Veilig anoniem torrents downloaden doe je zo

Torrents downloaden kan een goede manier zijn om jezelf te voorzien van allerlei soorten entertainment, maar het brengt ook een aantal risico’s met zich mee. Gelukkig zijn deze met een hele simpele oplossing allemaal te vermijden. Ik zullen je in dit artikel uitleggen hoe anoniem downloaden werkt.

Probeer nu!
Wil je vanaf nu altijd veilig torrents downloaden?

Met ExpressVPN hoef je je nooit meer zorgen te maken dat je te maken krijgt met de risico's van torrents downloaden? ExpressVPN is dé oplossing om je veilig te houden.

Bijgewerkt: 24 mei, 2024

De risico’s van torrents niet anoniem downloaden

Zoals Ik in de introductie al hebben aangegeven zitten er een aantal risico’s verbonden aan het niet veilig torrents downloaden. In de eerste plaats loop je het risico dat er malware op je computer wordt geïnstalleerd.

Je download een torrent bestand, zonder dat je door hebt dat daar ook een schadelijk bestand bij zit. Zodra je het opent, wordt het zonder jouw toestemming op je apparaat geïnstalleerd. Dit heeft veel effect op je apparaat, soms leidt het er zelfs toe dat je computer helemaal niet meer aan gaat.

Een ander risico is dat je tijdens het downloaden van een torrent ook per ongeluk iets kunt downloaden waar een auteursrecht op zit. Zonder dat het je bedoeling is, schend je het auteursrecht, wat strafbaar is.

anoniem torrents downloaden

Niet anoniem downloaden leidt ertoe dat de illegale download altijd kan worden herleid tot jouw gegevens, waardoor het kan gebeuren dat je aansprakelijk gesteld wordt. Schending van het auteursrecht wordt bestraft met een flinke boete en soms zelfs een celstraf.

Daarbij kunnen je gegevens onderschept worden als je niet een torrent anoniem download. Voor je het weet zijn jouw betaal- en inloggegevens gevonden door een hacker.

Tot slot kan niet anoniem torrents downloaden er ook toe leiden dat je internetprovider je internetsnelheid verlaagt. Het is namelijk gemakkelijk om te controleren wanneer jij veel data verbruikt.

Op dat moment zal je internetprovider je snelheid verlagen, zodat andere gebruikers er geen hinder van ondervinden. Hierdoor duurt het downloaden van je torrent veel langer.

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van mei 2024

Anoniem downloaden met een VPN

Al deze risico’s zijn te vermijden als je een torrent anoniem download met behulp van een VPN. Dit is een veiligheidstool die al door veel mensen wordt gebruik om hun online privacy te beschermen.

Met een VPN kan je namelijk je IP-adres en dus je locatie verbergen, waardoor het veel moeilijker is om te achterhalen wie je bent.

Daarbij worden met een VPN ook al je gegevens versleuteld, waardoor het voor hackers veel lastiger wordt om deze te achterhalen.

Om er zeker van te zijn dat jij veilig torrent downloaden kan met een betrouwbare VPN, hebben ik voor jou een lijst met de beste aanbieders samengesteld.

Ik hebben deze aanbieders allemaal getest in combinatie met anoniem torrents downloaden. Ze zijn veilig, snel en betrouwbaar genoeg!

Beste Dienst 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 CyberGhost, review 2024
9.5
3 Private Internet Access, review 2024
9.3
4 IPVanish, review 2024
9.1
5 NordVPN review 2024
8.9

De VPN installeren

Een VPN op je apparaat installeren is gelukkig heel makkelijk. Je hoeft alleen de volgende stappen te volgen:

 1. Kies een VPN uit onze lijst (Ik raden onze ExpressVPN aan)
 2. Sluit een abonnement af
 3. Download de software
 4. Installeer de software op je apparaat
 5. Log in bij je account
 6. Zoek een server uit
 7. Verbind met de server
 8. Geniet downloaden!

Ik raden altijd aan om de VPN gewoon te installeren, maar als je wil kan je de installatie ook handmatig uitvoeren.

Zorg er na de installatie voor dat je altijd een aantal functies aanzet, zoals de kill switch. Dit betekent dat jouw internetverbinding automatisch wordt verbroken op het moment dat de verbinding met de VPN niet meer werkt. Zo gaat het downloaden alleen door als je veilig downloaden kunt.

Zet ook altijd de DNS leak protection aan. Hiermee wordt je verbinding ook verbroken als de VPN constateert dat jouw gegevens niet meer versleuteld worden. Je verbinding wordt pas hersteld als veilig torrents downloaden weer mogelijk is.

Al deze extra functies kan je in het instellingen-scherm van je VPN aanbieder vinden. Ga niet van start voordat je deze allebei hebt aangezet.

veilig torrents downloaden

Tot slot moet je ook een server kiezen die P2P ondersteunt. Alle aanbieders uit onze lijst hebben deze servers, het verschilt alleen wel hoe je kan zien welke servers geschikt zijn voor veilig torrent downloaden.

Bij sommige aanbieders worden de geschikte servers aangegeven met een icoontje, maar het kan ook in een aparte lijst worden aangegeven. Zoek dit ook altijd eerst uit voordat je begint!

Anoniem downloaden met een betrouwbare aanbieder

Anoniem torrents downloaden is het meest veilig met een betrouwbare aanbieder. Dit is de software die je gebruikt om de torrents die je hebt gevonden daadwerkelijk te downloaden.

Er zijn drie aanbieders die ik zeker kunnen aanraden:

 • qBittorrentDeze veilige torrent downloader is snel, vrij van reclames en gemakkelijk in gebruik. Het grootste voordeel is dat deze aanbieder een ingebouwde zoekfunctie heeft, waarmee je gemakkelijk
 • Vuze – Bij Vuze kan je binnen de software ook met je vrienden chatten en veilig torrents downloaden en delen. Je kan deze software gratis gebruiken.
 • Deluge – Deluge is een minder bekende aanbieder, maar zeer geschikt voor torrent anoniem downloaden. De minimalistische interface is erg gebruiksvriendelijk.

Je set-up testen

Voordat je begint met anoniem torrent downloaden met je VPN, moet je eerst testen of alles goed werkt. Dit is gelukkig heel gemakkelijk.

Begin door via je VPN verbinding te maken met een server naar keuze. Vervolgens ga je naar de website van IPLeak. Hier zie je heel veel informatie, maar het belangrijkste staat bovenaan.

Hier zie je namelijk wat volgens deze site jouw IP-adres is. Komt dit overeen met de server die je hebt gekozen? Dan is anoniem torrent mogelijk, omdat je te maken hebt met een IP leak. Staat je werkelijke locatie op de plek? Dan is veilig torrent downloaden niet mogelijk!

Anoniem downloaden = antivirus gebruiken

Is downloaden via VPN veilig? Ja. Er is alleen één probleem dat ik eerder hebben genoemd, dat niet volledig wordt opgelost door het gebruik van een VPN. Ook met een VPN loop je namelijk nog steeds het risico dat er malware en andere schadelijke bestanden op je apparaat worden geïnstalleerd.

Om dit te voorkomen, moet je anoniem torrents downloaden ook altijd combineren met het gebruik van een antivirus software. Deze zorgt er namelijk voor dat alle schadelijke bestanden van je apparaat geweerd worden.

Ieder bestand dat al op jouw apparaat staat, wordt door een anti virus software gescreend en bestanden die nieuw worden gedownload worden ook eerst volledig gecheckt.

Anoniem torrents downloaden doe je dus pas echt veilig door ook een antivirus software te gebruiken. Ik raden daarvoor altijd aan dat je onze nummer 1 antivirus software gebruikt.

Gebruik de beste torrent sites voor anoniem downloaden

Veilig torrents downloaden doe je bij voorkeur vanaf de beste sites. Weet je niet welke de beste zijn? Geen probleem, ik hebben ze hier voor je op een rijtje gezet.

Als je een van deze websites bezoekt, weet je zeker dat een torrent anoniem downloaden zal werken.

 • ThePirateBay – ThePirateBay is misschien wel de aller bekendste site voor downloaden. Met een VPN kan je hier niet alleen een torrent anoniem downloaden, maar je kan met een VPN ook gemakkelijker toegang krijgen. In sommige landen wordt deze website namelijk geblokkeerd, maar dat los je zo op door via de server in een ander land te verbinden. Hier vind je alles wat je over ThePirateBay moet weten.
 • RARBG – Download een torrent anoniem en veilig via RARBG. De website is al acties sinds 2008 en heeft sinds die tijd een respectabele reputatie opgebouwd. In het begin bood deze websites alleen films aan, maar tegenwoordig kun je er ook videospelletjes, documentaires en televisieseries kijken. In deze post kan je meer informatie over deze website vinden.
 • 1337x – Bij 1337x kan je een torrent anoniem downloaden zonder problemen. Je kan er niet alleen films en series vinden, maar ook videospellen en e-books. Lees in deze post alles over 1337x.
 • Limetorrents – Deze website staat al jarenlang bekend als een goede plek om een torrent anoniem te downloaden. Het aanbod is groot, er zijn bijna 10 miljoen verschillende torrents te vinden. Limetorrents is gemakkelijk ingedeeld, waardoor je eenvoudig kunt vinden wat je zoekt. Lees hier meer.

Een torrent anoniem downloaden met een private torrent tracker

Voor extra veiligheid bij het veilig torrents downloaden kan je ook eens nadenken over het gebruik van een private torrent tracker. Hierbij wordt gereguleerd wie er torrents op de site aan mag bieden, waardoor je minder risico op onveilige torrents loopt.

Het voordeel hier aan is dat je meer bestanden van hoge kwaliteit op een snelle manier kunt downloaden. Daar staat helaas wel tegenover dat het gebruik van een private torrent tracker is gebonden aan veel verschillende regels en verplichtingen. Ik raden het gebruik van een private torrent tracker dus alleen aan als je regelmatig een torrent anoniem wil downloaden. Voor minder frequente gebruikers raden ik aan om veilig torrent downloaden gewoon via de bovengenoemde websites te doen.

Ik raden het gebruik van een private torrent tracker dus alleen aan als je regelmatig een torrent anoniem wil downloaden. Voor minder frequente gebruikers raden ik aan om veilig torrent downloaden gewoon via de bovengenoemde websites te doen.

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van mei 2024

De beste torrents vinden

Veilig torrents downloaden doe je ook met goede torrents. In dit gedeelte zullen ik je wat tips geven om een goede torrent te vinden.

In de eerste plaats moet je altijd naar de naam van de torrent kijken. Wil je bijvoorbeeld anoniem films downloaden? Kijk dan altijd of het juiste jaartal achter de titel staat.

Het is geen garantie dat deze torrent ook echt betrouwbaar en veilig is, maar het tegenovergestelde is wel waar. Een torrent met de verkeerde naam is vrijwel zeker niet veilig.

Als je een torrent anoniem downloaden wil, doe je er ook verstandig aan om te kijken naar het aantal seeds. Een torrent met veel seeds is namelijk door veel andere gebruikers gedownload.

Dit betekent niet alleen dat de torrent door veel mensen als veilig wordt aangemerkt, maar ook dat anoniem torrents downloaden sneller zal gaan.

Lees voordat je een torrent download ook altijd de comments en reviews van andere gebruikers. Dit kan je heel simpel doen door de naam van de torrent + review bij Google in te typen.

Je kan veilig torrents downloaden als je op meerdere plekken kunt lezen dat deze veilig is. Baseer je ordeel nooit op een enkele review, zoek er meerdere.

Tot slot moet je natuurlijk ook altijd je gezond verstand gebruiken. Als het niet goed voelt, kan je er altijd beter voor kiezen om het niet te doen en een alternatief te zoeken.

Anoniem downloaden: heel gemakkelijk

Anoniem torrents downloaden is dus echt niet zo moeilijk als je misschien zou denken. Het enige wat je hoeft te doen is een goede VPN gebruiken.

Je vergroot je veiligheid door ook altijd een antivirus software te gebruiken en alleen veilige torrents te downloaden. De veilige websites uit onze lijst zullen je daarbij op weg helpen.

Ik raden je altijd aan dat je onze nummer 1 VPN gebruikt. Zo weet je zeker dat je privacy altijd beschermd is en dat anoniem torrents downloaden mogelijk wordt gemaakt.

star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl