SurfShark VPN, review 2021

Speciale aanbieding voor Kerstmis

surfshark review

De VPN branche is de afgelopen jaren ontzettend hard gegroeid. Er komen steeds meer aanbieders bij die proberen de beste opties op het gebied van online veiligheid te bieden. Zo ook SurfShark. Omdat de VPN branche inmiddels honderden aanbieders telt is er maar weinig aandacht voor de kleinere aanbieders. En dat terwijl sommige kleinere aanbieders ook hoog scoren op alle fronten.

VPN SurfShark

Natuurlijk kunnen de kleinere diensten geen duizenden servers over de hele wereld bieden. Of dedicated apps voor alle types apparaten. Maar ze kunnen wel degelijk zorgen dat je anoniem bent wanneer je online bezig bent. Naar mijn mening zou dat het belangrijkste criterium moeten zijn voor een VPN dienst.

VPN SurfShark

Surf Shark is zo’n kleine VPN aanbieder. Maar ze zijn behoorlijk vernuftig als het om online privacy gaat. Ze hebben vele slimme functies waardoor ze kunnen leveren wat ze beloven.

Surf Shark is een prima aanbieder. Ook vergeleken bij de top VPN aanbieders zoals ExpressVPN en NordVPN. Maar je moet eigenlijk gewoon een abonnement nemen zodat je dit zelf kunt ervaren.

In deze SurfShark review beoordeel ik de prijs, apps, infrastructuur, omzeilen van geo-restricties en nog veel meer.

SurfShark VPN kenmerken:

Eigenschap Elementen
Zero-logs? Ja, uw data is veilig
Werkt met torrents? JA, streamen is veilig en anoniem
Netflix US, UK, IN, IT, NO, DE, AU, JP, KR, PL, FR, CA, TR, SE, SG, NL
Multi-login ∞ gelijktijdige connecties
Aantal landen 63+
Supported OS iOS, Android, Windows, macOS, Linux, Chrome, Fire TV, Firefox
Geld terug garantie 30 dagen
Protocols IKEv2/IPsec
Data verkeer Onbeperkt
Encryptie Sterk: Military AES 256 bits
IP Adressen Onbekend
Servers 1.700+

Kortings Coupon “KLIK HIER”

One

Surfshark one is een add-on-functie waarmee je makkelijk alle mogelijken cyberbeveiligingstools kunt gebruiken.

 • Antivirus: virussen scannen en opruimen die schadelijk zijn 
 • Zoeken: een privé-zoekmachine om je te helpen anoniem op internet te surfen zonder advertentieonderbreking.
 • Alert: gegevens beschermen en tijdig op de hoogte worden gesteld van datalekdetectie.

SurfShark review: De prijs

Het moet simpel zijn om de verschillende abonnementen te beoordelen als gebruiker. Bij Surf Shark is dat inderdaad het geval. De abonnementen zijn niet alleen goed geprijsd, maar je krijgt ook altijd alle opties. Ongeacht welk abonnement je gekozen hebt.

Er zijn drie verschillende abonnementen:

Het maandelijks abonnement vind ik nogal aan de dure kant. Het tweejaarlijks abonnement is wel ontzettend interessant. Een van de goedkoopste VPN diensten op de huidige markt. De prijs-kwaliteit verhouding van een 24 maanden VPN SurfShark abonnement is heel goed.

Er zijn verschillende betaalopties bij SurfShark VPN: Paypal, creditkaart, iDeal en Bitcoins. Vooral de optie om Bitcoins te gebruiken is interessant, omdat hiermee ook anoniem kunt betalen. Op die manier wordt je privacy echt beschermd.

SurfShark VPN gratis proefperiode

Hoewel deze aanbieder geen volledig gratis proefperiode aanbiedt, is er wel een 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie. Dus je kunt en van de bovenstaande abonnementen nemen en in feite zijn de eerste 30 dagen dan een proefperiode. Bevalt het niet, dan vraag je je geld terug. Vaak hebben ze ook acties, waardoor een abonnement nog goedkoper wordt. Check hiervoor mijn couponpagina.

Ik vind eigenlijk dat VPN SurfShark gratis proefperiodes moet overwegen. Op die manier zullen er meer mensen zijn die deze VPN aanbieder gaan proberen. Waardoor ze weer meer klanten werven. Want zonder gratis proefperiode slaan veel mensen Surf Shark over, terwijl ze prima opties bieden. Dat vind ik zonde.

Kortings Coupon “KLIK HIER”

Veiligheids-check 

VPN netwerken zijn gemaakt om veiligheid en anonimiteit van gebruikers te waarborgen. Maar er zijn maar weinig aanbieders die het aan durven hun dienst aan de ultieme test te onderwerpen. Er zijn onafhankelijke partijen die dergelijke audits uitvoeren en door de community worden vertrouwd.

De reden dat dergelijke audits in het leven geroepen zijn? De overgrote meerderheid van VPN aanbieders op de markt hebben diepgewortelde kwalen in hun beveiliging zitten. Als dit door dergelijke audits aan het licht komt zullen deze aanbieders hun verkopen hard zien kelderen. Maar als je als VPN dienst goed scoort zullen mensen sneller geneigd zijn een abonnement bij je af te nemen. Een VPN aanbieder die zeker is van zijn zaak kan dus profiteren van een audit.

En er zijn ook enkele extreem goede VPN aanbieders te vinden. Als je maar goed zoekt. Er zijn aanbieders die privacy en veiligheid hoog in het vaandel hebben. En die hun stinkende best doen de gebruikers een veilige en anonieme online ervaring te leveren.

Surf Shark is zo’n VPN aanbieder. Vanwege hun prestaties worden zij sinds kort ook gezien als zeer betrouwbare partij. Maar nu zijn ze dus nog een stapje verder gegaan, door hun dienst te laten beoordelen door een auditor. En de resultaten waren uitstekend.

Cure53

Cure53 is een volprezen online beveiligingsbedrijf. Zij zijn de eerste keus voor dergelijke VPN audits. Ze hebben een de veiligheid van Surf Sharks browser extensies beoordeeld in november 2018.

SurfShark VPN is met vlag en wimpel geslaagd. Er zijn geen veiligheidsrisico’s gevonden. Enkel twee kleine zwakheden werden geconstateerd. Maar de ernst daarvan was zeer gering. Deze twee puntjes waren niet eens in de browser extensie zelf gevonden. Dat zegt genoeg over hoe veilig VPN SurfShark’s apps zijn.

De meeste browser extensies hebben last van verschillende problemen. Van prestaties tot veiligheid. Maar Surf Shark’s browser extensies kwamen prima uit de bus.

Zoals ik al zei halen deze audits je software volledig door de mangel. Je moet als aanbieder zijnde dus wel heel zelfverzekerd zijn om hier überhaupt aan te beginnen.

SurfShark VPN is misschien niet zo groot als andere aanbieders op de markt, zoals ExpressVPN en NordVPN. Maar ze gaan zeker de goede kant op. De goede prestaties zorgden al voor steeds meer vertrouwen van de gebruikers. Met deze veiligheids-check van Cure53 hebben ze hier nog een extra boost aan gegeven.

SurfShark review: app compatibiliteit

Momenteel kan Surf Shark enkel gebruikt worden via de dedicated Chrome en Mozilla browser extensies, of de onlangs uitgebrachte Android app. De extensies zijn niet zwaar en zorgen ervoor dat de VPN verbinding gladjes verloopt, zonder grote onderbrekingen of storingen.

Wat de Android app betreft, deze moet nog wat verfijnd worden. De app presteert prima. Tijdens het testen ben ik geen grote problemen tegen gekomen. Maar de interface (en daarmee het gebruikersgemak) hebben nog wat verbetering nodig. Als ze dat voor elkaar krijgen hebben ze echt iets unieks in handen.

Er zijn geen dedicated VPN SurfShark apps voor Windows, Mac of iOS beschikbaar op dit moment. Ze hebben wel aangegeven hiermee bezig te zijn en dit snel op de markt te willen brengen. Als dit gebeurt is er meer diversiteit voor deze platformen.

surfshark app compatibiliteit

Kortings Coupon “KLIK HIER”

SurfShark review: torrents en servers

Een van de meest belangrijke dingen waarmee een VPN aanbieder zich in de markt kan profileren? Serverprestaties. Servers zijn een belangrijk onderdeel van de VPN infrastructuur. Als deze goed presteren, dan doet de VPN dienst dit ook.

Surf Shark heeft momenteel omstreeks 100 servers in 14 verschillende landen. De hoofdlocaties van de servers zijn als volgt:

surfshark servers

 • Australië – Sydney
 • Frankrijk – Parijs
 • Duitsland – Frankfurt
 • Hong Kong – Hong Kong
 • IJsland – Reykjavik
 • Italië – Rome
 • Japan – Tokio
 • Nederland – Amsterdam
 • Singapore – Singapore
 • Spanje – Madrid
 • Zweden – Stockholm
 • Zwitserland – Zurich
 • Verenigd Koninkrijk – Manchester
 • Verenigde Staten – Dallas, Los Angeles en New York

Zoals je ziet is de infrastructuur ingericht op Noord-Amerika en Europa. Met ook enkele servers in Azië. De servers werken prima. De meeste ervan waren snel en hadden geen last van bottlenecks.

Ik zou wel graag zien dat Surf Shark meer servers in Azië plaatst. Bijvoorbeeld in Oost-Azië, Afrikaanse regio’s en landen zoals Canada. Dit zou voor een betere wereldwijde dekking zorgen.

Virtuele servers

Virtuele servers van Surf Shark heb ik getest op het unblocken van Netflix. Verrassend genoeg kwam ik er vrij makkelijk doorheen. Dat is dus een dik pluspunt voor deze toch al indrukwekkende service. SurfShark VPN geeft je ook informatie over deze virtuele servers. Ik contacteerde de klantenservice hierover en kreeg keurig antwoord op mijn vragen.

surfshark netflix

Kortings Coupon “KLIK HIER”

Klantenservice

De klantenservice reageerde snel en legde uitgebreid uit. Surf Shark heeft en 24/7 livechat service. Zo kun je op ieder moment van de dag snel problemen oplossen. De kwaliteit van de klantenservice verdient zeker een vermelding in deze review.

Surf Shark ondersteunt ook het downloaden van torrents. De snelheid waarmee ik dit kon doen was acceptabel. Maar het zou wel beter kunnen.

Wat veiligheid betreft: bij Surf Shark kun je gebruik maken van slechts twee veiligheidsprotocollen. OpenVPN en IKeV2. De encryptie is AES 256, dus dat zit goed. Er is ook een no-log beleid.

SurfShark review: de conclusie

Hoewel Surf Shark geen marktleider in de VPN branche is, zijn ze op geen enkel front minder wanneer je ze met andere goede VPN aanbieders vergelijkt. De snelheden zijn prima. Er zijn geen problemen met privacy. De live chat functie werkt snel en goed. Het unblocken van Netflix is mogelijk en torrents downloaden wordt ondersteund. En dat is meer dan je van een kleinere VPN aanbieder mag verwachten. Ik beveel ze absoluut aan. Probeer het gerust zelf! Je zult versteld staan van de prestaties die geleverd worden.

9.3 TOTALE SCORE
SurfShark Review

Zeker een interessante VPN om eens wat meer over te weten

KWALITEIT
9.3
GEBRUIKERSGEMAK
9
STABILITEIT NETWERK
8.9
RANDAPPARATUUR
8.8
AANTAL BESCHIKBARE LANDEN
8.7
PRIJS
8.8
Pluspunten
 • Hoge snelheid
 • Gebruikersvriendelijkheid
 • Geen logs
 • Torrent-friendly
 • Netflix vriendelijk nu voor USA
 • Betaalbaar
 • Vele login
Minpunten
 • Nieuwkomer op de markt, dus onbekend, geen trackrecord
 • Geen IP leak protection setting

Pauline is advocaat is op het gebied van privacy en beveiliging op het internet. Sinds 3 jaar adviseert Karin ons team bij juridische vragen, maar ze schrijft ook artikelen voor onze website. In het bijzonder met betrekking tot de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming. Als cyber-activiste pleit Pauline dan ook voor meer privacy en bescherming op het Internet.

1 Reactie
 1. Leuke informatieve stukken hier. Inmiddels heb ik op jullie aanraden een abonnement op surfshark. En tot volle tevredenheid. Werkt altijd op zowel de laptop als de android phone.
  Waar ik niet achter kom is wat er nu wel en niet achter de VPN verbinding moet. De browser lijkt me wel helder, maar de mail dan of Play store? Jullie zouden me blij maken met een artikel daarover. Of is het zo simpel dat alles achter de VPN moet. Dat is het ook helder. Tot nu toe heb ik alleen de bank app moeten white listen. Die doet het niet achter de VPN.

  Met vriendelijke groet,
  Frits

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl