SurfShark VPN, review 2024

SurfShark VPN

SurfsharkVPN is een snelgroeiende VPN-service die bekend staat om zijn betaalbare prijzen en uitstekende beveiliging. Het bedrijf is gevestigd in de Britse Maagdeneilanden en biedt een breed scala aan functies, waaronder onbeperkt aantal gelijktijdige verbindingen, verregaande privacybescherming en toegang tot geblokkeerde inhoud. In deze review zullen we dieper ingaan op de kenmerken en prestaties van SurfsharkVPN en beoordelen of het de juiste keuze is voor uw online privacy- en beveiligingsbehoeften.

Probeer SurfShark
Bescherm uzelf online met SurfSharkVPN met 82 % KORTING

Dan is SurfSharkVPN een goede optie. Ze bieden een fijne prijs voor een betrouwbare VPN. Schrijf u nu risicovrij in met hun 30 dagen geld-terug-garantie!

Bijgewerkt op: 12 juli 2024

Wat is Surfshark VPN?

Sinds de oprichting in 2018 is Surfshark VPN behoorlijk gegroeid, momenteel heeft de aanbieder meer dan 3.200 servers in 100 verschillende landen. Daarbij hebben ze zelf al te kennen gegeven dat ze van plan zijn om de komende jaren nog verder uit te breiden.

Op hun website geeft SharkVPN aan dat ze staan voor het open internet, waarbij iedereen gratis, open en veilig toegang moet krijgen. Met de opbrengsten uit de VPN steunen ze het werk van non-profitorganisaties die staan voor vrijheid, redelijkheid en online transparantie. Door SharkVPN te steunen, steun je indirect dus ook deze goede doelen.

De locatie van het hoofdkantoor van SharkVPN ligt op de Britse Maagdeneilanden, wat voor jou als gebruiker gunstig is. Hier gelden namelijk geen wetten die ervoor kunnen zorgen dat SharkVPN de gegevens van zijn gebruikers moet blootgeven.

In 2020 is SharkVPN nog door CNN uitgeroepen tot de beste VPN van het jaar. Een jaar later is SharkVPN begonnen aan een samenwerking met het populaire NordVPN. Begin dit jaar is die samenwerking voltooid, maar de twee bedrijven opereren nog steeds los van elkaar.

Surfshark VPN prijzen

Het moet simpel zijn om de verschillende abonnementen te beoordelen als gebruiker. Bij Surf Shark is dat inderdaad het geval. De abonnementen zijn niet alleen goed geprijsd, maar je krijgt ook altijd alle opties. Ongeacht welk abonnement je gekozen hebt.

Er zijn drie verschillende abonnementen:

surfshark vpn prijs

Het maandelijks abonnement vind ik nogal aan de dure kant. Het tweejaarlijks abonnement is wel ontzettend interessant. Met deze prijs is SharkVPN momenteel een van de goedkoopste aanbieders op de markt. De prijs-kwaliteit verhouding van Surfshark VPN abonnement is heel goed.

Er zijn verschillende betaalopties bij SurfShark VPN: Paypal, creditkaart, iDeal en Bitcoin. Vooral de optie om Bitcoin te gebruiken is interessant, omdat hiermee ook anoniem kunt betalen. Op die manier wordt je privacy echt beschermd.

SurfShark VPN gratis proefperiode

Hoewel deze aanbieder geen volledig gratis proefperiode aanbiedt, is er wel een 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie. Dus je kunt en van de bovenstaande abonnementen nemen en in feite zijn de eerste 30 dagen dan een proefperiode. Bevalt het niet, dan vraag je je geld terug. Vaak hebben ze ook acties, waardoor een abonnement nog goedkoper wordt. Check hiervoor mijn couponpagina.

Ik vind eigenlijk dat VPN SurfShark gratis proefperiodes moet overwegen. Op die manier zullen er meer mensen zijn die deze VPN aanbieder gaan proberen. Waardoor ze weer meer klanten werven. Want zonder gratis proefperiode slaan veel mensen Surf Shark over, terwijl ze prima opties bieden. Dat vind ik zonde.

Kortings Coupon “KLIK HIER”

Surfshark VPN: een samenvatting

Eigenschap Elementen
Zero-logs? Ja, uw data is veilig
Werkt met torrents? JA, streamen is veilig en anoniem
Netflix US, UK, IN, IT, NO, DE, AU, JP, KR, PL, FR, CA, TR, SE, SG, NL
Multi-login ∞ gelijktijdige connecties
Aantal landen 100+
Supported OS iOS, Android, macOS, Windows, Linux, Chrome, Firefox, FireTV, Apple TV, smart TVs, Xbox, Playstation
Geld terug garantie 30 dagen
Protocols WireGuard, IKEv2, OpenVPN
Data verkeer Onbeperkt
Encryptie Sterk: Military AES 256 bits
IP Adressen Onbekend
Servers 3.200+

Surfshark VPN gebruiken

Er zijn een aantal veel voorkomende redenen waarom iemand een VPN zou willen gebruiken. Voordat je bij SharkVPN een abonnement afsluit, is het goed om te weten of de dienst aan je verwachtingen zal voldoen. We hebben hier de vier meest voorkomende redenen voor je uitgezocht.

Netflix

Ik heb de virtuele servers van SharkVPN getest op het unblocken van Netflix. Verrassend genoeg kwam ik er vrij makkelijk doorheen. Dat is dus een dik pluspunt voor deze toch al indrukwekkende service. SurfShark VPN geeft je ook informatie over deze virtuele servers. Ik nam hierover contact op met de klantenservice en ik kreeg antwoord op al mijn vragen.

Surf shark

Torrenting

Als je een VPN wil gebruiken voor torrenting en andere P2P-netwerken, is SharkVPN een goede optie. De aanbieder is niet alleen heel erg veilig, maar ook snel genoeg om torrents te ondersteunen.

De aanbieder is zelf zo trots op zijn status als goede VPN voor torrenting dat je als gebruiker zelfs wordt aangemoedigd om het te proberen.

Bij SharkVPN wordt torrenting ondersteund op alle servers, je hoeft dus niet per se verbinding te maken met een speciale P2P-server. Hierdoor krijg jij de vrijheid om te verbinden met een server die aan jouw wensen en behoeftes voldoet.

China

Sinds 2019 werkt Surf Shark VPN ook om de Great Firewall van China te omzeilen. Vanuit China kun je met VPN Shark dus gewoon toegang krijgen tot websites en streamingdiensten uit het westen.

Houd er wel rekening mee dat het gebruik van een VPN in China niet is toegestaan. Officieel mag je alleen gebruik maken van VPN-aanbieders die door de Chinese overheid zijn goedgekeurd en dat is bij SharkVPN niet het geval.

Daar moet wel bij vermeld worden dat het nog nooit is voorgekomen dat iemand een boete of celstraf heeft gehad voor het gebruik van een VPN in China.

Videogames

Om te kunnen gamen met een VPN heb je een snelle verbinding nodig en gelukkig kan je daar bij SurfShark op rekenen. De servers zijn snel genoeg om ervoor te zorgen dat je zonder onderbrekingen door kunt spelen.

Let wel op dat dat niet geldt voor alle servers, zodra je verbinding maakt met een server die heel ver is, kan het voorkomen dat je verbinding toch te langzaam wordt. Gelukkig heet Surfshark VPN voldoende servers om een geschikte te kunnen vinden.

De verschillende servers van SharkVPN

Een van de meest belangrijke dingen waarmee een VPN aanbieder zich in de markt kan profileren? Serverprestaties. Servers zijn een belangrijk onderdeel van de VPN infrastructuur. Als deze goed presteren, dan doet de VPN dienst dit ook.

Surfshark VPN

Surf Shark heeft momenteel omstreeks 3.200 servers in 100 verschillende landen. De hoofdlocaties van de servers zijn als volgt:

 • Australië – Sydney
 • Frankrijk – Parijs
 • Duitsland – Frankfurt
 • Hong Kong – Hong Kong
 • IJsland – Reykjavik
 • Italië – Rome
 • Japan – Tokio
 • Nederland – Amsterdam
 • Singapore – Singapore
 • Spanje – Madrid
 • Zweden – Stockholm
 • Zwitserland – Zurich
 • Verenigd Koninkrijk – Manchester
 • Verenigde Staten – Dallas, Los Angeles en New York

Zoals je ziet is de infrastructuur ingericht op Noord-Amerika en Europa. Met ook enkele servers in Azië. De servers werken prima. De meeste ervan waren snel en hadden geen last van bottlenecks.

Ik zou wel graag zien dat Surf Shark meer servers in Azië plaatst. Bijvoorbeeld in Oost-Azië, Afrikaanse regio’s en landen zoals Canada. Dit zou voor een betere wereldwijde dekking zorgen.

Kortings Coupon “KLIK HIER”

De verschillende functies van de VPN

Natuurlijk kunnen de kleinere diensten geen duizenden servers over de hele wereld bieden. Of dedicated apps voor alle types apparaten. Maar ze kunnen wel degelijk zorgen dat je anoniem bent wanneer je online bezig bent. Naar mijn mening zou dat het belangrijkste criterium moeten zijn voor een VPN dienst.

Surf Shark is zo’n kleine VPN aanbieder. Maar ze zijn behoorlijk vernuftig als het om online privacy gaat. Ze hebben vele slimme functies waardoor ze kunnen leveren wat ze beloven.

Surf Shark is een prima aanbieder. Ook vergeleken bij de top VPN aanbieders zoals ExpressVPN en NordVPN. Maar je moet eigenlijk gewoon een abonnement nemen zodat je dit zelf kunt ervaren.

Om je een goed beeld te kunnen geven van wat SurfShark allemaal kan, heb ik hier de belangrijkste extra functies voor je op een rijtje gezet:

One

Surfshark One is een add-on-functie waarmee je makkelijk alle mogelijke cyberbeveiligingstools kunt gebruiken.

 • Antivirus: virussen scannen en opruimen die schadelijk zijn 
 • Zoeken: een privé-zoekmachine om je te helpen anoniem op internet te surfen zonder advertentieonderbreking.
 • Alert: gegevens beschermen en tijdig op de hoogte worden gesteld van datalekdetectie.

No log-policy

Dit provider heeft een hele duidelijke no-log policy, wat betekent dat jouw gegevens nergens worden bijgehouden. Voor medewerkers van het bedrijf is het ook onmogelijk om in te zien wie je bent, wat je locatie is en wat je online allemaal doet.

Cure53

Cure53 is een volprezen online beveiligingsbedrijf. Zij zijn de eerste keus voor dergelijke VPN audits. Ze hebben een de veiligheid van de extensies van SurfShark beoordeeld in november 2018.

Deze VPN is met vlag en wimpel geslaagd. Er zijn geen veiligheidsrisico’s gevonden. Enkel twee kleine zwakheden werden geconstateerd. Maar de ernst daarvan was zeer gering. Deze twee puntjes waren niet eens in de browser extensie zelf gevonden. Dat zegt genoeg over hoe veilig de apps zijn.

De meeste browser extensies hebben last van verschillende problemen. Van prestaties tot veiligheid. Maar de extensies van Surf Shark kwamen prima uit de bus.

Zoals ik al zei halen deze audits je software volledig door de mangel. Je moet als aanbieder zijnde dus wel heel zelfverzekerd zijn om hier überhaupt aan te beginnen.

Deze VPN is misschien niet zo groot als andere aanbieders op de markt, zoals ExpressVPN en NordVPN. Maar ze gaan zeker de goede kant op. De goede prestaties zorgden al voor steeds meer vertrouwen van de gebruikers. Met deze veiligheids-check van Cure53 hebben ze hier nog een extra boost aan gegeven.

Hoe veilig is Surfshark VPN eigenlijk?

Wat veiligheid betreft: bij Surf Shark kun je gebruik maken van slechts twee veiligheidsprotocollen. OpenVPN en IKeV2. De encryptie is AES 256, dus dat zit goed. Er is ook een no-log beleid.

VPN netwerken zijn gemaakt om veiligheid en anonimiteit van gebruikers te waarborgen. Maar er zijn maar weinig aanbieders die het aan durven om hun dienst aan de ultieme test te onderwerpen. Er zijn onafhankelijke partijen die dergelijke audits uitvoeren en door de community worden vertrouwd.

De reden dat dergelijke audits in het leven geroepen zijn? De overgrote meerderheid van VPN aanbieders op de markt hebben diepgewortelde kwalen in hun beveiliging zitten. Als dit door dergelijke audits aan het licht komt zullen deze aanbieders hun verkopen hard zien kelderen. Maar als je als VPN dienst goed scoort zullen mensen sneller geneigd zijn een abonnement bij je af te nemen. Een VPN aanbieder die zeker is van zijn zaak kan dus profiteren van een audit.

En er zijn ook enkele extreem goede VPN aanbieders te vinden. Als je maar goed zoekt. Er zijn aanbieders die privacy en veiligheid hoog in het vaandel hebben. En die hun stinkende best doen de gebruikers een veilige en anonieme online ervaring te leveren.

Surf Shark is zo’n VPN aanbieder. Vanwege hun prestaties worden zij sinds kort ook gezien als zeer betrouwbare partij. Maar nu zijn ze dus nog een stapje verder gegaan, door hun dienst te laten beoordelen door een externe auditor, Cure53. En de resultaten waren uitstekend.

Cleanweb

Met deze functie blokkeer je ads, trackers en malware. Zodra je een website bezoekt die een tracker probeert te installeren, wordt dit door SharkVPN meteen geblokkeerd.

Alle bestanden worden eerst gescand en als deze volgens Surf Shark niet oké zijn, krijg je daar een melding van. Hiermee zorg je ervoor dat je computer gezond blijft en langer mee gaat. Daarbij zorg je er ook voor dat je niet langer last hebt van irritante online reclames.

Bypasser

De Bypasser functie zorgt voor split tunneling. Voor sommige apps is het namelijk niet handig om een VPN te gebruiken. Persoonlijk heb ik er altijd last van dat mijn mailbox op mijn laptop niet meer werkt zodra ik mijn VPN aanzet.

Deze denkt dan namelijk dat ik in een ander land ben en ik moet eerst mijn wachtwoorden opnieuw invoeren voordat ik weer toegang tot mijn mail krijg. Met split tunneling is dit verleden tijd!

Kill Switch

Zeker wanneer je buiten de deur het internet gebruikt wil het nog wel eens gebeuren dat je onverwachts de verbinding verliest. Als je op dat moment met je VPN verbonden bent, raak je die verbinding ook kwijt.

De Kill Switch functie van SharkVPN zorgt ervoor dat je internetverbinding wordt uitgeschakeld op het moment dat je de verbinding met de server kwijtraakt. Hiermee voorkom je dat er een moment is waarop je toch niet meer anoniem aan het internetten bent.

SharkVPN

Auto-Pause

Een van de belangrijkste kenmerken van SurfsharkVPN’s pauzefunctie is de mogelijkheid om de internetverbinding automatisch te pauzeren wanneer het apparaat verbinding maakt met een onbeveiligd Wi-Fi-netwerk. Dit helpt de online privacy en veiligheid van de gebruiker te beschermen, aangezien onbeveiligde Wi-Fi-netwerken kwetsbaar kunnen zijn voor hacken en cyberaanvallen. Wanneer het toestel opnieuw verbinding maakt met een beveiligd Wi-Fi-netwerk, wordt de VPN-verbinding automatisch hervat.

Deze functie biedt een extra beveiligingslaag voor gebruikers wanneer ze verbonden zijn met een onbeveiligd Wi-Fi-netwerk. Door de internetverbinding automatisch te pauzeren, helpt SurfsharkVPN de gevoelige informatie en persoonlijke gegevens van de gebruiker te beschermen tegen potentiële veiligheidsbedreigingen.

SurfShark VPN voor Windows 

Koppel

De app van Surfshark werkt bij Windows, Mac, Android, iOS en Linux ongeveer hetzelfde. De interface ziet er in ieder geval hetzelfde uit. De interface ziet er misschien en klein beetje anders uit, maar dat zijn geen noemenswaardige verschillen.

Als gebruiker heb je te maken met een zeer gebruiksvriendelijke interface. Het is gemakkelijk om te achterhalen waar je moet zijn om bepaalde instellingen aan te passen. Er zijn geen overbodige knoppen of secties waarvan je niet zeker weet wat je er mee kan.

Om de software op je apparaat te installeren, hoef je alleen maar de app te downloaden en de instructies te volgen. De app installeert zichzelf volledig, je hoeft daarbij niet in te grijpen. Het gehele proces duurt ongeveer een halve minuut.

Surfshark

Instellingen

Voor de meeste gebruikers zijn de standaardinstellingen van Surfshark meer dan voldoende. In het menu met de servers kun je aanvinken dat je altijd verbinding wil maken met de server die het snelste is. Het is ook een optie om zelf een server uit te kiezen. Je kunt servers ook toevoegen aan je lijst met favorieten door op het sterretje te klikken.

In de instellingen is het ook mogelijk om een tweefactorauthenticatie in te stellen. Hiermee kan je je account nog beter beveiligen.

Voor in de avond is er een speciale nachtmodus, waardoor de gehele app wat donkerder wordt en minder belastend is voor je ogen. Het enige minpuntje aan de app is dat hij niet beschikbaar is in het Nederlands.

Kortings Coupon “KLIK HIER”

Testresultaten

Snelheid

Een van de grote voordelen van Surf Shark is dat zij een zeer uitgebreid aanbod aan servers hebben. Het is voor jou als gebruiker dus nooit moeilijk om een server te vinden die snel genoeg is voor wat je wil doen.

Als je via SharkVPN een verbinding maakt met een server die dicht bij huis is, hoef je amper op snelheid in te leveren.

In de instellingen van VPN vind je ook een ingebouwde functie waarmee je de snelheid van iedere server kunt testen. Hierop kan je snel zien welke servers de hoogste snelheden bieden.

Door deze resultaten is SurfShark heel geschikt om te streamen en video’s via YouTube te bekijken.

DNS leaks

Natuurlijk heb ik ook getest of Surf Shark jouw locatie ook echt kan verbergen. Van alle test die ik heb gedaan, kwam de VPN iedere keer weer als winnaar uit de bus.

Mijn persoonlijke locatie is nooit gelekt, waardoor ik zeker weet dat ik altijd veilig ben. Voor deze test heb ik tien verschillende servers geprobeerd en ze zijn allemaal met vlag en wimpel geslaagd.

Ik weet dus zeker dat mijn internetprovider niet kan zien wat ik online allemaal uitspook en dat derde partijen geen idee hebben waar ik daadwerkelijk ben.

Houd er wel rekening mee dat SharkVPN nog geen ondersteuning heeft voor IPv6, omdat dit nog een nieuw format is. Als jij dit IP gebruikt, kan het zijn dat er wel af een toe een lek is. SurfShark VPN heeft zelf al aangegeven dat ze hieraan werken.

Klantenservice

De klantenservice reageerde snel en legde uitgebreid uit. Surf Shark heeft en 24/7 livechat service. Zo kun je op ieder moment van de dag snel problemen oplossen. De kwaliteit van de klantenservice verdient zeker een vermelding in deze review.

Mijn ervaring was dat de Surf Shark klantenservice voldoende kennis in huis had. Toen ik vroeg hoe ik mijn IPv6 verbinding het beste kon beschermen tegen lekken, kreeg ik van de klantenservice twee handige tips.

Vergelijkingen en alternatieven

Als je nog twijfelt of Surf Shark voor jou de beste VPN is, hebben we hier een vergelijking gemaakt met de grootste concurrenten.

SurfShark vs. ExpressVPN

SurfShark en ExpressVPN zijn beide populaire VPN-diensten die een reeks functies en beveiligingsprotocollen bieden. Er zijn echter enkele belangrijke verschillen tussen de twee die voor bepaalde gebruikers een betere keuze kunnen maken.

SurfShark biedt een goedkope VPN-dienst met een groot netwerk van servers en een goede reeks beveiligingsfuncties. Sommige gebruikers kunnen echter tragere verbindingssnelheden ervaren in vergelijking met andere VPN-diensten.

ExpressVPN daarentegen staat bekend om zijn snelle verbindingssnelheden, sterke beveiligingsprotocollen en grote netwerk van servers. ExpressVPN biedt ook een hoog niveau van privacybescherming en een no-logs beleid. Hoewel het iets duurder is dan SurfShark, kan het een betere keuze zijn voor gebruikers die veel waarde hechten aan snelheid en privacy.

Kortom, zowel SurfShark als ExpressVPN hebben hun sterke en zwakke punten. ExpressVPN is wellicht een betere keuze voor gebruikers die snelheid en privacy belangrijk vinden, terwijl SurfShark een betere keuze is voor gebruikers die op zoek zijn naar een meer budgetvriendelijke optie. Lees meer over expressvpn in diesem ExpressVPN review.

Surfshark vs.  CyberGhost

SurfShark staat bekend om zijn lage kosten, grote netwerk van servers en sterke beveiligingsfuncties. Sommige gebruikers kunnen echter tragere verbindingssnelheden ervaren in vergelijking met andere VPN-diensten.

CyberGhost daarentegen staat bekend om zijn hoge verbindingssnelheden, grote netwerk van servers en gebruiksvriendelijke interface. CyberGhost biedt ook een breed scala aan beveiligingsprotocollen en staat bekend om zijn sterke privacybescherming.

Voor wie op zoek is naar een VPN-dienst met snelle verbindingssnelheden en een gebruiksvriendelijke interface, is CyberGhost wellicht een beter alternatief om te overwegen. CyberGhost heeft een groot netwerk van servers en biedt een breed scala aan beveiligingsprotocollen, waardoor het een goede keuze is voor gebruikers die op zoek zijn naar een goed afgeronde VPN-dienst.

Kortom, zowel SurfShark als CyberGhost hebben hun sterke en zwakke punten, en de beste VPN voor een individu zal afhangen van hun specifieke behoeften en prioriteiten. Echter, voor degenen die prioriteit geven aan snelle verbindingssnelheden en een gebruiksvriendelijke interface, is CyberGhost wellicht de betere keuze. Lees meer over expressvpn in diesem CyberGhost review.

SurfShark vs. Private Internet Access

SurfShark staat bekend om zijn lage kosten, grote netwerk van servers en sterke beveiligingsfuncties. Sommige gebruikers kunnen echter tragere verbindingssnelheden ervaren in vergelijking met andere VPN-diensten.

Private Internet Access (PIA) daarentegen staat bekend om zijn snelle verbindingssnelheden en sterke privacybescherming. PIA heeft ook een groot netwerk van servers en biedt een reeks beveiligingsprotocollen. PIA kan echter iets duurder zijn dan SurfShark en sommige gebruikers vinden de interface minder gebruiksvriendelijk. Lees meer over expressvpn in diesem Private Internet Access review.

SurfShark review: de conclusie

Surfshark VPN wordt over het algemeen goed ontvangen door gebruikers en experts vanwege zijn betaalbaarheid, privacyfuncties en snelle snelheden. Echter, zoals elke VPN-service, is het misschien niet de beste pasvorm voor iedereen.

Als u op zoek bent naar een alternatief, is ExpressVPN een andere hoog gewaardeerde optie die bekend staat om zijn sterke beveiliging, betrouwbare prestaties en grote netwerk van servers. Zowel Surfshark als ExpressVPN bieden geld-terug-garanties, dus je kunt ze uitproberen en zien welke het beste voor je werkt.

8.7 TOTALE SCORE
SurfShark Review

Zeker een interessante VPN om eens wat meer over te weten

KWALITEIT
8.2
GEBRUIKERSGEMAK
8.5
STABILITEIT NETWERK
9
RANDAPPARATUUR
8.5
AANTAL BESCHIKBARE LANDEN
9
PRIJS
8.5
Pluspunten
 • Gebruikersvriendelijkheid
 • Geen logs
 • Torrent-friendly
 • Netflix vriendelijk nu voor USA
 • Betaalbaar
Minpunten
 • Nieuwkomer op de markt, dus onbekend, geen trackrecord
 • Geen IP leak protection setting
star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

1 Reactie
 1. Leuke informatieve stukken hier. Inmiddels heb ik op jullie aanraden een abonnement op surfshark. En tot volle tevredenheid. Werkt altijd op zowel de laptop als de android phone.
  Waar ik niet achter kom is wat er nu wel en niet achter de VPN verbinding moet. De browser lijkt me wel helder, maar de mail dan of Play store? Jullie zouden me blij maken met een artikel daarover. Of is het zo simpel dat alles achter de VPN moet. Dat is het ook helder. Tot nu toe heb ik alleen de bank app moeten white listen. Die doet het niet achter de VPN.

  Met vriendelijke groet,
  Frits

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl