Hoe je Stremio kijkt in 2024

Stremio is een programma dat lijkt op Popcorn Time. Met deze streamingdienst kun je gratis films en series bekijken.
Translation in Dutch:
Stremio is a program that is similar to Popcorn Time. With this streaming service, you can watch free movies and series.

In deze Stremio review zullen we antwoord geven op de vragen ‘Wat is Streamio?‘ en ‘Is Stremio veilig?’ en zullen we je laten zien  hoe je de software moet installeren.

Bezoek nu
Wil je Stremio gratis gebruiken? Probeer ExpressVPN - 49% KORTING

In deze Stremio review zal je lezen dat je één ding echt nodig hebt om de software veilig te gebruiken en wij hebben voor jou de beste aanbieding van dit moment! Nu met 30 dagen geld terug garantie! Speciale actie: 12 maanden + 3 maanden GRATIS

Bijgewerkt op: 21 juni 2024

Wat is Stremio

Je kunt Streamio gebruiken om gratis series en films te streamen. Het enige wat je nodig hebt is een apparaat met een internetverbinding.

Voor de Stichting BREIN, de auteursrechtenorganisatie van Nederland zijn streamingdiensten als Popcorn Time een doorn in het oog.

BREIN doet er alles aan om het functioneren van deze diensten te blokkeren, omdat zij natuurlijk willen dat mensen betalen voor het kijken van auteursrechtelijk beschermd materiaal.

Maar wat is Streamio eigenlijk en hoe werkt het? Dat is eigenlijk heel simpel. Net als Popcorn Time gebruikt Streamio films die op het bittorrent netwerk staan voor hun streams.

Popcorn Time komt echter steeds meer onder druk te staan en daardoor kunnen concurrenten als Streamio een opmars maken.

Veel gebruikers die voorheen Popcorn Time gebruikten, zijn overgestapt. Zij gebruiken Stremio gratis omdat ze Popcorn Time niet langer vertrouwen.

Je kunt Stremio gratis downloaden sinds 2012, maar pas nu is de software echt in opkomst.

streamio

Waarom je niet altijd toegang krijgt tot Stremio

Je kunt in Nederland Stremio gratis gebruiken, maar je krijgt niet altijd toegang tot alle content.

Dit komt omdat sommige content is gebonden aan een bepaalde locatie. Als jij de content probeert te bekijken vanaf een andere locatie, werkt de stream niet.

Maar waarom wordt jouw toegang geblokkeerd? Dat heeft te maken met de uitzendrechten.

Sommige content mag alleen worden uitgezonden in een bepaald gebied. Zodra er wordt vastgesteld dat jij niet binnen dat gebied bent, wordt je toegang meteen geblokkeerd.

Daardoor kan het gebeuren dat je bepaalde films en series niet kunt streamen en dat is natuurlijk erg vervelend.

stremio gratis

De geo-blokkade omzeilen

Je kunt deze streaming gratis gebruiken, maar de inhoud heeft wel een geo-blokkade. Je dus altijd een VPN nodig om deze blokkade te omzeilen.

Een VPN is een software waarmee je al je online activiteiten kunt versleutelen en laten omleiden via een server in een ander land.

Zodra de geo-tracking probeert te achterhalen op welke locatie jij bent, wordt deze doorgestuurd naar het IP-adres van de server waar jij mee verbonden bent.

Als je met een server bent verbonden op een locatie binnen het juiste gebied, wordt jouw toegang niet langer geblokkeerd.

Hoe Stremio gratis te deblokkeren

Na het downloaden en installeren zie je eigenlijk vrij snel hoe het werkt. De gebruikersinterface is simpel. Je ziet alle films en programma’s duidelijk afgebeeld.

Het zoeken van je favoriete film is hierdoor ook een fluitje van een cent. Vul gewoon je acteur, genre film, titel film of jaar in en je krijgt meteen het juiste overzicht. De gezochte titel komt tevoorschijn met een korte beschrijving.

En wat is Streamio uitgebreid qua catalogus! Zoals ik al eerder aangaf zijn er veel verschillende zoekopties.

Je kunt ook verschillende buitenlandse televisiezenders streamen. Hiervoor zijn er heel veel verschillende opties beschikbaar, simpele stappenplan volgen:

 1. Kies een VPN uit onze lijst met beste VPNs of kies ExpressVPN
 2. Sluit een abonnement af
 3. Download en installeer de software
 4. Verbind met een server in VS
 5. Ga naar de website

Qua beeldkwaliteit kun je erop rekenen dat alles er perfect uit ziet. Het is vergelijkbaar met Popcorn Time. Bij het streamen heb ik geen problemen gehad.

Ik heb echter wel vanuit mijn vriendenkring vernomen dat er soms problemen zijn met de kwaliteit van de streams. Ondanks dat ik zelf nog geen problemen heb ervaren, wilde ik dat in deze Stremio review niet onbenoemd laten.

De beste VPNs

Je kunt Stremio gratis gebruiken, maar je hebt wel een betaalde VPN nodig.

Om ervoor te zorgen dat jij een VPN kiest die goed werkt in combinatie met de software, heb ik er een aantal voor je getest en met elkaar vergeleken.

In deze lijst vind je de beste aanbieders:

Beste Dienst 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 CyberGhost, review 2024
9.5
3 Private Internet Access, review 2024
9.3
4 IPVanish, review 2024
9.1
5 NordVPN review 2024
8.9

Stremio review: een gratis VPN is gevaarlijk

Als er iets is dat je vanuit deze Stremio review mee moet nemen dan is het dat je altijd een Stremio VPN moet gebruiken.

De dienst staat momenteel namelijk onder streng toezicht en veel internetproviders proberen te achterhalen of hun abonnees de software gebruiken.

Met behulp van een VPN kun je voorkomen dat jouw internetprovider kan achterhalen dat je de software gebruikt. Zo voorkom je dat de dienst eventueel in de toekomst wordt geblokkeerd.

Je zal er dus geen last van hebben dat je net seizoen twee van je nieuwe favoriete serie aan het bingen bent en dat je opeens geen toegang meer krijgt.

Met een VPN Stremio ben jij voor je internetprovider namelijk onzichtbaar, waardoor je je niet langer zorgen hoeft te maken.

Gebruik daarbij ook NOOIT een gratis VPN. Hier zitten namelijk veel nadelen aan verbonden.

In de eerste plaats kan een gratis VPN jouw gegevens bijhouden en doorverkopen aan derden. Dit kan gaan om je internetprovider, maar ook aan marketingbureau’s die jou gerichte reclames willen sturen.

Daarbij zijn gratis VPNs ook veel gevoeliger voor hackers. Je loopt het risico dat je persoonlijke adres-, betaal-, en inloggegevens alsnog op straat komen te liggen.

Je kunt Stremio gratis gebruiken en daarmee bespaar je veel geld ten opzichte van streamingdiensten. Wees dus niet te beroerd om een paar extra euro’s uit te geven aan de VPN dienst.

Wil je niet meteen aan een betaald abonnement vastzitten? Geen probleem. Als je onze nummer 1 VPN, ExpressVPN, gebruikt, kun je profiteren van een 30 dagen geld terug garantie.

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van juni 2024

Zodra je niet tevreden bent met de software, kun je binnen 30 dagen zonder problemen je geld terug krijgen.

stremio review

De voordelen van een VPN

Natuurlijk is een VPN erg handig als je content op streaming provider wil bekijken, maar de software heeft ook verschillende andere voordelen.

Je kunt namelijk ook de geo-blokkades van andere websites en streamingdiensten omzeilen.

Wist je dat de Netflix bibliotheek in Amerika hele andere content heeft dan die in Nederland? Je kunt daar nog veel meer series en films bekijken!

Dit geldt ook voor Hulu, Amazon Prime en HBO Max. Ook als je vanuit het buitenland toegang wil tot de Nederlandse bibliotheek van Netflix of Videoland is een VPN een goede oplossing. Jij bepaalt wat je locatie is.

Ook je algehele online privacy en veiligheid wordt met een VPN gewaarborgd. Je kunt zonder problemen gebruik maken van een openbare wifi verbinding.

Het maakt niet uit waar je bent, je IP-adres en locatie worden altijd verborgen. Voor hackers is het zo veel moeilijker om jouw gegevens te achterhalen.

De vraag “Hoe werkt Streamio gratis?” hebben we al beantwoord. Maar wat zijn de voordelen?

 • De interface van deze gratis app is vrij verfrissend en gemakkelijk te gebruiken.
 • Het werkt soepel op onze iPad Mini en het is zeer responsief. Alle gegevens worden heel snel geladen en je kunt ook streamen naar je Apple TV.
 • De streaming ervaring was ook goed, we hebben geen enkel buffering probleem ondervonden tijdens het bekijken van video’s.
 • De grootte is minder dan 11 MB, wat erg indrukwekkend is.
 • Je kunt Streamio gratis gebruiken. Je kunt dus erg veel besparen op de abonnementskosten voor andere streamingdiensten.

stremio

Meest gestelde vragen

Is Stremio legaal?

Je kan de media content op Streamio allemaal met legale middelen bekijken. Dit komt omdat het bekende media streaming platform zijn inhoud aanbiedt via populaire adds on die legaal zijn. Je kan dus veilig streamen via de software.

Heb je een VPN nodig voor Stremio?

Als Stremio legaal is, waarom moet je dan een VPN gebruiken? Heel simpel. Een VPN kan ervoor zorgen dat je internetprovider niet kan achterhalen dat jij de software gebruikt, waardoor jouw internetverbinding niet gesaboteerd wordt.

Hoe werkt Stremio op iPad of  iPhone?

De Streamio app voor iOS is beschikbaar in de iTunes store, deze kan je direct downloaden en gebruiken. Al je favoriete videocontent is op een iPhone of een iPad via deze app te streamen.

Stremio review conclusie

In deze Stremio review heb ik geprobeerd om je uit te leggen hoe de software werkt en welke voor- en nadelen eraan verbonden zitten.

Het grootste voordeel is dat je Stremio gratis kunt gebruiken en dat je daarbij gebruik kunt maken van veel verschillende functies.

Ik hoop dat je hebt onthouden dat je gratis kunt gebruiken, maar dat je wel moet investeren in een betaalde VPN.

Hiermee zorg je er namelijk voor dat jouw gegevens altijd veilig zijn.

Gebruik bij voorkeur onze nummer 1 VPN, ExpressVPN, waarbij je altijd kunt profiteren van de geld-terug-garantie van 30 dagen.

Probeer het en deel je ervaring met mij, ik zal op basis van de feedback altijd deze review blijven aanpassen.

star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

6 Opmerkingen
 1. Ik heb Stremio gedowload, “ik heb al Hola als VPN” als ik een film of een serie wik bekijken krijg ik als melding “geen streaming beschikbaar”… ik heb Stremio een paar keer gedowload en terug gecanceld”….ik heb een iMac.

 2. Super app , goede kwaliteit , echter waar vind ik tv kanalen uit Europa?

  Verder perfect i.c m. een VPN.

 3. Alles is geweldig met deze app. Het is een must have in elk apparaat van mij. Ik heb het in mijn TV-boxen en is mijn ga naar streaming app. De meest betrouwbare omdat het meestal op torrent gebaseerd is. Ik vind dat een Ouderlijk toezicht instelling moet worden toegepast voor een aantal addons in de gemeenschap sectie. Deze app wordt gebruikt door families. En sommige met kinderen die het leuk vinden om te verkennen. Als er een manier is om de addons te beschermen, zou het een groot pluspunt zijn. Het zal een stuk veiliger zijn. Misschien kan je een artikel schrijven over addons? Zou mooi zijn!

 4. De beste streaming app ooit, maar de ondertiteling verloopt soms niet soepel, soms gaat het perfect in het begin, maar het loopt wat achter en dan komen de subs te laat. Het is ook handig als je de beoordeling op de cover zou kunnen zetten zodat het makkelijker is om te kiezen, het zou ook geweldig zijn als je ze zou kunnen downloaden. Dank u wel voor de review!

 5. Deze applicatie is tot nu toe erg leuk, vooral omdat ik geen toegang heb tot netflix en nu kan ik de netflix serie op Stremio gratis vinden!

  Bedankt voor het maken van deze app, het heeft me echt veel tijd en moeite bespaard ! Het zou geweldig zijn als ik de video’s op mijn telefoon kan downloaden om ze offline te bekijken, maar toch… niet klagen!

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl