USA Amazon Prime kijken

Amazon Prime Amerika, Netflix, Videoland en Disney+ “alles gekeken”? Dan heb ik goed nieuws voor je! Stream Amazon Prime Amerika en je hebt weer een scala aan geweldige series en films voor de boeg! En als je het Nederlandse Amazon Prime ook helemaal gezien hebt ga je gewoon USA Amazon Prime kijken! Hoe doe je dat? Dat ga ik je uitleggen in dit artikel.

Bijgewerkt:  21 juni, 2024

Probeer nu
USA Amazon Prime kijken met ExpressVPN - Bespaar 49%

Met de diensten van ExpressVPN kun je de USA Amazon Prime streams ontgrendelen in Nederland. Probeer het nu zonder zorgen uit met een 30 dagen geld terug garantie! Speciale actie: 12 maanden + 3 maanden GRATIS.

USA Amazon Prime: Alle series

USA Amazon Prime

Goed, Amazon Prime video USA dus. Waarom zou je nog een streaming dienst aanschaffen? Omdat Amazon us Prime geniale content heeft! Laten we het eens hebben over een paar Amazon Prime VS originals.

The Boys – immens populaire superhelden serie die net even anders is dan wat je gewend bent van dit genre eenvoudig te streamen met USA Amazon Prime.

The Grand Tour – Revival van de oude Top Gear met veel specials! Bij Amazon Prime Video USA super lachen!!

Fleabag – Geweldige Britse humor die vele malen bekroond is

The Expanse – Rauwe sci-fi die extreem hoog scoort op review sites (93% op Rotten Tomatoes, 8,5 op IMDB)

All Or Nothing – documentaireserie waarin we een kijkje in de keuken van topsport teams krijgen

En dan heb ik het nog niet eens over de klassiekers. House MD, Dexter, X-Files, Downton Abbey, Prison Break, Modern Family, 24, The Office… Noem het maar op. Als je ernaar op zoek bent staat het waarschijnlijk op Amazon Prime Amerika. Genoeg voor een flinke binge-sessie dus! En voor €2,99 per maand is het één van de goedkoopste streaming diensten op dit moment.

Amazon Prime Amerika: Films en meer

Er zijn ook ontzettend veel films te vinden op Amazon Prime Video USA, zoals Borat Subsequent Moviefilm, Scarface, Interstellar, Bohemian Rhapsody en meer. Oh en alle Harry Potter films.

Ook voor de kleinsten zijn er leuke dingen te zien, zoals Paw Patrol, Dora the Explorer en Peppa Big. Maar ook voor de grootste kinderen is er van alles te zien, zoals bijvoorbeeld een heleboel Lego films en series.

Verder zijn er ook vele concerten, documentaries en reality series te vinden. Voor ieder wat wils dus!

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van juni 2024

USA Amazon Prime: Nog meer aanbod

Zoals bij de meeste streaming diensten heeft Amazon Prime video USA nog meer in de catalogus staan. De hitserie Lost bijvoorbeeld. Ook is Amazon Prime VS een soort hub voor conventionele tv-kanalen in Amerika. Zo kan je NFL-wedstrijden kijken via Amazon Prime Amerika. Maar ook voor bijvoorbeeld Starz en HBO fungeert Amazon Prime video USA als hub. Zo kun je bijvoorbeeld HBO series kijken als je geen Ziggo abonnement hebt!

Er is echt nog veel meer te vinden op Amazon Prime VS. Maar het is niet alleen Amazon Prime Video USA, ook Groot-Brittannië en Australië hebben interessante extra content.

USA Amazon Prime

Amazon Prime video USA: doorgeefluik

Wat Amazon heel goed kan is andermans spullen verkopen. Dat doen ze in hun webshop, maar op hun videodienst is dit niet anders. Ik noemde het voorbeeld van HBO en andere kanalen al even hierboven. Amazon Prime VS heeft de rechten voor series als Game of Thrones niet, maar zij kunnen dus wel als doorgeefluik fungeren. Jij schaft via Amazon Prime Video USA een HBO serie aan en zij betalen een percentage daarvan aan HBO. Zo kun je er dus voor kiezen om Game of Thones en Rome te streamen, terwijl je Sex and the City links laat liggen. Jij blij, HBO blij, USA Amazon Prime blij.

USA Amazon Prime: Geo-restricties

Dat doorgeefluik werkt trouwens in Nederland niet zo. Omdat Ziggo hier de rechten voor alle HBO content heeft en zij graag hun internet abonnementen verkopen, doen zij hier niet aan mee. En zo zijn er meerdere situaties in Nederland waardoor deze service (voorlopig) niet beschikbaar is bij ons. Dit noemt men geo-restricties. Om deze te omzeilen en toegang te krijgen tot USA Amazon Prime, heb je een IP-adres uit een ander land nodig. Dat is te realiseren via een VPN.

USA Amazon Prime: Wat is een VPN?

Een VPN (Virtual Private Network) is een netwerk die tussen jou en de VPN-server wordt opgezet. De VPN-dienst zorgt ervoor dat jij een ander IP-adres krijgt, van het land waar de door jou gekozen server staat. Wil je nu bijvoorbeeld een Amazon Prime stream openen, dan denkt de server van Amazon Prime VS dat jij ook in Amerika bent. En streaming Amazon Prime Amerika is mogelijk!

Er zit een heel technisch verhaal achter, maar gelukkig zijn VPN-diensten tegenwoordig heel gebruiksvriendelijk. Je kiest simpelweg in een lijst een server in het desbetreffende land en voilà, je bent verbonden en hebt een IP-adres uit dat land.

USA Amazon Prime: Wat kan een VPN-dienst allemaal?

Een VPN dienst is meer dan alleen een manier om Amazon Prime VS te kijken.

Geo-restricties omzeilen

Dit is dus feitelijk wat je doet als je de VPN gebruikt om Amazon Prime USA te kijken. Maar je kunt er meer nuttige dingen mee doen. Als je bijvoorbeeld op vakantie gaat naar een land waar social media geblokkeerd worden, kan je via een VPN toch inloggen.

Privacy en veiligheid online

Omdat de VPN zorgt voor een ander IP-adres en jouw dataverkeer afschermt, ben je volledig anoniem online. Dit betekent dat niemand kan zien wat jij doet. Overheidsinstanties niet, hackers niet, jouw internetprovider niet.

En voordat je zegt “Maar ik heb toch niks te verbergen?”. Dat klopt misschien, maar het is gewoon niet prettig als vreemden ongevraagd in jouw gegevens zitten te snuffelen. Bovendien kan een hacker altijd wel iets vinden waar hij zijn voordeel uit kan halen, terwijl jij met de gebakken peren blijft zitten. Daarom zou je eigenlijk bij alles wat je online doet een VPN moeten gebruiken.

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van juni 2024

Amazon Prime Amerika: Verbinden via VPN

Dus je gaat een VPN-dienst aanschaffen. Op deze website vind je vele reviews over verschillende VPN-diensten die op de markt zijn. Ze zijn namelijk niet allemaal geschikt om mee te kunnen streamen. Het is belangrijk dat de VPN-aanbieder snel kan schakelen als er ergens een server down gaat. Bovendien moet de verbinding snel zijn, vooral als je 4K wilt streamen. Als laatste is het natuurlijk belangrijk dat de dienst servers in Amerika heeft staan en gebruiksvriendelijk is.

Ga dus niet voor een gratis VPN-aanbieder! Ik kan je nu alvast verzekeren dat die niet de capaciteit heeft om fatsoenlijk te kunnen streamen. Laat staan ervoor te zorgen dat de servers up blijven of vervangen worden. Bovendien kun je je afvragen waar een gratis aanbieder de benodigde mankracht en spullen van betaalt. Als hun klanten niet betalen, hoe komen ze dan aan geld? Daar klopt iets niet, dus trap er niet in!

Wel kun je bijna alle betaalde VPN-diensten een tijdje gratis uitproberen. Je betaalt dan in eerste instantie voor je abonnement, maar aan het eind van de proefperiode kun je je geld terug krijgen.

USA Amazon Prime

Amazon Prime Amerika: stappenplan

Even een korte handleiding om verbinding te maken met Amazon Prime video USA.

  1. Kies één van de VPN-diensten die ik aanbeveel voor streaming
  2. Maak je account aan bij de desbetreffende VPN-aanbieder
  3. Download en installeer de app
  4. Log in bij de VPN-dienst en kies een Amerikaanse server
  5. Log in bij Amazon Prime
  6. Tijd om te kijken!

Dat is alles! Je kunt nu Amazon Prime VS kijken. Veel plezier!

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van juni 2024

Amazon Prime Amerika: veelgestelde vragen

Heb ik een Amazon Prime Video USA account nodig?

Vooralsnog is dit niet nodig bij Amazon Prime. Je kunt je Nederlandse account gebruiken om USA Amazon Prime content te kijken. Als dit verandert zal ik het artikel aanpassen.

Kan ik nog meer met Amazon Prime Amerika?

Met Amazon Prime krijg je ook gratis verzending als je via de Amazon webshop koopt. Dat geldt dan dus wel op de Nederlandse en sommige andere Europese Amazon webshops.

Heb ik een creditcard nodig voor een Amazon Prime account?

Nee, je kunt gewoon met iDeal betalen.

Amazon Prime video USA: Conclusie

Je weet nu wat er allemaal te vinden is op Amazon Prime VS. Als je nu nog geen VPN gebruikt kun je overigens evengoed rondneuzen op de officiële Amerikaanse website van Amazon Prime. Je ziet dan de volledige Amerikaanse Amazon Prime catalogus, met een disclaimer erbij dat niet alle content in jouw regio verkrijgbaar is. Dan weet je wat je in huis haalt. Ik wens je alvast heel veel kijkplezier! Ben je ontevreden dan kan je altijd terug vallen en Netflix content gaan streamen.

star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl