<link rel="stylesheet" href="//fonts.googleapis.com/css?family=Roboto%3A400%2C700">Tor VPN | Veilig surfen met Tor en VPN | De Beste VPN Nederland

Tor VPN | Veilig surfen met Tor en VPN

Beste VPN voor Tor network sites kan je vinden in het onderstaande artikel wat zal gaan over Tor internet, Tor browser onion en anoniem surfen Tor VPN

Eerst zullen we bespreken wat de verschillen zijn tussen “Dark Web en Deep Web” omdat deze termen verwarrend kunnen zijn en een onderdeel van het dark internet.

Wat is “Dark Web”?

Heb je ooit wel eens gehoord van het “Dark Web”? De Silkroad was hier een goed voorbeeld van. Dit was de marktplaats van allerlei duistere zaken die niet gevonden konden worden via de reguliere weg en hierop aangeboden werden. Silkroad was alleen maar toegankelijk via het zogenaamde “Dark Web”.

Heel eenvoudig uitgelegd is het “Dark Web” een onderdeel van het wereldwijde web dat niet rechtstreeks vindbaar is voor de zoekmachines.

Je had hierbij de Tor browser nodig en om dit alles zo veilig mogelijk voor elkaar te krijgen gebruiken we ook een VPN hiervoor. De beste VPN voor Tor network sites zullen we op een rijtje zetten, zodat je Tor internet een veilig internet wordt.

Wat is de “Deep Web” (soms ook wel het diepe web genoemd)

Het “Deep Web” kan je vergelijken met een internet zonder grenzen. Er zijn geen restricties en je mag alles plaatsen wat je maar wilt. Het “Deep Web”is een onderdeel van het wereldwijde web wat niet ontoegankelijk is voor zoekmachines. Veel organisaties, bedrijven en overheden hebben enorme databases op het web staan die alleen na authenticatie opgevraagd kunnen worden.

Tor VPNWat is er te vinden op het Deep Web?

Het “Deep Web” wordt gebruikt voor webmail en online bankieren maar ook voor andere commerciële zaken zoals “video on demand”. Nu niet denken “wat saai zeg” Er is een gedeelte op “Deep Web” expres verborgen en niet toegankelijk met de standaard browsers. Hier zal je informatie vinden en snappen waarom toch ook het “Deep Web” niet saai genoemd mag worden.

Omdat je niet zomaar elke browser kunt gebruiken zal je gebruik moeten maken van Gemeenschap onderhouden link directories zoals hieronder:

NaamLink
hidden wiki bezoeken de LINK
reddit de LINK

Vele van deze links zullen wijzen naar illegale services. Enkele voorbeelden zijn: witwassen geld, huurmoordenaars, hackers te huur, illegale chemicaliën om bommen te maken en nog veel meer. Ik geef slecht voorbeelden en wij houden ons natuurlijk ver van dit soort zaken.

Hoe diep is het “Deep Web”

Meten is weten is het gezegde maar van sommige zaken kunnen we alleen maar een schatting maken. Denis Shestakov was zo’n held die het toch aandurfde hiervan een schatting te maken. Het begint allemaal bij de miljoenen van geïndexeerde websites, dit noemen we het “surface web”. Het surface web bestaan slecht uit ongeveer 10% van het bestaande internet. Een search engine als Google schraapt slechts een klein gedeelte aan info bij elkaar en de rest noemen we dan het “Deep Web”.

 

VPN Tor gebruiken

Naar de laatste schatting bestaan het “Deep Web” uit ongeveer 7.5 petabytes (7,500 TB = 7,500,000 GB). Dit getal is per dag groeiende omdat elke dag weer nieuwe info wordt bijgevoegd.

Hoe veilig is het “Deep Web”

Het “Deep Web” is niet minder gevaarlijk dan het normale reguliere internet dat we elke dag gebruiken. Vaak gebruiken we het “Deep Web” zonder dat we daar erg in hebben. Wanneer we bijvoorbeeld op zoek zijn naar een hotelovernachting. Google zal je een zet in de goede richting geven maar wanneer het hotel je echter de link naar hun prijzen stuurt kan dit getypeerd worden als het “Deep Web”. Je hebt geen idee waar de link je naar zal leiden. Ook al is het “Deep Web” open, wees op je hoede, je bent niet alleen.

Wanneer we het nu hebben over je privacy en bescherming komt als snel de Tor browser om de hoek kijken, dit in combinatie met een VPN provider is een perfecte combinatie wanneer je echt diep wilt gaan.

Wat moet je doen om Tor te gebruiken

Tor onion

Nu dat we de begrippen “Deep web” en “Dark Web” hebben besproken kunnen we ons gaan richten op de browser die we nodig hebben. Het eesrte wat we moeten doen is de Tor browser downloaden.

De afkorting van Tor is “Onion Browser”. Wanneer je surft via Tor zal dit in totale anonimiteit zijn en kan je geblokkeerde websites bezoeken en via het eigen netwerk van Tor naar websites die eindigen op “.onion” surfen. Het is onmogelijk om deze via een normale browser te openen. Je kunt toegang krijgen tot dit netwerk wanneer je gebruik zal maken van een speciale browser, de zgn.Tor Browser. Zie artikel: Tor vs VPN

Ten tweede zal je een van de aanbevolen VPN providers dienen aan te schaffen.

Tor browser installeren:

 1. Ga naar : de Tor website
 2. Klik op Download Tor, wanneer dit niet de juiste versie is klik dan op “View All”
 3. Vervolgens klik op DOWNLOAD Tor Browser
 4. INSTALEER de file: kies taal en folder
 5. Wanneer er proxy’s zijn klik op: Configureer

Tor browser VPN

 1. In mijn geval klik ik gewoon op “Connect”
 2. Wacht totdat de Tor browser contact maakt

Tor network VPN

 

 1. En klaar is kees. Gefeliciteerd je zit op Tor

anoniem surfen tor

De Tor browser lijkt veel op Firefox. Het is eenvoudig in gebruik. Let je wel op dat je de browser tijdig update (het ui logo links op scherm). Het updaten van software is overigens altijd een goed advies want zo blijf je namelijk minder kwetsbaar voor o.a. hackers.

Enkele opmerkingen voor de beste beveiliging

 • Volg de instructies van de browser tijdig op. Updaten is updaten
 • Laadt niet zomaar plugins op de browser. Deze kunnen een gevaar zijn voor je veiligheid en privacy
 • Gebruik Tor niet zonder een VPN. Ook al gebruik je Tor, je data is niet gecodeerd en je IPS (Internet Service Provider) kijkt mee.

Beste VPN voor Tor network sites

Zoals ik al meerdere keren heb geschreven zal je altijd een VPN moeten gebruiken wanneer je Tor gebruikt. Tor garandeert een bepaalde standaard van beveiliging en privacy maar versleutelt de verbinding niet. Dit betekent dat bepaalde instanties nog steeds over je schouder mee kunnen kijken.

Bescherm de privacy en veiligheid met de beste VPN voor Tor network sites

Om deze reden adviseren wij je een VPN provider. Een VPN versleutelt de verbinding van A naar B in een zogenaamde “end 2 end” verbinding. Deze verbinding is bijna niet te kraken door derde waardoor je internet gebruik anoniem is. Niet alleen is je surf gedrag anoniem ook je inlogpunt en het IP-adres zijn afgeschermd. Zie artikel: Wat is VPN en Kenmerken van een VPN.

anoniem surfen tor

Veilig surfen met Tor en VPN

NordVPN biedt meer dan alleen maar een VPN, als een van de weinige VPN-aanbieders  bieden ze Tor voor VPN aan. Meer kan je lezen in het artikel: NordVPN. Hier iets meer over Tor gebruikmakende van een VPN. NordVPN gebruikt 2 servers. Namelijk Latvia en Zweden, prima voor Nederlandse gebruikers. De data zal eerst worden versleuteld en dan verstuurd via het Tor netwerk.

deep web zoekmachine

Dit is de optimale oplossing wanneer je gebruik gaat maken van het “Deep Web”. De connectie zal zeer veilig zijn al zal je dit wel een beetje merken aan de snelheid.

Mike

Ik ben opgeleid als journalist en gespecialiseerd in technologie. Als journalist vecht ik voor de vrijheid van de pers en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het afronden van mijn studie was het meteen duidelijk dat deze vrijheden met name op het Internet niet vanzelfsprekend zijn. Ik ben Mike en mede-oprichter van deze blog waar ik probeert het grote publiek te waarschuwen voor de gevaren van het internet. Deel daarom mijn artikel met je vrienden, collega's en familie en zeg het voort!!!

Wij zullen graag je mening horen

   Stel een vraag

   Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

   DeBesteVPN.nl