Veiligheid op het internet

Internetveiligheid moet je niet onderschatten Dit artikel zal gaan over online veiligheid op internet en wat de gevaren zijn wanneer we onbeschermd het internet op gaan.

Hoe kun je veilig internetten en welke middelen je daarvoor gebruiken kan is te  je lezen in het volgende artikel over veilig leren internetten.

Probeer Nu
Bescherm je identiteit online met ExpressVPN - 3 MAANDEN GRATIS?

Deze nummer 1 VPN op de markt zorgt voor bescherming en privacy online. Standaard met een 30 dagen niet goed geld terug garantie. Probeer ExpressVPN nu zelf en krijg tot 49% KORTING

Bijgewerkt op: 24 mei 2024

Wat is internet veiligheid?

We zijn nu geregistreerd bij tientallen, zo niet honderden van diensten, onze gegevens zijn in de handen van bedrijven en we weten niet eens of /hoe ze ons beschermen. Veiligheid op internet is dus nu al ver te zoeken.

We moeten onze online veiligheid op internet verbeteren door zelf te zorgen dat we beveiligd zijn. Net als met sex, gebruik een condoom!!! De versleutelde verbinding kan je vergelijken met een “bodyguard”. De versleutelde verbinding staat voor veiligheid op internet en zal je online internetveiligheid vergroten.

Ik heb een lijst gemaakt van VPN aanbieders die staan voor internet veiligheid.

Internetveiligheid met een VPN provider

Hoe kun je veilig internetten? Is een belangrijke vraag en het antwoord is makkelijk. Je zal je internet veiligheid vergroten met een versleutelde verbinding (VPN).

Beste Dienst 1 ExpressVPN, review 2024
9.8
2 CyberGhost, review 2024
9.5
3 Private Internet Access, review 2024
9.3
4 IPVanish, review 2024
9.1
5 NordVPN review 2024
8.9

Ga naar ExpressVPN
Speciale aanbieding tot het einde van mei 2024

Veiligheid op het internet, 10 praktische tips

Naast een VPN provider die staat voor online internetveiligheid zijn er nog een aantal andere tips die kunnen helpen bij het vergroten van internetveiligheid. Deze zijn naast de VPN een must om een veilige internet omgeving te creeren.

Hieronder staan 10 belangrijke dingen die je zal moeten toepassen in je dagelijkse leven voor een veilig internet.

1. Gebruik een “sterke” wachtwoord

Veel mensen blijven hetzelfde wachtwoord gebruiken voor tientallen diensten. Wanneer slechts één van deze diensten wordt gehackt ben je het haasje.

Als je het echt niet kan laten, probeer op zijn minst een combinatie te maken die zowel letters als cijfers bevat, en begin met een bijzonder karakter(!@#$%^&*()+). Dit voorkomt tenminste het gebruik van dezelfde naam in je e-mail en versterkt veilig internet.

Bijvoorbeeld !pippo2014, is altijd beter dan je voornaam en achternaam.

2. Veiligheid op sociale netwerken

Veilig internet betekend ook op social media. Je wilt niet dat je foto’s gebruikt wordt door sociale netwerken voor promotionele banners of gedeeld wordt met vreemden. Denk daarom aan je privacy-instellingen op Facebook, Twitter, Instagram en andere sociale netwerken (zoals LinkedIn ). Lees de voorwaarde van deze aanbieders goed door. Wanneer je dit niet doet moet je later ook niet gaan huilen, wanneer het te laat is.

Hoewel het klinkt als pain in the ass is zeker de moeite waard om de voorwaarde goed door te nemen. Inmiddels heeft Facebook ook nieuwe regels opgesteld die ten nadele van ons zijn. Een gewaarschuwd mens telt voor 2!!!!!

3. Een meisje of leuke man jonge man “xxx” wil je ontmoeten

Om eerlijk te zijn ben nog nooit benaderd door een mooie man die graag vrienden met mij wil worden, mij tof vindt zonder dat ik hem ooit heb ontmoet (doorgaans vrouwen). Om een of andere reden zijn het altijd gewillige dames die mij een email schrijven. Grappig dat de software weet dat ik een man ben en op vrouwen val. Wees dus op je hoede en klik nooit op de deze “NEP” emails. Niemand vind je leuk en zeker geen geil blonde met dikke tieten, die Natasja heet. Het zijn geautomatiseerde berichten die niet kunnen wachten op jouw klik, zodat ze je computer kunnen binnen dringen. Dit heeft niets met veilig internet te maken, dit zijn hackers proberen binnen te dringen in je computer!!!

4. Surfen in nieuwe Wi-Fi omgeving

Wanneer je het internet gebruikt om online toegang te krijgen tot bijvoorbeeld je bankrekening, boeken van hotels of vluchten, online shoppen. Is het verstandig dit altijd te doen via je eigen computer en niet met die van anderen. Wanneer je het internet op gaat via een Wi-Fi HotSpot en geen gebruik maakt van een VPN of een firewall vraag je om problemen.

De routers zitten vol met hackers software zoals, malware en andere virussen die gewoon zijn geïnstalleerd op routers en zijn gemaakt om je aan te vallen en onze gegevens te onderscheppen. Dit is mogelijk doordat onze internetverbinding niet versleuteld is door een VPN.

internetveiligheid

5. De applicaties openen en ingelogd blijven na gebruik

Het lijkt normaal, maar veel mensen, die hun telefoon gebruiken vergeten zich af te melden van de bank tot andere online toepassingen, waardoor het eenvoudig is om toegang te krijgen tot de computer of mobile telefoon. Is dit internet veiligheid, NEE dus dit moet je vermijden.

6. De applicaties openen en ingelogd blijven na gebruik

Wanneer je e-aanvragen ontvangt van sociale media en daarvoor nogmaals je persoonlijke gegevens moet invullen om kans te maken op mooie prijzen. Wanneer het te goed is om waar te zijn net als die blonde met dikke tieten, is het dus fout en duidelijk een vorm SPAM.

Phishing en e-mails versturen die lijken op die van officiële organisaties is één van de methode die gebruikt wordt om persoonlijke gegevens te bemachtigen.

7. Back Up

Backup (fysiek of cloud) altijd indien mogelijk automatisch of dan wel via vaste tijd gepland. Ik wens dit mijn grootste vijand nog niet toe, maar je kan nooit voorzichtig genoeg zijn. Wanneer was jouw laatste back-up?

8. Verdeel de e-mail en geen werk e-mail voor persoonlijke doeleinden gebruiken

Geen enkele baan is voor eeuwig. Gebruik dus nooit je werk e-mail (zelfs niet van je eigen bedrijf) op sociale netwerken en andere diensten wanneer ze niet strikt betrekking hebben op de bedrijfsactiviteit. Het is ook handig om geen email van je ISP te gebruiken (KPN, Telfort ect.) Je zou kunnen veranderen van provider en bespaart je een hoop gezeik. Gebruik Gmail, Outlook of elke andere gratis email provider die niet gelieerd is aan je dagelijkse werkzaamheden.

9. Betrouwbaar………..

Elke browser maakt gebruik van plugins en extensies, gebruik WOT . WOT zal je vertellen of een site betrouwbaar is of niet.

Wees wel voorzichtig, want de evaluaties worden gegeven door de gebruikers kan het gebeuren dat er vals wordt gespeeld en een site als negatief wordt bestempeld. Dit is te wijten aan concurrenten die de concurrentie willen pesten. Echter het blijft nog steeds nuttig om een idee te krijgen van de site.

10. Gaat nooit gebeuren voor mij

Onze internetveiligheid is super belangrijk, ook als gewone stervelingen. Je moet niet denken dat we niet belangrijk genoeg voor een hacker, dit is een denk fout. In feite is deze uitspraak juist, echter de betrokken virussen verzamelen info die wij met onze stomme kop onbeschermd het net opsturen. Hierdoor zijn onze gegevens, onze surf gewoonten voor iedereen zichtbaar.

Een VPN kan je helpen je gegevens te versleutelen, onleesbaar te maken en je activiteiten op het internet anoniem te laten zijn. Het is echter aan jou om de persoonlijke gegevens veilig te bewaren, voorzicht omspringen met de wachtwoorden en voorzichtig om te zijn met wat je plaatst op de sociale netwerken. Internetveiligheid begint voor een gedeelte bij jezelf. Internetveiligheid ga hier verstandig mee om!!

star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl