze op verschillende manieren benaderen.
Voor een antwoord op je brandende vraag, kun je onder andere kijken bij de veelgestelde vragen of je kunt ze benaderen via sociale media. De klantenservice kun je via deze link vinden.
Vergelijkingen met andere aanbieders
In dit onderdeel vind je vergelijkingen met andere aanbieders: namelijk de nummer 1, 2 en 3 onder de VPN’s. Een PrivateVPN review is namelijk niet compleet zonder te vergelijken met andere aanbieders.
PrivateVPN vs. ExpressVPN
Als het gaat om de strijd tussen deze aanbieder en ExpressVPN, dan blinkt ExpressVPN uit. Een concreet voorbeeld hiervan is dat PrivateVPN servers biedt in 63 verschillende landen, terwijl ExpressVPN in maar liefst 94 landen servers aanbiedt, waardoor je dus meer mogelijkheden hebt met het deblokkeren van wereldwijde content.
Mocht dit je nieuwsgierigheid hebben gewekt, neem dan ook een kijkje op ExpressVPN. De beste aanbiedingen vind je bij ExpressVPN.
PrivateVPN vs. ExpressVPN
Als het gaat om de vergelijking met Cyberghost, biedt Cyberghost interessantere deals. Hierbij kun je concreet gezien denken aan een 45 dagen niet goed, geld terug beleid in plaats van een 30 dagen niet goed, geld terug beleid. Dat geeft je nog eens 15 dagen extra een gratis VPN.
Kijk gerust verder voor de deals op ExpressVPN. Mocht je meer willen lezen over Cyberghost, schroom dan niet om op deze review te klikken: ExpressVPN.
PrivateVPN vs. Private Internet Access
De VPN aanbieder Private Internet Access is iets verfijnder omdat het, in tegenstelling tot PrivateVPN, bijvoorbeeld ook voor de liefhebbers een jaarabonnement aanbiedt. Er zijn dus wat flexibelere opties.
Mocht je meer willen lezen over de VPN aanbieder Private Internet Access, schroom dan niet om te kijken naar de bijbehorende review: Private Internet Access. Ook kun je voor de beste deals terecht op Private Internet Access.
Veelgestelde vragen
Blokkeert PrivateVPN advertenties?
Ja, PrivateVPN biedt een ingebouwde advertentieblokker die advertenties en pop-ups blokkeert.
Is het gebruiken van een VPN een misdaad?
Nee, het is niet illegaal om een VPN te gebruiken. In veel landen is het gebruik van VPN’s toegestaan en zelfs gewenst om de online veiligheid en privacy te vergroten. Er zijn echter enkele landen waar het gebruik van VPN’s beperkt of verboden is, dus het is belangrijk om de wetten van het land te kennen en te begrijpen voordat u een VPN gebruikt.
Waarom gebruiken mensen PrivateVPN?
Veel mensen gebruiken PrivateVPN om hun online veiligheid en privacy te vergroten.
Met een VPN kunnen gebruikers hun internetverbinding versleutelen en hun IP-adres verbergen om hun online activiteiten te beschermen tegen bewaking en hacking. Het geeft ook toegang tot inhoud die in bepaalde regio’s beperkt is door de virtuele locatie van de gebruiker te veranderen.
PrivateVPN biedt ook een hoge snelheid en betrouwbaarheid, waardoor het voor veel gebruikers aantrekkelijk is.
Conclusie
Uit deze PrivateVPN review is gebleken dat deze aanbieder verschillende functies heeft, een relatief goede prijs-kwaliteitverhouding aanbiedt en betrouwbaar is om in te zetten. Hierbij kun je onder andere denken aan het nultolerantiebeleid voor gegevensregistratie, de kill switch en DNS-lekbescherming.
Echter is PrivateVPN niet de enige VPN aanbieder op de markt. Voor meer uitgebreide servers en zelfs nóg betere beveiliging op het web, kun je het beste gaan voor de nummer 1 VPN aanbieder. Bij ExpressVPN kun je namelijk, onder andere vanwege servers in veel meer landen, genieten van veel meer wereldwijde content. Je kunt gaan voor een goede aanbieder, maar je kunt er ook voor kiezen om voor het beste te kiezen en een uitstekende aanbieder te selecteren. ExpressVPN is telkens weer uitstekend gebleken.