Hoe je de Tour de France live stream deze zomer 2023 kijkt

Deze zomer kun je weer de Tour de France live stream bekijken en als echte wielerfan is dit een van de grote drie rondes die je echt niet mag missen! Op deze pagina leggen we je uit waarom je niet altijd toegang krijgt tot de livestream van de Ronde van Frankrijk en hoe je dit probleem kunt oplossen!

Probeer nu
Bekijk Tour de france in het buitenland met ExpressVPN TOT 49% korting

ExpressVPN deblokkeert streaming van overal ter wereld! Ontvang vandaag 3 MAANDEN GRATIS voor een jaarabonnement om geografische blokkades te omzeilen, met een tevredenheidsgarantie van 30 dagen.

Bijgewerkt op: 3 februari 2023

Waar kan je Tour de France live stream vinden?

 • Nos

Als je de wedstrijd het liefst met ondertiteling in je eigen taal wil volgen, kun je de Tour de France live bij de NOS bekijken.

Naast deze gebruikelijk tv-uitzendingen zal er een livestream Tour de France zijn van de publieke omroep.

Deze is online via een smartphone of laptop of andere computer te streamen en maakt het mogelijk de etappes van de Tour de France 2022 te volgen.

Deze Live Tour de France uitzendingen beginnen tegelijkertijd met de gewone tv-uitzending zo rond 14:00 uur. De App kan je vinden bij de NOS en deze kan je geheel gratis downloaden en gebruiken.

De lengte van de uitzending zal afhangen van de etappe van die dag. Er zijn natuurlijk ook zogenaamde van start tot finish Live Tour de France uitzendingen.

Na afloop van de etappes zal er op locatie een korte nabeschouwing plaatsvinden met de presentatoren en met interviews met de renners.

livestream tour de france

Je moet er echter wel rekening mee houden dat de livestream Tour de France zit verbonden aan één voorwaarde. Het is alleen mogelijk om te kijken als je je in Nederland bevindt.

Mocht je toevallig buiten Nederland zijn wordt de toegang geblokkeerd. Dit heeft te maken met de uitzendrechten die alleen binnen Nederland gelden.

De Tour de France live stream gratis kijken

 • France TV Sport – France

Natuurlijk wordt het grootste sportevenement van Frankrijk ook op hun eigen zenders uitgezonden. Via France 1 en 2 kun je dagelijks alle etappes met Frans commentaar volgen.

 • RTBF – Belgium

Belgen zijn dol op de Tour de France en daarom hoef je bij RTBF geen seconde van ieder etappe te missen. De Tour de France livestream dekt de hele etappe en gaat zelfs nog even door als deze al klaar is.

 • SRG-SSR – Switzerland

De Tour de France livestream van deze Zwitserse zender is zo compleet als het maar kan. Alle wedstrijden worden voorzien van Duits commentaar, wat vaak net iets spannender is dan de Nederlandse of Belgische versie.

 • Livestream Sporza (VRT)

Sporza zendt van alle sportkanalen wereldwijd de meeste wielerwedstrijden uit, dus ook voor een livestream Tour de France zit je hier goed. De meeste Nederlandse zenders hebben ook de echte zender Sporza in hun pakket, maar daarvoor moet je wel achter de televisie zitten.

De livestream Tour de France bekijken buiten het uitzendgebied

Bovengenoemde zenders hebben allemaal een prima Tour de France livestream, maar je moet er rekening mee houden dat je die alleen kunt bekijken binnen de grenzen van het land.

Ieder land heeft namelijk een eigen zender die de uitzendrechten voor de Tour de France livestream heeft, waardoor je toegang wordt geblokkeerd als je in een ander land probeert te kijken.

Vanuit Nederland de Tour de France livestream kijken bij Sporza wordt geblokkeerd, omdat het de bedoeling is dat je in Nederland bij de NOS kijkt.

tour de france livestream

Deze zender heeft namelijk niet voor niks betaald om de Tour de France live stream als enige te kunnen uitzenden.

Zodra de geo-tracking techniek doorheeft dat je niet op de juiste locatie bent, wordt je toegang geblokkeerd en is de Tour de France kijken live niet meer mogelijk.

Je zit dus met een probleem als je vanaf je vakantieadres het liefst bij de NOS wil kijken of juist vanuit Nederland liever de livestream Tour de France van een buitenlandse zender bekijkt.Gelukkig heb ik voor jou de oplossing voor dit probleem!

Om toch toegang te krijgen tot de live stream Tour de France van jouw keuze, moet je de geo-tracking laten geloven dat je in het juiste gebied bent.

Als je in Nederland de Tour de France livestream bij Sporza wil kijken, moet de geo-tracking dus denken dat jij in België bent en als je vanuit Frankrijk de livestream Tour de France bij NOS wil kijken, moet je de geo-tracking laten geloven dat je in Nederland bent.

Gelukkig kan je dat doen zonder dat je een vakantie naar een andere bestemming hoeft te boeken.

Je kunt namelijk met behulp van een VPN je internetverkeer laten omleiden via een server in een ander land.

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van februari 2023

Hoe je de Tour de France kunt kijken met een VPN

Om de Tour de France live stream te kunnen kijken volg je dit stappenplan:

 1. Sluit een abonnement af bij een aanbieder van jouw keuze zoal ExpressVPN
 2. Download en installeer de software
 3. Zoek in de lijst met beschikbare servers het land de zender
  Nederland voor NPO
  Frankrijk voor France 1 en 2
  Zwitserland voor SRG-SSR
  België voor Sporza en VRT
 4. Maak verbinding met de server
 5. Zoek de Tour de France live streaming
 6. Geniet van de wielerkoers!

ExpressVPN 30 dagen gratis streamen

Iedereen die op zoek is naar een VPN voor live Tour de France kijken zal hebben gezien dat er veel gratis aanbieders actief zijn.

Het klinkt heel aantrekkelijk om hier mee in zee te gaan, maar ik kan je meteen vertellen dat dat geen goed idee is!

Gelukkig heb ik een manier waarmee je toch gratis de livestream Tour de France kan kijken terwijl je wel een goede aanbieder gebruikt.

ExpressVPN biedt namelijk een geld terug garantie van 30 dagen. Hierdoor heb je precies genoeg tijd om de Tour de France livestream te kijken, zonder dat je daarvoor hoeft te betalen.

Het enige wat je hoeft te doen is binnen de periode van 30 dagen aangeven dat je je abonnement wil beëindigen. Vervolgens krijg je zonder problemen je geld terug.

Gedurende deze periode kan je gebruikmaken van de volledige versie van deze versleutelde verbinding. Het perfect wanneer je maar voor een korte tijd een VPN nodig hebt dus  ideaal voor live tour de France uitzendingen.

Top 5 Best VPN voor Tour de France live stream

Kijk Tour de France live alleen met een VPN die daar geschikt voor is!

Gelukkig heb ik hier voor jou de beste VPNs voor de livestream Tour de France op een rijtje gezet!

Beste Dienst 1 ExpressVPN, review 2023
9.8
2 CyberGhost, review 2023
9.5
3 Private Internet Access, review 2023
9.3
4 IPVanish, review 2023
9.1
5 NordVPN review 2023
8.9

De voordelen van een VPN

Je zal al snel merken dat een VPN veel meer voordelen heeft dan de Tour de France live stream kunnen kijken vanaf iedere locatie.

 • Je kunt met een VPN ook toegang krijgen tot veel meer andere online content
  Denk hierbij aan Netflix, Hulu, HBO Max en Amazon Prime, maar ook aan livestreams van andere sportevenementen!
 • Een is VPN ook een goede tool om jouw online privacy en veiligheid te waarborgen.
  Jouw verbinding is altijd versleuteld, waardoor je persoonlijke informatie verborgen blijft.

tour de france live

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van februari 2023

Conclusie

Door dit artikel te lezen heb je geleerd waarom het niet vanaf iedere locatie mogelijk is om de Tour de France live stream bij je favoriete aanbieder te kijken.

De uitzendrechten zorgen ervoor dat een aanbieder de koers alleen in een bepaald gebied mag uitzenden, waardoor je automatisch wordt geblokkeerd als je buiten dat gebied bent.

Met een VPN kun je heel gemakkelijk je internetverkeer laten omleiden, waardoor je toegang nooit meer wordt geweigerd!

Bekijk de Tour de France livestream alleen met behulp van een betaalde aanbieder. Zo voorkom je dat je tegen risico’s en beperkingen aanloopt.

Bij voorkeur gebruik je de aanbieder die bij mij op nummer 1 staat: ExpressVPN.

Hiermee weet je namelijk zeker dat je de Tour de France livestream altijd kunt ontvangen!

star blog

Ik ben opgeleid als journalist en gespecialiseerd in technologie. Als journalist vecht ik voor de vrijheid van de pers en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het afronden van mijn studie was het meteen duidelijk dat deze vrijheden met name op het Internet niet vanzelfsprekend zijn. Ik ben Mike en mede-oprichter van deze blog waar ik probeert het grote publiek te waarschuwen voor de gevaren van het internet. Deel daarom mijn artikel met je vrienden, collega's en familie en zeg het voort!!!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl