Veilig Streamen | Gebruik een internet van dienst

Veilig streamen is anoniem streamen en dit is mogelijk wanneer je gebruik maakt van een een VPN dienst. Hiermee blijf je met je IP adres onder de radar.

Veilig Streamen

Met veilig streamen bedoelen we anoniem de videostream binnen halen. Het wordt namelijk juridisch steeds lastiger om dit te doen zonder dat je mogelijk vervolgd zou kunnen worden.

Het is nog wel afhankelijk van een aantal zaken maar je kan beter gewoon geen risico nemen. Hoe je dit zo veilig mogelijk kan doen zal ik in dit artikel proberen uit te leggen.

De tegenstanders

Partijen zoals Stichting BREIN of Dutch Filmwork proberen met alles met wat juridisch is toegestaan het streamen tegen te gaan. Je zou bijvoorbeeld wanneer je een film via Popcorn Time hebt bekeken een boete kunnen krijgen. Echter hiervoor zullen ze wel voor naar de rechter moeten om je logs (internet data) op te vragen.

Om deze theoretische pak kans zo klein mogelijk te maken is het de kunst om met je IP adres onder de radar te blijven. Het is dan voor de internetproviders onmogelijk deze streams naar jouw IP adres te herleiden.

Veilig streamen = VPN dienst kiezen

De meest voor de hand liggende oplossing is een VPN dienst abonnement te nemen. Ga niet voor een gratis aanbieder maar kies voor een betaalde VPN provider. Het is gewoon minder gezeik, werkt altijd en vele server mogelijkheden.

Sommige streaming diensten werken samen met VPN providers, echter het maakt niet uit welke je kiest. Wat wel belangrijk is dat je een VPN dienst kiest die bij je gebruik past.

Er zijn hele eenvoudige diensten zoals Cyberghost of meer geavanceerde zoals ExpressVPN. Ongeveer 20 VPN diensten heb ik besproken, misschien wil je het hele artikel niet lezen dan is er tevens een kleine samenvatting.

In welke land log je in?

De meeste grote VPN aanbieders hebben een ruime keus uit server locaties. Kies in iedergeval voor een dienst met servers in Nederland, Amerika en Engeland.

De keuze voor een NL server is dat er weinig van de snelheid verloren zal gaan wanneer je lokaal inlogt. De meeste aanbieders hebben Nederland wel in hun pakket. Dit hebben we te danken aan onze goede internet infrastructuur.

Kies ook een VPN bedrijf dat geen logs bewaard en het liefs in een land is gevestigd waar je  privacy is gewaarborgd. Ik zou aanraden een land als Amerika te vermijden.

 

Veilig streamen met

Mike

Ik ben opgeleid als journalist en gespecialiseerd in technologie. Als journalist vecht ik voor de vrijheid van de pers en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het afronden van mijn studie was het meteen duidelijk dat deze vrijheden met name op het Internet niet vanzelfsprekend zijn. Ik ben Mike en mede-oprichter van deze blog waar ik probeert het grote publiek te waarschuwen voor de gevaren van het internet. Deel daarom mijn artikel met je vrienden, collega's en familie en zeg het voort!!!

We kijken uit naar je ideeën

      Laat een reactie achter

      Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

      DeBesteVPN.nl