De beste PlayStation VPN 2024

De PlayStation van Sony is een verbazingwekkend apparaat dat met veel plezier wordt gespeelt overal ter wereld. De console heeft een heleboel functies populair bij gebruikers. U kunt al uw favoriete spellen spelen met geweldige graphics. Dit houdt niet op, u kunt ook veel films streamen vanaf platforms zoals Netflix, Hulu, Amazon Prime,ESPN, DISNEY+, Youtube en nog veel meer kanalen.

Maar om optimaal van uw PlayStation te kunnen genieten, moet u het aansluiten op een Virtual Private Network (VPN PS4). Namens mij als ervaren gamer zal de VPN PS4 u helpen de functies van uw PlayStation te verbeteren en mogelijkheden vergroten.

Probeer Nu
Probeer de beste VPN voor PS4: CyberGhost - 3 MAANDEN GRATIS!

Gebruik dan CyberGhost. Zo krijg je toegang tot wereldwijde content en games doordat geografische blokkades vermeden kunnen worden. Krijg tot 49% KORTING voor CyberGhost. Inclusief 30 dagen niet goed geld terug!

Bijgewerkt:  24 mei, 2024

Wat is een Playstation VPN en hoe werkt het?

vpn ps4

Een VPN is een online technologie die uw internetverkeer versleutelt en vervolgens doorstuurt via servers die zich in verschillende delen van de wereld bevinden. In eenvoudige termen, een PS4 VPN stelt u in staat om verbinding te maken met verschillende landen en te browsen alsof u daar woont. Als u bijvoorbeeld in de VS bent, kunt u een ps4 VPN gebruiken om verbinding te maken met een andere server in Europa. Bovendien beschikken VPN’s over de mogelijkheid om IP-adressen te verbergen, zodat de gebruikers anoniem blijven tijdens het gebruik van het web.

Het blijkt dat het configureren van een VPN PlayStation 4 heel goed mogelijk is, en de voordelen maken het de tijd en moeite waard om de installatie te voltooien.

Waarom zou u een VPN PlayStation 4 gebruiken?

vpn ps4

De reden om een VPN PS4 te gebruiken is dezelfde reden waarom u hem voor een smartphone zou willen gebruiken. Niet alle apps en content in de PlayStation Store is wereldwijd verkrijgbaar. U kunt bijvoorbeeld de Netflix PS4-app krijgen, maar u kunt geen shows en films kijken die exclusief zijn voor de Amerikaanse bibliotheek als u niet uit dat land komt. Dat komt omdat geo-blocks uw verbinding stoppen. Als u ze niet kent, zijn ze een vorm van content controle technologie die uw toegang tot apps en sites beperkt op basis van uw geo-locatie.

En elke app of site weet wat uw geo-locatie is omdat ze uw IP-adres zien. Met het Playstation VPN heb u toegang tot de PlayStation Store vanuit verschillende regio’s. Dit maakt het mogelijk om games te kopen voor minder of om toegang te krijgen tot content die niet beschikbaar is in uw regio. In principe fungeert het als een tussenpersoon tussen u en het web, dus elke app of site die u doorbladert zal verbindingsverzoeken zien komen van de VPN-server, niet van uw PS4.

Daarom zien ze alleen het IP-adres van de server van de VPN Playstation 4. En als het uit een land met witte lijsten komt, zullen ze uw toegang niet meer beperken. Voor sommige content moet u echter misschien een nieuw PlayStation-account aanmaken. Dat komt omdat sommige diensten niet alleen uw IP-adres controleren, maar ook uw regio.

Er is ook een PS3 VPN voor gebruikers met PlayStation 3. Deze werkt precies zoals de VPN PS4. Wanneer u uw PS3 aansluit op een VPN, verbergt het VPN uw echte IP-adres en verandert het in een ander IP-adres naar keuze. Dit stelt u in staat om verschillende blokkades en beperkingen op het internet te doorbreken. U zult ook in staat zijn om de gaming en entertainment inhoud die er zijn te ontgrendelen. 

vpn ps4: De beste VPN aanbieders

Ga naar CyberGhost
Speciale aanbieding tot het einde van mei 2024

Voordelen van het gebruik van een Playstation VPN

De PS4 VPN helpt u geld te besparen

Als u uw PS4 vaak gebruikt om online te gaan, weet u dat Sony over de hele wereld verschillende prijzen voor dezelfde games vermeldt. En sommige van deze zijn altijd 20 tot 30 dollar duurder voor mensen buiten de VS. Dit is een van de functies die klanten houden van de Playstation VPN. Dus de VPN PS4 geeft u de vrijheid om te genieten van zoveel games als u wilt zonder al te veel geld te verspillen.

Geniet van High-speed gaming met de VPN PS4

Een ander voordeel van het gebruik van een playstation VPN is het potentieel voor high-speed gaming. U moet nul tot minimale vertraging ondervinden wanneer u een PS4 VPN-service van hoge kwaliteit gebruikt, en u kunt zelfs een lichte verbetering in de game-ervaring zien als uw bestaande ISP (internetprovider) uw verbinding aan het wurgen is. Een slechte PS4 VPN kan daarentegen de belasting van uw verbinding verhogen, waardoor de latentie en de vertraging toenemen – geen enkele gamer wil meer vertraging. Daarom moet u ervoor zorgen dat de Playstation VPN die u gebruikt van hoge kwaliteit is.

Voor het geval u zich nog steeds afvraagt hoe de VPN PS4 de snelheid van uw game verhoogt, zijn er twee redenen voor:

 • Zonder een VPN PS4 kan uw verbinding met de gameserver een andere route nemen. U login in vanuit Nederland en en maakt contact met een server uit de USA. Uw verbinding zou deze route kunnen nemen: Nederland→ Frankrijk → Portugal → USA ( u maakt sowieso een omweg wat meer tijd kost)
 • Met een Playstation VPN-server gaat uw verkeer direct naar de server van het spel. Van Nederland naar de gameserver in de VS, en u gebruikt een Amerikaanse VPN-server. In dat geval zou dit de route zijn: Nederland → USA VPN server → USA gaming server. (u gaat direct naar de server toe)

Krijg een beveiligde online verbinding met de Playstation VPN

vpn ps4

En hoewel niet van toepassing op de meerderheid van de PS4-eigenaren, zullen de sterk versleutelde protocollen van een VPN tegenstanders die uw verbinding met het internet proberen te spammen met een DDoS (gedistribueerde denial-of-service) aanval afweren. DDoS-aanvallen werken door de nadruk te leggen op de server waarmee u verbonden bent met een overweldigende hoeveelheid verkeer en gegevens, wat resulteert in een ton vertraging of dwingt tot het volledig afsluiten van de server. 

Als u paden kruist met een gamer die zich minder bezighoudt met de gameplay en meer geïnteresseerd is in het aanrichten van een ravage, is er een kans dat ze proberen uw netwerk te verstoren met een DDoS-aanval.

Als u verbonden bent met een PS4 VPN, bent u  beveiligd tegen kwaadaardige aanvallen.

Ga naar CyberGhost
Speciale aanbieding tot het einde van mei 2024

Speel games voordat ze nog moeten worden uitgebracht met de VPN PS4

Naast het deblokkeren van geo-restricted content, kunt u ook vroegtijdig toegang krijgen tot videogames die in uw land nog niet zijn uitgebracht. Dit is een functie waar de meeste gamers nu van genieten. Als u echter geen VPN Playstation 4 heeft, kunt u misschien niet van deze functie genieten.

Bijvoorbeeld, door gebruik te maken van een account dat is ingesteld op de regio Japan en onze Japanse server, konden we “Yakuza” vinden: Like a Dragon” in de PlayStation Store.

De game is op 16 januari 2020 in Japan op PS4 uitgebracht en moets toen nog wereldwijd beschikbaar komen, maar VPN Playstation 4 gaf u er onbeperkt toegang toe. Dit is een andere functie die de Playstation VPN het proberen waard maakt.

VPN Playstation 4 geeft u toegang tot meer Televisie-inhoud.

vpn ps4

Wie in de VS is, heeft ononderbroken toegang tot een groot aantal programma’s en afleveringen op PS4 Netflix en andere soortgelijke apps. Als u buiten de Verenigde Staten of Noord-Amerika bent gevestigd, zorgt een VPN ervoor dat u eventuele toegangsbeperkingen kunt omzeilen wanneer u toegang krijgt tot inhoud van Netflix, Hulu, enz.

Bovendien kun u vroegtijdig toegang krijgen tot de bètaversie van specifieke PS4-games als deze in sommige continenten als eerste worden uitgebracht. Dit toont aan dat de PS4 VPN u veel controle geeft die andere gamers niet hebben. En u hoeft uw huis niet te verlaten om dit te laten gebeuren. Met de VPN Playstation 4 kunt u elke dag en elk moment verbonden blijven, waar u ook bent.

Hoe stel u een VPN PlayStation 4 in?

De eenvoudigste manier om een VPN PlayStation 4 te activeren is door u aan te melden voor een hoogwaardige VPN-service en de VPN-informatie handmatig in te voeren in de instellingen van uw WiFi-router. Het doel hier is dat uw router DD-WRT-compatibel moet zijn. Controleer of DD-WRT uw huidige router ondersteunt door naar hun officiële website te gaan en op de link voor “Router Database” te klikken.

Als u eenmaal hebt gecontroleerd op DD-WRT-compatibiliteit, volgt u deze stappen om een virtueel privé-netwerk op uw router in te stellen, waarna u een verbinding kunt maken tussen de VPN-geconfigureerde router en uw PS4-console. Vergeet niet dat u een van de beste playstation VPN moet gebruiken die u kunt vinden om het effectief te laten werken.

 • Log in op het bedieningspaneel van uw router door de stappen te volgen die zijn aangegeven in de handleiding.
 • Open het tabblad Netwerk/WAN/Instellingen en voer de setup-informatie voor het VPN in.
 • Sla de nieuwe instellingen op of accepteer ze en log uit in het venster van het bedieningspaneel.
 • Ga op uw PlayStation 4 naar Instellingen > Netwerkinstellingen.
 • Kies ‘Internetverbinding instellen’.
 • Controleer Gebruik WiFi > Gemakkelijk.
 • U ziet nu een lijst met WiFi netwerken in het bereik. Selecteer het uwe om er een verbinding mee te maken.
 • Vink het vakje aan dat zegt “Gebruik geen proxyserver.”
 • Voer een snelle test uit voor de verbinding om er zeker van te zijn dat alles correct is ingesteld.

Zodra u deze stappen correct hebt gevolgd, zou de PS4 VPN goed moeten werken.

U kunt ook een pc gebruiken om de VPN aan uw PS4 te koppelen. Net als bij de router methode, zorg ervoor dat u geabonneerd bent op een betrouwbare VPN-service.

Volg deze stappen om de VPN playstation 4 op uw computer in te stellen.

 • Om te beginnen installeert u de software voor het VPN op uw computer.
 • Sluit een Ethernet-kabel aan op de achterkant van uw PlayStation 4 en uw pc.
 • Ga naar het configuratiescherm van uw PC en kies voor Network & Sharing Center.
 • Klik vervolgens op Adapterinstellingen wijzigen.
 • Klik met de rechtermuisknop op de naam van uw VPN en kies Eigenschappen.
 • Vink in het tabblad Delen het vakje Sta andere netwerkgebruikers toe om verbinding te maken via de internetverbinding van deze computer.
 • Kies in het uitklapmenu van ‘Thuisnetwerkverbinding’ de verbinding die u met uw spelcomputer wilt verbinden.
 • Klik in het menu van de PlayStation 4 op ‘Instellingen’ en zoek naar de netwerkinstellingen.
 • Kies Internetverbinding instellen > Een LAN-kabel gebruiken > Eenvoudige verbindingsmethode > Geen proxyserver gebruiken. Zodra u deze stappen correct hebt gevolgd, moet de VPN PS4 in werking zijn.

Ga naar CyberGhost
Speciale aanbieding tot het einde van mei 2024

Playstation vpn: Conclusie

Een PS4 VPN is misschien niet voor iedereen geschikt, maar het voordeel is meer dan voldoende om het voor de meeste gamers de moeite waard te maken. Als u regelmatig games koopt, kan dat het verschil zijn tussen het betalen van een premie en het krijgen van een koopje, terwijl u met de VPN PS4 zo veel als u wilt toegang kunt krijgen tot geo-restricted content. 

De VPN Playstation 4 geeft u ook de vrijheid om zonder problemen online content te streamen en ervan te genieten. Dit laat zien dat gebruikers met de PS4 VPN de ultieme controle hebben over hun playstation, waar ook ter wereld.

Dus ben u klaar om uw Playstation-ervaring naar een hoger niveau te tillen? Haal dan vandaag nog een PS4 VPN!

star blog

Mike is journalist. Als journalist strijdt hij voor persvrijheid en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het succesvol afronden van zijn studie met een bachelor Journalistiek en een specialisatie in techniek, besefte hij al snel dat deze vrijheden, zeker op internet, niet vanzelfsprekend zijn. Als schrijver van deze blog zet hij zich volledig in om het grote publiek bewust te maken van de gevaren die het internet met zich meebrengt. Hij deelt zijn artikelen graag met je vrienden, collega's en familie, dus help het woord te verspreiden! U kunt contact opnemen met Mike via e-mail: mike@debestevpn.nl

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

DeBesteVPN.nl