Snelste VPN service met elkaar vergeleken

VPN speed…..Toen het leven nog eenvoudig was en je lekker in je luie stoel nestelde met je favoriete boek? Nee? Ik ook niet. Geef mij maar de chaotische tijd waarin we daadwerkelijk leven. Gas erop en gaan! En daar hoort een flinke VPN verbinding snelheid bij.

Bijgewerkt: 11 januari, 2022

30 dagen gratis ExpressVPN
ExpressVPN - Anoniem en Beschermd Surfen!

Je kan ExpressVPN GRATIS 30 dagen testen en ben je niet tervreden dan krijg je binnen je geld terug.

Snelste VPN server voor de beste VPN Speed

Het belang van VPN speed

Voordat ik het over de VPN verbinding snelheid testresultaten heb wil ik een ding duidelijk maken.

Een VPN verbinding is vrijwel altijd langzamer dan een niet versleutelde verbinding. Dit is een concessie die gedaan moet worden als je veilig en anoniem wilt surfen en geo-restricties wilt omzeilen.

Maar als je gebruik maakt van een high speed VPN provider zal de vertraging in de verbinding minder merkbaar zijn. En je moet gewoon normaal kunnen surfen. De verbinding zal niet zo traag zijn dat dit gehinderd wordt.

En natuurlijk is VPN verbinding snelheid essentieel als je regelmatig torrents wilt downloaden of (live)streams wilt bekijken. Hier heb je gewoon een snelle VPN verbinding voor nodig. Anders wordt er steeds gebufferd. Daar wordt niemand vrolijk van. Overigens is het ook de moeite waard mijn artikelen te lezen over de beste VPN voor Kodi en de beste VPN voor torrents.

Vergelijk VPN verbinding snelheid meetgegevens

Bij het testen van VPN verbinding snelheid zijn er 3 belangrijke criteria te benoemen. Dit zijn downloadsnelheid, upload snelheid en ping reactietijd.

Een korte omschrijving van deze criteria:

Downloadsnelheid: Zoals de naam al zegt gaat dit om de snelheid waarmee data van de server naar jouw apparaat wordt gezonden. Wanneer je online bent, ben je vrijwel constant data aan het downloaden. Denk hierbij aan het laden van websites en het bekijken van videos. De meeste verbindingen zijn beter ingericht op het downloaden van data dan het uploaden ervan. Download snelheden worden uitgedrukt in Mbps (Megabits per seconde). Hoe hoger de Mbps, hoe sneller de verbinding.

Upload snelheid: Dit betreft de snelheid waarmee je data naar anderen verstuurd. Grote e-mail bijlagen bijvoorbeeld. Of videobellen via Skype of Facetime. Vooral dat laatste is zwaar voor je upload snelheid, want je stuurt in principe videobeelden via de VPN aanbieder door. Upload snelheid wordt ook in Mbps uitgedrukt.

Ping reactietijd: Nee, dit gaat niet over de snelheid waarmee je kunt tafeltennissen. Het gaat om de snelheid waarmee jouw apparaat en de VPN server op elkaar reageren. Vooral voor gamers is het belangrijk dat de ping reactietijd goed is. De snelheid wordt gemeten in ms (milliseconden).

Factoren die de VPN verbinding snelheid beïnvloeden

Als je op zoek bent naar de snelste VPN server is het belangrijk te weten welke factoren de snelheid beïnvloeden. Zoals deze 3:

Locatie van de VPN server

Deze factor is van groot belang voor de VPN verbinding snelheid. De meeste VPN aanbieders geven ‘aanbevolen’ server locaties weer. Deze aanbeveling wordt gebaseerd op:

  • Vanaf welke locatie je wilt verbinden, oftewel jouw huidige locatie
  • Ratio van succesvolle verbindingen
  • Huidige belasting van de server
  • Snelheid

De VPN dienst beveelt server locaties aan die voor optimale VPN verbinding snelheid kunnen zorgen. Maar je bent natuurlijk niet verplicht een van deze servers te kiezen voor je verbinding. Je kunt gewoon een andere server uit de lijst kiezen als je dat wilt. Als je bijvoorbeeld geo-restricties wilt omzeilen kan het zijn dat jij een andere server wilt gebruiken dan de dienst voor jou selecteert. Omdat content uit een bepaald land wilt kijken bijvoorbeeld. Als je toegang wilt hebben tot de Amerikaanse Netflix kun je gewoon een Amerikaanse server kiezen. Ook als de VPN software aangeeft dat een andere server optimaal is qua snelheid.

Snelheid van je internetprovider (ISP)

Jouw ISP en de snelheid de ze leveren kan de VPN verbinding snelheid beïnvloeden. Je kunt ook niet verwachten dat je via een VPN verbinding sneller internet hebt als zonder de VPN.

De meeste high speed VPN providers zijn redelijk breed, van 10Mbps tot 1 Gbps (Gigabits per seconde). Als je via je ISP dergelijke snelheden haalt zal een high speed VPN verbinding geen probleem zijn.

Als je bijvoorbeeld 3G gebruikt is er wel een mogelijkheid dat je problemen ondervindt met VPN snelheden.

De snelheid van de verbinding tussen je ISP en high speed VPN provider

Deze heb ik tot het laatst bewaard. Want het klinkt misschien een beetje raar.

Hoe sneller je reguliere internetverbinding, des te groter is het percentage snelheidsverlies.

Een 50Mbps internetverbinding die geen goede verbinding met de VPN heeft kan ervoor zorgen dat je geen optimale VPN ervaring beleeft. Als je bijvoorbeeld een 5Mbps internetverbinding hebt, zal je een snelheidsverlies van 10-20% hebben via een VPN. Als je een 100Mbps verbinding hebt, kun je tot 50% snelheidsverlies verwachten.

Ben je er nog? Je kunt hier maar beter niet al te lang bij stil staan. Kies gewoon een van de snelste VPN server uit dit artikel. Maak gebruik van de gratis proefperiode en kijk hoe tevreden je bent met de resultaten. Veel van deze VPN aanbieders doen ook niet moeilijk en geven een niet-goed-geld-terug garantie. Op die manier kun je de dienst zelfs nog wat langer uitproberen. Zo kun je kijken of je op de lange termijn ook tevreden bent.

Vergelijk VPN verbinding snelheid test resultaten

Om het eerlijk te houden heb ik steeds getest met dezelfde ISP en computer. Ik heb steeds een VPN server gekozen die in de buurt was. Bij elke test heb ik ook drie verschillende snelheidstest-websites gebruikt.

Het is ook interessant te vermelden dat de resultaten uit de verschillende test tools steeds behoorlijk verschilden. Voor de zuiverheid heb ik steeds de gemiddelde snelheid van de verschillende websites gepakt. Op die manier heb ik de volgorde van snelste VPN provider bepaald.

Vergelijk VPN snelheid bij high speed VPN providers:

Gemiddelde snelheid ExpressVPN PureVPN NordVPN CyberGhost
Download (Mbps) 11.88 6.98 3.4 2.47
Upload (Mbps) 9.56 4.49 3.42 2.09
Ping reactie (ms) 248.50 320.00 492.5 230.00

Zoals je ziet steekt ExpressVPN met kop en schouders boven de andere drie op alle belangrijke punten van het vergelijk VPN verbinding snelheid. Ze mogen zich met recht de snelste VPN server noemen uit deze vergelijk VPN snelheid test.

Nog een paar puntjes:

  • Ik doe deze test regelmatig. In de meest recente test staat PureVPN op de tweede plaats en NordVPN is derde. Bij eerdere tests was dit juist andersom.
  • Het CyberGhost Pro abonnement had de traagste download- en upload snelheid. Maar in de recentste test waren ze wel tweede qua ping reactietijd.

Wat leveren de geteste VPN aanbieders?

ExpressVPN

Bij Express krijg je precies wat ze beweren. Zoals te zien is in onze resultaten zijn ze twee keer zo snel als de andere geteste aanbieders. Vergeleken met andere VPN diensten zijn ze vaak zelfs drie keer zo snel. Ze hebben een simpele interface en je kunt kiezen uit 145 servers.

De filmliefhebbers onder ons kunnen zich te buiten gaan met torrents en streaming diensten bij de snelste VPN server. Lees ook mijn ExpressVPN review voor meer details.

CyberGhost

Op de vierde plek staan in mijn vergelijk VPN verbinding snelheid test is niks om je voor te schamen. Ik raad deze provider absoluut aan, zoals je ook in mijn CyberGhost review kunt lezen.

Bij deze aanbieder kun je veel verschillende instellingen gebruiken, afhankelijk van wat je online wilt doen. Bijvoorbeeld veilig surfen, downloaden, media streamen en censuur omzeilen. Een goede keus voor iedereen die een veelomvattende VPN aanbieder zoekt.

Het kaf van het koren scheiden

Er is een groot aantal VPN aanbieders te vinden. Velen claimen dat ze snel zijn en wereldwijd servers hebben.

Er zijn ongetwijfeld top aanbieders te vinden in deze dichtbevolkte branche die doen wat ze beloven. Maar er zitten ook veel teleurstellende VPN aanbieders tussen.

Zoek je de snelste VPN aanbieder? Of gewoon een gevestigde naam met acceptabele snelheden en aardige service? Het is verstandig om je erin te verdiepen voordat je een keuze maakt.

Dan kom je er al snel achter dat een stabiele VPN aanbieder niet makkelijk te vinden is. Veel VPN diensten beginnen enthousiast, maar kunnen de ontwikkelingen niet bijbenen. Veel ‘gratis’ VPN aanbieders horen ook bij de achterblijvers.

Dat was hem dan!

Ik hoop dat je hier iets aan hebt gehad. Hoewel snelheid belangrijk is, is het niet alles.

En vergeet ook niet dat je internetprovider, je locatie en de locatie van de VPN server invloed hebben op de snelheid.

Bedenk je ook goed wat belangrijk is voor jou als gebruiker. En welk aspect daarmee belangrijk is voor jou (uploadsnelheid/downloadsnelheid).

Lees ook gerust mijn andere artikelen. Ik schrijf ook constant nieuwe en probeer met mijn artikelen te zorgen dat jij een betere online ervaring hebt.

Pauline is advocaat is op het gebied van privacy en beveiliging op het internet. Sinds 3 jaar adviseert Karin ons team bij juridische vragen, maar ze schrijft ook artikelen voor onze website. In het bijzonder met betrekking tot de nieuwe algemene verordening gegevensbescherming. Als cyber-activiste pleit Pauline dan ook voor meer privacy en bescherming op het Internet.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl