<link rel="stylesheet" href="//fonts.googleapis.com/css?family=Roboto%3A400%2C700">Veiligheid internet - De checklist voor je veiligheid op het internet

Veiligheid internet | De checklist voor je veiligheid op het internet

Veiligheid internet begint een steeds belangrijker aspect te worden omdat we in ons dagelijkse leven steeds meer omringd worden door zogenaamde “slimme apparaten”. Dit artikel zal dan ook gaan over de makkelijkste manieren om je te beschermen. Ik zal extra aandacht geven aan de VPN-service die een heel belangrijk onderdeel uit maakt binnen mijn eigen leven en een onderdeel is van de beschermingschecklist.

Veiligheid internet

In onze dagelijkse activiteiten worden we steeds afhankelijker van zogenaamde slimme apparaten. We communiceren met vrienden en familie via WhatsApp en Skype, dragen horloges die ons vertellen hoe het met onze fitheid is gesteld, keukenapparaten bedienen we met onze smart telefoons. Al deze apparaten staan constant in contact met het internet en worden vaak onvoldoende of helemaal niet ge-update.

Onze huishoudelijke apparaten

Er bestaan virussen voor al onze huishoudelijke apparaten die verbonden zijn met internet. Het vervelende is dat de leveranciers na de verkoop van het apparaat bijna niet meer komen met een update. Dit kost ze gewoon te veel geld en tot op heden worden ze er ook niet toe gedwongen. Hierdoor worden ze dus het meest kwetsbaar en in het ergste geval kunnen ze onklaar worden gemaakt.

Heden ten dage zijn we ons onvoldoende bewust van de gevaren. We moet realiseren dat we niet meer wegkomen met een antivirus op onze pc, wanneer we al onze activiteiten willen beschermen om ons echt veilig te kunnen gaan voelen.

De beschermingschecklist

Er kunnen veel eenvoudige maatregelen genomen worden om je te beschermen: zie de onderstaande checklist.

De checklist
Bewaar je gegevens altijd op een externe harde schijf die niet verbonden is met je computer om o.a. ransomware te voorkomen.
Maak gebruik van wachtwoord managers
Update altijd je apps en programma’s op je smartphone en tablets
Installeer nooit Android apps die worden aangeboden buiten Google Play
Indien beschikbaar maak dan altijd gebruik van een twee factorauthenticatie
Installeer een antivirus op je pc
Update Windows en iOS wanneer er updates worden aangeboden
Update alles wat je kunt updaten, van router tot horloges
Zorg voor een gasten netwerk op je router
Installeer een VPN-service voor veilig internet

De beste VPN service voor veiligheid internet

De beveiligingssoftware voor veiligheid internet

De beveiligingssoftware voor de pc vierde hoogtijden eind jaren ‘90 met antivirusprogramma’s voor het Windows besturingssysteem. Het systeem kende veel problemen en was zeer virus gevoelig. Een mooie bijeenkomst was dat bijna de hele wereld het systeem gebruikte, een oneindige grote afzetmarkt. Het falen van Microsoft op dit gebied was koren op de molen van de antivirusbedrijven zoals Avast, Avira, Symantec ect., want deze brachten goede ondersteunende software op de markt om de pc te beschermen.

Maar tijden veranderen en Microsoft heeft van zijn fouten geleerd wat niet wil zeggen dat ze nu 100% waterdicht zijn maar er zijn duidelijk stappen in de goede richting gemaakt m.b.t. de  pc beschermen tegen virussen. De gevestigde antivirus bedrijven zijn nu op een punt gekomen dat, wanneer ze succesvol willen blijven, ze zullen moet innoveren.

Een nieuwe markt zou al onze huishoudelijke apparaten kunnen zijn. Hier hebben we echter het probleem dat sommige apparaten niet geüpdatet kunnen worden. Een aantal antivirusbedrijven bieden nu ook, naast hun originele product, een VPN-service aan of zijn bezig met de ontwikkeling van een speciale router. De router en de VPN-service zijn geen onlogische keuzes omdat deze beide een centraal punt uitmaken binnen ons huishouden.

Dit zijn allemaal slimme combinaties omdat vele consumenten reeds bekend zijn met de antivirusproducten.

Veilig en beveiligd internet

Wat is VPN

Dit is een van de belangrijkste ontwikkelingen van de laatste jaren. De VPN-service is ontstaan vanuit de behoefte in het bedrijfsleven. Het werd mogelijk om op afstand veilig te communiceren met het moederbedrijf. Alle berichten werden vanaf nu versleuteld verzonden waardoor de kans op bedrijfsspionage op dit front geminimaliseerd werd.

Het bleek dat niet alleen het bedrijfsleven baat had bij een VPN-service maar ook wij als consumenten vonden het een goed idee (Digitale veiligheid) ons veilig te kunnen bewegen op het internet zonder pottenkijkers. Het is een feit dat net als jij, ik ook niets te verbergen heb op het internet. Hier gaat het echter niet om, het gaat namelijk om onze vrijheid. Heden ten dage zijn er genoeg partijen die zeer geïnteresseerd zijn in jouw data zoals spionagediensten van de overheid, hackers en ISP (Internet Service Provider). We kunnen deze partijen eenvoudig buiten de deur houden wanneer we gebruik maken van een VPN-service.

Veiligheid internetOverige VPN functies

Een VPN-service beschermt niet alleen je dataverkeer d.m.v. versleuteling, maar het wordt nu ook mogelijk geografische barrières te ontwijken. De VPN-service verbergt je IP-adres en je locatie. Er zijn dan vervolgens meerdere locaties beschikbaar die je kunt kiezen via de VPN service. Wanneer de VPN aanstaat zal de website die je bezoekt ervan uitgaan dat dit de originele locatie (de voor geprepareerde VPN-server) is en zal je toegang verschaffen tot de inhoud van de site.

Een goed voorbeeld is Netflix, de film streaming gigant. Wanneer je gebruik maakt van de Nederlandse Netflix zal er een beperkte film en documentaire catalogus zijn. Dit heeft te maken met de rechten van uitzending. Je zal begrijpen dat de Amerikaanse Netflix catalogus veel uitgebreider is. Om in te loggen in deze Amerikaanse server gebruik je de VPN-service en het zal dus net lijken alsof je je in Amerika bevindt. Maar ben je toevallig buiten Nederland dan kan je de VPN ook gebruiken om Nederlandse tv te streamen. Ziggo Go is bijvoorbeeld zo’n provider die zijn diensten afschermt in het buitenland. Maar er zijn natuurlijk ook andere providers zoals de NPO, RTLxl of SKY GO die je weren wanneer je van buiten de regio probeert in te loggen.

ios apparaten voor veiligheid internet

Niet alleen is de VPN-service te installeren op je pc maar ook diverse randapparatuur kan gebruik maken van deze dienst, zodat je vanaf nu niet alleen veilig bent binnenshuis maar ook wanneer je op pad bent en gebruik gaat maken van gratis Wifi-netwerken.

Wat kost een VPN-service?

Het is geen gratis dienst. VPN-bedrijven zijn serieuze onderneming die hun infrastructuur zo hebben ingericht dat ze hun klanten zo goed mogelijk kunnen beschermen. Je kunt je een beetje laten leiden door de prijs van een VPN service want een goede aanbieder zal iets duurder zijn dan een goedkope. Dit zal je merken aan de service en het aantal beschikbare servers op een locatie. Een VPN service zal dan ook 3-8 USD per maand kosten. Op dit moment heeft NordVPN een zeer goede aanbieding, maar ook ExpressVPN, een van de beste op de markt, komt met een unieke aanbieding. Je zal dan wel een abonnement voor een langere periode dienen af te sluiten, maar de gemiddelde prijs is zeer goed.

KORTING
Nu geeft NordVPN een zeer interessante korting

Nu bij afsluiting van een abonnement van 2 jaar super korting van maar liefs 72%. Probeer deze VPN zonder risico omdat er een geld terug garantie is.

KORTING 35% + 3 maanden gratis
ExpressVPN korting voor de bezoekers van deze website

Wij kunnen je nu een tijdelijk super korting aanbieden. Sluit je een jaarabonnement af en je krijgt 3 maanden extra. Dit komt neerkomt op 35% korting

De meeste VPN’s bieden ook een soort test periode aan die meestal loopt van 3 tot 30 dagen, met de zogenaamde “niet goed geld terug garantie” loop je eigenlijk geen risico.

Een andere tip is dat de meeste VPN-services meerdere multi-login aanbieden. Deel deze met vrienden en familie en het zal zeker schelen in de kosten. Het zal je dan niet veel meer gaan kosten dan een biertje per maand en dat kan iedereen.

Meer VPN gerelateerde artikelen

Wil je iets meer weten over privacy and veiligheid op het internet:
Mike

Ik ben opgeleid als journalist en gespecialiseerd in technologie. Als journalist vecht ik voor de vrijheid van de pers en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het afronden van mijn studie was het meteen duidelijk dat deze vrijheden met name op het Internet niet vanzelfsprekend zijn. Ik ben Mike en mede-oprichter van deze blog waar ik probeert het grote publiek te waarschuwen voor de gevaren van het internet. Deel daarom mijn artikel met je vrienden, collega's en familie en zeg het voort!!!

Wij zullen graag je mening horen

      Stel een vraag

      Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

      DeBesteVPN.nl