Stichting BREIN | Een VPN dienst is je beste vriend

Stichting BREIN kan nog niet gerechtelijk uw download gegevens afdwingen bij de Internet Service Provider. Alleen als VPN gebruiker bent u 100% veilig.

Probeer Nu
Boetes omzeilen tijdens het streamen doe je met ExpressVPN - 3 MAANDEN GRATIS!

Je kan ExpressVPN GRATIS 30 dagen testen en ben je niet tervreden dan krijg je binnen je geld terug.

Bijgewerkt op: 12 juli 2024

De heksen jacht

Illegaal streamen en downloaden van films zal blijven bestaan omdat de mens van simpel, gratis en eenvoud houdt. De filmmaatschappijen zullen iets moeten verzinnen waardoor ze hun inkomsten niet mislopen. In de tussentijd zal in nederland Stichting BREIN de industrie helpen overtreders (illegaal streamen en downloaden) op te sporen en te beboeten. Deze stichting is opgericht om misbruik van eigendomsfraude te bestrijden.

Echte concrete gevallen van vervolging in Nederland zijn er nog niet, ook niet door de filmmaatschappijen. In omringende landen zijn al pittige boetes uitgedeeld. Maar hoe veilig zijn wij in Nederland nu eigenlijk?

Stichting BREIN

Stichting BREIN

Dit is de missie waar Stichting BREIN nu al 20 jaren bezig. Het is een kat- en muisspel tussen de rechthebbende en de consumenten. Onlangs liet de stichting weer van zich horden. Ze sluiten niet uit binnen afzienbare tijd de eindgebruiker van oa de streaming dienst Popcorn Time aan te gaan pakken. Moeten we ons nu zorgen gaan maken? En hoe kunnen we ons wapenen tegen deze grote jongen?

Een makkelijke vraag wanneer u het antwoord weet (Johan Cruijff; Er zijn geen moeilijke vragen, wanneer je de antwoorden weet). Het antwoord is dan ook simpel: kies een VPN en u hebt voorlopig geen last van enige vervolging (Wat is een VPN).

De VPN dienst

Een VPN dienst kan in de toekomst ervoor zorgen dat we zorgeloos onze filmpjes kunnen blijven streamen en downloaden. Het grootste deel van de Nederlandse bevolking is niet op de hoogte van wat een VPN provider allemaal kan betekenen. Het spreekt voor zich dat de Stichting BREIN hier natuurlijk geen ruchtbaarheid aan zal geven.

Wanneer het aan de directeur van de Stichting BREIN ligt (wil zijn naam niet noemen is te veel krediet) zullen “wij” als gebruikers van bijvoorbeeld een dienst als Popcorn Time vervolgd worden. Dit zou kunnen door de Stichting BREIN of door de Filmindustrie.

Wat doet een VPN

Een VPN provider verzorgt een versleutelde verbinding tussen u en uw ISP (Internet Service Provider). Hierdoor is het onmogelijk voor derden uw internet gedrag te monitoren en eventueel deze logs over te dragen aan partijen zoals BREIN die u dan mogelijk kunnen vervolgen. Het is verstandig het niet zover te laten komen en u bij voorbaat te beschermen. Het is sowieso geen prettig gevoel dat iemand over uw schouder meekijkt. Een VPN provider kan u hier o.a. tegen beschermen, want de software is een multitask beveiligings-software.

  • Stichting BREINGeo-grafische belemmeringen

De VPN provider heft ook geo-grafische belemmeringen op. U kunt dan bijvoorbeeld in Netflix USA, Netflix UK of Canada inloggen zodat u een groter aanbod aan films en documentaires heeft dan wanneer u bijvoorbeeld gewoon via uw huidige locatie Nederland zou inloggen. Met een VPN is het namelijk mogelijk uw IP-adres te veranderen waardoor het lijkt of u fysiek bijvorbeeld in Amerika zit. Zoals hierboven al vermeld wordt is dit dus een mogelijkheid om een groter filmaanbod op Netflix te openen. Maar u kunt deze optie ook gebruiken om iPlayer van de BCC te openen.

Sommige overheden proberen slim te zijn en actueel nieuws voor u te verbergen, of sex sites. Via de VPN is dit alles te omzeilen.

  • Bescherming op gratis Wifi netwerken

Overal kunt u tegenwoordig inloggen, er zijn gratis Wifi netwerken beschikbaar van het gemeentehuis tot op het locale terras waar u een kopje koffie drinkt. Maar ook wanneer u op vakantie bent, van de luchthaven tot in de hotelkamer. Inloggen is een fluitje van een cent!! Even het netwerk traceren op de mobile telefoon, meestal een wachtwoord invoeren van de eigenaar van het netwerk en u zit erop.

Maar weet u wel dat dit helemaal niet veilig is! Tegenwoordig kan iedereen een hacker zijn. Er is gewoon hardware beschikbaar “plug and play” en je bent een hacker. Deze apparatuur wordt dan ook gebruikt om uw telefoondata te bemachtigen. Deze gegevens worden dan verkocht in het criminele internet circuit. Wanneer u denkt dat u niet interessant genoeg bent, heeft u het goed mis. Ook uw niet interessante info wordt gestolen en verkocht en komt zo in verkeerde handen.

  • Een versleutelde verbinding

De VPN zorgt voor een versleutelde verbinding zodat uw ISP (Internet Service Provider) niet kan zien wat u precies aan het doen bent. Uw VPN provider slaat in principe ook geen data gegevens op. Dit is echter verschillend bij elke VPN provider. Het land van vestiging van de VPN is ook van belang, probeer VPN’s te vermijden die in Amerika of Canada zijn gevestigd omdat u onder hun grondwet valt.

  • Bespaar geld

Stichting BREIN

Nu zult u waarschijnlijk denk “hoe dan”? Een goede VPN provider kost toch geld. Ja, dit klopt. Wanneer u een VPN provider kiest is het verstandig om er een te kiezen die u kunt vertrouwen.  Het bedrag dat u betaalt ziet u doorgaans terug in hoe ze met hun klanten omgaan, de live helpdesk, chat functie of snelle reactie op email.

We hebben het dan ook over het gevaar van online prijs discriminatie.

Sommige online winkels rekenen u hogere bedragen wanneer u uit bepaalde locaties inlogt. Nu is het zo dat u uw locatie kunt veranderen door middel van een VPN en u hierdoor de goedkoopste prijs kan afdwingen.

 

Op de besteVPN.nl hebben we meer dan 20 VPN providers getest op hun gebruikers gemak. Het is dus het veiligst een van deze VPN’s uit te kiezen. Echter geen enkele VPN is perfect. Ik wil u er wel voor waarschuwen geen GRATIS VPN te kiezen wanneer het gaat om uw veiligheid. Zelfs de meest dure VPN provider is nog te betalen, u moet het echt niet van de prijs laten afhangen. De keuze van een VPN provider zal afhangen van uw behoefte.

Ik ben geen super techneut en ik houd van een simpele en stabiele infrastructuur. Er zijn bepaalde VPN’s die beter geschikt zijn voor p2p en torrent, andere mikken meer op gebruikersgemak en klant vriendelijkheid. Uit ervaring kan ik zeggen dat een goede helpdesk zeer prettig is. Hier betaal ik dan ook graag wel iets meer voor dan bijvoorbeeld een helemaal “uitgeklede” VPN waar ik dagen op moet wachten voor mijn probleem wordt opgelost.

Brein wil deze verbieden

Beste Dienst 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 CyberGhost, review 2024
9.5
3 Private Internet Access, review 2024
9.3
4 IPVanish, review 2024
9.1
5 NordVPN review 2024
8.9
star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl