PureVPN, review 2024

purevpn review

PureVPN is een goede oplossing voor alle internetgebruikers die in het buitenland wonen en graag Nederlandse televisie kijken. Pas echter op wanneer je denkt dat je anoniem aan het surfen bent, dat ben je namelijk niet omdat ze log schijnen op te slaan.

Bijgewerkt op: 21 juni 2024

PureVPN een eenvoudige streaming dienst

In aanvulling op de traditionele VPN functies, zoals de gebruikelijke beveiligde internettoegang en anoniem surfen, biedt deze VPN extra opties aan met extra functionaliteit (tegen meerprijs).

Deze extra service wordt “DEDICATED STREAMING” genoemd en is bedoeld voor degenen die een slechte internetverbinding hebben. Je zal hierbij altijd hetzelfde IP adres behouden.

Met deze optie  krijgt u toegang tot een speciale DNS van PureVPN waarmee u kunt navigeren (20 Mbits). Vorig jaar moest men nog bij betalen voor deze service, nu in het inclusief het basis abonnement.

purevpn een eenvoudige streaming dienst

Prijs Pure VPN

De prijs Pure VPN is fluctueert veel  op de site zijn altijd promoties te vinden. Het is echt lastig om de standaard prijs Pure VPN te bepalen, want kijkt u naar de prijs, dan krijgt u opeens een venster met nog eens 10% korting. Voor de actuele aanbiedingen kunt u dus het beste naar de site gaan. Het is gemiddeld genomen een van de goedkopere VPN providers in de Nederlandse markt.

purevpn prijs

Basis abonnementen zijn: 1 maand, 1-jarig en 5-jarig. De prijs is het meest aantrekkelijk wanneer u een jaarabonnement afsluit. Een 1-jarig abonnement is niet zo interessant, omdat het maar 6 euro scheelt met de jaar prijs. Het is mogelijk om het abonnement na 3 dagen te annuleren.

Voor betalingen zijn meer dan 50 betaalmethodes mogelijk.

Pure VPN ervaring:

Eigenschap Elementen
Zero-logs? Nee, pas op geen 100% veiligheid
Werkt met torrents? JA, streamen is veilig en anoniem
Netflix US
Multi-login 10 gelijktijdige connecties
Aantal landen 140+
Supported OS Windows, iOS, macOS, Linux, Android, Chrome
Geld terug garantie 31 dagen
Protocols PPTP, IPSec, L2TP/IPSec, IKEv2/IPSec, OpenVPN TCP, OpenVPN UDP, SSTP, WireGuard
Data verkeer Onbeperkt
Encryptie Sterk: Military AES 256 bits
IP Adressen Onbekend
Servers 2.000+

Enkele uitgelichte functies met onze PureVPN ervaringen

PureVPN heeft een eigen netwerk en meer dan 450 servers.

Pure VPN internet Kill Switch

Dit is een “must” voor mensen die veiligheid en privacy zeer belangrijk vinden tijdens het surfen. In de praktijk komt het er op neer dat wanneer een internetverbinding wordt onderbroken,al is het slechts voor een paar seconden, dan is uw IP-adres al identificeerbaar en bent u dus kwetsbaar.

De beveiliging van Pure VPN zorgt ervoor dat in het geval van een tijdelijke onderbreking van de internet verbinding, de gegevens naar buiten toe worden geblokkeerd. Er kan pas weer een veilige verbinding tot stand komen zodra de VPN van het sein van veilig geeft.

SMART SELECTION (picture)

purevpn smart selection

Bent u nieuw in de wereld VPN? En weet u niet wat u moet kiezen? Dit drop-down menu helpt u uw probleem, op een intelligente manier, op te lossen door simpelweg de vermelding op te volgen: doel (purpose) en locatie (country).

SMART DNS

SMART DNS is alleen verkrijgbaar bij een jaar abonnement. Met de functie, SMART DNS, kan men sommige tv-zenders (Cannal +, BCC) uit het buitenland ontgrendelen. Deze functie maakt het streamen van films en TV series makkelijk, omdat de bandbreedte wordt behouden.

Server na-bootsen

Dit is een geweldige functie. De server van een ander land (VS) wordt bijvoorbeeld nagebootst (emulate= Engels) in Duitsland zodat dit niet ten koste van de bandbreedte zal gaan.

Er zijn dan ook servers in Azië die Amerikaanse servers nabootsen om Netflix te zien vanuit China, of in Europa voor de gebruikers o.a. in Nederland.

purevpn server na-bootsen

PureVPN automatische selectie van het juiste protocol

Met de instelling (Auto) van PureVPN software analyseert men het type verkeer (downloaden, streamen, surfen) en wordt automatisch het snelste protocol geselecteerd. U wordt beveiligd op basis van uw internet gebruik.

Vijf gelijktijdige verbindingen

Met VPN van PureVPN kunt u met 5 apparaten tegelijk inloggen, zoals een telefoon, tablet of pc, of uw login informatie geven aan vrienden of familie. U kunt dus het gebruik van de VPN delen (mogelijk ook de kosten!!!)

Split tunnel

Split Tunnel is een “Super functie” van PureVPN. Dit betekent dat u kunt instellen welke van uw programma’s gebruik kunnen maken van de VPN-verbinding.

PURE VPN review

 • Add-On NAT Firewall, wanneer u geen firewall of antivirus hebt, om u te beschermen tijdens het surfen.
 • Stealth VPN browser, een externe browser voor uw apparaten: volledig veilig, waar uw navigatiegegevens nooit worden opgeslagen.
 • Dedicated IP, het kopen van een vast IP-adres.
 • HDX Streaming (tot 20 Mbit per seconde) ongeacht uw huidige verbinding, zodat u video’s of streaming diensten van het Verenigd Koninkrijk of de Verenigde Staten (Hulu, BBC iPlayer, HBO GO, enz.) kunt kijken.
8.7 TOTALE SCORE

Hieronder vind u de 6 criteria waarop wij deze VPN hebben gewaardeerd.

KWALITEIT
8.5
PRIJS
8
GEBRUIKERSGEMAK
8.3
STABILITEIT NETWERK
8.2
AANTAL BESCHIKBARE LANDEN
8.7
RANDAPPARATUUR
8.5
Pluspunten
 • Een van de goedkopere VPN providers in Nederland
 • Inloggen met 5  gelijktijdige apparaten
 • Eenvoudige Nederlandse televisie kijken in het buitenland
 • Gebruiksgemak door oa een eenvoudige interface
 • HDX Streaming
 • Split Tunneling
 • SMART DNS inbegrepen!
Minpunten
 • Er zijn maar weinig server landen in Afrika
 • ZE ZIJN NIET VEILIG VOOR ANONIEM INTERNETTEN!!!
 • Wel een dure VPN voor alleen maar streamen
star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

4 Opmerkingen
 1. PureVPN is waardeloos ! Port forwarding werkt niet en de NAT firewall moet je er dan los bijkopen voor 5 dollar per maand waardoor het ineens wel erg prijzig wordt.
  Ook is er geen ondersteuning of app voor Libre elec alleen voor Open elec maar daar heb ik dus niets aan. De snelheid is wel goed maar door een gebrek aan functionaliteit is het voor mij een reden om de volgende keer voor een andere aanbieder te kiezen. Leuk voor een basis internetgebruiker maar meer niet helaas.

 2. Niet echt goed nieuws voor de VPN markt in het geheel. Als zo’n grote jongen dit al doet wat doet de rest dan? Gelukkig weet ik uit betrouwbare bron dat het met PureVPN al een tijdje niet zo goed gaat. Vaak hebben we wel contact met de TOP VPN aanbieders omdat we graag op de hoogte willen blijven van alle nieuwe updates. De communicatie met PureVPN loop sinds een aantal maanden echt stroef. Jammer is dat. Hierdoor zijn ze in mijn ranking ook naar beneden gegaan. Jammer hoor…

 3. Kan iemand (in taal voor een leek) uitleggen hoe ik op mijn smart tv mijn purevpn kan krijgen? Ik kan nu videoland en netflix op mijn laptop kijken maar niet op mijn Samsung Smart TV.
  Gr. Charly

  • Hoi,

   Wanneer je een Samsung Smart TV kan je toch gewoon op de “internet” browser netflix en Videoland kijken? Je kan Purevpn op je router installeren.

   Groeten,
   Mike

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl