<link rel="stylesheet" href="//fonts.googleapis.com/css?family=Roboto%3A400%2C700">VPN service anoniem surfen | Korte inleiding over de VPN service

VPN service anoniem surfen | Korte inleiding

VPN service anoniem surfen, dat wil toch iedereen. De VPN service is een beveiligde verbinding zodat jouw surfgedrag anoniem blijft. Tevens ben je beschermd op openbare WiFi netwerken.

Wanneer je nog nooit gehoord hebt van een VPN is dat geen probleem. Ik zal het proberen uit te leggen in normale taal wat een VPN is en waarom het een must is het hedendaagse dagelijkse levenWikipedia legt het eigenlijk best wel goed uit. Ik zal het echter proberen beter en simpel proberen uit te leggen.

 

VPN service anoniem surfenVPN service anoniem surfen

Een VPN is beveiligd netwerk waarmee je verbinding maakt door in te loggen op een server ergens op de wereld. Dit verbergt niet alleen je identiteit, maar hierdoor lijkt het net als of je op de locatie bent van de ingelogde server.

Afhankelijk van de VPN aanbieders (gratis/goedkoop/iets meer dan goedkoop) kan je kiezen uit tientalle locaties. Ik zal alleen maar VPN aanbieders bespreken die een server in Nederland-Amerika-Engeland hebben staan (Nederlandse Netflix bekijken, RTLgemist, NPO, Netflix Amerika, BBC iPlayer).

Thuiswerkers

De oorsprong van de VPN ligt bij de thuiswerks. Bedrijven moesten een beveiligde verbinding maken zodat hun werknemers vanuit huis konden inloggen op de bedrijfs servers zonder dat hun gehele bedrijfsvoering op straat zou komen te liggen. Nu zijn de VPN  interfaces zo gebruiksvriendelijke gemaakt dat ze geschikt zijn voor huis-tuin-keuken gebruik. 

VPN aanbieder anoniem surfenDe huis-tuin-keuken VPN. Iedereen kan nu anoniem surfen. Anonimiteit wordt steeds belangrijk aangezien steeds meer overheden denken jouw surfgedrag te kunnen registreren en bekijken (zie artikel krant: Turkije) en daarbij worden alle wetten ter bescherming van onze privacy worden overscheden.

VPN gebruik China

Voor heen was VPN heel populair in China hiermee kon men de “Great Firewall” omzeilen. Echter je zou het eigenlijk niet willen geloven steeds meer overheden passen deze spionage of blokking technieken toe. Thailand is onlangs aan dit lijstje van dictaturen toegevoegd. De Thaise overheid is bezig met het copieren van de “Great Firewall”

Voor de service van een VPN moet je doorgaans wel betalen. Ik raad zelfs aan te betalen. Gratis klinkt leuk maar “If you pay peanuts you get monkeys” in Nederlands vertaald “Goedkoop is duurkoop“. De prijs van een VPN begint bij 3 euro p/mnd tot 12 euro p/mnd (ongeveer). Het is een kleine prijs wanneer je kijkt wat een VPN allemaal voor je kan betekenen. Ik probeer elke VPN aanbieder zo duidelijk mogelijk onder de loep te nemen omdat ze allemaal van elkaar verschillen. Echter belangrijk is het non-log policy (niets zal worden opgeslagen door de VPN aanbieder).

VPN bescherming voor anoniem surfen

deBesteVPN.nl

Ik zal dus voor jouw onderzoeken wat er allemaal gebreurt in de wereld van de VPN. Mijn bevinding  zal zal ik weekelijks publiceren op deBesteVPN.nl. Zodat jij als geïnteresseerde gebruiker een VPN kan kiezen die het beste bij je past. We hebben reeds 16 reviews gepubliceerd en elke maand komen er weer nieuw bij. Interessante artikelen zijn o.a. Wat is de beste VPN , wat is de beste VPN voor iPhone, beste VPN voor torrent. Door de vele reviews and testen die we doen hebben we een goed kijk op wat er op de markt wordt aangeboden. Niet alleen bespreken we VPN aanbieders maar ook Hardware & software zullen de revu passeren.

Succes bij het zoeken van de VPN die het beste aansluit bij jouw activiteiten. Mocht je vragen hebben stuur ons gerust een email. We zullen proberen je verder te helpen.

Als laatste wil ik kwijt dat je thuis toch ook de deur achter je opslot doet zodat niemand ongevraagd  naar binnen kan. Je moet de VPN zien als een sleutel tot je gegevens!!

TOP VPN aanbieders

Mike

Ik ben opgeleid als journalist en gespecialiseerd in technologie. Als journalist vecht ik voor de vrijheid van de pers en het recht op vrijheid van meningsuiting. Na het afronden van mijn studie was het meteen duidelijk dat deze vrijheden met name op het Internet niet vanzelfsprekend zijn. Ik ben Mike en mede-oprichter van deze blog waar ik probeert het grote publiek te waarschuwen voor de gevaren van het internet. Deel daarom mijn artikel met je vrienden, collega's en familie en zeg het voort!!!

Wij zullen graag je mening horen

      Stel een vraag

      Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

      DeBesteVPN.nl