UCI Road World Championships livestream kijken

Een UCI livestream zijn dé manier om de UCI te kunnen volgen alleen kan je helaas niet overal ter wereld deze wielerronde volgen. Als je in het buitenland bent zou dat kunnen betekenen dat je de wegwedstrijden niet kan volgen. Dit heeft te maken met de geografische blokkades die van toepassing zijn op de content. Gelukkig bieden wij jou de oplossing in dit artikel.

Download nu
Overal ter wereld UCI wegwedstrijden kijken

Wil je graag UCI kijken? Kies dan voor ExpressVPN en omzeil de geografische restricties.

Bijgewerkt op: 5 juli 2024

De beste betaalde streaming websites voor UCI livestreams

Wanneer het aankomt op het kijken van een UCI Road World Championships live stream in Nederland zijn er verschillende betaalde streaming platformen en kanalen die live uitzendingen aanbieden. Hier zijn een aantal van de beste opties:
 • Eurosport Player:

Eurosport Player is een populaire streaming service die verschillende sport evenementen uitzendt, inclusief de UCI road world championship. Ze bieden live streams van alle races evenals samenvattingen, interviews en analyses. De Eurosport Player is beschikbaar op verschillende apparaten zoals smartphones, tablets, smart tv’s en computers. Hierdoor is het gemakkelijk voor gebruikers om te genieten van de uitzendingen, waar ze zich ook bevinden.

 • NBC Sports Gold:

NBC Sports gold is een online streaming platform dat exclusieve toegang tot een groot aanbod aan sport evenementen aanbiedt. Hier valt de UCI wegwedstrijd ook onder. Met NBC Sports Gold kunnen abonnees alle races live streamen. Daarnaast kunnen ze ook on demand uitzendingen en samenvattingen bekijken. De dienst werkt met verschillende apparaten en biedt een hoge kwaliteit streaming aan voor een meeslepende kijk ervaring.

 • FloBikes:

Flobikes is een gespecialiseerde streaming service die zich richt op fiets en wielren evenementen. Ze bieden UCI livestreams aan. Voor alle races kan je op dit platform terecht. Daarnaast kan je ook kijken naar alle interviews met de rijders, expert analyses en meer. Flobikes is beschikbaar op meerdere apparaten inclusief smartphones, tablets en computers. Daardoor kunne fans genieten van de kampioenschappen vanuit het comfort van hun eigen huis of onderweg.

 • GCN+ (Global Cycling Network Plus):

GCN+ is een abonnement gebaseerd streaming platform dat populair is onder fiets fanaten. Ze bieden live uitzendingen van grote fiets evenementen aan, inclusief een UCI livestream van de road world championships. CGN+ biedt een uitgebreide uitzending van de races met live commentaar, analyses en interviews met rijders en experts. De service is te gebruiken met verschillende apparaten waardoor het makkelijk is voor gebruikers om up to date te blijven met alle actie.

uci livestream

Houd er rekening mee dat de beschikbaarheid en prijzen van de diensten kunnen verschillen naar aanleiding van jouw locatie en de specifieke uitzendrechten in het land waar je je begeeft. Het is aan te raden om de officiële website te checken van deze platformen voor de meest recentelijke informatie wat betreft abonnementen, prijzen en uitzendingen.

De beste gratis UCI livestreaming websites voor

Wanneer het aankomt op het gratis kijken van een wegwedstrijd wk livestream voor het UCI road world championship dan kan het wat lastiger worden om een goede streaming dienst of platform te vinden. Toch hebben we een aantal opties gevonden waarmee je live uitzendingen kan bekijken van het evenement. Hier zijn een aantal potentiële opties:
 • UCI wegwedstrijd YouTube Channel:

  Het officiële YouTube kanaal van Union Cycliste Internaionale (UCI) upload vaak samenvattingen van de races, interviews en belangrijke momenten van het UCI Road World Championship. Alhoewel ze geen live uitzendingen of hele races laten zien is het wel een hele goede manier om de laatste updates te volgen en korte delen van de race te volgen.

 • Red Bull TV:

Red Bull TV staat bekend voor haar extreme sports en avontuur evenementen. Ook al focussen ze zich niet op de UCI road world championship, dan toch hebben ze zo af en toe samenvattingen of documentaires die gerelateerd zijn aan het kampioenschap. Red Bull TV is gratis beschikbaar en toegankelijk op verschillende apparaten.

 • Eurosport Free Streams:

Eurosport is een prominent sport netwerk dat af en toe gratis live streams van bepaalde evenementen op hun website of door middel van de app uitzendt. Alhoewel het niet zeker is dat er gratis UCI road world championship uitzendingen uitgezonden zullen worden is het zeker de moeite waard om het platform regelmatig in de gaten te houden om te zien of er gratis uitzendingen beschikbaar zijn.

 • National Broadcasters:

National broadcasters bieden soms live uitzendingen aan in deelnemende landen van het UCI road world championship op hun website of de bijbehorende streaming platformen. Denk bijvoorbeeld aan de NOS (Nederland), RTS (Zwitserland), BBC (Verenigd Koninkrijk), Rai Sport (Italië), ARD/ZDF (Duitsland), of France Télévisions (Frankrijk). Deze platformen bieden vaak live streams of samenvattingen aan alleen is de toegang gelimiteerd aan de locatie van de gebruiker.

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat de beschikbaarheid van de gratis streaming opties voor het UCI Road World Championship jaar op jaar kunnen verschillen. Dit heeft te maken met de uitzendrechten en de bijbehorende contracten. Daarvoor valt het aan te raden om verschillende websites, social media kanalen of vertrouwelijke sport streams te checken voor recentelijke informatie voor potentiële gratis streaming opties voor de sport evenementen.

Geografische restricties op UCI wegwereldkampioenschappen livestreams buiten de beschikbare zone

Het is helaas zo dat je niet overal ter wereld een UCI livestream van het Road World Championship kan volgen. Dit heeft te maken met de uitzendrechten die geldig zijn in een bepaald gedeelte van de wereld. Dit wordt afgesproken in een contract met de content creators. Dit wordt gecontroleerd door middel van je IP adres dat gekoppeld staat aan jouw locatie. Als deze locatie niet overeen komt met de toegestane locatie dan krijg je geen toegang tot de content. Gelukkig hebben wij hier een oplossing voor.

Opmerking: Dit is bijvoorbeeld je huidige IP-adres.

IP:
Stad:
Land:
ISP:

uci wegwedstrijd

Hoe deblokkeer je de geografische restricties voor een UCI livestream?

Als je de geografische blokkades van een uci wegwereldkampioenschappen uitzending wilt omzeilen dan kan je een VPN gebruiken. Met een VPN kan je het laten lijken alsof je ergens anders in de wereld bent dan de locatie waar je op dat moment bent. Daarnaast zorgt een VPN ervoor dat jouw privacy op het internet beschermd wordt. Hieronder hebben we een stappenplan gemaakt om de geografische restricties te omzeilen:

 1. Allereerst moet je een VPN aanschaffen. Wij raden je aan om te kiezen voor de ExpressVPN. Deze VPN aanbieder is namelijk als beste uit de test gekomen.
 2. Als je een account hebt aangemaakt bij ExpressVPN kan je direct beginnen met het uitkiezen van een server waar je toegang mee krijgt tot de UCI wedstrijden. Dit zijn alle landen waar je toegang hebt tot een UCI livestream en het platform waar het op wordt uitgezonden. Server in Nederland: Eurosport Player, NBC Sports Gold, NOS   Server in Zwitserland: RSI Server in Italië:  Rai Sport  Server in VK: BBC   Server in Duitsland: ARD, ZDF  andere platformen: UCI’s Official YouTube Channel, FloBikes, GCN+ , Red Bull TV, Eurosport
 3. Als je verbinding hebt gemaakt met een van de servers van de bovenstaande landen dan ben je klaar om de UCI uitzending te volgen.

Probeer ExpressVPN gratis

Het uitkiezen van een VPN kan een lastige keuze zijn omdat er heel veel verschillende VPN aanbieders op de markt zijn. Wij raden je aan om te kiezen voor ExpressVPN. Deze aanbieder biedt een ruim aanbod aan servers in een hele hoop verschillende landen. Daarnaast is deze VPN zeer betrouwbaar en een manier om veilig op het internet te surfen. Verder heeft deze aanbieder een 30 dagen niet goed geld terug garantie. Op deze manier kan je uitproberen of je tevreden bent met deze VPN. Als dit niet het geval is krijg je direct je geld terug.

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van juli 2024

De beste VPN voor het streamen van een UCI livestream

Om te kunnen bepalen welke VPN het beste is hebben wij een groot aantal VPN’s door de test heen gehaald. We hebben de resultaten met elkaar vergeleken zodat we een goed overzicht konden maken van de beste VPN aanbieders.

Hieronder is de lijst met de beste aanbieders tot stand gekomen.

Beste Dienst 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 CyberGhost, review 2024
9.5
3 Private Internet Access, review 2024
9.3
4 IPVanish, review 2024
9.1
5 NordVPN review 2024
8.9

We blijven uiteraard de updates van de aanbieders in de gaten houden zodat deze lijst up to date blijft en je altijd weet welke het beste is. Zoals je hierboven kan zien is ExpressVPN als beste uit de test gekomen en daarom raden we je ook aan om deze te gebruiken.

De voordelen van het gebruiken van een VPN

uci wegwedstrijden

Het gebruik van een VPN (Virtual Private Network) biedt gebruikers verschillende voordelen. Allereerst kunnen ze geografische blokkades omzeilen en strijden tegen censuur. Met een VPN hebben gebruikers toegang tot inhoud, websites en streamingplatforms die anders mogelijk beperkt zouden zijn. Dit geldt niet alleen voor populaire platforms zoals Netflix en Hulu, maar ook voor specifieke evenementen zoals de Tour de France live stream.

Ten tweede verhoogt een VPN de beveiliging en privacybescherming van gebruikers. Het versleutelt de gegevens die via het internet worden verzonden, waardoor het voor derden moeilijker wordt om toegang te krijgen tot persoonlijke informatie. Bovendien verbergt een VPN het IP-adres van de gebruiker, waardoor hun identiteit en locatie worden beschermd.

Dit is vooral belangrijk bij het gebruik van openbare Wi-Fi-netwerken, waar beveiligingsrisico’s vaak hoog zijn. Met een VPN kunnen gebruikers veilig verbinding maken met openbare netwerken en hun gegevens beschermen tegen potentiële aanvallen of inbreuken op de privacy.

Kortom, een VPN stelt gebruikers in staat om geografische beperkingen te omzeilen en censuur te bestrijden. Daarnaast biedt het een verhoogde beveiliging en privacybescherming, vooral bij het gebruik van openbare Wi-Fi-netwerken. Door een betrouwbare VPN-service te gebruiken, kunnen gebruikers genieten van een veiligere en vrijere online ervaring.

Programma voor UCI wk uitzendingen

Het programma van de UCI Road World Championship bestaat uit een individuele tijdrit en een UCI wegwedstrijd. Hierbij zijn er verschillende afstanden en disciplines zowel voor de mannen als voor de vrouwen. In totaal duurt het evenement 10 dagen en kan het gezien worden als een groot spektakel.

Winnaars en winnaressen van vorige UCI Road World Championships

Elite Men Road Race

Year Rider Name (Country)
2021 Julian Alaphilippe (France)
2020 Julian Alaphilippe (France)
2019 Mads Pedersen (Denmark)
2018 Alejandro Valverde (Spain)
2017 Peter Sagan (Slovakia)
2016 Peter Sagan (Slovakia)
2015 Peter Sagan (Slovakia)
2014 Michał Kwiatkowski (Poland)
2013 Rui Costa (Portugal)
2012 Philippe Gilbert (Belgium)
2011 Mark Cavendish (Great Britain)
2009 Cadel Evans (Australia)
2008 Alessandro Ballan (Italy)
2007 Paolo Bettini (Italy)
2006 Paolo Bettini (Italy)
2005 Tom Boonen (Belgium)
2004 Óscar Freire (Spain)
2003 Igor Astarloa (Spain)
2002 Mario Cipollini (Italy)
2001 Óscar Freire (Spain)
2000 Romāns Vainšteins (Latvia)

Elite Women Road Race

Year Rider Name (Country)
2021 Elisa Balsamo (Italy)
2020 Anna van der Breggen (Netherlands)
2019 Annemiek van Vleuten (Netherlands)
2018 Anna van der Breggen (Netherlands)
2017 Chantal Blaak (Netherlands)
2016 Amalie Dideriksen (Denmark)
2015 Lizzie Armitstead (Great Britain)
2014 Pauline Ferrand-Prévot (France)
2013 Marianne Vos (Netherlands)
2012 Marianne Vos (Netherlands)
2011 Giorgia Bronzini (Italy)
2010 Giorgia Bronzini (Italy)
2009 Tatiana Guderzo (Italy)
2008 Nicole Cooke (Great Britain)
2007 Marta Bastianelli (Italy)
2006 Marianne Vos (Netherlands)
2005 Regina Schleicher (Germany)
2004 Judith Arndt (Germany)
2003 Susanne Ljungskog (Sweden)
2002 Susanne Ljungskog (Sweden)
2001 Rasa Polikevičiūtė (Lithuania)
2000 Zinaida Stahurskaia (Belarus)

FAQ – UCI livestreams

Wie heeft de meeste UCI wegwedstrijd titel overwinningen?

Er zijn een aantal renners die het meeste aantal overwinningen hebben behaald. Dit zijn Alfredo Binda, Rik van Steenbergen, Eddy Merckx, Oscar Freire en Peter Sagan allen met 3 overwinningen.

Welk land heeft als eerste een UCI wegwedstrijd gewonnen?

De eerste winnaar van deze race was Alfredo Binda uit Italië. Deze wedstrijd werd gehouden in 1927 en was de eerste van bijna 90 edities.

Waar wordt de UCI wegwedstrijd in 2023 gereden?

In 2023 word het UCI World Championship gereden in Glasgow, Schotland. Het evenement zal zich afspelen van 3 augustus t/m 13 augustus. Tijdens deze tien dagen zullen er meer dan 2600 atleten strijden om in totaal 200 regenboog shirts.

Conclusie – UCI livestream

De UCI wegwedstrijden 2024 zijn dit jaar in Glasgow. Zorg ervoor dat je klaar bent om te genieten van deze geweldige UCI wegwedstrijd door je aan te melden bij ExpressVPN. Uit de test is namelijk gebleken dat dit de allerbeste VPN aanbieder op de markt is. Naast een ruim aanbod aan servers, een uitstekende beveiliging van data en gegevens en snelle verbindingssnelheden bieden ze ook een 30 dagen niet goed geld terug garantie aan. Des te meer reden om deze VPN gewoon eens uit te proberen en zelf te ervaren hoe fijn het is om deze VPN te gebruiken.

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van juli 2024

star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl