Veilig Streamen | Gebruik een internet van dienst

Veilig films streamen, wat bedoelen we daar nu eigenlijk mee? En kan je ook series streamen of zelfs gratis streamen?

In dit artikel gaan we alle facetten van het streamen eens onder de loep nemen. We zullen diverse vragen behandelen over het hele fenomeen en bespreken wat de mogelijke oplossingen zijn om je favoriete series streamen en veilig films streamen mogelijk te maken.

Onder veilig streamen verstaan wij eigenlijk anoniem streamen en dit is mogelijk wanneer je gebruikmaakt van een VPN-dienst. Hiermee blijf je met je IP-adres onder de radar.

30 dagen gratis ExpressVPN
ExpressVPN - Anoniem en Beschermd Surfen!

Je kan ExpressVPN GRATIS 30 dagen testen en ben je niet tervreden dan krijg je binnen je geld terug.

Bijgewerkt:  14 januari, 2022

Veilig Streamen

Met veilig streamen bedoelen we concreet gezegd: anoniem de videostream binnen halen. Het wordt namelijk juridisch steeds lastiger om dit te doen zonder dat je mogelijk vervolgd zou kunnen worden.

Het is nog wel afhankelijk van een aantal zaken, maar je kan beter gewoon geen risico nemen. Hoe je dit zo veilig mogelijk kan doen zal ik in dit artikel uitgebreid proberen uit te leggen.

Wist je namelijk dat je eigenlijk als eindgebruiker gewoon de dupe bent van bepaalde licenties en geografische content blokkades?

Waarom veilig streamen?

Nederlandse Partijen zoals Stichting BREIN of Dutch Filmwork proberen met alles met wat juridisch is toegestaan het streamen tegen te gaan. Echter, ook gigantische Amerikaanse bedrijven als Colombia Pictures en Hollywood Films inc. slaan voortdurend met de bankhamer en delen links en rechts fikse boetes uit aan zowel streamingdiensten als torrent downloaders.

Je zou bijvoorbeeld theoretisch gezien, wanneer je een film via Popcorn Time hebt bekeken een boete kunnen krijgen. Echter, hiervoor zullen ze wel voor naar de rechter moeten om je logs (internet data) op te vragen. Wat zelden gebeurd, maar wel kan.

Om deze theoretische “pak kans” zo klein mogelijk te maken is het de kunst om met je IP-adres onder de radar te blijven. Het is dan voor de internetproviders vrijwel onmogelijk deze streams naar jouw IP-adres te herleiden en je te beboeten.

Dus, wat is nu de oplossing, hoe verberg je je IP-adres? Welnu, door gebruik te maken van een goede, betrouwbare VPN-dienst.

Veilig streamen = VPN-dienst kiezen

De meest voor de hand liggende oplossing is een VPN-dienst abonnement te nemen. Ga niet voor een gratis aanbieder, maar kies voor een betaalde VPN-provider. Het is gewoon minder gezeik, werkt altijd en heeft vele server mogelijkheden en andere ingebouwde beveiligingsfuncties.

De reden waarom ik gratis VPN aanbieders sterk afraad is om de simpele reden dat niks op deze planeet gratis is. Gratis VPN aanbieders willen toch op een bepaalde manier geld verdienen en dit doen zij door middel van irritante pop-ups en andere reclame of door zelfs je data en persoonsgegevens door te verkopen aan derde partijen.

Sommige streamingdiensten werken tegenwoordig samen met VPN-providers, echter het maakt niet uit welke je uiteindelijk kiest. Wat wel belangrijk is dat je een VPN-dienst kiest die bij je internetgebruik past.

Er zijn hele eenvoudige diensten zoals Cyberghost of meer geavanceerde zoals ExpressVPN. Ongeveer 20 VPN-diensten heb ik besproken, misschien wil je het hele artikel niet lezen dan is er bovendien een kleine samenvatting.

In welke land log je in?

De meeste grote VPN-aanbieders hebben een breed scala aan verschillende server locaties. Kies in ieder geval voor een VPN-dienst met servers zowel in Nederland, Amerika en Engeland. 

Om series streamen en veilig films streamen mogelijk te maken is het essentieel dat je in ieder geval op een server van een van deze landen kunt inloggen.

De keuze voor een Nederlandse server draait er om  dat er weinig van de snelheid verloren zal gaan wanneer je lokaal inlogt. De meeste aanbieders hebben Nederlandse servers gelukkig wel in hun pakket. Dit hebben we te danken aan de goede internet infrastructuur in ons land.

Mijn andere tip is dan ook een VPN bedrijf te kiezen dat geen logs (no log policy) bewaard en het liefst in een land is gevestigd waar je  privacy is gewaarborgd. Ik zou aanraden een land als Amerika te vermijden.

Veilig streamen met

Ga naar ExpressVPN
30 dagen volledige VPN

Veilig Films Streamen – Conclusie

Hopelijk weet je nu precies hoe gratis streamen werkt en hoe je wel degelijk gebruik kunt maken van streamingdiensten in het buitenland. Je kan dus helemaal wel gebruik maken van Hulu, Amazon Prime en Roku, als je maar een VPN gebruikt.
Hieronder  heb ik nog even de vragen beantwoord die ik het vaakst binnenkrijg via de mail of via het reactiesysteem op deze website van mijn bezoekers.

Veilig Streamen – Veelgestelde Vragen

Is streamen met een VPN aanbieder legaal?

Series streamen en veilig films streamen met een VPN aanbieder is in principe niet illegaal. Dat je normaal gesproken geen Amerikaanse Netflix series en films kunt kijken of gratis streamen kunt, heeft te maken met licenties en geografische content blokkades.

Het gebruikmaken van een VPN dienst is eveneens, gewoon legaal en toegestaan. Netflix, Amazon Prime, Hulu en andere streamingdiensten maakt het niet uit, als je maar je streamingabonnement betaald.

Series streamen is dus van jouw kant als eindgebruiker niet illegaal maar volledig legaal en toegestaan. Let wel op dat je dus vrijwel altijd een betrouwbare VPN dienst nodig hebt om gratis streamen mogelijk te maken.

Kan ik Amerikaanse Netflix in Nederland kijken?

Ja, je kan Amerikaanse Netflix in Nederland kijken. Series streamen en veilig films streamen vanuit de Amerikaanse contentbibliotheek op Netflix is prima te doen. Echter heb je wel een VPN dienst nodig. Gratis streamen kan niet, want je hebt wel een Netflix-account nodig, of dit nu een Amerikaanse is of Nederlandse.

Veilig streamen van je favoriete Amerikaanse Netflix-series en films gaat heel simpel in zijn werk:

1. Log in op de software of de app van je VPN aanbieder.
2. Selecteer een server ergens in de Verenigde Staten.
3. Log in op je Netflix-account.
4. Navigeer naar de gewenste serie of film die je wilt kijken.

Wat is het verschil tussen streamen en downloaden?

Welnu, het verschil tussen streamen en downloaden is heel gemakkelijk uit te leggen. Streamen is videostreamen. Dit wil zeggen zowel series als films, documentaires, sportwedstrijden en noem maar op bekijken.

In het geval van veilig streamen hebben we het over anoniem en zonder dat derde partijen mee kijken deze content kunnen bekijken.

Downloaden is echt daadwerkelijk bestanden op je pc of ander toestel zetten. Denk aan een hele film downloaden of een computerspel etc. In het geval van downloaden in combinatie met een VPN spreken we vaak over torrenting of torrents downloaden.

Wat is streaming?

In principe spreken we over series streamen. Echter, met veilig streamen bedoelen we anoniem de videostream binnen halen door gebruik te maken van een VPN dienst.

Veilig films streamen kan zoals je geleerd hebt in dit artikel waar dan ook ter wereld. Echter, dit je dus gebruik te maken van een VPN om de geografische content blokkades te omzeilen.

Ook als je bijvoorbeeld je favoriete sportwedstrijd gratis streamen wilt, is het beste een VPN te gebruiken. Illegale streaming websites zitten namelijk altijd vol met spam, malware en andere narigheden. Ook moet je oppassen bij het gebruiken van een gratis VPN omdat ook deze geld probeert te verdienen.

Ik ben opgeleid als journalist en gespecialiseerd in technologie. Als journalist vecht ik voor de vrijheid van de pers en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het afronden van mijn studie was het meteen duidelijk dat deze vrijheden met name op het Internet niet vanzelfsprekend zijn. Ik ben Mike en mede-oprichter van deze blog waar ik probeert het grote publiek te waarschuwen voor de gevaren van het internet. Deel daarom mijn artikel met je vrienden, collega's en familie en zeg het voort!!!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl