<link rel="stylesheet" href="//fonts.googleapis.com/css?family=Roboto%3A400%2C700">Server hoppen met NordVPN - Geografische blokkades ontwijken

Server hoppen met NordVPN | Geografische blokkades ontwijken

Server hoppen met NordVPN. In deze video review laat ik zien hoe makkelijk het is om telkens van server te veranderen met NordVPN.

Server hoppen met NordVPN

Een van de voordelen van een VPN provider is dat je IP-adres en locatie worden afgeschermd. Het is dan mogelijk om via de VPN provider te kiezen uit verschillende server locaties. Misschien is het in eerste instantie handiger om beter even uit te leggen wat een VPN provider precies doet.

Wat is een VPN provider?

Een VPN provider verzorgt een versleutelde verbindingen tussen A en B ook wel “end 2 end” verbinding genoemd. Het is “bijna” onmogelijk deze verbinding te kraken waardoor dit het nakijken geeft aan iedereen die zou willen meekijken met je surf gedrag, dit zijn bijvoorbeeld de overheid, de IPS (Internet Service Provider) waar je gebruik van maakt en elke kwaadwillende die er met je gegevens vandoor wil gaan (hackers).

In de Video over server hoppen.

In de video over server hoppen met NordVPN is NordVPN een van de top-3 VPN aanbieders die we gebruiken. Ik leg in het kort uit waarom server hoppen een belangrijke functie is van een VPN.

Niet elke VPN heeft evenveel landen en servers op locatie. Je kan ervan uitgaan dat professionele partijen meerdere server landen hebben en mogelijk ook nog meerdere servers in bepaalde landen. Er zijn ook partijen op de markt die GRATIS VPN services aanbieden. Ik raad je aan niet in zee te gaan met dit soort partijen omdat je veiligheid niet hun nr.1 prioriteit is. Deze GRATIS VPN providers zijn opgericht om gegevens te oogsten en al deze data aan derden door te verkopen.

In de video “Server hoppen met NordVPN” laat ik duidelijk zien dat ik steeds de VPN provider locatie verander, dit controleer ik dan door op debesteVPN.nl website de “tap” mijn IP-adres aan te klikken. Telkens wanneer ik de locatie verander in de VPN provider, controleer ik dit door de pagina “mijn IP-adres” te verversen. Het is magisch maar de locatie veranderd mee.

Wat is server hoppen?

Server hoppen is het veranderen van de server locatie waardoor de bezochte website denkt dat je vanuit een bepaalde locatie inlogt. Kortom, je verandert de geografische locatie waardoor het mogelijk wordt blokkades op te heffen. Zijn er dan blokkades? Ja er zijn vele mogelijke blokkades en misschien ook blokkades waarvan je het bestaan niet af wist.

Het begint heel eenvoudig wanneer je bijvoorbeeld op vakantie of op zakenreis bent in het buitenland en je de Nederlandse tv-programmering zou willen volgen. Gratis is dit mogelijk via NPO (Nederlandse Publieke Omroep) of via betaal providers als Ziggo met de Horizon Go applicatie of zender websites zoals RTLxl, ect. Met de NPO maak je nog wel kans het een en ander te kunnen streamen maar vaak worden belangrijke sportevenement geblokkeerd en dit heeft te maken met sponsor en auteursrechten.

Het werkt als volgt

Hoe je de VPN precies moet instellen, als we het zo moeten zeggen, is een server te kiezen uit Nederland waardoor de ontvangende partij denkt dat je je binnen Nederlandse landsgrenzen bevindt.

We kunnen het voorbeeld ook omkeren door in een land buiten Nederland in te loggen. Hiervan zijn tal van voorbeelden bijvoorbeeld wanneer je bepaalde sportevenementen zou willen volgen waar de Nederlandse zenders weinig tot geen aandacht aan besteden. Je kan dan denken aan Tour de France, Tennis, Golf, Superbowl, Formule 1(Max Verstappen) ect.

Graag zou ik nog twee andere voorbeelden willen geven die zeer populair zijn namelijk de BBC (alle kanalen) en een van de populairste streaming videosite van dit moment Netflix Amerika. Beide zijn zonder een VPN niet toegankelijk, maar met een VPN provider gaat er letterlijk een wereld voor je open en dan hebben we het met name over de “film en documentaire database” van Netflix Amerika. Zie artikel: Wat is een VPN

Nog meer voorbeelden van een VPN

De VPN provider is ontstaan doordat partijen onderling gevoelige data moesten uitwisselen. Hierbij kan je denken aan werknemers die thuis werken en contact maken met de servers van het bedrijf. Ook in de journalistiek is een VPN provider een middel waar men perse gebruik van dient te maken, zodat je correspondentie niet onderschept kan worden. Dit aspect is vooral van levensbelang wanneer je werkt in de brandhaarden van deze wereld. Een brandhaard hoeft niet een oorlogsgebied te zijn maar kan ook een dictatuur zijn waar de journalisten zijn gestationeerd.

China is zo’n voorbeeld waar de regering bepaalt wat de internetgebruiker mag zien en je kan er dan ook van uitgaan dat al je correspondentie met het buitenland wordt onderschept en bekeken.

Een VPN kan dus letterlijk van levensbelang zijn wanneer je kritiek hebt op bepaalde regeringen en je toevallig ook gestationeerd bent in dit land.

Overige voordelen van een VPN:

 • De VPN provider software is niet alleen makkelijk te installeren op je pc maar ook op eventuele randapparatuur zoals tablet of mobiel, draaiende op iOS of Android. De meeste VPN providers hebben de mogelijkheid van meerdere aansluitingen. TIP: je kunt de kosten van een VPN provider delen met vrienden.
 • Je loopt geen gevaar meer op openbare netwerken wanneer je een VPN gebruikt, bij de zogenaamde “Free Wifi” punten over ons land verspreid. Deze punten kan je vinden van de NS treinen tot in ons lokale café op de hoek, iedereen levert nu zo’n dienst. Handig maar zeker niet veilig omdat de verbinding makkelijk afgetapt kan worden en je weet niet wat de aanbieder van dit netwerk precies doet met de log gegevens.
 • Buitenlandse e-commerce sites misbruiken vaak de locatie van de klant om andere prijzen te rekenen. Een voorbeeld is autoverhuur in Amerika.
 • We hoeven niet in een dictatuur te leven om geen toegang te krijgen tot bepaalde sites. Zelfs onze eigen overheid blokkeert bijvoorbeeld gok websites. Het gaat er daarbij niet om dat ze bezorgd zijn over je welzijn maar omdat de overheid bang is inkomsten hieruit te missen. In veel Arabische landen (vaak heerst daar ook een soort van dictatuur) worden porno sites geblokkeerd. Maar ook in Engeland heeft men op dit gebied “de drie vingers regel”. Ik ga hier ook verder niet op in maar bij onze buren worden ook bepaalde websites geweerd.

Server hoppen met NordVPNDe prijs van een VPN

Voor niets gaat de zon op en een goede VPN provider is dan ook niet gratis. Hierboven heb ik al geschreven waarom je niet moet kiezen voor een GRATIS VPN. Je bent veilig wanneer je een VPN provider kiest uit de TOP-10, persoonlijk door mij geteste VPN’s.

Ik raad een jaar abonnement aan omdat je dan gemiddeld goedkoper uit zal zijn, dan wanneer je een maand of halfjaar abonnement afsluit. In bijna alle gevallen kan je er binnen enkele dagen weer van af omdat er een “niet-goed-geld-terug-garantie” is. Bij NordVPN is dit 3 dagen en bij ExpressVPN zelfs 30 dagen. Lees voor het afsluiten wel even de voorwaarden.

De goedkope VPN aanbieders

Mike

Ik ben opgeleid als journalist en gespecialiseerd in technologie. Als journalist vecht ik voor de vrijheid van de pers en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het afronden van mijn studie was het meteen duidelijk dat deze vrijheden met name op het Internet niet vanzelfsprekend zijn. Ik ben Mike en mede-oprichter van deze blog waar ik probeert het grote publiek te waarschuwen voor de gevaren van het internet. Deel daarom mijn artikel met je vrienden, collega's en familie en zeg het voort!!!

Wij zullen graag je mening horen

   Stel een vraag

   Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

   DeBesteVPN.nl