Veilig torrents downloaden | Met een VPN service is dit mogelijk

Veilig torrents downloaden is mogelijk wanneer je IP-adres en locatie worden afgeschermd. Dit is mogelijk met een VPN-provider en in dit onderstaande artikel zal ik verder ingaan waarom het noodzakelijk is deze technologie te gebruiken.

De auteursrechtenorganisaties

Bittorrent websites zijn een doorn in het oog van deze organisaties die opkomen voor de auteursrechten. Een van de bekendste websites is natuurlijk “The Pirate Bay”. Steeds proberen ze deze torrent website ontoegankelijk te maken. Het verbieden mislukt telkens maar weer omdat de meest voor liggende oplossing een verbod is via de internet service provider (ISP). Mocht de rechter toch overgaan tot een verbod dan zijn er tal van alternatieve torrent websites te vinden op het internet en er zijn technologische middelen om alsnog toegang te krijgen tot de website via een VPN provider of een zogenaamde proxy (proxy wat is dat?)

Het was dus totaal zinloos dat de rechter het in eerste instantie eens was met een verbod van The Pirate Bay torrent website. Hier ligt het probleem niet. Er was dus veel ophef omdat deze beslissing in feite een vorm van censuur is. Logischerwijs ging men in hoger beroep waarbij de rechter advies vroeg aan het Europese hof. Deze concludeerde dat The Pirate Bay zich wel degelijk schuldig maakt aan het verspreiden van materiaal wat beschermd is via het opgezette netwerk. Het woord is nu weer aan de rechter.

Veilig torrents downloadenVeilig torrents downloaden ook na een eventuele blokkade

Het uiteindelijk oordeel van de rechter zal ook weinig zoden aan de dijk zetten, behalve een totaal nutteloos oordeel om de eenvoudige reden dat als The Pirate Bay zal worden geblokkeerd er tal van alternatieve oplossingen op het internet te vinden zijn (oa vele torrent websites). Het is dus dweilen met de kraan open en een passende oplossing is dan ook ver te zoeken. Het is vergelijkbaar met het drugsbeleid, wanneer je alles zou legaliseren ben je af van alle criminaliteit.

Geen paniek: mocht er dus wel een blokkade komen van de torrent site, dan zijn tal er van alternatieven zoals ik al schreef. Een VPN-service is daar een goed voorbeeld van maar ook via een zogenaamde proxy-browers als Tor is er een mogelijke oplossing.

Veilig torrents downloaden
Het P2P en torrent download is nog steeds niet verboden in Nederland maar je zou ook kunnen kiezen voor een meer legale weg. Netflix is daarvan een goed voorbeeld, deze streaming movie gigant is een van de bekendste op dit gebied. Met een VPN-service kan je dan ook toegang krijgen tot het volledige Amerikaanse filmaanbod. Dit vergt enige uitleg omdat je hier ook weer te maken hebt met auteursrechten en deze verschillen per regio. Elke regio heeft weer een verschillende Netflix catalogus en is ook specifiek ingericht voor die regio. Zo heeft Netflix Nederland bijvoorbeeld veel Nederlandse films in zijn assortiment en deze heeft de Amerikaanse Netflix niet, maar het assortiment is veel uitgebreider en meer up to date.

Enkele torrentbronnen i.p.v. The Pirate Bay

Alternatieve torrentbronnen Omschrijving
TPBCLEAN.PRO Dit is een opgeschoonde versie van The Pirate Bay. Hier zal je niet lastig gevallen worden door irritante reclames
EZTV.AG Zeer ouderwetse opzet, maar geen onbekende op de torrent markt. Je zal hier vele series en tv shows aantreffen
KATCR.CO Onkruid vergaat niet. Kickasstorrent kan je verbieden maar duikt telkens weer op 😉
YTS.AG YIFY een zeer bekende torrent site, onlangs offline gehaald maar door de naamsbekendheid zijn er vele look-a-like torrent websites opgedoken op het internet
1337x.TO Geen cam-rips alleen maar HD of full HD bestanden en goede geluidskwaliteit

Hoe blijf je veilig tijdens het downlaoden van torrents en P2P

Dit is een belangrijke vraag omdat we onzeker “moeten” zijn wat de toekomst zal brengen. We zullen daarom onze protectiemaatregelen al moeten treffen en dat kan heel eenvoudig door een VPN service abonnement af te sluiten. Op debesteVPN.nl vind je tal van VPN-aanbieders en er is zelf een ranking gemaakt. Deze ranking is gebaseerd op de volgde kenmerken: gebruikersgemak, kwaliteit, netwerk, randapparatuur, landen en prijs. Het zijn mijn eigen bevindingen en ik test alle VPN providers zelf. De VPN aanbieders hebben geen invloed op mijn oordeel en ik werk totaal onafhankelijk.

Wat is een VPN

Een VPN-service maakt het mogelijk anoniem te kunnen surfen op het internet. Dit doen ze door al je communicatie te versleutelen van A naar B, de zogenaamde end-2-end encryptie. Wanneer de VPN-service aanstaat zal het onmogelijk zijn voor derden in te breken op de verbinding. Je totale internetcommunicatie is afgeschermd zodat hackers, overheid en je ISP geen inzicht meer hebben in je gebruik.

Wanneer je bent ingelogd op de VPN service heb je bij een goede VPN aanbieder de mogelijkheid te kunnen kiezen uit tal van landen en servers. Je IP-adres en locatie zullen worden afgeschermd zodat je ook geografisch geblokkeerde websites kunt openen: bijvoorbeeld Netflix Amerika catalogus maar ook omgekeerd (buitenland naar NL). Wanneer je op vakantie bent of op zakenreis kan je inloggen op Ziggo Go, RTLxl en de NPO ect. Programmering die doorgaans alleen maar te zien zijn wanneer we ons binnen de landsgrenzen van Nederland bevinden. Vanaf nu hoeft je niets meer te missen waar je ook bent.

Zie ook: Nederlands TV kijken in buitenland, VPN kiezen?, Netflix Amerika kijken in Nederland, Winterspelen 2018Formule 1 livestream

Veilig torrents downloaden

Gratis VPN service

Deze VPN providers zal je te allen tijde moeten ontwijken. Ga niet in zee met deze partijen, ook al is het gratis. Luister naar je moeder: Niets is gratis in het leven zei ze toch altijd? Het lijkt dus misschien een goede beslissing kijkende naar je portemonnee maar dat is het niet. Deze gratis VPN aanbieders zijn op jacht naar je log gegevens en deze verkopen ze dan door aan de meest betaalde opkoper. In het ergste geval plaatsten ze ook malware op je computer zonder dat je het weet en identiteit fraude is maar een kleine volgde stap voor deze gratis VPN-providers.

In de meeste gevallen werken ze ook helemaal niet, omdat je te maken krijgt met een uitgeklede VPN, totaal zinloos voor het streamen van films of voor het downloaden van torrents en P2P activiteiten.

Veilig torrents downloaden met de beste bijna gratis aanbieders

TunnelBear VPN provider | Eenvoudige interface en veilige VPN service

TunnelBear VPN provider werkt met een eenvoudige interface met en een zeer aantrekkelijke prijs. Dit zijn ook tevens de voornaamste verkoop punten van deze VPN provider. Ik heb de VPN getest en de resultaten kan je lezen in het onderstaande ...

8.1
2 Hide.me | Ideaal voor P2P en Torrent feb. 2018

Hide.me | Ideaal voor P2P en Torrent feb. 2018

Hide.me is een VPN gevestigd in Malaysia, het is een van oorsprong Duits opgezette VPN aanbieder. Je kan rekenen op uitstekende P2P en torrent kwaliteiten. Update: Hide.me VPN Korte Samenvatting Hide.me VPN Er is een keuze ...

7.7
3 CyberGhost VPN |  Een nieuwe en verbeterde versie 2.0

CyberGhost VPN | Een nieuwe en verbeterde versie 2.0

  CyberGhost VPN is reeds een oude gediende op de van markt. Ze hebben onlangs hun benadering tot de VPN markt veranderd en een nieuwe verbeterde versie op de markt gebracht. Dit artikel is recent bijgewerkt: De VPN is zeker niet de ...

8.5

Veilig torrents downloadenWat kost een VPN service

De gemiddelde prijs van een VPN service zal liggen tussen de 3 USD en 9 USD. Er zijn wel manieren om deze prijs, ook van de prijzige TOP VPN provider, naar beneden te krijgen. Ik adviseer namelijk altijd een jaarabonnement, omdat dit doorgaans de goedkoopste oplossing is. Je zal bij de meeste VPN aanbieders een proefperiode krijgen van 3 tot 30 dagen. In deze periode kan je de VPN provider goed testen. Mocht je niet tevreden zijn is er een geld terug garantie.

Je loopt totaal geen risico!

Elke VPN-service heeft een aantal multi login. Dit heeft te maken met het aantal apparaten waarmee je tegelijktijdig ingelogd mag zijn.  Dit aantal varieert per VPN-provider en is doorgaans van 3-6 apparaten per VPN-aansluiting. Je zou een VPN service dus kunnen delen met je vrienden om de kosten nog meer te drukken.

Meer VPN gerelateerde artikelen

Wil je iets meer weten over privacy and veiligheid op het internet:

Mocht je vragen of opmerkingen hebben horen wij het graag

Laat een bericht achter