ExpressVPN vs Surfshark VPN 2024 Welke is het beste?

Het online aanbod voor verschillende VPN-diensten is tegenwoordig zo groot, dat het voor jou als consument moeilijk is om te kiezen. Ik help je graag door af en toe twee aanbieders met elkaar te vergelijken, vandaag gaat het om Surfshark vs ExpressVPN!

Probeer het nu
Leer over online bescherming met ExpressVPN - Tot 49% korting!

Speciale aanbieding! Sluit een abonnement af voor 12 maanden en krijg daar 3 gratis maanden bij door nu deze aanbieding te claimen!


Bijgewerkt op: 24 mei 2024

Surfshark vs ExpressVPN

Criteria ExpressVPN SurfsharkVPN
Prijs Winnen Verliezen
Snelheid Winnen Verliezen
Functies Winnen Verliezen
Klantenservice Gelijk Gelijk
Veiligheid Winnen Verliezen

De twee aanbieders in het kort

Voordat we de ExpressVPN vs Surfshark VPN vergelijking beginnen, zal ik eerst kort wat over beide aanbieders vertellen.

ExpressVPN

Bij ExpressVPN kun je gebruikmaken van meer dan 3000 servers in meer dan 95 landen. Hierdoor is de kans groot dat je altijd een server zal vinden die aansluit op jouw behoeftes.

Met een enkel abonnement voor ExpressVPN kun je tot wel vijf verschillende apparaten tegelijk aansluiten.

De software kan worden gebruikt op apparaten met Windows, Mac, iOS, Android en Linux.

Wil je meer over deze aanbieder weten? Lees de volledige review dan hier.

expressvpn vs surfshark

Surfshark

Surfshark VPN heeft meer dan 3.200 servers in 100 verschillende landen. Dit betekent dat er per land iets meer verschillende servers zijn.

De kans is nog steeds groot dat je altijd een server zal vinden die aansluit bij jouw behoeftes.

Voor het aansluiten van apparaten is er geen limiet, je kunt de aanbieder op zo veel apparaten installeren als je wil.

Je kunt de software gebruiken op iOS, Android, macOS, Windows, Linux, Chrome, Firefox, FireTV, Apple TV, smart TVs, Xbox, Playstation

De volledige review over Surfshark kun je hier lezen.

surfshark vs expressvpn

Surfshark vs ExpressVPN: Netwerk en geo-restricties omzeilen

Je hebt hierboven al kunnen lezen hoeveel servers beide aanbieders hebben. In dit gedeelte van de ExpressVPN vs Surfshark VPN review zal ik wat meer over het netwerk vertellen.

Dekking in Nederland

Als je een VPN wil gebruiken om je online veiligheid en privacy te waarborgen, verbind je met een server in Nederland.

Het is dus fijn als een aanbieder verschillende servers in Nederland heeft, zodat je altijd een snelle te pakken kunt krijgen.

Allebei de aanbieders hebben meerdere servers in Nederland. Je mag er dus altijd vanuit gaan dat je gedekt bent!

expressvpn vs surfshark vpn

Werkt het in China?

China staat bekend om The Great Fire Wall, waarbij Westerse applicaties zoals Instagram, Facebook, Twitter en nog veel meer worden geblokkeerd.

Iedereen die naar China afreist, doet er dus goed aan om te investeren in een goede VPN. Zo kan je ook op vakantie of zakenreis toegang krijgen tot je favoriete diensten.

Deze ExpessVPN vs Surfshark VPN vergelijking zal je laten zien dat beide aanbieders hiervoor geschikt zijn!

Surfshark vs ExpressVPN: Snelheid

Voor een goede verbinding is snelheid belangrijk. We vervolgen deze ExpressVPN vs Surfshark VPN dus met een sectie over de snelheid.

Lokale snelheden

Eerder in deze Surfshark vs Express vergelijking heb je al kunnen lezen dat beide aanbieders verschillende servers in Nederland hebben.

Toen ik de servers testte, was die van ExpressVPN net iets sneller dan die van Surfshark.

Voor jou als gebruiker zal het dus iets comfortabeler zijn om ExpressVPN te gebruiken, omdat je daarbij zo min mogelijk snelheid verliest.

Snelheid op de lange afstand

Om de snelheid op lange afstand te kunnen testen, heb ik met Surfshark ExpressVPN verbinding gemaakt met een server in de Verenigde Staten.

Ook bij deze vergelijking was ExpressVPN net iets sneller dan Surfshark. Voor deze test heb ik verschillende servers in Amerika geprobeerd.

Bij alle verbindingen verloor ik met ExpressVPN iets minder snelheid. Voor iedereen die op zoek is naar een VPN die op korte en lange afstand snel is, komt ExpressVPN dus als winnaar uit de bus.

Test ExpressVPN

Surfshark vs ExpressVPN: Beveiliging

Beveiliging is natuurlijk ook een erg belangrijke eigenschap van een goede VPN en daarom is dat het volgende onderdeel van deze ExpressVPN vs Surfshark VPN vergelijking.

Encryptiestandaarden

Beide aanbieders maken gebruik van 256-bit encryptie, wat de sterkste versleuteling ter wereld is.

Deze versleuteling wordt ook gebruikt door internationale overheden en militaire diensten.

Ad en Malware blocker

ExpressVPN heeft geen ingebouwde ad en/of malware blocker. Bij SurfShark kun je gebruik maken van de adblocker Cleanweb.

Daarmee lijkt ExpressVPN deze ExpressVPN vs Surfshark VPN te winnen, maar veel gebruikers geven aan dat Cleabweb niet goed werkt.

Je wil dat een adblocker jouw online ervaring juist gemakkelijker maakt door alle overbodige advertenties te blokkeren, maar bijvoorbeeld de advertenties van Youtube komen nog gewoon door.

Daarbij is de ad blocker alleen beschikbaar als je ook met de VPN verbonden bent. Naar mijn mening is er op dit gebied geen duidelijke winnaar in deze Surfshark VPN vs ExpressVPN competitie.

Ik weet niet zeker of ik liever helemaal geen adblocker heb dan een adblocker die niet volledig werkt.

express vs surfshark

Leak protection

Bij zowel Surfshark als ExpressVPN kun je de Kill Switch aanzetten. Hiermee voorkom je dat je data alsnog lekt als je verbinding een keer wegvalt.

Zodra de verbinding met de server wordt verbroken, wordt meteen je internetverbinding afgesloten.

Bij aanbieders die dat niet hebben, loop je het risico dat je data in die paar seconden dat je geen verbinding hebt alsnog lekt.

Speciale servers

ExpressVPN maakt gebruik van virtuele serverlocaties. Je internetverkeer komt dan van een IP-adres dat is geregistreerd in het land van jouw keuze, maar eigenlijk wordt het omgeleid via een server in een land met een betere verbinding.

Surfshark biedt daarentegen verborgen servers aan. Deze gebruiken speciale algoritmen om te verbergen dat een gebruiker een VPN of Tor gebruikt. Zo lijkt het net alsof je normaal surfgedrag vertoont.

Om te bepalen welke aanbieder dit ExpressVPN vs Surfshark VPN onderdeel wint, moet je nagaan wat voor jou belangrijker is, een snelle verbinding of ook verbinding kunnen maken in landen waar het niet toegestaan is om een VPN te gebruiken.

Audits van de beveiligingsinfrastructuur

ExpressVPN is geauditeerd door Price Waterhouse Cooper (PwC), wat een van de grootste auditbedrijven ter wereld is.

Bij Surfshark is de audit uitgevoerd door het iets minder bekende Cure53. Wat betreft de veiligheid laat ExpressVPN dus net zien dat ze alles wat serieuzer nemen en bereid zijn om te investeren in het beste van het beste.

Dat is de reden dat dit onderdeel van ExpressVPN vs Surfshark VPN wordt gewonnen door de eerste.

Test ExpressVPN

Surfshark vs ExpressVPN: Privacy en anonimiteit

Bij Express vs Surfshark is ook je privacy en anonimiteit natuurlijk erg belangrijk. Je wil natuurlijk niet dat al jouw persoonlijke gegevens opeens op straat kunnen komen te liggen. Laten we dus eens kijken hoe dat bij beide aanbieders geregeld is.

Hoofdkantoor

Beide aanbieders hebben hun hoofdkantoor op de Britse Maagdeneilanden. Dit betekent dat ze geen last hebben van lokale wetten die hun kunnen verplichten om de gegevens van hun gebruikers te delen.

Gebruikersinformatie die nodig is om een account aan te maken

Sommige gebruikers die een VPN installeren, willen daarbij zo anoniem mogelijk blijven. In deze ExpressVPN vs Surfshark VPN vergelijking is sprake van een gelijkspel.

Bij beide aanbieders is het namelijk alleen nodig om je e-mailadres in te vullen. Daarbij bieden ze ook beiden de optie om je abonnement met cryptovaluta te betalen, waardoor je altijd volledig anoniem zal kunnen blijven.

surfshark vs express

Loggingsbeleid

Ook in deze vergelijking gaat ExpressVPN vs Surfshark gelijk op. Beide aanbieders hebben een no-logging policy, wat betekent dat jouw data nergens wordt opgeslagen.

Als een van de aanbieders wordt gehackt, is het dus onmogelijk om informatie over jou als gebruiker te achterhalen.

Surfshark vs ExpressVPN: Streaming

Een belangrijke reden om een VPN te gebruiken is streaming. Zo kun je bijvoorbeeld content streamen die aan geo-restricties verbonden is door je internetverkeer te laten omleiden via een server in een ander land.

Als je ExpressVPN vs Surfshark vergelijkt, zal je zien dat beide aanbieders bijzonder geschikt zijn om content uit het buitenland te streamen.

Ik heb zonder problemen verbinding gemaakt met de Amerikaanse Netflix met beide aanbieders.

expressvpn vs surfshark

Surfshark vs ExpressVPN: Torrenting

Wat betreft torrenting wordt de ExpressVPN vs Surfshark gewonnen door de eerste. ExpressVPN heeft namelijk hogere downloadsnelheden, waardoor je torrents sneller binnen zullen zijn.

Daarbij biedt ExpressVPN ook de mogelijkheid tot split-tunneling aan, wat inhoudt dat je de VPN alleen aan kunt zetten voor P2P-verkeer. Dit heeft ook positieve invloed op de snelheid en gebruiksgemak.

Surfshark vs ExpressVPN: Prijzen en abonnementen

Uiteindelijk wil je natuurlijk ook weten wat het nou kost om zo’n VPN te gebruiken. Daarom heb ik daar ook een ExpressVPN vs Surfshark segment aan gewijd.

Abonnementen

Beide aanbieders bieden hetzelfde abonnement aan voor verschillende looptijden. Het maakt dus niet uit voor hoe lang je een abonnement afsluit, je kunt er altijd op rekenen dat je gebruik kunt maken van dezelfde functies.

Je kunt bij ExpressVPN vs Surfshark beide kiezen uit een abonnement van 1 maand, 1 jaar of 2 jaar.

Er is geen sprake van een gratis proefperiode, maar je kunt bij beide wel binnen 30 dagen je geld terug krijgen.

De aanbieders gaan hierbij dus gelijk met elkaar op, maar omdat Surfshark goedkoper is, is deze aanbieder de winnaar van deze ExpressVPN vs Surfshark VPN strijd.

Garantie

Dit onderdeel van de ExpressVPN vs Surfshark vergelijking is ook niet erg spannend, beide aanbieders hebben namelijk een garantie van 30 dagen.

Als je binnen die periode via de klantenservice aangeeft dat je toch niet tevreden bent met de dienst, krijg je zonder problemen je geld terug.

Test ExpressVPN

Surfshark vs ExpressVPN: Klantenservice

Tot slot zal ik ook wat zeggen over de klantenservice van beide aanbieders. Ik kan daar heel kort over zijn.

Als je een probleem hebt, zal je bij beide aanbieders goed worden geholpen. Allebei bieden ze een 24-uurs live chat waarbij je je vragen direct aan een medewerker kunt stellen.

Ik heb de klantenservice van Surfshark en de klantenservice van ExpressVPN vergelijkbare vragen gesteld en ik werd bij beide zeer goed geholpen. Op dit punt winnen beide aanbieders.

Surfshark vs ExpressVPN: En de winnaar is…

ExpressVPN vs Surfshark is misschien wel een van de meest spannende vergelijkingen die ik ooit heb gedaan.

Beide aanbieders zij gewoonweg heel goed, maar als je er wat dieper in duikt, kom je er toch achter dat ExpressVPN een meer ervaren aanbieder is.

Zij zijn op ieder gebied net even iets meer ontwikkeld en bieden betere en uitgebreidere extra functies. Het is daarom dat ExpressVPN de winnaar van deze vergelijking is.

Daar staat tegenover dat Surfshark zijn diensten voor een lagere prijs aanbiedt. Over een paar jaar, als Surfshark wat meer ervaring heeft, zal ik de diensten nog eens met elkaar vergelijken.

Dan denk ik dat ExpressVPN vs Surfshark op sommige onderdelen wel eens heel anders zal kunnen uitpakken!

star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl