PrivateVPN, review 2023

privatevpn

PrivateVPN is een Zweedse VPN aanbieder opgericht in 2009. Ook al bestaan ze al een tijdje, echt bekend zijn ze nog niet ondanks dat ze een stabiele en beveiligde verbinding aanbieden aan hun klanten. Private VPN biedt servers aan in diverse landen waaronder natuurlijk Nederland.

privatevpn

Het is hierdoor geen probleem om geografisch geblokkeerde websites te openen zoals bijvoorbeeld Nederlandse Netflix, Ziggo GO te streamen of de NPO (nederlandse publieke omroep) te openen. Mocht je een torrent gebruiker zijn ben je ook hier aan het goede adres. 

Probeer PrivateVPN
Wil je graag een stabiele en veilige VPN gebruiken

Dan is PrivateVPN de dienst die wordt aanbevolen. Doordat ze geen logs bijhouden wordt jou privacy gewaarborgd. Inclusief niet goed geld terug garantie!

Bijgewerkt: 29 januari, 2023

PrivateVPN aanbieder

Bij PrivatVPN zal een soort pakket worden aangeboden en het verschil zal hem zitten in de looptijd. Er zijn pakketten van 1 maand, 3 maanden en 12 maanden zoals staat afgebeeld in het plaatje hierboven. De prijzen zijn zeer competitief, zeker wanneer je via deze website een abonnement zou afsluiten kan je wel 20% besparen op de huidige prijs.

PrivateVPN
Deze Zweedse VPN aanbieder is een verassing kijkenden naar de prijs en kwaliteit.

Je zou zelfs nog meer kunnen besparen wanneer je het abonnement zou delen met familieleden of vrienden. Je hebt tenslotte 6 multi login. Mijn ervaring is dat ik minimaal 3 aansluitingen voor mijzelf nodig heb namelijk: mijn smartphone, thuiscomputer en iPad. De overige verbinding zijn voor mij dus eigenlijk overbodig en kunnen dan ook, om de kosten te minimaliseren, gedeeld worden.  Mocht je de VPN-service willen testen is er een “1 dag proefperiode” beschikbaar.

Standaard Private VPN prijs

Privatevpn ervaring

20% korting
Mooi super aanbieding bij afsluiten van een abonnement

Voor de lezers van onze website bied PrivatVPN een mooie tijdelijk na-zomer korting aan van 20% + 5 maanden extra voor het afsluiten van een jaarabonnement

Een andere kosten besparende tip is altijd voor een jaarabonnement te gaan. Deze zijn altijd goedkoper dan andere pakketten (1 maand, 6 maanden) die de VPN-aanbieders aanbieden. Je hoeft niet bang te zijn dat je iets zal kopen waar je niet tevreden over zijn. Er is een  proefperiode van 30 dagen waarin je, mocht je niet tevreden zijn, je het geld terug krijgt, de zogenaamde “money-back-garantee”.

Mocht je gebruik willen maken van deze tijdelijk aanbieding die wij je kunnen aanbieden klik dan op de onderstaande “button” en profiteer van de 20% korting.

PrivateVPN een allround VPN aanbieder

Al een tijdje kreeg ik aanvragen van lezers om een review te schrijven over Private VPN. Op een bepaald moment zijn het er zoveel dat het wel een bijzondere VPN provider moet zijn. In ieder geval eentje die de moeite waard moet zijn……….

Er zal, ten eerste, een belangrijke kanttekening geplaatst moeten worden bij de locatie van Private VPN, Zweden. Ze vallen dus onder het Zweedse recht en dit is het juist waar alle alarmbellen gaan rinkelen. Zweden is namelijk lid van de UKUSA overeenkomst ook wel “14 eyes countries” een samenwerking op het gebied van inlichtingsdiensten, opgericht door de Verenigde Staten en de Engeland. Dit is dus overduidelijk geen goede zaak omdat deze landen juiste onze privacy rechten schenden.

privatevpn

Toch is het beleid van Private VPN duidelijk beschreven op de website. Er is namelijk een zero logs beleid. De VPN-service is zo ingericht dat je privacy en beveiliging boven alles komt te staan. Zo hoort het ook bij een betrouwbare VPN-aanbieder en dit was dan ook een van de redenen waarom ik nog nieuwsgieriger werd hoe deze VPN-provider werkte.

Het maakt niet uit op welk apparaat je Private VPN zou willen installeren van Windows, Mac, Andriod of iOS alles is eenvoudig te downloaden. Er kunnen in totaal 6 apparaten worden aangesloten.

Met over 80 servers in 52 verschillenden landen (Verenigde Staten, UK, Nederland, Canada, Australie) zou dit in principe voor een gemiddelde VPN gebruiker voldoende moeten zijn. Mocht je vragen hierover hebben kan je mij altijd een email sturen.  Er zijn speciaal ingerichte “premium servers” die het mogelijk maken om zonder problemen video’s te streamen in HD kwaliteit of om torrents te downloaden.

PrivateVPN review

Eigenschap Elementen
Zero-logs? Ja, uw data is veilig
Werkt met torrents? JA, streamen is veilig en anoniem
Netflix US, UK, BR, MX, AU, ES, SE
Multi-login 10 gelijktijdige connecties
Aantal landen 63+
Supported OS
Geld terug garantie 30 dagen
Protocols OpenVPN, PPTP, L2TP, IKEv2, IPSec
Data verkeer Onbeperkt
Encryptie Sterk: Military AES 256 bits
IP Adressen Onbekend
Servers 200+

Private VPN voorbeelden met screenshots

privatevpn

In deze Private VPN review wordt duidelijk dat deze interface anders is dan alle andere die ik heb gezien. Bij Private VPN zijn er twee mogelijkheden Simple en Advanced. Bij de eerste kom je op een eenvoudige weergave maar mocht je behoefte hebben aan een meer geavanceerde benadering’ omdat je bijvoorbeeld van protocol wil veranderen, dan klik je op de knop rechtsonder.

privatevpn

Het dasboard is veranderd en nu kan je van protocol veranderen. Toch zou ik willen aanraden om deze altijd op OpenVPN te laten staan omdat dit het beste protocol is m.b.t. snelheid en beveiliging.

PrivateVPN

Wanneer je naar de SETTINGS gaat zal je de basis instellingen van PrivatVPN kunnen veranderen. Helaas zijn de mogelijkheden beperkt tot drie mogelijke opties. Beter iets dan niets denk ik maar. Wanneer we het drop-down menu van “language” bekijken is de enige mogelijkheid tot dus ver “English”, zelfs Zweeds ontbreekt ook al staan de Zweden bekend om hun uitstekende beheerding van deze taal, misschien wil PrivatVPN gewoon echt heel internationaal lijken en Zweeds in dat rijtje staat misschien dan wel heel raar. Het zal in de toekomst wel aangepast worden met andere talen.

Het laatste tapje van het Advanced dashboard is “CONNECTION GUARD”. Hier kan je de beveiling kiezen van je connectie namelijk: IPv6 leak protection, DNS leak protection and Kill Switch. Allemaal staan standaard “aan”.

Werkt PrivateVPN Netflix?

Wanneer je op zoek bent naar een betrouwbare VPN provider om bijvoorbeeld de Netflix USA catalogus te openen of vanuit het buitenland Netflix Nederland, NPO (uitzending gemist) of Ziggo GO te streamen dan is PrivateVPN Netflix een uitstekende oplossing. In mijn PrivateVPN review kom ik erachter dat het bedrijf hier heel duidelijk in is over op hun website.

 • USA– Buffalo, New York City, Los Angeles
 • Canada – Toronto
 • UK– London 1*
 • UK– London 2*
 • Frankrijk – Paris
 • Denmark – Copenhagen
 • Finland – Helsinki
 • Duitsland – Frankfurt 1
 • Norwegen – Oslo
 • Polen – Warsaw
 • Zweden– Kista
 • Zweden – Stockholm
 • Zwitserland – Zürich
 • Nederland – Amsterdam 1

*De BBC iPlayer is helaas niet te openen met Private VPN. Mocht je naar een werkende VPN voor deze iPlayer zoeken dan is ExpressVPN een goed alternatief.

 

privatevpn

Inloggen in Netflix USA: Videobewijs dat het werkt

Inloggen vanuit het buitenland in Netflix Nederland

Torrent gebruik

Er is een zero log beleid en hierdoor is Private VPN een torent vriendelijke VPN-aanbieder te noemen. Er is geen restrictie welke servers je moet gebruiken. Ik raad je wel aan server landen te kiezen waar ze je privacy respecteren zodat je achteraf geen problemen kan krijgen.

Kill Switch

Het is niet verstandig om torrents te downloaden zonder dat je gebruik maakt van de Kill Switch. Heb je deze optie uitgezet in het Advanced dashboard “CONNECTION GUARD”, dan moet je hem weer aanzetten.

Waarom? Omdat je geen risico wilt lopen om onbeschermd je bezig te houden met het downloaden van torrents. Mocht het gebeuren dat onverwachts je verbinding wegvalt dan zal je nooit zonder dat je beschermd bent zomaar weer het internet opgaan. De VPN zal altijd eerst contact maken.

DNS Leak protection (DNS Leak bescherming)

Private VPN zal je optimaal beschermen, wanneer je gebruik maakt van de protocollen IPv4 en IPv6. Je kan er zeker van zijn dat al de communicatie zal lopen via de versleutelde verbinding.

Port fowarding

Wanneer je niet weet wat het is zal je het ook niet gebruiken (zie uitleg: port forward). Dit neemt niet weg dat de optie er wel is wanneer je er gebuikt van zou willen maken.

VPN-installatie service

Deze VPN-installatie service is niet nieuw op de markt, maar wel in de wereld van de VPN. Vaak krijg ik van oudere mensen vragen over hoe ze de VPN dienen te installeren. Veel van de VPN’s zijn heel makkelijk te installeren en bijna “Plug and Play” maar ik begrijp heel goed dat het voor onze oudere generatie best wel lastig kan zijn. Private VPN doet dus installatie op afstand!!

De PrivateVPN apps

Zoals ik eerder al schreef is de app beschikbaar op verschillenden platformen van Windows, Mac, iOS en Android. Het design is nagenoeg gelijk wat het ook makkelijk maakt te begrijpen wanneer je een Android telefoon hebt of Mac Pro.

Private voor Mac OS

PrivateVPN

Voor Andriod

privatevpn

PrivateVPN iOS

privatevpn

PrivateVPN opinia

In mijn PrivateVPN review komt duidelijk naar voren dat het een plezierige aanbieder is om mee te werken. Het is een uitgebreide aanbieder met een stabiel netwerk. De PrivateVPN beoordeling worden de voordelen en de nadelen besproken. In vergelijking met zijn concurrenten is het een van de beste provider op de markt.

Netflix PrivateVPN mogelijkheden zijn ook een belangrijk onderdeel van de test. Deze zijn zover positief omdat Netflix NL vanuit buiten de EU geopend kan worden. Tevens kan men Netflix Amerika openen.

PrivateVPN
Deze Zweedse VPN aanbieder is een verassing kijkenden naar de prijs en kwaliteit.
8.3 TOTALE SCORE
PrivateVPN een verassende VPN provider

Hieronder vindt u de 6 criteria waarop wij deze VPN hebben gewaardeerd.

KWALITEIT
8
GEBRUIKERSGEMAK
8.5
STABILITEIT NETWERK
8.5
RANDAPPARATUUR
8
AANTAL BESCHIKBARE LANDEN
9
PRIJS
8
Pluspunten
 • Stabiele en betrouwbare snelheid
 • Extra 25% +1 maand voor onze lezers
 • 30 dagen geld terug garantie
 • Server dekking 800+
 • Eenvoudige interface twee Staps interface
 • VPN-installatie service, voor oudere mensen onder ons
 • Open torrent beleid
 • Zero log (geen logs opgeslagen)
Minpunten
 • Weinig opties selecteerbaar menu-instellingen
 • Zonder korting prijs niet zo competetief
star blog

Ik ben opgeleid als journalist en gespecialiseerd in technologie. Als journalist vecht ik voor de vrijheid van de pers en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het afronden van mijn studie was het meteen duidelijk dat deze vrijheden met name op het Internet niet vanzelfsprekend zijn. Ik ben Mike en mede-oprichter van deze blog waar ik probeert het grote publiek te waarschuwen voor de gevaren van het internet. Deel daarom mijn artikel met je vrienden, collega's en familie en zeg het voort!!!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl