Veilig TV kijken op camping met een VPN

Tv kijken op de camping? Het is bijna zover en dan gaan we weer op pad naar de zon. Een must is dan natuurlijk tv kijken op de camping. Wie wil dit nu niet en gelukkig is dit dan ook mogelijk voor iedereen die naar een buitenlandse camping (EU) zal gaan.

Bijgewerkt: 11 januari, 2022

30 dagen gratis NordVPN
NordVPN - Anoniem en Beschermd Surfen!

Je kan NordVPN GRATIS 30 dagen testen en ben je niet tervreden dan krijg je binnen je geld terug.

TV kijken op de camping in het buitenland (EU)

Dit is natuurlijk niets nieuws voor onze caravan en camper gasten jullie zijn natuurlijk bekend met schotels en wanneer er binnen Nederland gebleven wordt is een dienst als digitenne een oplossing.

Het probleem is echter dat iedereen tv kijken op de camping met ziggo wil kijken of KPN wil ontvangen. Gelukkig is er ook een andere mogelijkheid namelijk door tv te streamen via het internet. Deze televisie-uitzendingen zijn via het internet te ontvangen zodat we o.a. televisie kijken op de camping onafhankelijk van of we een schotel hebben ja of nee. Wanneer je wilt onderzoeken hoe het mogelijk is Ziggo buitenland te ontvangen.

Nieuwe media streaming wetgeving

Binnen de Europese Unie mogen streaming media providers niet meer hun datastroom afschermen wanneer je niet binnen hun regio zit. Nederlandse tv kijken op camping is dus mogelijk in het buitenland (EU). Maar tv kijken op de camping wanneer je buiten Europa bent is nog steeds niet mogelijk.

Nieuwe wetgeving voor media streamen in buitenland

De nieuwe wetgeving die onlangs is ingegaan zal het makkelijk maken om Nederlandse tv kijken op camping binnen de EU mogelijk te maken. Er zijn geen vreemde of moeilijk technische handelingen meer nodig om dit te realiseren. Tv kijken op vakantie 2.0

Een must zal wel een goede verbinding via een 4G of via een lokaal wifi netwerk zijn. Hier ontstaat nu juist het probleem. Deze zogenaamde gratis wifi zijn zeer gevaarlijk, omdat we niet weten wie de beheerder is(1)van het netwerk of dat er wordt ingebroken op de connectie(2). Het gebruik maken van zo’n netwerk kan ertoe leiden dat we slachtoffers worden van hackers omdat we onbeschermd het internet op gaan.

Onbeschermd hoe bedoel je? Dit zal ik proberen uit te leggen in het volgende voorbeeld. Op alles waar we waarde aan toekennen zetten we een slot: fiets, auto, onze caravan en camper en zelf op onze computer zetten we een wachtwoord voor het geval deze gestolen wordt. Wanneer we het internet opgaan dan gebeurt dit open en bloot. Het maakt niet uit of we nu thuis zitten of contact maken met een onbekend netwerk vaak ontbreekt die bescherming. De bescherming die we moeten gebruiken is de zogenaamde versleutelde verbinding.

Veilig tv kijken op vakantie met de volgende virtuele private netwerken

Welke bescherming hebben we nodig om veilig tv op de camping te kunnen kijken

We zullen een versleutelde verbinding (Virtual Private Network) nodig hebben om bijv. tv kijken op de camping met ziggo te kunnen realiseren. De versleutelde verbinding wordt geleverd door virtual private netwerk aanbieder.

Met zo’n gecodeerde verbinding is het onmogelijk om mee te kijken of in te breken op de verbinding. Je bent verzekerd van totale anonimiteit op het internet. Voordat je tv op de camping zal gaan kijken moet je eerste zorgen voor je eigen veiligheid en dat betekent dat je communicatie zal moeten lopen via de virtuele private netwerk.

De samenvatting van Tv kijken op camping

De virtuele private netwerk aanbieder zijn zeer populair wanneer je geo-blokkades wil vermijden en dat was een paar maanden geleden aan de orde van de dag. Wanneer we Nederlandse tv op de camping wilde streamen via het internet.

Gelukkig is dit door de nieuwe EU-media wetgeving niet meer nodig. Blokkades zijn er immers niet meer in Europa. Dit betekend niet dat je zonder gevaar zomaar het internet op kan. Een virtuele private netwerk verbinding zal nodig zijn ter bescherming van je privacy en beveiliging.

Norg meer handige tips mbt kamperen zal je kunnen vinden op de zoover blog.

Meer VPN gerelateerde artikelen

Wil je iets meer weten over privacy and veiligheid op het internet:

Ik ben opgeleid als journalist en gespecialiseerd in technologie. Als journalist vecht ik voor de vrijheid van de pers en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het afronden van mijn studie was het meteen duidelijk dat deze vrijheden met name op het Internet niet vanzelfsprekend zijn. Ik ben Mike en mede-oprichter van deze blog waar ik probeert het grote publiek te waarschuwen voor de gevaren van het internet. Deel daarom mijn artikel met je vrienden, collega's en familie en zeg het voort!!!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl