Six Nations uitzending 2024: hoe je altijd toegang krijgt

Het Six Nations toernooi is binnen de rugby het meest belangrijke toernooi op het noordelijk halfrond. De teams van Engeland, Frankrijk, Ierland, Wales, Schotland en Italië doen mee. Als echte rugbyfan mag je de Six nations livestream natuurlijk nooit missen! In dit artikel lees je hoe je altijd toegang krijgt.

Probeer nu
Six Nations kijken met ExpressVPN - Bespaar 49%

Met de diensten van ExpressVPN kun je de Six Nations streams ontgrendelen in Nederland en buitenland. Probeer het nu zonder zorgen uit met een 30 dagen geld terug garantie! Speciale actie: 12 maanden + 3 maanden GRATIS.

Bijgewerkt op: 24 mei 2024

Six Nations livestream in Nederland kijken

Live Six Nations kijken doe je in Nederland bij Ziggo Sport. Zij hebben ieder jaar een speciale Six Nations uitzending, waarbij alle wedstrijden aan bod komen.

Er is ook een speciale Six Nations livestream, waarmee je de wedstrijden kan bekijken op je telefoon, laptop of tablet.

Verder kan je op de website van Ziggo Sport ook speciale uitzendingen bekijken waarbij bijvoorbeeld de wedstrijd wordt besproken. Door deze Six Nations streaming krijg je nog meer inzicht in alles wat er tijdens en rondom het toernooi afspeelt.

Let op dat je wel een betaald abonnement voor Ziggo Sport nodig hebt om 6 Nations kijken mogelijk te maken.

Soms heb je geen toegang tot de Six Nations live stream. Zelfs als je wel een betaald abonnement hebt. Laten we eens kijken hoe dat komt.

Waarom je toegang tot de Six Nations livestream geblokkeerd wordt

Ieder jaar worden voor grote sportevenementen de uitzendrechten verkocht. Deze bepalen in dit geval welke aanbieder de Six Nations live online en op televisie mag uitzenden.

In Nederland is 6 Nations kijken op dit moment alleen mogelijk bij Ziggo. Als je in een ander land bent, kan het zijn dat de uitzendrechten in handen zijn van een lokale aanbieder.

Dat verklaart waarom je soms met je Ziggo-abonnement niet altijd toegang krijgt tot de Rugby Six Nations live stream. Je bent dan namelijk in een gebied waar Ziggo de wedstrijden niet uit mag zenden.

6 nations kijken

Om te bepalen of jij toegang krijgt tot de 6 Nations live stream, wordt gebruik gemaakt van geo-tracking. Dit is een techniek waarbij jouw IP-adres en je locatie worden achterhaald.

Zodra je buiten het officiële uitzendgebied van Ziggo bent, wordt jouw toegang geblokkeerd. Je kan de Six Nations uitzending dan alleen nog bekijken via de aanbieder die in jouw gebied de uitzendrechten heeft.

Het is natuurlijk zonde om een geheel nieuw abonnement bij een buitenlandse aanbieder af te sluiten als je al voor Ziggo betaald. Gelukkig geven we in dit artikel dé gemakkelijke oplossing waarmee je gewoon via Ziggo kan bijven kijken.

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van mei 2024

Six Nations live online kijken: de oplossing

Om vanaf iedere locatie de Six Nations live online te kunnen kijken, heb je een VPN nodig. Dit is een tool die al door veel mensen gebruikt wordt om hun online veiligheid te beschermen.

Een VPN zorgt er namelijk voor dat jij al je internetverkeer kan versleutelen en kan omleiden via een server op een andere locatie. Zo kan je als het ware verbergen waar je eigenlijk bent.

Voor 6 Nations kijken hoef je alleen maar te zorgen dat de VPN de geo-tracking laat geloven dat jij binnen het uitzendgebied van de Six Nations livestream van Ziggo bent.

Volg daarvoor dit stappenplan:

  1. Kies een VPN-aanbieder uit onze lijst, zoals ExpressVPN
  2. Download de software.
  3. Kies uit de lijst met servers een locatie in Nederland.
  4. Log in op je account bij Ziggo.
  5. Kies de Six Nations livestream die jij graag wil zien.
  6. De Six Nations uitzending is nu voor jou toegankelijk!

De beste VPNs voor een Six Nations livestream

Een goede VPN voor Six Nations live online kijken is snel genoeg, heeft servers op de juiste locaties en heeft geen datalimieten. Als je zelf op zoek gaat naar een geschikte aanbieder, kan het best lang duren voordat je al deze eigenschappen hebt bekeken.

Om het voor jou iets gemakkelijker te maken hebben we een lijst met de beste VPNs voor 6 Nations kijken samengesteld.

We hebben al deze aanbieders uitgebreid getest in combinatie met een Six Nations livestream en met elkaar vergeleken. Dat bespaart jou weer een hoop werk!

Beste Dienst 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 CyberGhost, review 2024
9.5
3 Private Internet Access, review 2024
9.3
4 IPVanish, review 2024
9.1
5 NordVPN review 2024
8.9

Risico’s van Six Nations live online kijken met een gratis VPN

Het aanbod VPNs is groot en je zal er al snel achter komen dat er ook veel gratis aanbieders tussen zitten. Maar ik kan je meteen vertellen dat een Six Nations uitzending kijken met een gratis VPN een heel slecht idee is.

In de eerste plaats loop je bij een gratis VPN altijd het risico dat jouw gegevens worden verkocht aan derden. Jouw gegevens kunnen terechtkomen bij bedrijven die gerichte reclame naar je willen sturen.

Tijdens 6 Nations kijken kan je verbinding langzamer gemaakt worden, zodat je internetprovider zeker weet dat er genoeg bandbreedte is voor alle abonnees.

Het is ook mogelijk dat een gratis VPN je gegevens steelt. Als je de Six Nations uitzending aan hebt staan, ben je ingelogd bij Ziggo. Een gratis VPN maakt het dan voor hackers mogelijk om je inlog- en betaalgegevens van deze site te halen.

Tot slot kan een gratis VPN ook je bandbreedte verkopen. Dit houdt in dat de online activiteiten van andere gebruikers via jouw IP-adres wordt geleid.

six nations live online

Daarbij heb je bij een gratis VPN vaak ook te maken met veel beperkingen. In de eerste plaats heeft een gratis VPN vaak beperkingen op het gebied van dataverbruik. Je uitzending Six Nations wordt dan halverwege afgebroken, omdat je het datalimiet al hebt bereikt.

Tot slot kan het beperkte aantal servers er ook voor zorgen dat de beschikbare servers erg traag worden. Je moet de server dan met zo veel anderen delen, dat Six Nations live online kijken onmogelijk wordt. De livestream blijft steeds haperen, loopt achter of kan helemaal niet worden afgespeeld.

Als je het toch eng vindt om zomaar een abonnement bij een betaalde VPN af te sluiten, hebben we nog een oplossing voor je. Kijk bijvoorbeeld eens naar ExpressVPN.

Meer voordelen van een VPN

Naast het feit dat een VPN je altijd toegang geeft tot de Six Nations livestream, kan je van nog veel meer voordelen profiteren.

Behalve de Six Nations uitzending, kan je ook alle andere rugbywedstrijden op Ziggo bekijken. Vergeet ook niet dat je met een VPN ook toegang hebt tot alle andere sporten Ziggo, waar onder de Premier League en Formule 1.

six nations uitzending

Als er geen Six Nations live online stream beschikbaar is, kan je de VPN gebruiken om toegang te krijgen tot de content van Netflix, Hulu en Amazon prime. Deze aanbieders hebben namelijk weer een heel ander aanbod als jij je internetverkeer via je VPN door Japan of Amerika laat gaan.

Tot slot is met het gebruik van een VPN ook altijd je online veiligheid gegarandeerd. Je kan zonder je zorgen te maken 6 Nations kijken vanaf een openbare plek of je bankzaken regelen via een openbaar wifinetwerk.

De VPN maakt het voor hackers veel moeilijker om te achterhalen wie en waar je bent. Zodra je VPN aan staat wordt al je internetverkeer namelijk versleuteld.

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van mei 2024

Conclusie: Six Nations livestream met een VPN

Een VPN maakt 6 Nations kijken voor jou veel gemakkelijker, omdat je vanaf iedere locatie toegang tot de livestream kunt krijgen.

Als echte fan hoe je dus nooit meer een Six Nations uitzending te missen! Het proces is heel gemakkelijk en ook toegankelijk voor iedereen die geen technische kennis heeft. Daarbij kan je ook profiteren van de vele andere content waar je met een VPN toegang tot krijgt.

Wanneer je kiest voor een VPN uit onze lijst, weet je zeker dat hij geschikt is voor de Six Nations live online stream. Kijk vooral eens naar onze nummer 1 VPN waarbij je ook nog eens een proefperiode krijgt!

star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl