Hoe RTL XL kijken in buitenland 2024?

Ook in de vakantieperiodes wil je natuurlijk gewoon je favoriete series van RTL kunnen bekijken. Zo hoef je geen aflevering van Expeditie Robinson, Goede Tijden Slechte Tijden of Jinek meer te missen. In dit artikel zal ik je uitleggen hoe je RTL XL kijken vanuit buitenland mogelijk kunt maken!

Probeer nu
RTL gemist kijken in het buitenland? ExpressVPN met tot 49% korting!

De geo-tracking van RTL omzeilen met ExpressVPN. Wil je RTL XL kijken in buitenland met een geld-terug-garantie van 30 dagen? Abonneer je dan nu met ExpressVPN en ontvang een korting tot wel 49% en speciale actie: 12 maanden + 3 maanden GRATIS. RTL XL buitenland kijken was nog nooit zo gemakkelijk!

Bijgewerkt op: 21 juni 2024

Hoe kan je RTL kijken buitenland?

RTL XL is de on demand videodienst waarop je alle programma’s van RTL 4,5,7 en 8 kunt bekijken. De eerste zeven dagen na de uitzending op televisie, kun je via RTLXL.nl alle afleveringen gratis terugkijken.

Je krijgt de afleveringen dan te zien zoals ze ook op televisie te zien zijn, mét reclame. Na deze periode van zeven dagen heb je nog 365 dagen de tijd om een aflevering op te vragen. Je kunt de aflevering dan zonder reclame bekijken, maar je moet dan wel betalen.

Als je langer dan een week buiten Nederland bent, is het dus voordelig om de programma’s zo snel mogelijk terug te kijken. Op die manier voorkom je dat je opeens moet betalen om een aflevering van je favoriete programma te zien.

Ik zal je hier uitleggen hoe RTL XL kijken in buitenland precies werkt!

RTL XL kijken vanuit buitenland

Waarom RTL XL kijken vanuit buitenland niet altijd mogelijk is

Iedereen die het wel eens heeft geprobeerd, zal weten dat RTL XL kijken in buitenland niet mogelijk is. Zodra je de aflevering van je favoriete programma aanklikt, wordt deze niet afgespeeld.

Je krijgt in beeld een melding te zien waarin staat dat je geen toegang krijgt tot de content die je hebt uitgekozen.

Dit komt omdat RTL Nederland de programma’s alleen beschikbaar maakt voor kijkers die ook echt in Nederland zijn.

Met de makers van de content is namelijk afgesproken dat RTL het recht heeft om de programma’s alleen binnen de Nederlandse grenzen uit te zenden.

Met behulp van geo-tracking, een techniek die op basis van jouw IP-adres je locatie bepaalt, zorgt RTL Nederland er dus voor dat de toegang voor alle kijkers buiten Nederland wordt geblokkeerd.

Deze kanaal kijken van overal wordt hierdoor dus onmogelijk. Gelukkig heb ik voor jou de oplossing die RTL XL buitenland toch beschikbaar maakt!

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van juni 2024

Hoe kun je toch RTL XL kijken vanuit buitenland?

Om RTL kijken buitenland mogelijk te maken, moet je de geo-tracking dus laten geloven dat jij wel in Nederland bent.

Zodra jij de website bezoekt, moet de geo-tracker worden omgeleid naar een server in Nederland. Dat klinkt heel ingewikkeld, maar dat is het gelukkig niet.

Het enige wat je nodig hebt, is een VPN. Dit is een software die door miljoenen mensen wereldwijd al wordt gebruikt om hun online privacy en veiligheid te waarborgen.

Deze software zorgt ervoor dat jij verbinding kunt maken met een server van jouw keuze. Als je hiervoor een server in Nederland kiest, wordt RTL kijken buitenland dus mogelijk.

De geo-tracking zal namelijk meteen geloven dat jij in het juiste gebied bent!

Volg hiervoor mijn simpele stappenplan voor RTL XL buitenland kijken:

  1. Kies een aanbieder uit de onderstaande lijst (Ik raad de nummer 1 zeker aan! ExpressVPN)
  2. Download en installeer de software van de aanbieder
  3. Open de lijst met beschikbare servers
  4. Verbind met een server in Nederland
  5. Ga naar de website van RTL XL
  6. Kies je favoriete programma
  7. Veel plezier met RTL XL buitenland kijken!

De beste VPNs voor RTL XL kijken vanuit buitenland

Als je op zoek bent naar een VPN voor RTL kijken buitenland, is het belangrijk dat je op een aantal eigenschappen let.

Om RTL kijken in buitenland mogelijk te maken, moet je namelijk twee dingen heel zeker weten. In de eerste plaats heeft een aanbieder een server in Nederland nodig. Je kunt namelijk alleen met een server in Nederland RTL kijken buitenland mogelijk maken.

Ten tweede moet je er ook voor zorgen dat een VPN voldoende snelheid heeft om om kanaal kijken mogelijk te maken.

Bij een aanbieder die niet snel genoeg is, loop je het risico dat RTL kijken buitenland niet lukt of dat het programma de hele tijd blijft vastlopen.

Om het voor jou wat gemakkelijker te maken om de beste aanbieder voor RTL XL buitenland te kunnen vinden, heb ik alvast een aantal aanbieders voor je getest en met elkaar vergeleken.

Voor de beste ervaring met RTL XL buitenland kies je dus voor een van deze aanbieders:

Beste Dienst 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 CyberGhost, review 2024
9.5
3 Private Internet Access, review 2024
9.3
4 IPVanish, review 2024
9.1
5 NordVPN review 2024
8.9

Hierom moet je NOOIT een gratis VPN gebruiken voor RTL XL kijken vanuit buitenland!

Iedereen die op internet zoekt naar een VPN voor RTLXL kijken in buitenland, zal ongetwijfeld ook een heleboel gratis aanbieders tegenkomen.

Natuurlijk klinkt dat voor jou heel aantrekkelijk, maar ik zal je even kort uitleggen waarom je nooit met een gratis aanbieder in zee moet gaan.

Ten eerste heeft een gratis aanbieder vaak niet voldoende servers en snelheid om RTL kijken in het buitenland mogelijk te maken. Zonder vergoeding is het namelijk niet mogelijk om en volledige service aan te bieden.

Daarnaast loop je bij RTL XL kijken in buitenland met een gratis VPN ook het risico dat jouw persoonlijke informatie wordt doorverkocht aan derden.

RTL XL kijken in buitenland

De aanbieder kan namelijk heel gemakkelijk jouw gegevens, zoals je inlog-, adres-, en betaalgegevens, onderscheppen. Ook nadat je de VPN hebt verwijderd heeft een gratis aanbieder soms nog toegang!

Bedenk je dus dat RTL XL kijken in buitenland niet gratis kan. Gelukkig heb ik ook hier een oplossing voor.

Mijn nummer 1 VPN, ExpressVPN, heeft een geld terug garantie van 30 dagen, waarmee je de dienst gratis kunt uitproberen.

Als je één keer op vakantie gaat en wil RTL kijken buitenland, heb je dus 30 dagen om dit gratis te doen!

De voordelen van een VPN

Naast RTL XL in het buitenland kunnen kijken, zitten er nog veel meer voordelen aan een VPN. Het is ook zeker aan te raden om een VPN voor meer dan 30 dagen aan te houden.

RTL XL buitenland

Naast onbeperkt kijken, kun je namelijk ook:

  • Je online privacy en veiligheid altijd en overal waarborgen
  • De geo-tracking van andere websites en platforms zoals Netflix, Hulu, Amazon Prime en HBO Max omzeilen

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van juni 2024

Veelgestelde vragen over RTL XL kijken vanuit buitenland

Er zijn online veel vragen over RTL XL kijken vanuit buitenland te vinden. Ik geef hier een antwoord op de belangrijkste.

Hoe kun je RTL XL kijken in buitenland?

Met de nieuwe wetgeving is het voor aanbieders niet langer toegestaan om hun content te blokkeren voor kijkers binnen de EU. RTL XL buitenland is dus gewoon beschikbaar als je binnen de grenzen van de EU bent. Buiten dit gebied blijft de content wel geblokkeerd. Lees hier meer over deze ontwikkelingen.

RTL XL kijken vanuit buitenland is heel gemakkelijk

RTL kijken buitenland zal met mijn oplossing niet langer een probleem voor je zijn. Daar waar de content voorheen werd geblokkeerd, kun je nu RTL XL in het buitenland kijken met behulp van een VPN.

Ik raad je daarbij af om een gratis aanbieder te gebruiken en ik moedig je juist aan om mijn nummer 1 VPN, ExpressVPN te gebruiken.

Hierbij weet je zeker dat RTL XL in buitenland kijken ook echt zal werken. Daarnaast kan je met deze VPN ook profiteren van vele andere voordelen, zoals toegang krijgen tot content van andere aanbieders en je online veiligheid verbeteren!

star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl