Hoe je de Tour de France live stream deze zomer 2024 kijkt

Deze zomer kun je weer de Tour de France live stream bekijken en als echte wielerfan is dit een van de grote drie rondes die je echt niet mag missen! Op deze pagina leggen we je uit waarom je niet altijd toegang krijgt tot de livestream van de Ronde van Frankrijk en hoe je dit probleem kunt oplossen!

Probeer nu
Bekijk Tour de France in het buitenland met ExpressVPN TOT 49% korting

ExpressVPN deblokkeert streaming van overal ter wereld! Ontvang vandaag 3 MAANDEN GRATIS voor een jaarabonnement om geografische blokkades te omzeilen, met een tevredenheidsgarantie van 30 dagen.

Een niet te missen datum: De 110e editie van de Tour de France start op zaterdag 1 juli 2023 in Bilbao.

Bijgewerkt op: 21 juni 2024

Waar kan je Tour de France live stream vinden?

 • NOS

Als je de wedstrijd het liefst met ondertiteling in je eigen taal wil volgen, kun je de Tour de France live bij de NOS bekijken.

Naast deze gebruikelijk tv-uitzendingen zal er een livestream Tour de France zijn van de publieke omroep.

Deze is online via een smartphone of laptop of andere computer te streamen en maakt het mogelijk de etappes van de Tour de France 2024 te volgen.

Deze Live Tour de France uitzendingen beginnen tegelijkertijd met de gewone tv-uitzending. De App kan je vinden bij de NOS en deze kan je geheel gratis downloaden en gebruiken.

De lengte van de uitzending zal afhangen van de etappe van die dag. Er zijn natuurlijk ook zogenaamde van start tot finish Live Tour de France uitzendingen.

Na afloop van de etappes zal er op locatie een korte nabeschouwing plaatsvinden met de presentatoren en met interviews met de renners.

livestream tour de france

Je moet er echter wel rekening mee houden dat de livestream Tour de France zit verbonden aan één voorwaarde. Het is alleen mogelijk om te kijken als je je in Nederland bevindt.

Mocht je toevallig buiten Nederland zijn wordt de toegang geblokkeerd. Dit heeft te maken met de uitzendrechten die alleen binnen Nederland gelden.

De Tour de France 2024 live stream gratis kijken

 • France TV Sport – France

Natuurlijk wordt het grootste sportevenement van Frankrijk ook op hun eigen zenders uitgezonden. Via France 1 en 2 kun je dagelijks alle etappes met Frans commentaar volgen.

 • RTBF – Belgium

Belgen zijn dol op de Tour de France en daarom hoef je bij RTBF geen seconde van ieder etappe te missen. De Tour de France livestream dekt de hele etappe en gaat zelfs nog even door als deze al klaar is.

 • SRG-SSR – Switzerland

De Tour de France livestream van deze Zwitserse zender is zo compleet als het maar kan. Alle wedstrijden worden voorzien van Duits commentaar, wat vaak net iets spannender is dan de Nederlandse of Belgische versie.

 • Livestream Sporza (VRT)

Sporza zendt van alle sportkanalen wereldwijd de meeste wielerwedstrijden uit, dus ook voor een livestream Tour de France zit je hier goed. De meeste Nederlandse zenders hebben ook de echte zender Sporza in hun pakket, maar daarvoor moet je wel achter de televisie zitten.

De livestream Tour de France bekijken buiten het uitzendgebied

Bovengenoemde zenders hebben allemaal een prima Tour de France livestream, maar je moet er rekening mee houden dat je die alleen kunt bekijken binnen de grenzen van het land.

Ieder land heeft namelijk een eigen zender die de uitzendrechten voor de Tour de France livestream heeft, waardoor je toegang wordt geblokkeerd als je in een ander land probeert te kijken.

Vanuit Nederland de Tour de France livestream kijken bij Sporza wordt geblokkeerd, omdat het de bedoeling is dat je in Nederland bij de NOS kijkt.

tour de france livestream

Deze zender heeft namelijk niet voor niks betaald om de Tour de France live stream als enige te kunnen uitzenden.

Zodra de geo-tracking techniek doorheeft dat je niet op de juiste locatie bent, wordt je toegang geblokkeerd en is de Tour de France kijken live niet meer mogelijk.

Dit is bijvoorbeeld uw huidige IP-adres, dat uw locatie onthult:

IP:
Stad:
Land:
ISP:

Je zit dus met een probleem als je vanaf je vakantieadres het liefst bij de NOS wil kijken of juist vanuit Nederland liever de livestream Tour de France van een buitenlandse zender bekijkt. Gelukkig heb ik voor jou de oplossing voor dit probleem!

Om toch toegang te krijgen tot de live stream Tour de France van jouw keuze, moet je de geo-tracking laten geloven dat je in het juiste gebied bent.

Als je in Nederland de Tour de France livestream bij Sporza wil kijken, moet de geo-tracking dus denken dat jij in België bent en als je vanuit Frankrijk de livestream Tour de France bij NOS wil kijken, moet je de geo-tracking laten geloven dat je in Nederland bent.

Gelukkig kan je dat doen zonder dat je een vakantie naar een andere bestemming hoeft te boeken.

Je kunt namelijk met behulp van een VPN je internetverkeer laten omleiden via een server in een ander land.

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van juni 2024

Hoe je de Tour de France kunt kijken met een VPN

Om de Tour de France live stream te kunnen kijken volg je dit stappenplan:

 1. Sluit een abonnement af bij een aanbieder van jouw keuze zoal ExpressVPN
 2. Download en installeer de software
 3. Zoek in de lijst met beschikbare servers, het land de zender
  Nederland voor NPO
  Frankrijk voor France 1 en 2
  Zwitserland voor SRG-SSR
  België voor Sporza en VRT
 4. Maak verbinding met de server
 5. Zoek de Tour de France live streaming
 6. Geniet van de wielerkoers!

ExpressVPN 30 dagen gratis streamen

Iedereen die op zoek is naar een VPN voor live Tour de France kijken zal hebben gezien dat er veel gratis aanbieders actief zijn.

Het klinkt heel aantrekkelijk om hier mee in zee te gaan, maar ik kan je meteen vertellen dat dat geen goed idee is!

Gelukkig heb ik een manier waarmee je toch gratis de livestream Tour de France kan kijken terwijl je wel een goede aanbieder gebruikt.

ExpressVPN biedt namelijk een geld terug garantie van 30 dagen. Hierdoor heb je precies genoeg tijd om de Tour de France livestream te kijken, zonder dat je daarvoor hoeft te betalen.

Het enige wat je hoeft te doen is binnen de periode van 30 dagen aangeven dat je je abonnement wil beëindigen. Vervolgens krijg je zonder problemen je geld terug.

Gedurende deze periode kan je gebruikmaken van de volledige versie van deze versleutelde verbinding. Het perfect wanneer je maar voor een korte tijd een VPN nodig hebt dus ideaal voor live Tour de France uitzendingen.

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van juni 2024

Top 5 Best VPN voor Tour de France live stream

Kijk Tour de France live alleen met een VPN die daar geschikt voor is!

Gelukkig heb ik hier voor jou de beste VPNs voor de livestream Tour de France op een rijtje gezet!

Beste Dienst 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 CyberGhost, review 2024
9.5
3 Private Internet Access, review 2024
9.3
4 IPVanish, review 2024
9.1
5 NordVPN review 2024
8.9

De voordelen van een VPN

Een VPN (Virtual Private Network) biedt verschillende voordelen voor gebruikers:

 1. Omzeilen van geoblokkades en bestrijden van censuur: Met een VPN kunnen gebruikers geografische beperkingen omzeilen en toegang krijgen tot content, websites en streamingdiensten die normaal gesproken niet beschikbaar zijn in hun regio. Populaire streamingdiensten zoals Netflix, Hulu en andere platforms kunnen bepaalde inhoud beperken op basis van locatie. Met een VPN kunnen gebruikers hun virtuele locatie wijzigen en toegang krijgen tot deze beperkte inhoud.
 2. Verhoogde veiligheid en privacybescherming: Een VPN versleutelt de gegevens van de gebruiker, waardoor het moeilijker wordt voor derden om toegang te krijgen tot persoonlijke informatie. Daarnaast maskeert een VPN het IP-adres van de gebruiker, waardoor de online activiteiten anoniemer worden. Dit beschermt tegen mogelijke afluisterpogingen en helpt de privacy van de gebruiker te waarborgen.
 3. Beveiliging op gratis Wifi-netwerken: Gratis Wifi-netwerken in openbare ruimtes zoals luchthavens, hotels en cafés kunnen kwetsbaar zijn voor beveiligingsrisico’s, zoals hackers en datalekken. Met een VPN kunnen gebruikers hun internetverbinding beveiligen en hun gegevens beschermen tegen mogelijke bedreigingen op openbare Wifi-netwerken.

Kortom, een VPN biedt gebruikers de mogelijkheid om geoblokkades te omzeilen, censuur te bestrijden, hun veiligheid te vergroten en hun privacy te beschermen, zowel bij het gebruik van online streamingdiensten als bij het verbinden met gratis Wi-Fi-netwerken.

tour de france live

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van juni 2024

Etappes van de Tour de France 2024

De Tour de France 2024 beslaat 3404 kilometer en omvat in totaal 21 etappes. De wedstrijd begint in Bilbao en eindigt op de Champs-Élysées.

De 110e editie van de wedstrijd is bijzonder geschikt voor klimmers, aangezien vier etappes bergop finishen, waaronder de legendarische Puy de Dome. Zelfs de enige tijdrit heeft een heuvelachtig profiel. In totaal zijn er acht bergetappes, vier heuvelachtige stukken en acht vlakke stukken op het parcours.

De eerste drie etappes vinden plaats in Spanje. De Tour gaat door alle vijf bergketens van Frankrijk en bevat bergfinishes in Cauterets-Cambasque, op de Grand Colombier, in Saint-Gervais Mont Blanc en op de Puy-de-Dome.

Etappe Datum Begin – Bestemming Lengte van de route
1. Etappe 1. Juli 2023 Bilbao – Bilbao 182 km
2. Etappe 2. Juli 2023 Vitoria-Gasteiz – San Sebastian 209 km
3. Etappe 3. Juli 2023 Amorebieta-Etxano – Bayonne 185 km
4. Etappe 4. Juli 2023 Dax – Nogaro 182 km
5. Etappe 5. Juli 2023 Pau – Laruns 165 km
6. Etappe 6. Juli 2023 Tarbes – Cauterets-Cambasque 145 km
7. Etappe 7. Juli 2023 Mont-de-Marsan – Bordeaux 170 km
8. Etappe 8. Juli 2023 Libourne – Limoges 201 km
9. Etappe 9. Juli 2023 St-Leonard-de-Noblat – Puy de Dome 184 km
1. Ruhetag 10. Juli 2023
10.Etappe 11. Juli 2023 Vulcania – Issoire 167 km
11. Etappe 12. Juli 2023 Clermont-Ferrand – Moulins 180 km
12. Etappe 13. Juli 2023 Roanne – Belleville-en-Beaujolais 169 km
13. Etappe 14. Juli 2023 Chatillon-sur-Chalaronne – Grand Colombier 138 km
14. Etappe 15. Juli 2023 Annemasse – Morzine Les Portes du Soleil 152 km
15. Etappe 16. Juli 2023 Morzine Les Portes du Soleil – Saint Gervais Mont Blanc 180 km
2. Ruhetag 17. Juli 2023
16. Etappe 18. Juli 2023 Passy – Combloux (Einzelzeitfahren) 22 km
17. Etappe 19. Juli 2023 Saint Gervais Mont Blanc – Courchevel 166 km
18. Etappe 20. Juli 2023 Moutiers – Bourg-en-Bresse 186 km
19. Etappe 21. Juli 2023 Moirans-en-Montagne – Poligny 173 km
20. Etappe 22. Juli 2023 Belfort – Le Markstein Fellering 133 km
21. Etappe 23. Juli 2023 Saint-Quentin-en-Yvelines – Paris Champs-Elysees 115 km

Veelgestelde vragen

Wie heeft de Tour de France het vaakst gewonnen?

De wielrenner met de meeste Tour de France-overwinningen is de Amerikaans-Amerikaan Lance Armstrong, die de wedstrijd van 1999 tot 2005 zeven keer op rij won. Deze titels werden hem echter ontnomen wegens dopingovertredingen, waardoor hij zijn records kwijtraakte. De recordhouder met de meeste officiële Tour de France-overwinningen is de Belg Eddy Merckx, die de wedstrijd tussen 1969 en 1974 vijf keer won. Andere succesvolle renners zijn Bernard Hinault en Miguel Indurain, die elk vijf keer wonnen, en Jacques Anquetil en Chris Froome, die de wedstrijd vier keer wonnen.

Wie heeft de beste tijd neergezet in de Tour de France?

De beste tijd in de Tour de France tot nu toe werd behaald door Tadej Pogacar uit Slovenië in de editie 2020. Hij legde het parcours van 3.484,8 km af in een totale tijd van 87 uur, 20 minuten en 5 seconden.

Wie zijn de winnaars van de Tour de France in de afgelopen 10 jaar?

De winnaars van de Tour de France in de laatste 10 jaar zijn:

 • 2022: Tadej Pogačar (Slovenië)
 • 2021: Tadej Pogačar (Slovenië)
 • 2019: Egan Bernal (Colombia)
 • 2018: Geraint Thomas (Groot-Brittannië)
 • 2017: Chris Froome (Groot-Brittannië)
 • 2016: Chris Froome (Groot-Brittannië)
 • 2015: Chris Froome (Groot-Brittannië)
 • 2014: Vincenzo Nibali (Italië)
 • 2013: Chris Froome (Groot-Brittannië)
 • 2012: Bradley Wiggins (Groot-Brittannië)

Welk racefietsmerk heeft de Tour de France het meest gewonnen?

Het racefietsmerk met de meeste overwinningen in de Tour de France is “Pinarello”, met in totaal 16 overwinningen.

Welk model racefiets heeft het meest de Tour de France gewonnen?

Het racefietsmodel met de meeste Tour de France-overwinningen is de “Pinarello Dogma”, waarmee 11 overwinningen werden behaald.

Zijn er ook doden gevallen in de Tour de France?

Ja, er zijn doden gevallen in de geschiedenis van de Tour de France. Sinds de eerste editie van de wedstrijd in 1903 zijn er in totaal 30 mensen gestorven in de Tour de France. De meeste doden waren ongelukken waarbij renners vielen en ernstig gewond raakten tijdens de wedstrijd.

Sommige doden werden ook veroorzaakt door hartaanvallen of andere gezondheidsproblemen. De organisatoren van de Tour de France hebben in de loop der jaren verschillende maatregelen genomen om de veiligheid van de renners te verbeteren, waaronder de invoering van veiligheidshelmen en andere veiligheidsuitrustingen en de verbetering van de veiligheidsmaatregelen langs het parcours.

Conclusie

Door dit artikel te lezen heb je geleerd waarom het niet vanaf iedere locatie mogelijk is om de Tour de France live stream bij je favoriete aanbieder te kijken.

De uitzendrechten zorgen ervoor dat een aanbieder de koers alleen in een bepaald gebied mag uitzenden, waardoor je automatisch wordt geblokkeerd als je buiten dat gebied bent.

Met een VPN kun je heel gemakkelijk je internetverkeer laten omleiden, waardoor je toegang nooit meer wordt geweigerd!

Bekijk de Tour de France livestream alleen met behulp van een betaalde aanbieder. Zo voorkom je dat je tegen risico’s en beperkingen aanloopt.

Bij voorkeur gebruik je de aanbieder die bij mij op nummer 1 staat: ExpressVPN.

Hiermee weet je namelijk zeker dat je de Tour de France livestream altijd kunt ontvangen!

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van juni 2024

star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl