Telecom VPN | Bij open wifi-netwerken is een VPN een must

The Telecom VPN should be provided with a subscription to a VPN provider to offer their customers an extra layer of protection against hackers.
Dutch translation: De Telecom VPN zou geleverd moeten worden inclusief een abonnement voor een VPN provider om hun klanten extra te beschermen tegen hackers.

Nu iedereen of bijna iedereen een smartphone of tablet (iPhone, iPad, Android) heeft ligt een groot gevaar op de loer. Het Free WiFi gebruik in openbare ruimtes. Je bent namelijk niet beschermd wanneer je hiervan gebruik.

Het grote publiek is zich hiervan maar ten dele bewust en maar weinige willen er echt voor betalen. Een super verkoop argument voor de telecomaanbieders zou kunnen zijn een standaard Telecom VPN aan hun klanten aanbieden te bieden. De Telecom VPN is geboren een abonnement incl. een VPN.

Telecom VPNTelecom VPN 

In deze zogn. Free WiFi ruimtes is het zeer eenvoudig al de handelingen die je uitvoert te monitoren en op te slaan dit kan ter plekke gadegeslagen worden en opgeslagen worden. De e-mailberichten die via POP3 worden verstuurd kunnen allemaal worden gelezen, alsmede de e-mailadressen van de verzenders, de ontvangers en de wachtwoorden.

In theorie zou de hacker aangesloten op de WiFi-hotspot een man-in-the-middle-aanval kunnen uitvoeren. Zo is het mogelijk om gebruikers naar een valse banksite door te sturen. Dit kan de gebruiker opmerken, omdat er geen geldig SSL-certificaat op de pagina aanwezig is. Maar zelfs als een kwaadwillende partij alleen maar meekijkt en geen actieve aanvallen uitvoert zijn er nog risico’s.

De hacker kan namelijk allerlei informatie achterhalen, zoals bezochte websites, gelezen artikelen, e-mailadressen. Informatie die later voor “sociale aanvallen” gebruikt kan worden”. De aanvallers kunnen na afloop je e-mailadres gebruiken voor spear phishingaanvallen.

Spear phishingaanvallen

Waarschijnlijk heb je wel gehoord van phishing; dit zijn emails die door cybercriminelen verstuurd worden naar miljoenen potentiële slachtoffers wereldwijd en ze zijn ontworpen om je voor de gek te houden, bedriegen of aan te vallen.

Vaak lijken deze berichten afkomstig van een vertrouwde relatie of instelling, zoals een bank of een bekende. Doorgaans roepen ze een gevoel van urgentie op of gaat het om een
aanbieding die te goed is om waar te zijn. Wanneer op de link in het bericht klikt wordt je naar een website gevoerd die probeert je computer te hacken of die ontworpen is om je een gebruikersnaam en wachtwoord te ontfrutselen.

Het merendeel van deze info wordt doorverkocht aan andere internet criminelen. Je zit dus fout wanneer je denkt dat je niet interessant bent voor deze boeven.

 telecom VPN

Telecom VPN incl. je abonnement

Telecom VPNJe kunt jezelf eenvoudig beschermen door een VPN te downloaden. Met een beperkte investering van een paar euro ben je veilig. Echter wij zijn lui en daarom zou een Telecom VPN incl. je abonnement zeer interessant zijn en een win win situatie voor iedereen.

Ik zou dus willen pleiten dat elke telecomaanbieder zoals Vodaphone, T-Mobile of één van de anderen standaard bij hun abonnementen een VPN leveren, Telecom VPN. Het kost deze bedrijven niet veel om een Telecom VPN aan te bieden, maar zal de veiligheid van hun klanten/ gebruikers maximaal vergroten.

Ook voor de desktop zijn tal van VPN-oplossingen beschikbaar, maar nu steeds meer mensen via hun mobiel of tablet gebruik maken van Free Wifi in openbare ruimte ligt een grote rol bij de telecomaanbieder of beter gezegd de verantwoordelijkheid.

VPN’s zouden verplicht en eenvoudig te gebruiken moeten zijn en moeten standaard door mobiele providers worden aangeboden, de zogn. Telecom VPN. Hier ligt tevens een belangrijk rol bij onze overheid deze zou de telecomaanbieder kunnen verplichten om klanten in een pakket een VPN aan te bieden, de Telecom VPN.

Telecom VPN providers

Beste Dienst 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 CyberGhost, review 2024
9.5
3 Private Internet Access, review 2024
9.3
4 IPVanish, review 2024
9.1
5 NordVPN review 2024
8.9
star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl