SaferVPN, review 2024

safer vpn review

SaferVPN is een VPN provider opgericht in 2013 in Israël. Op het eerste gezicht heeft de VPN een eenvoudige interface, hoge standaard van encryptie en voldoende server locaties over heel de wereld. De keerzijde is de vestigingsplaats van de VPN m.b.t. hoe de Israëliërs omgaan met privacy in het algemeen.

Hieronder ga ik SaferVPN review en zal ik met een conclusie komen over algehele functionaliteit van deze VPN service.

Bijgewerkt: mrt 2024

SaferVPN een VPN veiligheid en beveiliging

SaferVPN
SaferVPN is een van de eenvoudigst te installeren VPN op de markt, een ideale VPN voor beginners. Wil je iets meer uit je VPN halen dan kan deze VPN een frustrerende VPN worden.

Safer VPN een betaalbare VPN server

SaferVPN is een VPN aanbieder waar ik veel vragen over krijg. Hierdoor heb ik ook besloten er een review over te schrijven zodat ik de geïnteresseerde door kan verwijzen naar dit artikel, een waar ik dieper in ga op de functionaliteit van SaverVPN. Het bedrijf is gevestigd in Israël, een land wat altijd gebukt is gegaan onder militair geweld en hierdoor privacy en veiligheid een zeer belangrijke rol spelen in het dagelijkse leven. Safer VPN slaat dan ook beperkt logs op, zodat je anoniem het internet op kan en later ook geen gegevens opgevraagd kunnen worden.

SaferVPN prijs

Met een VPN server netwerk met meer dan 34 verschillende landen is SaverVPN een interessante VPN provider. De VPN biedt in de belangrijkste landen een VPN server aan zoals: Nederland, België, Frankrijk, Canada, Australië en de Verenigde Staten.

Safer VPN heeft een eenvoudig te installeren App ontwikkeld die op al je apparaten geïnstalleerd kan worden. Er is de mogelijkheid dit te doen op 4 apparaten tegelijk.

SaverVPN prijs

SaferVPN

Er worden drie soorten pakketten aangeboden zoals je kan zien in de afbeelding hierboven. Kijkende naar de prijs is SaferVPN zeer competitief en vergelijkbaar met VPN aanbieders zoals NordVPN of PrivateVPN. Wanneer je dus op zoek bent naar een betaalbare VPN is Safer VPN een van de goedkoopste VPN aanbieders op de markt. Bezoek hun website om te kijken wat de aanbieding van de dag is.

Het volgende maakt Safer VPN ook een interessante VPN namelijk de free trial (proefperiode) van 24 uur. Dit is eigenlijk veel te kort, want echt testen is lastig tijdens zo’n korte periode, maar het is wel volledig gratis. Een ander optie zou zijn een 14 dagen test. Je moet dan wel eerst betalen, maar er is dan een geld terug garantie.

Een tip is wanneer je voor een lange periode SaferVPN trail gaat kies dan voor het abonnement met de langste looptijd. Je kunt er immers van af binnen 14 dagen en wanneer je er uiteindelijk toch voor gaat ben je gemiddeld het goedkoopste uit.

SaferVPN Samenvatting

Eigenschap Elementen
Zero-logs? Ja, uw data is veilig
Werkt met torrents? JA, streamen is veilig en anoniem
Netflix US, UK, FR, CA, AU, DE
Multi-login 5 gelijktijdige connecties
Aantal landen 50+
Supported OS Android, iOS, Windows, MacOs, Linux, Chrome, Router
Geld terug garantie 30 dagen
Protocols IKEv2, OpenVPN,L2TP/IPSecIKEv2, PPTP
Data verkeer Onbeperkt
Encryptie Sterk: Military AES 256 bits
IP Adressen 2.000+
Servers 1.300+

SaferVPN review nu alles in detail

Eenvoudig in gebruik

Wanneer je een beginnende VPN gebruiker bent of niet over technische vaardigheden beschikt is SaverVPN een uitstekende VPN aanbieder om mee te beginnen. De installatie van de VPN is een fluitje van een cent en installeren duurt maar een paar seconde en dan ben je met een druk op de knop beschermd.

safervpn prijs

Je zal een van de 30 landen kunnen kiezen door op de vlag of op de “pin” te drukken. Er is jammer genoeg geen lijst van servers dus je zal het echt met de landen moeten doen, dit is toch wel een minpunt. Er is wel een optie voor “Automatic server location”: deze functie zal ervoor zorgen dat er de snelste server voor je huidige locatie wordt gezocht. Je zal ook een favorietenlijst kunnen maken. Altijd handig!

safervpn

Beperkte aanpassing van functies

Er is net voldoende informatie om er iets over te schrijven. Het zal niet veel zijn omdat er maar een beperkte flexibiliteit is om functie naar eigen behoefte aan te passen. Dit maakt SaverVPN eenvoudig. Ieder voordeel heeft zijn nadeel. Wie zei dit ook alweer?

We beginnen bij het Tabje “General”. Hier zal je de basis opties aantreffen zoals “start de VPN” bij opstart van het apparaat.

safervpn

De volgende tab is “Protocols”. Hier kan je de protocols veranderen. Deze instelling staat standaard op “Automatic”. Ze kiezen dan hoogstwaarschijnlijk de snelste en meest veilige connectie van dat moment. Ik zou zelf kiezen voor OpenVPN protocol omdat dit de meest veilige protocol is van allemaal.

safer vpn interface

De “Auto Wifi” is de volgde tab. Deze functie is een interessante omdat het je zal beschermen wanneer je zomaar onbeschermd het Wifi net zal opgaan. Hierdoor loop je nooit meer gevaar. Het is een van de weinige VPN-providers waar ik deze functie ben tegen gekomen.

 

De “Kill Switch” functie is daarentegen een veel gebruikte functie en is niet meer weg te denken op de VPN markt. Het is een zeer belangrijke functie die je zal beschermen tegen de gevaren van buitenaf. Nooit meer zal je tijdens het internetten onbeschermd zijn mocht de verbinding zelfs voor 0,01 seconde wegvallen. De SaferVPN zal altijd weer als eerste contact maken.

 VPN safer

 

SaferVPN and Netflix

Deze is niet geschikt voor het openen van de Netflix catalogus USA en ook zijn Netflix NL en Netflix UK niet beschikbaar. Hierna heb ik contact opgenomen met de helpdesk maar hier werd ik eigenlijk niets wijzer, jammer genoeg.

Gegarandeerde toezeggingen van VPN-provider tot toegang tot Netflix catalogus USA, Netflix NL en Netflix UK is lastig. Er zijn wel degelijk VPN-aanbieders die toegewijde/ speciale ingerichte VPN-servers hebben voor hun klanten. ExpressVPN, NordVPN en PrivateVPN zijn hier goede voorbeelden van.

Het SaverVPN torrent beleid

Met SaferVPN is het mogelijk torrents en P2P te downloaden. Dit zal wel moeten gebeuren op een van tevoren aangeven server in Nederland. Dit is niet bevorderlijk voor de snelheid en het advies is dan ook piekuren te mijden.

Het volgde punt is ook belangrijk en dan hebben we het over het log beleid. SaverVPN heeft er geen en dat is een must wanneer je je bezig wilt houden met P2P en torrents. Alles wat je ook uitvreet op het internet is gecodeerd en niet te traceren voor derden. Dit zou een gegeven moeten zijn voor iedereen “Privacy” is een recht en niemand heeft het recht dit te schenden.

Streaming servers

SaferVPN biedt wel servers aan waar het streamen geen probleem is zoals bij Netflix. Ik heb AMC* getest en het was geen probleem.

*AMC is niet Amsterdam Medische Centrum, maar een Amerikaanse Film en  serie kanaal voor de Amerikaanse markt.

De SaferVPN apps

SaverVPN heeft alle populaire apps beschikbaar van Windows, Mac, Android en iOS. Het verwarrende kan zijn dat niet elk platform hetzelfde is, voor de PC ziet de interface er anders uit dan de mobiele versies. Gewoon net zoals NordVPN provider en ExpressVPN provider dezelfde lay-out gebruiken dan kunnen mensen zoals ik daar niet over vallen.

SaferVPN voor Mac

safervpn voor mac

SaferVPN voor Android

Safer VPN voor Android

SaferVPN voor iOS

SaferVPN iOS

Algemene SaferVPN review 

SaverVPN is een van de eenvoudigst te installeren VPN op de markt, een ideale VPN voor beginners. Wil je iets meer uit je VPN halen dan kan deze VPN een frustrerende VPN worden.

Ondanks dat we Netflix niet kunnen streamen werkt de VPN uitstekend om gewoon andere media mee te streamen. Het hangt er dus vanaf wat de behoefte is.

Er is zelfs een speciale server ingericht voor torrent en P2P. Een nadeel is dan wel dat we met zijn allen gebruik zullen moeten maken van maar 1 server wat niet bevorderlijk is voor de snelheid.

8.5 TOTALE SCORE
SaferVPN

Hieronder vind u de 6 criteria waarop wij deze VPN hebben gewaardeerd.

KWALITEIT
8.8
PRIJS
8.7
GEBRUIKERSGEMAK
8.4
STABILITEIT NETWERK
7.9
AANTAL BESCHIKBARE LANDEN
8.2
RANDAPPARATUUR
8.7
Pluspunten
  • Competitieve prijzen
  • Torrents toegestaan
  • 4 multi aansluitingen
  • Zero log beleid
  • Niet goed geld terug garantie van 14 dagen
Minpunten
  • Weinig aanpassing mogelijk
  • Beperkte log van de gegevens
  • Alleen maar Engelse taal
  • Geen DNS leak protectie
  • Maar 1 server voor torrent en P2P
star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl